Nova shvaćanje teorije relativnosti

29 kolovoz 2014

Ovih se dana razni selebritiji polijevaju vodom po glavi. Mediji nas tim ekskluzivama bombardiraju kao da je, sa svakom novom kantom na glavi kakve pjevačice, političara ili glumice, otkrivena nova izvanzemaljska civilizacija.
Tisuće djece koja svakodnevno umiru od žeđi ne zanimaju ni medije, niti trgovce vodom, niti takozvanu "zapadnu" javnost.

Zapadni je svijet u šoku nakon saznanja da Hello Kitty nije mačka, nego brkata djevojčica sa zaliscima. Mnogima je nakon te spoznaje svejedno što im donosi budućnost jer za njih sutra više ne postoji.
Istovremeno, na sat dva leta avionom od njih tisuće majki s djecom strepe hoće li ih drugi pripadnici ljudske rase žive zakopati u zemlju. Čak i ako ih zakopaju, brkatu djevojčicu/mačku neće prestići po broju komentara i pružene potpore.

Kad kihnu papagaj ili zamorac kakve filmske ili glazbene zvijezde, medije preplave vijesti o tome i svi su puni iskrenih i dobrih želja za što brže ozdravljenje "pernatog ili dlakavog člana obitelji".
Već godinama tisuće ljudi umiru u mukama od vrlo opake zarazne bolesti ebole, a jedino čega se "civilizirani" dio zemaljske kugle dosjetio je da se svim ljudima iz područja koja su zaražena zabrani kretanje izvan tih područja.

I u ovoj našoj maloj, jadnoj državici su još uvijek vijesti za centralne dnevnike što je poznata pjevačica kupila svome sinu za obljetnicu prve čvrste stolice. I suosjećanje sa poznatim poduzetnikom i ratnim profiterom jer u novom helikopteru nema grijana sjedala, a znamo da je od brige za svoje radnike navukao reumu.
To, da i u našoj državi - ne bi čovjek vjerovao - ima oko 45 000 djece koja su gladna, je i za nas samo statistički podatak. Za svih tih 45 000 ionako nema dovoljno mjesta u medijima.

Sve se ove stvari događaju sada i ovdje, jedne pored drugih, istovremeno. Tko zna, možda je baš na to mislio jedan pametan i mudar čovjek, koji je svojevremeno zaključio da je sve oko nas relativno...

Oznake: Preispitivanje znanosti i aksioma

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.