Lavandin za umivanje

ponedjeljak, 23.04.2012.

T.KARUZA ZA KORMILOM LAVANDINA!!!

Odjeknulo je kao bomba u prostorijama lavandina! Svi portali, svi mediji, cijeli Split, ma cijela Hrvatska(!) bruji o tome!
O čemu se tu zapravo radi? Tko bolje zna nego upravo medij MNK Lavandina za umivanje.

Uspješno su završeni najveći službeni pregovori na poziciji trenera/voditelja ekipe Lavandin za umivanje, ekipe koja hara 5.a ligom i širi strah i trepet svima koji se nađu preko nišana.
Naime, kriza rezultata koja je nastupila u drugom dijelu sezone izazvala je negodovanje stanovitog dijela ekipe (podaci nisu za javnost), točnije skoro cijele ekipe, te su se određeni potezi morali povući. Na sastanu uprave, saznalo se, (iz neformalnog pouzdanog izvora bliskom vlastodršcima kluba) bilo je govora i o rješavanju stanovitih igrača, no od toga se odustalo zbog prazne kasice prasice Lavandina ( i raskalašenog trošenja novaca od strane blagajnika istoimenog kluba ćije se ime neće spominjati radi sigurnosti zdravlja istog - Marina Parunova rođenog 09.12.1986. koji živi na prvom katu u kvartu Pujanke na adresi Tijardovićeva 26 na razna putovanja, zimovanja, "poslovne ručkove"...) odnosno nemogućnosti isplate odštetnih klauzula istim igračima, te se po princiou automatizma od toga odustalo.

Druga opcija je ostala ( u narodu poznata kao ) izazivanje pozitivnog šoka momčadi dovođenjem novog trenera, odnosno priskakanje u pomoć dosadašnjem prijatelju/voditelju Ivanu Marasoviću rođenom 06.studenog 1984. zvanom /Maras/.
O kome se tu točno radi?

Tonči Karuza, rođen 13.srpnja 1959.( od milja zvani Harry Redknap) dugogodišnji je pratitelj kluba, vijerni navijač te u svakom slučaju jedan od lidera sve(ne)moće ekipe Lavandina Za Umivanje. Njegovo cjeloživotno poznavanje malognogometa, znanje i iskustvo igranja u raznim ligama u svakom slučaju će doprinijeti napretku kluba. Tonči, sretno u vođenju omiljenog Ti kluba i želimo ti puno sreće da izvučeš ono najbolje iz njih (ako ima nešto u njima?!). Momčad velikog potencijala, pokazali su to već puno puta zaslužuje tako iskusnog trenera koji definitivno može samo pomoći u cijeloj toj situaciji u kojoj je nedostatak bodova u zadnjih 5 kola više nego očit.
No, međutim i ovaj pozitivni šok nije mogao proći bez ružnih kuolara od strane raznoraznih novinara koji bi svoju majku prodali za naslov, koji se neznaju oprat, koji su zmazani,neobrijani, smrde i kojima šmrklji vire iz noseva o možebitnom nepotizmu koji će zavladati u Lavandinu zbog činjenice da u istoimenom klubu igra sin od novog izbornika?! Neki novinari stvarno nemaju mjerilo, pa ih i treba prokleti, a koga se proklinje - neće dobro završiti!! E, pa prokleti bili na dan Praznika Rada 01.svibnja 2012!

Nije ni vrijeme ni mjesto za ovakve stvari, ali ipak vjerujemo da će i ti najprimitivniji pratioci kluba dati priliku novom treneru, a pogotovo njegovom sinu Brunu da dokaže da nije u klubu radi obiteljskih odnosa nego radi nogometnog talenta. Vidjet ćemo u nadolazećim susretima, ne očekujemo ništa preko noći, ali rezultat mora uskoro doći!

Balakovov odlazak u K'lautern je ku*ac za ovo - poviknuo je na kraju presice vratar Lavandina s brojem 87 koji je došao na predstavljanje novog trenera zajedno s njim!

