21

subota

studeni

2009

103. minuta

103 minuta. Sasvim obićan prekršaj na sredini terena za sasvim prosječnu reprezentaciju (nekoć su bili svjetski prvaci) koju vodi ispodprosječni trener. Prekršaj izvodi sasvim prosječni zadnji vezni francuske reprezentacije. Gleda kome će uputiti loptu. Misli...
-Jebo mater što su mi suigrači loši. Kao da su preko noći zaboravili igrati nogomet. Kome da uputim loptu? Tko je u ovoj reprezentaciji išta u stanju? Možda bih mogao Henryju. Mislim da nije za staro željezo, još uvijek može nešto...
Prosječni vezni igrač Francuske odluči poslati loptu svome kapetanu Thierry Henryju. Točno u trenutku upućivanja, Henry se nalazi u zaleđu, francuski navijači na Stade de Denisu jebu mu majku, francuski navijači pred malim ekranima jebu mu majku, čak i oni Francuzi crne kože jebu mu majku. No, Wittberg ne gestikulira zastavicom. Navijači u čudu gledaju. Henry za to vrijeme nije ni primijetio da je u zaleđu. Prosječni vezni igrač Francuske, onaj koji mu je uputio centaršut, još jedanput promisli da nije za staro željezo, još uvijek može nešto...
No lopta je vragolasta, bježi Henryju. Trči za njom, i što više trči ona je dalje...Možda nisam ovo dobro opisao, pa ću još jednom.
Znate, vi svi rekreativci koji ovo čitate, a u slobodno vrijeme kad ne pijete, bavite se nogometom. Znate ono kad neki vaš suigrač koji voli dolazit na nogomet, a prosječan je kao zadnji vezni francuske reprezentacije, hoće da vam doda loptu, a vi znate da će vam je krivo dodati, proklinjete ga što uopće dolazi koji kurac...uputite se prije, jer znate da će krivo dodati, pogodite stranu, loptu leti prema vama, slučajno ste izabrali pravu stranu, možda je uhvatite, ali jebiga pritegla ona trideset treća piva od sinoć, mamicu joj jebem, znao sad da je ona bila višak, ne možete doći do lopte i što radite, pitam ja Vas? Što?
Jednostavno, hvatate je bespomoćno rukom i mislite, star sam, za staro sam željezo, ne mogu više ništa. To vas izluđuje kao i vaš suigrač na kojeg ispoljavate bijes jebavajući mu majku, dok mu objašnjavate da je trebao „dati u noge, koji kreten“. Nosite loptu u ruci, trčite prema svojoj polovici, a zatim je bacate nazad protivnicima. Svi su vidjeli da ste igrali rukom. Svi.
Henry trči dok trči za loptom razmišlja tko je doveo ovog ispodprosječnog izbornika, da zove ovoga ispodprosječnog zadnjeg veznog, da mi da ovako duboku loptu, a ja sam znao da će mi je dati preduboko i da je neću stići, zato sam se uputio prije, morao sam, iako sam bio u zaleđu, možda je uhvatim, ali jebiga pritegla me ova trideset i treća godina od prije neki dan, mamicu joj jebem, znao sam da je ona viška, neću doći do lopte...osim ako...
Henry pokušava štopati loptu rukom. No suigrač mu je toliko loše uputio loptu, a i on je star i naravno za isto takvo željezo, da mu čak ni ruke ne pomažu. Bježi lopta i iz ruke, no Henry je uporan, opet je hvata rukom, spušta na nogu i šalje prosječnom obrambenom igraču francuske reprezentacije koji u svom klubu, vjerovali ili ne, nosi broj 10 na dresu, i sa pola metra daje gol tikvom u praznu baru. Irski igrači u čudu gledaju suca Hanssona koji nije vidio ono što je vidio i 40 godina stariji Trapattoni s veće udaljenosti.
GOOOOOOOOOOOOOOOOL
Točno u trenutku proslave gola koji Francuze vodi na Svjetsko prvenstvo, svi ljudi na svijetu pred malim ekranima jebu majku kome stignu, čai oni Englezi bijele kože i rumenih obraza jebu majku kome stignu...I Henryju, i Blatteru, i Platiniju, i Hanssonu. A ti kojima se jebaje majka su nijemi. Papala im maca jezik. No sutradan će opet moći govoriti. Tako će Henry reći da je igrao rukom, ali da on nije sudac, a kada FIFA odluči da neće biti ponovljene utakmice, Henry će kazati da on nije prevarant, da bi se ponovljena utakmica trebala igrati. Blatter će mrtav hladan reći da bi bez francuske reprezentacije Svjetsko prvenstvo bilo sranje. Platini će reći da je za sve kriv Eduardo, jer da on nije simulirao, Henry ne mi dao gol rukom, a kada ga pitaju ima li pravde u nogomet, reći će kako ne, vratili smo Dinamu tri boda nakon što je izgubio od Ajaxa i više nema šanse proći. Hansson će spominjati neke kutove, udaljenosti, nije se moglo vidit, kazat će, kad ga pitaju, čak ni dvije ruke i jedno zaleđe, odgovorit će, sad me baš jebete.
A što na kraju reći? Da na ovom svijetu ima pravde, Engleska bi bojkotirala Svjetsko prvenstvo, u isto vrijeme kada bi se održavalo Prvenstvo u Africi, oni bi organizirali Mundijal Pet nacija na kojem bi nastupali, oni kao domaćini, Wales, Škotska, Irska i, ne biste vjerovali, Hrvatska, koja bi nastup na otvaranju Mundijala Pet nacija na Wembleyu zaslužila kvalifikacijskim utakmicama protiv Engleza i gol razlikom 1-9.
Ali na ovom svijetu nema pravde. Pa će Engleska na Mundijal Trideset dvije nacije, a irski i hrvatski narod će u Dublinu i Zagrebu jebati majku bogatima i moćnima, čak će potajno Irci navijati za Engleze protiv Francuza u skupini A, dok će Hrvati tjedan dana kasnije u istoj toj skupini, potajno bodriti Srbe dok budu igrali s Englezima.

<< Arhiva >>