Lavandin za umivanje

utorak, 31.01.2012.

Lavandin pretvrd za Aristu!

Kolo: 17
Datum: 21.01.2012.
Početak: 10:03
Gledatelja: 6

Kao što je i najavljeno, subota (pre)rano ujutro Lavandin je imao zanimljivu utakmicu protiv preporođenih fenjeraša Ariste. Promjenjena većina ekipe, dovedeni su neki novi igrači, što je naznačilo da neće biti ruganja s njima kao što su neki do sada uspjeli. Iako nije bilo najboljeg igrača i najboljeg strijelca Ariste i lige Luke Martinića Arista nije htjela tek tako ostaviti bodove jako bitne za opstanak u 5oj ligi.
Nekolicina igrača Lavandina viđena je večer prije u pripitom stanju na blatinama izlazeći iz kafića oko 2 iza ponoći. Uprava i vodstvo kluba će vjerovatno opet imati pune ruke posla.

Krenulo je zanimljivo s početnim ispitivanjem snaga prvih nekoliko minuta bez pravih prilika, a onda sjajan prodor Aristine šestice koji snažno tuče pod gredu, ali na mjestu je vratar bijelih te jedino što su dobili bio je korner. Ako nisi zabio, obično primiš, a to nepisano pravilo demonstrirao je Bruno Karuza laganim pogotkom za 0-1! Lijep početak jer znamo da je Lavandinu lakše igrati s prednošću kako bi imali priliku iz ubojitih kontri i polukontri. Par minuta nakon toga Tomislav Župa lijepo odigrava sa suigračem i elegantno zabija za 0-2. Lagani pogodak za mirniji nastavak utakmice. Ali nije bilo tako lako, neugodan je bio već spomenuti igrač Ariste koji se nije predavao, ali još neumorniji je bio vratar Lavandina. Smirile su se strasti i utakmica te se otišlo na odmor već spomenutim rezultatom 0-2 za goste iz vrha tablice.

Promjena strane i lopta za Lavandin, nakon čega su igrači Ariste pokušali presingom razbiti ritam bijelih koji istog treba to kažnjavaju. Prebrz za obranu modrih bio je Tomislav Župa, obrana izigrana i lako je bilo poentirati za velikih 0-3. Arista se nije predavala te forsira svog najboljeg igrača koji probija lijevu stranu, tuče jako sa svega par metara, ali nedovoljno dobro za vratara bijelih. Pokušao je još jednom na isti način, ali i ovaj put ga je spriječio pravovremeni izlazak vratara. Nakon toga uveden je igrač-vratar sa strane Ariste i imali smo priliku vidjeti kako se Lavandin brani od toga. I nije izgledalo loše zaista, obrana je bila na mjestu, pokretna, a onaj dio koji bi i prošao njima nije prošao vrataru. Frustrirani Aristaši pokušavali su na sve načine ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Dapače jednu od tih lopti uhvatio je vratar bijelih i predivnim drop kickom pogodio za 0-4. Pljesak s tribina izmamio je osmjeh na njegovo lice. Nakon par sekundi pokušao je još jednom i opet je lopta lijepo letjela ali centimetri su ga dijelili od drugog pogotka. Lavandin je sakrio loptu i Arista nije više imala snage ni moći te je ostalo na semaforu velikih 0-4.

S ovim kolom završena je polusezona a Lavandin i igrači su ostvarili sljedeći učinak:
1. -> treće mjesto
2. -> score 11-1-4
3. -> 56 zabivenih (3ipo po utakmici), 29 primljenih (1,81 po utakmici)

Vidimo se u subotu kada Lavandin igra protiv Aedesa u zadnjem terminu u 16:40!


Dodatna statistika za proučavanje i poboljšavanje jer kao što znamo brojke govore puno toga.

31.01.2012. u 17:02 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 30.01.2012.

Lavandinom ispilalo Pelu!