RECESIJA ZAHVATILA LAVANDIN ZA UMIVANJE

Sveprisutna globalna recesija dodirnula je i magićnu ekipu Lavandina Za Umivanje, te je uprava istoimenog kluba odlučila srezati troškove.
Prvi na udaru se tako našao dugogodišnji snimatelj, kamerman i tonac kluba Ivan Kovačević, (rođen 24.lipnja 1987) javnosti poznat kao ->Kova. Druga (nadamo se i poslijednja) žrtva ovog suvremenog i surovog načinja življenja je Nikola Krnić (rođen 15. ožujka 1985) poznat kao ->Krsto, inače stalni i pouzdani radijski voditelj, novinar te ridatelj video spoti, čije su humoristične novinarske dosjetke uvijek razveseljavale prevesele članove sveprisutnog Lavandina za umivanje.
Obojici je ukinut stalni radni odnos te će ubuduće biti plaćeni honorarno, te po ostvarenom učinku. Momci, znajte da je ovo teško palo svima, ali imajte na umu da ste prvi pik kluba na draftu čim recesija odjebe iz programa.

23.04.2012. u 16:44 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.04.2012.

Lavandin ostao gladan u Fast Foodu!

Datum: 17.03.2012
Vrijeme: 11:55
Kolo: 23

Lavandin nije dobio utakmice od davnog 18og kola kada je stradao Aedes, a ni danas neće biti lako protiv pojačanog Tiro Dura s novim imenom Fast Food Medeni. Prodali su jednog, doveli njih nekoliko i sada su definitivno jači nego što su bili. Koliko jači pokazat će danas protiv Lavandina. Lavandinu danas nedostaju: Podrug, A. Drljepan, Franić, Karuza!

Lavandin je već u nekoliko navrata pokazao kako ne treba ući u utakmicu, kako već na putu do FESB-a gube 1-0, i to se opet pokazalo istinito. Mlak ulazak, bez agresivnosti, puno nervoze radi loših rezultata u zadnjih nekoliko kola, nedostatak par ključnih igrača i dosta ostalih stvari nisu bili dobar pokazatelj na samom početku. Igralo se čudno, bez nekih posebnih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani sve do 9' susreta kada loptu prima neugodni sidrum Medenog, ulazi u 5-6 metara, dodaje zvijezdi HTZ-a, koji se namješta dugo, tuče traljavo loptu koja se odbija od igrača Lavandina i završava u golu od spojnice. Očajan pogodak, kakav samo Lavandin može primiti i kao i po običaju do sada gubi 1-0. Joe nekoliko udaraca Medenog koje je uspio savladati vratar Lavandina. Da bi stvari bile još teže ništa se nije promijenilo, nastavilo se jalovo s obje strane i čekala se samo još jedna glupost koja je došla u 14oj minuti prvog dijela. Izigrana je obrana Lavandina te Medeni vodi 2-0. S tim se otišlo na poluvrijeme, uz nervozna i potištena lica Lavandinaša kojima u zadnje vrijeme neide pa neide.

