07

četvrtak

veljača

2008

Ziđam

Odigrana je finalna utakmica svjetskog ekonomskog prvenstva u nogometu. U finalnoj utakmici igrali su American dream protiv Croatian dream-a. American dream ili naširoko poznat po nadimku Dream Team, bio je veliki favorit protiv Croatian dream-a ili kako mu moji kolege novinari tepaju "Budimo croativni te prodavajmo ili iznajmljujmo hrvatsko".
Dream Team su predstavljali menageri najvećih svjetskih korporacija, svih vrsta i što ono bi se u igrama reklo, "skilla". Zvuči opako. To su menageri PR-a, marketinga, prodaje, proizvodnje...Nadalje, holivudski glumci, rock zvijezde, spin doktori i ini. Njihov način visinskih priprema prije prvenstva bio je zastrašujući. Po uzoru na stare Spartance i rimske legionare bili su izloženi sofisticiranoj taktici i tehnici. Najviše su prolazili vježbe u teretani poznate i kao "team building". Imali su i seminare, mitinge, konferencije. Njihova interna komunikacija prije prvenstva je bila opaka i tajanstvena te ništa nije procurilo u javnost.
Talijanski novinari koji su pratili Italian dream ili kako ga u Italiji zovu "Cosa Nostra", nazvali su taj postupak "silenzio stampa".Engleski bookmakeri prije prvenstva u ponudi uopće nisu imali prvo mjesto, jer se znalo da će ga Ameri osvojiti. Engleske kladionice, jedino, su Amere stavili u ponudu, što se tiče navijača. A i tu je sve bilo jasno. Koeficijent da će američki huligani ili u žargonu, McDonalds harači, pojesti sve zalihe Big MaCa, bio je nizak- 1.01.
Ali s druge strane su bili kockasti. Pogledajte tu ekipu.
Na vratima, privatna garaža s vratima, bekovski par rooms, zimmer, stoperski par 100-200 eura, zadnji vezni paušal (ili iznajmljivač na crno- meet Ivo Joe Black- Australac hrvatskih korijena), na krilima lijevo- apartman s dvije zvjezdice desno apartman s tri zvjezdice. Centralni vezni turoperator, tandem napadača- polupismeni iznajmljivač i robusni sidrun - bespravna građevina - kapetan ekipe.
Amerikanci su mislili da će easy-siesta taktikom dotući Hrvate, ali prevarili su se. Hrvati su išli, Time is money, - va banque. I uspjeli su zabiti gol i očuvati rezultat. Rooms je probio zid na istočnoj strani, te vratio paušalu, inače najjeftinijem igaraču prvenstva (prema mercato.com 50 kn ili 7 eura godišnje), koji je odigrao dupli pas sa turoperatorom, te izbacio u prigodu bespravnu građevinu, koja ništa i nikoga ne pitajući, gradi veliki kapital za 1-0. Tako je ostalo do kraja.
Inače utakmica je obilovala prekršajima. Bill Gates je zaradio i crveni karton kada je, umalo, smrtno ozlijedio Joea Blacka, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, umjesto paušala.
Hrvati su, nakon utakmice, pričekali da stoperski par obavi doping kontrolu (bili su izvučeni sto i dvjesto eura za koje se i prije sumljalo da konzumiraju kokain) koji je bio čist, te su počeli slaviti.
Vatreni su, tako, znanstveno dokazali da je hrvatski san najbolji na svijetu, i da je prihvaćen kao ideal kako u ekonomiji, tako i nogometu. Nakon utakmice Ameri su priznali da su mislili da imaju velike karijere kao svjetski igrači, ali su im Hrvati dokazali da se varaju.




DUBROVAČKI BDP


Moja gazdarica
s velikim brojem godina
i isto tako velikim brojem poznanika
(valjda to ide zajedno)

Među ostalim
tu su i gospari
Alzheimer i Parkins

S njima je po cijele dane
znaju je i zajebavat
vidio sam svojim očima

Ma koliko je god zajebavaju
i jebu u zdrav mozak (upitno je ovo)
nikad se nije dogodilo
da moja gazdarica

tresući se zaboravi naplatit

svakog prvog u mjesecu stanovanje
u bivšem kokošinjcu
što se preimenovao u apartman

naravno bez dozvole

<< Arhiva >>