Kolo: 16.
Datum: 14.01.2012
Vrijeme: 15:52

Subota popodne, tereni Fesb-a, lijepo vrijeme, svi preduvjeti su tu za još jednu jako lijepu utakmicu. Protivnik je iznimno opasan, skautiranje upozorava na 2 dosta brza igrača te nelošu obranu, ali ništa što se zajedničkom igrom i dobrom obranom nemože anulirati.
Izostanci: braća Drljepan, suspendirani vratar, Stojić, Runje te već ranije otpisani Sučić. Za divno čudo ukazao se i vratar Božo Perić koji će morati snositi sankcije radi nedolazaka na utakmice svog kluba.

Klasika ove sezone, Lavandin obrambeno mlako ulazi u utakmicu, dok je u početku utakmice čak i preuzeo kontrolu nad kreiranjem prilika što je izazvalo negodovanje vratara koji je u jednom trenutku zbunjeno uzviknuo: "pa zašto mi napadamo?!". Smiješno je što je i bio u pravu te upravo mali "Tomasov" koji je označen kao problem bježi obrani i poentira za 0-1. Po ko zna koji put Lavandin kreće iz nedostatka jednog gola. Ubrzo nakon toga T. Župa pokazuje klasu i solo prodorom rola obrambenog igrača te poentira u blizi kut 1-1! Svega 30ak sekundi nakon izjednačujućeg pogotka opet već spomenuti strijelac prihvaća ponuđenu loptu oko koje se nisu mogli dogovoriti Buljan i Župa te zabija za 1-2! Lavandin do kraja nije uspio dignuti ritam te ekipa Ispod Pele uspijeva laganim prekršajima umrtviti igru i uspjevaju doći do kraja poluvremena povoljnim rezultatom.
Moramo napomenuti da je suspendirani vratar ekipe LZU vidjen s mobitelom na uhu u poluvremenu utakmice te se sumnja da je priče bilo sa službeno odsutnim voditeljem na terenu S. Drljepanom!

I rezultiralo je plodom očito! Lavandin kreće doslovno furiozno i bilo je samo pitanje vremena kapitulacije vratara crvenih, bilo ih je po cijelom terenu, namirisali su krv i krenuli po svoj plijen. Interesantnu loptu dobio je Bruno s brojem 6 na lijevo krilo, i iz prve poluvolejem lijevom nogom kirurški precizno probušio vratara Pele i vratio sve na početak! Bravo Bruno, tako se to radi, jel to teško?! Crveni su se teško branili te u svega nekoliko minuta napravili 4 prekršaja, te više nisu smjeli ukoliko ne žele braniti se akomuliranih udaraca bijelih. Napadao je LZU neprestano sve do 26te kada na scenu stupa Lavandinov Pippo - Tomislav Buljan! Dobio je korner koji mu je bio blokiran, al je nastavio u svom naumu. Drugi korner koji je izveo otišao je topovski prema vrataru koji to nije bio u stanju uhvatiti te je lopta uletjela u gol! Šokirane tribine, crveni igrači, bijeli igrači, podsmjesi svuda - Pippo je doveo Lavandin u vodstvo! Nekoliko sekundi nakon toga u glavnoj ulozi opet isti igrač. Napravljen je prekršaj, i to peti, Buljo odma grabi loptu čvrsto te pogledava prema klupi hoće li mu je netko oduzeti, nitko nije imao ništa protiv, a on onako ludog pogleda namješta loptu na bijelu točku i torpedira je u gornje lijeve rašlje -> vratar je još jednom kapitulirao 4-2 za Lavandin! 28 minuta, uigrana kombinacija, dovoljan je bio samo pogled, sjajna kombinacija Župe i Karuze za drugi pogodak Karuze i to je 5-2 za bijele! Kakav preokret, kakva utakmica! Do kraja su crveni uspjeli samo smanjiti na 5-3 pogotkom "drugog crvenog" naznačenog kao opasnog igrača. Na kraju je ostalo 5-3 i po 10ti put ove sezone Lavandin grabi 3 boda i ide u sam vrh 5.a lige :)

Sljedeću subotu Arista - Lavandin! Naizgled lako, ali neće biti nimalo jednostavno :)
Budite uz nas!