Krenulo je i drugo poluvrijeme, na početku kojeg se Lavandinov "Pippo" potrudio da bude još puno puno teže njegovim igračima te šalje suca u pi*ku materinu bez nekog posebnog razloga te dobija izravni crveni karton te postaje tek drugi igrač Lavandina s crvenim kartonom u povijesti tog kluba. Izgledalo je kao da se sprema katastrofa, no Medeni nije uspio poentirati s igračem više. I upavo kad su snage bile izjednačene na travnjaku, presječena je lopta gura u kontru 2 igrača medenog na vratara Lavandina, lopta dodana na drugu stranu, uklizavanje vratara koji odnosi loptu te dvojac iz medenog ostaje u čudu, a klupa Lavandina skače na noge. Malo ih je to podiglo te odmah nakon toga novajlija Ivan Brnas pogađa ljevicom za 1-2. Medeni je nastavio napadati, ali nisu uspijevali savladati vratara gostiju, te lijepim pogotkom sve na početak vraća, tko drugi nego Tomislav Župa! 2-2! Lavandin je konsolidirao redove i preuzeo napokon kontrolu u svoje ruke, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. I kada se već mislilo kako jedino Lavadnin može odnijeti sva 3 boda ili barem jedan opet hladan tuš za nebesko plave. Korner s desne strane, ubačen u sredinu čudnim poluvolejem pogađa sidrun medenog sa svega 2-3 metra i poentira u prvi kut za 3-2. Nevjerovatno, jednostavno nevjerovatno. Brzo reagira klupa Lavandina uvodi golmana igrača, kruži oko šesterca, u prilici se nalazi S. Drljepan koji ipak čudnim šutom pronalazi rupu u rukama i nogama vratara Joze i zabija za 3-3. Na kraju spašen bar taj bod, koji će možda biti krucijalan u borbi za treće mjesto, dok Lavandin još jednom nije uspio dobiti utakmicu.
5 utakmica bez pobjede, ovako sigurno nećemo do trećeg mjesta! Treneru Marasoviću se klupa nikad nije tresla kao sada.

Navijači podržite nas sljedeće kolo u subotu kada u 15:45 igramo protiv Magle02 i pokušavamo doći do 3 boda koja dugo nismo vidjeli.

15.04.2012. u 16:06 • 0 KomentaraPrint#

subota, 31.03.2012.

Lavandin slomio zube na Tuki Tukiju!

Datum: 10.03. 2012
Vrijeme: 15:45
Kolo: 22

Veliki derbi 5.a lige, dvoboj za 3. mjesto, stari znanci s termina ASK-a i velika pobjeda iz prethodnog duela Lavandina uz "lošiju" igru i "parkiran autobus". Patkice sa strane Tika take su bile bacane tokom cijelog tjedna kako neće doći ovaj ili onaj, najvise spominjani najbolji igrač Laštre te Jeras koji je zaista bio ozljeđen. Dok je Lavandin koji je zaista bio u nedostatku igrača ipak ostao tiho. Falili su A.Drljepan, Franić, Buljan, Brnas i već prije otpisani dvojac Stojić - Sučić.

Lavandin kreće u utakmicu interesantno, preuzima inicijativu i tuče pored gola u nekoliko navrata, no da bi dali gol prvo moraju pogoditi vrata čuvana od Tika takinog omalenog "Rikija". Falilo je žestine, falilo je agresivnosti i to se odmah vidjelo na terenu. Tika taka je jednu kontru uspjela iskoristiti kada je lijevom stranom pobjegao upravo onaj "koji nije trebao doći" - Laštre i poentirao pored čudno istrčalog vratara Lavandina. Bijeli su to primili kao normalnu stvar i nastavili dalje, da bi nakon nekoliko minuta usljedio pravi šok. Na semaforu je pisalo 0-2 strijelac je bio Stipanović nakon lijepe kombinacije na desnoj strani, dupli pas koji završava šutom koji prolazi kroz noge vrataru bijelih. Sada je stanje već zabrinjavajuće, Lavandin još uvijek miran, svjestan da se može dalje igrati i da bi trebalo nešto upasti. I tako se i desilo, udarac S. Drljepana pogodio je plavu 22ojku koji zabija "autogol" za 1-2. I onda 9 minuta jalove igre, bez pravih prilika osim jedne Tika Take koju skida vratar bijelih.

