We are sick of your visions!

19 listopad 2013


Ovih se dana u javnosti može čuti ili pročitati dosta vijesti o tome kako Vlada planira i provodi strategiju upravljanja zemljom. Znajući da će krajem 2011. preuzeti vlast u državi, sadašnja se vlast za to dobro pripremila. Po uzoru na rektora Zagrebačkog sveučilišta, koji je 2010. u zgradu sveučilišta pozvao znanstvenika koji se bavi istraživanjem negativnih energija uz pomoć viska, sadašnja je Vlada poduzela (a i dalje svakodnevno poduzima) brojne korake koji su rezultirali nevjerojatnim, gotovo zapanjujućim rezultatima na području ekonomije i gospodarstva. Donosimo nekoliko detaljnih izvještaja iz kojih je vidljivo zašto se je u ovim trenucima ekonomske, socijalne, društvene, kulturne i moralne krize najbolje pouzdati u mađioničare, vračare, vizionare, opsjenare, vjerske karizmatike i ostale slične profesije. Naravno, samo one neutralne i nezavisne, koji nisu članovi niti jedne političke stranke ili kakvog gospodarskog lobija.

Ministarstvo poljoprivrede ima staru i provjerenu tehniku za razvoj dugoročne strategije na polju agrara, pri čemu se oslanja na vlastite snage. Svaka od šest službi i agencija na sastanke u Ministarstvo mora donijeti točno zadanu kost jedne određene životinje. Životinju određuje ministar, a kost mora osobno oglodati direktor službe, odnosno agencije. Na ministru je da donese sedmu kost, u kuloarima ministarstva znanu kao "Kost koja sve vidi". Na posljednjem sastanku nam je ministar otkrio o kojoj se točno kosti radi:" To je kost lubanje pijetla koji je lani imao viziju gdje je nestalo ono žito iz silosa. Novom vlasniku se taj naš nesretni vidjelac nije svidio, pa je nastala standardna dilema: ili će nestati vidovita ptica ili mi svi skupa." Kosti su zatim skupljene u zdjelu "Vapaja za sredstvima iz EU fondova" i bačene na stol. Detaljna analiza rezultata se još očekuje, ali prvi rezultati upućuju na to da nas očekuje sudbina slična onoj koja je snašla dinosaure.

Već smo govorili o vidovitom Jarcu iz Zagore i njegovim sposobnostima predviđanja rezultata utakmica i rasta BDP-a. Ispostavilo se da njegov angažman od strane Ministarstva financija baš i nije urodio plodom za državni proračun. Naime, dužinom Jarčeva skoka predviđao se rast BDP-a, na čemu je država dalje temeljila investicije i zaduživanje i inozemstvu. I ta su predviđanja bila daleko optimističnija od stvarnog stanja stvari. Razlog tome je kompleksne prirode. U vrijeme terenskih mjerenja od strane komisija iz Ministarstva financija koliko će Jarac doskočiti zajedno sa našim BDP-om, tjerale su se dvije koze u susjedstvu. To je stimuliralo našeg ekonomskog stratega da đipa puno poletnije nego inače, pri čemu pohotnoj mrcini ni na kraj pameti nije bilo u kakve će probleme dovesti državnu blagajnu. Doznali smo i da je kod nekih ozbiljnijih igrača prouzročio veće gubitke na kladionicama. Sada se pred svima, navodno, skriva kod hercegovačkih franjevaca. Granicu je prešao ilegalno, pretvarajući se da je novi povjerenik Europske komisije za Bosnu i Hercegovinu...

Krajem 2010. dvije manje stranke su uvjetovale svoj ulazak u kukuriku koaliciju angažiranjem Paula, vidovite njemačke hobotnice koja je te godine pogađala rezultate svjetskog nogometnog prvenstva, tako da je odabrala jednu od dvije ponuđene kutije sa hranom. Tadašnja je oporba potrošila gomilu novca da se dočepa takvoga vrhunskoga stručnjaka. I to im se danas višestruko isplaćuje. Paul je zaposlen kao vanjski suradnik u Ministarstvu gospodarstva i savjetuje osobno ministra koju nekretninu u vlasništvu države treba prvo prodati. Uz priču o Paulu vezana je i jedna šaljiva anegdota. Upravo zbog njega kukuriku koaliciji se nije priključila još jedna stranka, čijem predsjedniku danas od milja svi tepaju "mister 4%". Taj je gospodin osobno zahtijevao da se umjesto Paula angažira vidovita bugarska guska. Na sreću, nije ga se poslušalo, jer je guska imala slab postotak pogodaka na prvenstvu, tako da mu nije dočekala kraj. Servirao ju vlasnik svojoj obitelji i prijateljima nakon četvrtfinala. A mister 4 % je i danas ostao mister 4 %.