30.01.2012. u 15:01 • 0 KomentaraPrint#

Lavandin riješio Posa'

Kolo: 15
Datum: 08.01.2012
Gledatelja: 7

Nedjeljno jutro, iako su Lavandinaši navikli na subotu, nekoliko izostanaka kao što su A. Drljepan, Parunov, Hajrić itd., bile su naznake da ni ovo neće biti bezvezno kolo i da će se i ovdje trebati krvavih koljena napustiti teren za velika 3 boda pogotovo kad je preko nišana momčad naznačena od uprave kluba kao mina (pokazali su i ove sezone odnijevši puni plijen protiv Sierre). Jučerašnji poraz nadamo se nije ostavio traga te da očekujemo novi polet LZU-a!

Rano jutro nije nikome baš godilo, ali što se mora nije teško. To pokazuje odma u prvoj minuti Tomislav Župa koji bježi obrani Pose i poentira za 1-0 te omogućava bijelima laške disanje za vrijeme utakmice. Nastavilo se u oba smijera, nije ni Posa bio toliko bezopasan imali su i oni nekoliko dobrih prilika koje odlično skida vratar Lavandina. I onda u 10oj minuti opet u glavnoj ulozi vratar LZU-a, -> igrač ekipe Posa bježi obrani lavandina, vratar istrčava i kasni te protivnički igrač dolazi prije do lopte, vrataru ne preostaje ništa drugo nego rušiti ga što i radi na osebujan način nakon kojeg igrač Pose ostaje previjati se na zelenom travnjaku, a vratar Lavandina dobiva jednosmjernu putnu kartu za tribinu crvene boje te postaje i naprljaviji igrač Lavandina u 1ipo sezoni i bijeli ostaju 2 minute ostaje bez igrača. I 3 igrača u polju bilo je previše za momke iz Pose koji nisu uspili svladati blok bijelih, te minutu nakon završetka kazne ne samo da nisu smanjili nego su i primili pogodak! I to kakav pogodak! Korner s lijeve strane, S. Drljepan je primjetio maleni prostor pored igrača te lijevom nogom iz lijevog kuta pogodio u bliži kantun tehnički odmjerenim udarcem! Prekrasan pogodak za 2-0! Otišlo se na odmor lijepim, ali kako i veliki stratezi vole reći i varljivim rezultatom.

Drugo poluvrijeme nije počelo dobro, te je vratar Lavandina sjajnom obranom spasio svoju mrežu, što mu nije pošlo za rukom u sljedećem napadu gdje nakon svega minutu ipo Posa smanjuje na 2-1. Upravo o tome smo govorili u prvom djelu... No do toga na sreću nije došlo te se uspijevaju iskontrolirati napadi bivših "Jaranena" i smiriti utakmicu. Tomislav Župa kada je najpotrebnije opet se ukazao i to pogotkom za 3-1 kojim rješava utakmicu i pitanje pobjednika. Vrlo važan pogodak i nova 3 boda su ubilježena!
Sljedeće subote protivnik je ekipa "Ispod pele", budite s nama na FESB-u u 15:45 i bodrite Lavandinaše te im pomozite u ostvarenju nova 3 boda!

30.01.2012. u 14:23 • 0 KomentaraPrint#

Sierra Leone slomila krila "letećem" Lavandinu

Kolo :14
Datum:07.01.2012
Početak: 14:57
Gledatelja: 70ak

Derbi kola!
Derbi Pujanki!
Napaljeni dečki iz Sierre (radi sloma živaca prošle sezone protiv Lavandina u kojem nisu uspjeli niti gol postići u dvije utakmice)!
Jedna od krucijalnih utakmica koja može i nemora donijeti (odnijeti) puno.
Nevjerovatna nervoza s obje strane pogotovo sa strane Lavandina. Ovaj put nastupa i najbolji igrač Sierre. Lavandin je tražio obrambenu igru a Sierra 200% od svojih mogućnosti. Sve predispozicije za pravu ligašku utakmicu i gledatelji su zaista mogli uživati.