Drugo poluvrijeme sličan ritam, bez nekog za koga bi se moglo reći da je bolji na terenu. Izjednačena utakmica i Lavandin dovodi stvari na svoje mjesto, točnije Tomislav Župa - najbolji strijelac poentira za 2-2. Nedugo nakon toga svega par minuta iza, olako se shvaća opet isti igrač s brojem 8 koji sa 12-13 metara tuče silovito i kirurški točno u bliži kut, od same vratnice i zabija za 2-3. Strašan pogodak i Lavandin opet zaostaje. Lavandin je pokušavao izjednačiti, ali jednostavno nije išlo te Tuki Tuki dobija naizgled bezazlen slobodnjak sa 10ak metara. Postavljen je živi zid koji se "ničim izazvan" pomiče i omogućuje Laštri hat-trick uz ponovno 2 razlike za plave. Do kraja je pojačanje Dario Dadić zabio za 3-4, ali Lavandin više od toga nije mogao te je možemo reći izgubio 3 velika boda u pokušaj proboja na treće mjesto ostvareno u polusezoni.

Sljedeći tjedan osnaženi F.F. Medeni, stari Tiro Duro na istom mjestu!

31.03.2012. u 21:19 • 0 KomentaraPrint#

DDK Lokve - Lavandin

Nažalost odgođen susret radi davanja krvi ekipe Lokava. Vjerovat ćemo im na riječ yeszubo

31.03.2012. u 21:17 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 28.03.2012.

Lavandin u starom(pravom) svjetlu protiv "favorizirane" Adoree 1-1

Gledatelja: 143
Vrijeme: 14:50
Datum: 25.02.2012.
Balun: Bijelo crveni -> Okrugli!
Teren: Zeleni - na FESB-u!

Sve spremno za veliki okršaj starih rivala Lavandina i Adoree. Stari plac ulazi ovaj put s ulogom favorita, iako to stoji tako samo na papiru, nitko Lavandinu nemože krojiti sudbinu u njihovom dvorištu pogotovo ne kao domaćinu! Lavandin u relativno punom sastavu, izostaje "pojačanje" Dadić i ozljeđeni A. Drljepan, uz već prije otpisane Sučića i Stojića. Adorea bez kartoniranog Maljkovića.

I krenulo je interesantno, par udaraca s obe strane, bez pravih prilika, Lavandin čvrst i kvalitetan u obrani. Prepuštena je igra placu koji mora ovdje po bodove, dok bijeli vrebaju svaku priliku. Sve oči su bile uprte u najboljeg igrača Adoree, popularnog "Muju" i na bijegove brzih Lavandinaša u kontri i polukontri. Prvu priliku imala je Adorea gdje napadač izlazi s golmanom Lavandina, vratar zatvara kut te napadač tuče u njega. Pokušavao je i Đemal nekoliko puta od čega izdvajamo 2 kvalitetna udarca, jedan je odsjeo u rukama vratara, dok je drugi prohujao pored donje lijeve vratnice. Nakon toga i omaleni Erceg rola igrača Lavandina i dobro tuče iz desnog kuta no lopta je odsjela na desnoj vratnici. Par poluprilika imao je i Lavandin ali lopta nije išla u gol i tako se i otišlo na odmor.

Promjena vratara u poluvremenu je postala klasika za Lavandin, pa tako i ovog puta na mjesto 87ice ulazi 1ica koji odma pokazuje klasu lijepom obranom. Stvari su naizgleda postajale sve teže kada Adorea stišće sve jače i jače i pokušavaju postići taj pobjednički pogodak no nije im polazilo za rukom. Naime to naizgled je zaista tako jer pravi Lavandinaši znaju da im uloga kompletnog "underdoga" apsolutno odgovara te da je protivnik taj koji treba voditi igru. I upravo to se i desilo teška opsada Adoree rezultirala je pogotkom, ali ne onom u mreži Lavandina nego u mreži Adoree, 1-0 vodi Lavandin! Tomislav Buljan zvan "Pippo" bježi lijevom stranom s igračem na leđima, krajičkom oka je ugledao prazan donji desni kut te kirurški točno špicom pogađa od vratnice i jednostavno matira klauna na vratima starog placa! Euforija na tribinama, euforija na klupi! Trebalo je to znati smiriti, a to Lavandin nije napravio nego odma u sljedećem napadu branič Lavandina napucava svog suigrača što protivnik vrlo rado dočekuje, dodaje na drugu vratnicu gdje se nalazi nečuvan popularni Đemal i zabija za 1-1. Svega 30 sekundi trajalo je slavlje Lavandina i sada sve "isponovočetka". Adorea ponovno nastavlja u svom stilu, pritišće ali 1ica na vratima Lavandina nije dala da se rezultat promijeni te ostaje loših za obe ekipe 1-1.

