29

utorak

prosinac

2009

Sretna vam i sljedeća godina

-Sretna Vam i sljedeća godina - poručila je kratko naratorica bračnom paru i pomalo nespretno predala mikrofon predsjednici Udruge BABE ne mogu biti RODE bez sperme, Spomenki Babić.
-Dragi moji Niko i Kate - krene svečano Spomenka - Ne mogu Vam opisati kolika mi je čast što vam uručujem ovu zlatnu lentu povodom vašeg zlatnog pira.
Zastane na čas, obriše suzu s obraza, popravi naočale i nastavi.
-Vidite, kada ste se uzeli prije tri godine, točnije 3. rujna 2049., malo tko je vjerovao, možda ni vi sami, da ćete ovoliko dugo ostati u braku - kaže u jednom dahu Spomenka te vičući se poentira - No vi ste dokazali da brak pun ljubavi može pobijediti ono strašno Bajgebedovorovo, kako se to izgovara, prokletstvo o roku trajanja ljubavi od tri godine.
Svi prisutni na čelu s rodbinom zaplješću. Spomenka krene spomenuti i zasluge Udruge zbog zlatnog pira, ali nazočna publika nikako da prestane pljeskati. Kada se napokon stišaše, Spomenka spomene i svoju malenkost, kao i malenkost Udruge.
-Vidite, vaše malo trajanje braka u današnje vrijeme je veliki korak za ljubav. U onim najtežim trenucima, sigurno se sjećate, kada ste se prije dvije i pol godine obratili udruzi da vam pomogne spasiti brak, zasigurno niste znali da bračni drugovi trebaju razgovarati, barem jednom mjesečno. No kada vam je udruga otvorila oči i usta i kada ste pomalo počeli shvaćati da biste ipak zajedno mogli proći prvih nekoliko mjeseci braka koji su ujedno i najteži, to vam se vratilo na najljepši mogući način, jer ste vi prvi par na području naše županije koji u novu 2054. godinu ulaze kao ljudi koji su skupa, vjerovali ili ne, više od tri godine.
Aplauz se ponovno prolomi dvoranom, a Kate zajeca na Spomenkine riječi.
-Ako budem imala sreće - promisli - možda srušim rekord bake od 4 godine i 2 mjeseca. Mater mi ipak nije bila neka konkurencija.
Spomenka pozove Nika i Katu i praćena burnim ovacijama prebaci im zlatnu lentu preko ramena.
-Sretna vam i sljedeća godina - jedva izusti.

23

srijeda

prosinac

2009

Kako je diler ukrao Božić?

Ma zamiksao je brate
previše
jebo mu ja mater!

16

srijeda

prosinac

2009

Marole Prvi Nestrpljivi

- Kako si ti nestrpljiv - reče Maroletov mozak Maroletu.
- Ma što sereš - odgovori mu nestrpljivo Marole.
- Eto vidiš kako si nestrpljiv, odmah ćeš mi da ne serem, a nisi ni saslušao.
- Ajde ti si naš mozak, reci mi zašto sam nestrpljiv, kad si tako pametan - naljuti se Marole.
- Ti bi sve odmah htio, isti tren, čak me ni ne konzultiraš - konstatira mozak.
- Pa baš zato sam nestrpljiv, kretenu jedan, dok ti promisliš za nas oboje, prođe stoljeće - opali mu Marole repliku.
- Ali misliti znači biti - ljutito će mozak.
- Ako ti tako misliš, ubrzo te neće biti - zaključi Marole.
- Eto ti dokaza tvoje nestrpljivost, ni smrt ne možeš čekati - bocne ga opetovano mozak.
- Ma ne govorim ti ja o svojoj smrti, već o tvojoj, jer kad te se riješim, izliječit ću sve svoje bolesti. A ako me nastaviš zajebavat, obećajem ti da ću dovesti dunda Alcheizmera da te prebije.- nestrpljivo će Marole.
- Uh kako si ti nedokazan i nestrpljiv - strpljivo će Maroletov mozak Maroletu, iako duboko u hipotalamusu, na granici malog mozga i sive tvari, znajući da se Maroletove nestrpljovštine, unatoč svoj svjetskoj strpljivosti, nikad neće umiriti.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>