Lavandin je krenuo dobro, sa 2 udarca od kojih je jedan odsjeo u okvir gola, ali na žalost ravno u vratara, ostalo je 0-0. A onda katastrofalna nepažnja obrane Lavandina, jedna od kombinacija iz kornera na koju se najviše upozoravalo je prošla, obrambeni igrač nije ispratio golgetera Sierre "Zvonu", a spomenuti igrač strašnim udarcem pogađa tamo gdje ni rukom nebi stavio loptu -> volej sa 7-8 metara odsjeda u suprotnih 90, eurogol za 0-1, vodi Sierru Leone! Sierra je namirisala krv te kreće malo oštrije igrati, što rezultira još jednom odličnom prilikom 3na2, no udarac odsjeda na koljenu vratara Lavandina. Lavandin se nije baš tako lako predao te nastavio moglo bi se reći i kontrolirati utakmicu. Dvije minute nakon vodećeg pogotka jednu polupriliku iskoristio je T.Buljan te zabio za 1-1! Erupcija zadovoljstva na strani Lavandina, te se tražila malo oštrija igra u obrani kako nebi došlo do novog pogotka. Smirile su se strasti i nekih 10ak minuta nije bilo nekih spektakularnih prilika, sve što je bilo upućeno vratima vratari su sigurno rješavali. Onda minutu prije kraja naizgled bezazlen aut, oštra lopta na drugu stranu na koju kasni branič Lavandina te ga lopta pogađa u nogu za 1-2. Autogol koji vraća Lavandin opet u zaostatak od jednog pogotka. Međutim na izjednačenje se nije trebalo dugo čekati, točnije svega 19 sekundi. Lijep udarac Bruna Karuze odbija se do A. Drljepana koji se nalazi na pravom mjestu i ponovno vraća sve na početak. Odsviran je kraj poluvremena i otišlo se na stanku.

Drugo poluvrijeme počinje malo teže za Lavandin, Sierra je odlučila presingirati bijele po terenu što se pokazalo dobrim rješenjem jer se ipak osjećali spremnijima. Bilo je odličnih prilika od kojih izdvajamo jako dobro poluvrijeme vratara Sierra Leone-a, prvo je obranio dobar udarac u bliži kut, nakon toga Runje iz Lavandina ne uspjeva pogoditi prazna vrata, te vratar i to skida s poda. S druge strane par neloših obrana vratara Lavandina, koji su se ujedno i nakrcali prekršaja te im je prijetio akomulirani udarac s 9 metara. Onda je uslijedila kobna predzadnja minuta, aut izveden opet istom "Zvoni" koji prolazi jednog igrača uz lijevu liniju pa loš pokušaj čišćenja drugog igrača Lavandina odbija se ponovno napadaču Sierre koji izlazi sam na vratara, odlučio se na dodavanje na drugu stranu gdje je potpuno sam ostao drugi igrač i zabio za 2-3 nono. Da stvari budu gore bijeli su napravili još jedan prekršaj i omogućili Sierri i akomulirani udarac koji je prilično dobro izveden ali pogodak ipak nije postignut jer se s tim nije složio vratar bijelih te obranio udarac. Završilo je 2-3 i slavlje Sierre je moglo započeti te je očito morao doći i poraz Lavandina koji neznaju za njega još od davnog 4og kola i smiješnog poraza od DDK Lokvi.

Odmah sutra Lavandin mora odigrati ranojutarnju utakmicu s momčadi "Posa" i pokazati da je ovo danas ipak bila slučajnost!