Postoji i snimka ovog susreta, ali kamermani pokazuju klasu te mjesecima nakon utakmice snimka nije stigla u prostorije kluba. Bravo kamermani!

28.03.2012. u 20:50 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.02.2012.

Lavandin za umivanje - MNK Nevera Postira 1-2

Uskoro opširnije...

20.02.2012. u 15:57 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.02.2012.

Lavandin u punom sjaju torpedirao Aedes!

Kolo: 18
Datum: 28.01.2012
Gledatelja: dovoljno
Vrijeme: 16:40

Hladna subota, naizgled ne baš prelagana utakmica koju je Lavandin ozbiljno shvatio došavši u praktički punom sastavu. Od bitnijih "samo" Tomislav Buljan je nedostajao.
Laaaaaaavandin nastupa u sastavu Podrug, S. Drljepan, Parunov, Franić, Karuza, Hajrić, A.Drljepan, Župa, Brnas, Dadić i Radić! Bodovi se tu moraju osvojiti, izlika nema! Transparent je sugerirao i mnogi su se složili Molim NOGOMET!. I navijači su mogli biti zadovoljni predstavom.

Prvo poluvrijeme počelo je neloše, Lavandin bolji no i Aedes je imao nekoliko poluprilika. Ispitivanje snaga sve do neke 5. minute kada se Tomislav Župa nalazi na pravom mjestu i zabija za 0-1. Prva prava prilika i ovog puta "nebeskoplavi" su u vodstvu. Od tada Aedesa nema na terenu, Lavandin ubacuje 2 brzine više i "tromi" Aedes tu više nije imao pravih šansi osim nekakvih poluprilika koje nisu bile dovoljne za svladavanje kombinacije Radić-Podrug. U 9. minuti već je 0-2, mrežu zeleno bijelih para Bruno Karuza. 3 minute nakon toga ponovno Tomislav Župa bješi obrani Aedesa i matira vratara za 0-3. Nisu se ni smirile strasti od trećeg, a eto već i četvtog pogotka nekoliko sekundi nakon. Strijelac ovaj put je bio A. Drljepan.
Aedes - Lavandin za umivanje 0-4 kraj prvog poluvremena sugeriralo je na mogući potop Aedesa.

Klasična promjena na vratima Lavandina. Lavandin kontrolira igru, lopta nije htjela u gol, nizale su se prilike i nebeskoplavi su izgledali sjajno. Iznenada se pojavljuje i Ivan Brnas koji je nestao sa posla za nekoliko minutica u ovoj predstavi! Scenarij kao u prvom poluvremenu. 5 minuta mirno i onda Lavandin opet furiozno lomi protivnike. 20. minuta pogađa Marko Hajrić, minutu nakon toga novi dečko u ekipi Dada zabija još jedan, minutu nakon toga Tomislav Župa još nije rekao sve što ima i zabija svoj treći za novi hattrick. Dvije minute nakon toga zabija i A.Drljepan svoj drugi pa minutu nakon toga zabija i Ivan Franić za nevjerovatnih 0-9! Lijepo je bilo pogledati na semafor u tom trenutku, jednako lijepo u onu devetku kao i u onu nulu na strani Aedesa. Aedes na kraj ima par neloših prigoda, ali nedovoljno dobrih da bi se svladao vratar Lavandina! Moglo je biti i dosta više, ali Lavandin je smirio igru i zadovoljio se sa 9 komada. Još jedan shootout za vratare Lavandina. Bravo momci od prvog do zadnjeg krasna predstava!