U 8 godina HDZ-ove vladavine u Ministarstvu školstva je bilo angažirano nekoliko tarot majstora kako bi dokučili treba li osnovna škola trajati 8 ili 9 godina. Novo je ministar preuzimanjem ministarstva uspješno detektirao mjesto gdje je zapelo. Odmah su nabavljeni novi špilovi tarot karata i novi setovi kristalnih kugli. Angažirani su i nove vizionarske snage, u skladu sa politikom naglaska na nove i stručne ljude. Nove projekcije govore da će se kroz sljedeća dva mandata vrlo vjerojatno biti na pragu rješenja problema.

Vidovnjak i opsjenar zaposlen u Ministarstvu rada obavijen je velikim velom tajne. O njemu se zna jako malo, i privatno i javno. I samo njegovo ime, Tajanstveni Đuka, više skriva nego otkriva. Njegovo djelovanje u tom ministarstvu tajnovito je, nerazumljivo i neshvatljivo cjelokupnoj javnosti. I radnicima i poslodavcima i medijima i sindikatima. U posljednje se vrijeme sve češće govori da su Ministar rada i tajnoviti opsjenar koji se krije iza imena Tajanstveni Đuka jedna te ista osoba.

Zagrebački gradonačelnik nema takvih problema. On je raspustio svoj cjelokupni savjet i pouzdaje se u vlastite odluke. Šetajući tako neki dan uz jedno parkiralište, kroz glavu mu je prošla misao trebaju li zagrepčani plaćati veću cijenu parkiranja na toj površini ili ne trebaju. Gradonačelnik je zastao na tren, sagnuo se i ubrao tratinčicu uz nogostup. I krenuo preispitati dilemu: trebaju- ne trebaju- trebaju- ne trebaju. Nije poznato koliko je cvjetova operušano dok nije došao do odgovarajuće odluke.

Problem velikih gubitaka na polju putničkog prijevoza u HŽ-u su odlučili riješiti na revolucionaran način. Ako projekt uspije više uopće neće trebati niti vlakove, niti pruge, niti ljudstvo. Za uspješno poslovanje biti će dovoljno zaposliti još oko tri tisuće menadžera. Njihov novi glavni savjetnik je postao Zlatko Sudac, u narodu poznatiji kao svjetleći velečasni. Uz to što svijetli, lebdi i prevrće se u zraku, Sudac ima i novootkrivenu sposobnost teleportacije. Za sve korisnike usluga HŽ-a velečasni Sudac će širom zemlje održavati seminare kako da se i oni teleportiraju na željeno odredište bez korištenja infrastrukture HŽ-a. Kojemu će, ako i savladaju tu vještinu, i dalje morati plaćati punu cijenu usluga koje im ovi neće pružiti. Kao i do sada. Ako projekt ne uspije, onda će se pokrenuti novi. Po uzoru na zagrebački glavni kolodvor, na svakom će se željezničkom kolodvoru u lijepoj našoj izgraditi mjesto za molitvu. Jer, kada putujete Hrvatskim željeznicama, nikada ne znate kuda ćete i kada stići. I hoćete li uopće stići živi. Zato su i u upravi toga državnog poduzeća svjesni da i njima i svim korisnicima njihovih usluga može pomoći jedino još dobri Bog. Kojem su putnici svakim ulaskom u vlak jedan korak bliže.

Ministarstvo Zdravlja je u bolničkom liječenju počelo provoditi neke New age tehnike, poput ispiranja želuca i društvene igre za pacijente i doktore" Pogodi što ćemo ti operirati". To je rezultiralo znatnim rasterećenjem bolničkih kapaciteta. Isto tako, Ministarstvo Zdravlja provodi u suradnji sa Ministarstvom rada i Ministarstvom socijalne skrbi preventivne projekte smanjenja broja srčanih bolesnika čija je bolest izazvana prekomjernom težinom. Projekt se pokazao vrlo uspješnim, no u posljednje vrijeme postoji realna opasnost da završi u drugoj krajnosti- pothranjenosti.

Iz svega ovoga je vidljivo da naša Vlada vodi brigu o dobrobiti svih svojih građana. No, vidljivo je i da nam je budućnost tajnovita i maglovita. A priča se i da je premijerovim novim savjetnikom postao i Vidoviti Milan, vrhovni autoritet na polju nadnaravnog, tajanstvenog i neshvatljivog. Sve područja na kojima briljiramo zadnja dva desetljeća...

Oznake: nadnaravno, tajanstveno, svakodnevno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.