30.01.2012. u 14:21 • 0 KomentaraPrint#

Subovci potopljeni u Lavandinu 1-4

Kolo:13
Datum: 17.12.2011
Početak: 13:59
Gledatelja: 27

Interesantno kišno popodne, gdje Lavandin ide u goste tablično gledano najlošijoj momčadi lige - subovcima (bivšem subsportu). Naizgled jednostavna utakmica, ali ipak u ovu utakmicu treba ući s respektkom jer su subovci najavili nekoliko pojačanja, kao i novog voditelja (priča se o pozitivnom šoku u momčadi, te da njihov score 1-0-12 nije plod loše igre nego jednostavno nečeg drugog i da planiraju u top 8)

Počelo je prilično nervozno jer su ovakve utakmice uvijek najteže za Lavandinaše (one gdje su 3 boda apsolutno "morati" i već ubilježena prije utakmice). Nekoliko minuta ispitivanja snaga, par poluudaraca s obje strane i onda šok. (polu)Udarac sa nekih 8 metara subovaca koji ispada vrataru Lavandina i lopta je u mreži, domaćini vode 1-0, a vratar Lavandina ostaje neutješan unatoč salvama ohrabrenja s klupe i tribina (koje su se kasnije pokazale istinite samo dok je trajala utakmica!). Par sličnih je kasnije i obranio, ali što mu to vrijedi kad je sam napravio gaf koji će ga vjerovatno još dugo slijediti (saznajemo iz redova kluba). No Lavandin nije klonuo te je čvrstije stao na loptu te kreće napadati i minut prije kraja udarac najboljeg strijelca T. Župe nespretno odbija vratar subovaca, na pravom mjestu nalazi se Lavandinov Pippo (Tomo Buljan) i zabija za 1-1. Sudac je odsvirao kraj poluvremena.

Klasična promjena na vratima Lavandina te drugo poluvrijeme se nastavlja u sasvim drugom tonu, Lavandin je prionuo poslu i već nakon 7 minuta Bruno Karuza uspijeva poentirati za 1-2. Nakon toga na scenu stupa Tomislav Župa i zabija prvo za 1-3, pa dvije minute nakon i za 1-4 čime rješava pitanje pobjednika u ovom susretu te osigurava "bijelima" dodatna 3 boda u borbi za sam vrh. Nakon toga nije bilo više nekih posebnih prilika te je Lavandin kako samo oni znaju umrtvio utakmicu i završio dobro odrađen posao.

30.01.2012. u 13:19 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Službene stranice malonogometnog kluba Lavandin za umivanje Split!

Igrački kadar:

Vratari:
1. Ivan Podrug 13.11.1986 (wnt)
33. Božo Perić 08.07.1989 (unf) (lrn) (yth)
87. Radić Marko 13.02.1987 (fgn) (wnt)


Igrači:
2. Stipe Drljepan 12.06.1984(capt)
3. Duje Runje (inj.) (trn.) (lst)
4. Ante Drljepan 24.08.1986 (rst)
5. Stanko Stojić 06.10.1984 (rst) (unf)
6. Bruno Karuza 21.12.1986 (fgn)
7. Marko Hajrić 02.05.1986 (unh)
9. Marijo Sučić 13.10.1987 (inj.) (sus)
10. Ivan Franić 07.09.1986 (unh)
11. Tomislav Buljan 15.10.1985 (fgn)
12. Marin Parunov 09.12.1986 (rst) (bid)
13. Tomislav Župa 25.08.1987 (slt) (wp)
14. Ivan Brnas 10.12.1983 (slt)
24. Dario Dadić 14.08.1984 (slt) (pr)


Voditelj: Ivan Marasović

Brojač posjeta

Counter
Brojač posjeta

Tablica 5.a lige

1 Stari plac - Adorea 26 23 1 2 129:54 70
2 Nevera Postira 24 20 2 2 121:42 62
3 Sierra Leone 25 17 3 5 93:49 54
4 Lavandin 26 16 4 6 90:47 52