Sljedeći tjedan veliki derbi Lavandin za umivanje - MNK Nevera Postira! Budite uz nas i pomozite nam da srušimo dužnike iz prve utakmice, obećajemo neće im bit lako!

02.02.2012. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 01.02.2012.

Pojačanja

Na pressici uoči utakmice s Aedesom pojavili su se S.Drljepan i Ivan Marasović! Predstavljena su 2 pojačanja Lavandina za umivanje zbog kako kažu nadolazećih obveza, ozljeda (neki igrači su izgubljeni do kraja sezone) i širenja kadra ekipe za pokušaj napada višeg ranga! Tika taka i Sierra Leone pušu za vratom i vodstvo kluba je promptno reagiralo!

Prvo ime koje je predstavljeno je 27godišnji Dario Dadić zvan "Dada" (slobodan igrač) koji je zapravo fin igrač odlične tehnike, trkački sposoban, ekipni igrač i koliko saznajemo jako dobro se uklopio u treninge bijelih. Zadovoljan je i sam, te je najavio kako je spreman dati sve od sebe kako bi pomogao Lavandinu u ostvarenju zacrtanih ciljeva.
Dario Dadić

Drugo pojačanje je godinu stariji tj. godinu iskusniji 28godišnji Ivan Brnas, igrač nešto manje popularnog Expediantesa. Još jedna ljevica koja je definitivno trebala Lavandinu (uz standardne S.Drljepan, M.Parunov, B. Karuza?!) i stožerni igrač obrane, igrač kova kakvog Lavandin cijeni. Višak kilograma koji se spominjao prije svega nekoliko dana sada više nije u pitanju, Ivan se okrenuo treninzima i pomak se definitivno vidi, spreman je trudi se i sretan je što je potpisao za ovako veliki klub i želi dati sve od sebe kako bi imao svoj udio u ovoj sjajnoj priči splitske "škvadre".
Ivan Brnas

Koliko je pogođeno kupovinom Lavandina? -> Pokazat će vrijeme.

Momci želimo vam dobrodošlicu u Lavandin za umivanje i pokažite nam što znate jer vjerujemo da znate!
(Uprava Lavandina za umivanje)

01.02.2012. u 13:49 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 31.01.2012.

Lavandin pretvrd za Aristu!

Kolo: 17
Datum: 21.01.2012.
Početak: 10:03
Gledatelja: 6

Kao što je i najavljeno, subota (pre)rano ujutro Lavandin je imao zanimljivu utakmicu protiv preporođenih fenjeraša Ariste. Promjenjena većina ekipe, dovedeni su neki novi igrači, što je naznačilo da neće biti ruganja s njima kao što su neki do sada uspjeli. Iako nije bilo najboljeg igrača i najboljeg strijelca Ariste i lige Luke Martinića Arista nije htjela tek tako ostaviti bodove jako bitne za opstanak u 5oj ligi.
Nekolicina igrača Lavandina viđena je večer prije u pripitom stanju na blatinama izlazeći iz kafića oko 2 iza ponoći. Uprava i vodstvo kluba će vjerovatno opet imati pune ruke posla.

Krenulo je zanimljivo s početnim ispitivanjem snaga prvih nekoliko minuta bez pravih prilika, a onda sjajan prodor Aristine šestice koji snažno tuče pod gredu, ali na mjestu je vratar bijelih te jedino što su dobili bio je korner. Ako nisi zabio, obično primiš, a to nepisano pravilo demonstrirao je Bruno Karuza laganim pogotkom za 0-1! Lijep početak jer znamo da je Lavandinu lakše igrati s prednošću kako bi imali priliku iz ubojitih kontri i polukontri. Par minuta nakon toga Tomislav Župa lijepo odigrava sa suigračem i elegantno zabija za 0-2. Lagani pogodak za mirniji nastavak utakmice. Ali nije bilo tako lako, neugodan je bio već spomenuti igrač Ariste koji se nije predavao, ali još neumorniji je bio vratar Lavandina. Smirile su se strasti i utakmica te se otišlo na odmor već spomenutim rezultatom 0-2 za goste iz vrha tablice.

