Kaptol najavio ukidanje interneta

23 travanj 2014



Povodom uskršnjih blagdana ustrojen je Savjet za biblijske znanosti i tehnologije. U vrhu savjeta su novoizabrani rektor zagrebačkog sveučilišta, zagrebački nadbiskup i studentski dušebrižnik, a preostalih pet članova bit će naknadno izabrano.
Vodstvo savjeta ukratko je iznijelo zadatke i ciljeve koje su postavili pred sebe.
"Mi u katoličkoj crkvi došli smo do zaključka da su glavni kočničari širenja našeg nauka, a to znači i cjelokupnog razvoja države i društva, internet, odnosno informatičke znanosti i tehnologije kao takve. Stoga će naš prvi korak biti ukidanje Fakulteta elektronike i računarstva pri zagrebačkom sveučilištu, u čijim će se prostorima osnovati Sveučilište za pjevanje svetih pjesama i dražesno pretjerivanje prilikom pričanja priča o čudima svetaca. Daljnji koraci će ići u smjeru zabrane korištenja interneta na području cijele Hrvatske. Naša je želja da u suradnji sa svim institucijama naše Svete Majke Crkve Hrvatska postane prva zemlja u Europi u potpunosti slobodna od interneta. Na beskrajnim nebeskim prostranstvima iznad naše domovine lebdjeti će samo Duh sveti. Ostalim fakultetima ćemo dozvoliti rad, za sada, ali pod strogim nadzorom Savjeta i uz poštivanje novih pravila i propisa. Tako će na fakultetu Strojarstva i brodogradnje smjeti razvijati jedino brodove po uzoru na Noinu arku",rekao je zagrebački nadbiskup.
Novoizabrani rektor sveučilišta nadovezao se na tu izjavu.
"Mi ćemo na Filozofskom fakultetu uvesti novi prijamni ispit od naredne akademske godine. Ako se model pokaže uspješnim, uvesti će ga svi fakulteti zagrebačkog sveučilišta. Po našem novom modelu od maksimalnih 1000 bodova na upisu 100 će nositi ocjene iz srednje škole, 200 rezultat prijemnog ispita iz poznavanja Biblije, a 700 će bodova pristupnici moći ostvariti na temelju svetih sakramenata koje su do toga trenutka primili."
I studentski je kapelan najavio neke promjene u funkcioniranju sveučilišta.
"Za upis na sve fakultete obavezno će biti položiti ispit iz poznavanja Biblije, a budući će studenti morati donijeti i potvrde od svojih župnika da nisu masturbirali, ili ako jesu, da su to činili uz stručni nadzor ovlaštenog duhovnog savjetnika."
Savjet je uputio i dopis svim fakultetima da iznesu svoje poglede na sam čin uskrsnuća Kristova, kako bi ih mogli uskladiti sa ispravnim stajalištem koje je isti taj Savjet propisao.
Službeni je odgovor pristigao jedino sa Medicinskog fakulteta. Oni su obrazložili da je sa medicinskog stajališta Krist, koji je oživio iz mrtvih, živi mrtvac, dakle nešto slično zombiju, te da bi za daljnja mišljenja trebali na subjektu izvesti određena ispitivanja.
Savjet je najavio oštre sankcije prema Medicinskom fakultetu, a nije isključeno di ih neće snaći sudbina FER-a

Oznake: Nova znanost

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.