Jazavac u općini

20 kolovoz 2014

Kriza vlasti u jednoj maloj općini Zagrebačke županije rezultirala je dosad neviđenom situacijom na hrvatskoj političkoj sceni.
U očekivanju izbora novog načelnika općine grupa građana je pokrenula inicijativu GOKJ ( Građani organizirano kandidiraju jazavca) i istaknula do sada jedinog kandidata za načelnika općine, domaćeg jazavca.
"Jazavac nam ionako stalno krade kukuruz pa smo ga sada odlučili kandidirati za načelnika općine, kako bi pošteno zaslužio to što pojede", kažu iz inicijative GOKJ.
Pojasnili su i motive koji su ih potaknule na njihov čin.
"Situacija u našoj općini preslika je stanja u županiji i državi. Medijima je interesantan naš kandidat i svi se redom pitaju hoće li on biti u stanju voditi općinu kada ga sutra izaberu. A izabrat će ga jer su ostali protukandidati odustali od izborne trke kada su vidjeli koga imaju na suprotnoj strani. Kroz našu su općinu do sada prošli razni konji, majmuni, telci, volovi i još pokoji pripadnik životinjskog svijeta. Bilo je tu i nekih čudnih ptica, koje su nestale jednako brzo kako su se i pojavile. Kao što smo i rekli, gotovo je jednaka situacija i na državnoj razini. I sada smo došli do situacije da novca u blagajni nema više niti za financiranje toplog obroka novom načelniku, a jazavac je pristao obnašati dužnost načelnika za kukuruz. On ionako jede kukuruz koji krade. Naši se stanovnici uglavnom bave poljoprivredom i neće im biti teško odvojiti nešto od svoje ljetine kako bi platili načelniku da ih u budućnosti vodi na političkom planu , a sam jazavac više neće kršiti zakone i riskirati pokupiti sačmu.
Uglavnom, zadovoljni smo i sretni što je prihvatio naš prijedlog da ga kandidiramo jer da je još jedan mandat na mjestu načelnika ponovio netko od njegovih prethodnika vjerojatno si za četiri godine ne bi mogli priuštiti niti crkvenog miša."

Oznake: izbori

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.