minus40kg - kalorijski restoran

* Teletina, široki rezanci, vrhnje i cikla ... 450 kcal



10 dag teletine od buta ... 110
5 dag širokih rezanaca sa špinatom ... 180
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 12% m.m. ... 70
0,05 dl suncokretovog ulja ... 50
10 dag kisele cikle ... 40
sol, češnjak, provansalske trave, papar

- skuhaj tjesteninu
- na malo ulja dinstaj češnjak i meso
- ubaci ocijeđenu tjesteninu, umiješaj vrhnje, začini
- serviraj uz kiselu ciklu

Kako sam se brzo podsjetio što znači fotkati dok ti se ručak hladi,
a već sam pomalo i zaboravio kako je teško dobiti oštru fotku
kada su namirnice ovako pomiješane i umusane vrhnjem.

Osobno, u ovom jelu više volim losos, gambere, ...
ali nije loše niti s telećim butom za promjenu.

Očito se ni meni nije odveć promijenio,
ali za mene je ovo odlična šablona.


13.10.2020.
komentiraj (6)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak