Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lavandinzaumivanje

Marketing

Lavandin u starom(pravom) svjetlu protiv "favorizirane" Adoree 1-1

Gledatelja: 143
Vrijeme: 14:50
Datum: 25.02.2012.
Balun: Bijelo crveni -> Okrugli!
Teren: Zeleni - na FESB-u!

Sve spremno za veliki okršaj starih rivala Lavandina i Adoree. Stari plac ulazi ovaj put s ulogom favorita, iako to stoji tako samo na papiru, nitko Lavandinu nemože krojiti sudbinu u njihovom dvorištu pogotovo ne kao domaćinu! Lavandin u relativno punom sastavu, izostaje "pojačanje" Dadić i ozljeđeni A. Drljepan, uz već prije otpisane Sučića i Stojića. Adorea bez kartoniranog Maljkovića.

I krenulo je interesantno, par udaraca s obe strane, bez pravih prilika, Lavandin čvrst i kvalitetan u obrani. Prepuštena je igra placu koji mora ovdje po bodove, dok bijeli vrebaju svaku priliku. Sve oči su bile uprte u najboljeg igrača Adoree, popularnog "Muju" i na bijegove brzih Lavandinaša u kontri i polukontri. Prvu priliku imala je Adorea gdje napadač izlazi s golmanom Lavandina, vratar zatvara kut te napadač tuče u njega. Pokušavao je i Đemal nekoliko puta od čega izdvajamo 2 kvalitetna udarca, jedan je odsjeo u rukama vratara, dok je drugi prohujao pored donje lijeve vratnice. Nakon toga i omaleni Erceg rola igrača Lavandina i dobro tuče iz desnog kuta no lopta je odsjela na desnoj vratnici. Par poluprilika imao je i Lavandin ali lopta nije išla u gol i tako se i otišlo na odmor.

Promjena vratara u poluvremenu je postala klasika za Lavandin, pa tako i ovog puta na mjesto 87ice ulazi 1ica koji odma pokazuje klasu lijepom obranom. Stvari su naizgleda postajale sve teže kada Adorea stišće sve jače i jače i pokušavaju postići taj pobjednički pogodak no nije im polazilo za rukom. Naime to naizgled je zaista tako jer pravi Lavandinaši znaju da im uloga kompletnog "underdoga" apsolutno odgovara te da je protivnik taj koji treba voditi igru. I upravo to se i desilo teška opsada Adoree rezultirala je pogotkom, ali ne onom u mreži Lavandina nego u mreži Adoree, 1-0 vodi Lavandin! Tomislav Buljan zvan "Pippo" bježi lijevom stranom s igračem na leđima, krajičkom oka je ugledao prazan donji desni kut te kirurški točno špicom pogađa od vratnice i jednostavno matira klauna na vratima starog placa! Euforija na tribinama, euforija na klupi! Trebalo je to znati smiriti, a to Lavandin nije napravio nego odma u sljedećem napadu branič Lavandina napucava svog suigrača što protivnik vrlo rado dočekuje, dodaje na drugu vratnicu gdje se nalazi nečuvan popularni Đemal i zabija za 1-1. Svega 30 sekundi trajalo je slavlje Lavandina i sada sve "isponovočetka". Adorea ponovno nastavlja u svom stilu, pritišće ali 1ica na vratima Lavandina nije dala da se rezultat promijeni te ostaje loših za obe ekipe 1-1.

Postoji i snimka ovog susreta, ali kamermani pokazuju klasu te mjesecima nakon utakmice snimka nije stigla u prostorije kluba. Bravo kamermani!

Post je objavljen 28.03.2012. u 20:50 sati.