Promjena strane i lopta za Lavandin, nakon čega su igrači Ariste pokušali presingom razbiti ritam bijelih koji istog treba to kažnjavaju. Prebrz za obranu modrih bio je Tomislav Župa, obrana izigrana i lako je bilo poentirati za velikih 0-3. Arista se nije predavala te forsira svog najboljeg igrača koji probija lijevu stranu, tuče jako sa svega par metara, ali nedovoljno dobro za vratara bijelih. Pokušao je još jednom na isti način, ali i ovaj put ga je spriječio pravovremeni izlazak vratara. Nakon toga uveden je igrač-vratar sa strane Ariste i imali smo priliku vidjeti kako se Lavandin brani od toga. I nije izgledalo loše zaista, obrana je bila na mjestu, pokretna, a onaj dio koji bi i prošao njima nije prošao vrataru. Frustrirani Aristaši pokušavali su na sve načine ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Dapače jednu od tih lopti uhvatio je vratar bijelih i predivnim drop kickom pogodio za 0-4. Pljesak s tribina izmamio je osmjeh na njegovo lice. Nakon par sekundi pokušao je još jednom i opet je lopta lijepo letjela ali centimetri su ga dijelili od drugog pogotka. Lavandin je sakrio loptu i Arista nije više imala snage ni moći te je ostalo na semaforu velikih 0-4.

S ovim kolom završena je polusezona a Lavandin i igrači su ostvarili sljedeći učinak:
1. -> treće mjesto
2. -> score 11-1-4
3. -> 56 zabivenih (3ipo po utakmici), 29 primljenih (1,81 po utakmici)

Vidimo se u subotu kada Lavandin igra protiv Aedesa u zadnjem terminu u 16:40!


Dodatna statistika za proučavanje i poboljšavanje jer kao što znamo brojke govore puno toga.

31.01.2012. u 17:02 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 30.01.2012.

Lavandinom ispilalo Pelu!

Kolo: 16.
Datum: 14.01.2012
Vrijeme: 15:52

Subota popodne, tereni Fesb-a, lijepo vrijeme, svi preduvjeti su tu za još jednu jako lijepu utakmicu. Protivnik je iznimno opasan, skautiranje upozorava na 2 dosta brza igrača te nelošu obranu, ali ništa što se zajedničkom igrom i dobrom obranom nemože anulirati.
Izostanci: braća Drljepan, suspendirani vratar, Stojić, Runje te već ranije otpisani Sučić. Za divno čudo ukazao se i vratar Božo Perić koji će morati snositi sankcije radi nedolazaka na utakmice svog kluba.

Klasika ove sezone, Lavandin obrambeno mlako ulazi u utakmicu, dok je u početku utakmice čak i preuzeo kontrolu nad kreiranjem prilika što je izazvalo negodovanje vratara koji je u jednom trenutku zbunjeno uzviknuo: "pa zašto mi napadamo?!". Smiješno je što je i bio u pravu te upravo mali "Tomasov" koji je označen kao problem bježi obrani i poentira za 0-1. Po ko zna koji put Lavandin kreće iz nedostatka jednog gola. Ubrzo nakon toga T. Župa pokazuje klasu i solo prodorom rola obrambenog igrača te poentira u blizi kut 1-1! Svega 30ak sekundi nakon izjednačujućeg pogotka opet već spomenuti strijelac prihvaća ponuđenu loptu oko koje se nisu mogli dogovoriti Buljan i Župa te zabija za 1-2! Lavandin do kraja nije uspio dignuti ritam te ekipa Ispod Pele uspijeva laganim prekršajima umrtviti igru i uspjevaju doći do kraja poluvremena povoljnim rezultatom.
Moramo napomenuti da je suspendirani vratar ekipe LZU vidjen s mobitelom na uhu u poluvremenu utakmice te se sumnja da je priče bilo sa službeno odsutnim voditeljem na terenu S. Drljepanom!

I rezultiralo je plodom očito! Lavandin kreće doslovno furiozno i bilo je samo pitanje vremena kapitulacije vratara crvenih, bilo ih je po cijelom terenu, namirisali su krv i krenuli po svoj plijen. Interesantnu loptu dobio je Bruno s brojem 6 na lijevo krilo, i iz prve poluvolejem lijevom nogom kirurški precizno probušio vratara Pele i vratio sve na početak! Bravo Bruno, tako se to radi, jel to teško?! Crveni su se teško branili te u svega nekoliko minuta napravili 4 prekršaja, te više nisu smjeli ukoliko ne žele braniti se akomuliranih udaraca bijelih. Napadao je LZU neprestano sve do 26te kada na scenu stupa Lavandinov Pippo - Tomislav Buljan! Dobio je korner koji mu je bio blokiran, al je nastavio u svom naumu. Drugi korner koji je izveo otišao je topovski prema vrataru koji to nije bio u stanju uhvatiti te je lopta uletjela u gol! Šokirane tribine, crveni igrači, bijeli igrači, podsmjesi svuda - Pippo je doveo Lavandin u vodstvo! Nekoliko sekundi nakon toga u glavnoj ulozi opet isti igrač. Napravljen je prekršaj, i to peti, Buljo odma grabi loptu čvrsto te pogledava prema klupi hoće li mu je netko oduzeti, nitko nije imao ništa protiv, a on onako ludog pogleda namješta loptu na bijelu točku i torpedira je u gornje lijeve rašlje -> vratar je još jednom kapitulirao 4-2 za Lavandin! 28 minuta, uigrana kombinacija, dovoljan je bio samo pogled, sjajna kombinacija Župe i Karuze za drugi pogodak Karuze i to je 5-2 za bijele! Kakav preokret, kakva utakmica! Do kraja su crveni uspjeli samo smanjiti na 5-3 pogotkom "drugog crvenog" naznačenog kao opasnog igrača. Na kraju je ostalo 5-3 i po 10ti put ove sezone Lavandin grabi 3 boda i ide u sam vrh 5.a lige :)

Sljedeću subotu Arista - Lavandin! Naizgled lako, ali neće biti nimalo jednostavno :)
Budite uz nas!

30.01.2012. u 15:01 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< travanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Službene stranice malonogometnog kluba Lavandin za umivanje Split!

Igrački kadar:

Vratari:
1. Ivan Podrug 13.11.1986 (wnt)
33. Božo Perić 08.07.1989 (unf) (lrn) (yth)
87. Radić Marko 13.02.1987 (fgn) (wnt)


Igrači:
2. Stipe Drljepan 12.06.1984(capt)
3. Duje Runje (inj.) (trn.) (lst)
4. Ante Drljepan 24.08.1986 (rst)
5. Stanko Stojić 06.10.1984 (rst) (unf)
6. Bruno Karuza 21.12.1986 (fgn)
7. Marko Hajrić 02.05.1986 (unh)
9. Marijo Sučić 13.10.1987 (inj.) (sus)
10. Ivan Franić 07.09.1986 (unh)
11. Tomislav Buljan 15.10.1985 (fgn)
12. Marin Parunov 09.12.1986 (rst) (bid)
13. Tomislav Župa 25.08.1987 (slt) (wp)
14. Ivan Brnas 10.12.1983 (slt)
24. Dario Dadić 14.08.1984 (slt) (pr)


Voditelj: Ivan Marasović

Brojač posjeta

Counter
Brojač posjeta

Tablica 5.a lige

1 Stari plac - Adorea 26 23 1 2 129:54 70
2 Nevera Postira 24 20 2 2 121:42 62
3 Sierra Leone 25 17 3 5 93:49 54
4 Lavandin 26 16 4 6 90:47 52