Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Demetra

    Od kuda ti snaga svakoga dana proći toliko događaja?
    Međugorje, zanimljivo da si popratila iako nisi vjernik i ništa ti ne znači. Onima koji vjeruju u ukazanja bilo Lurda, Fatime, Knock (irsko najveće) itd, nitko ne može niti zabraniti, niti nametnuti pa ni papa, pogotovo ne Franjo.

    avatar

    20.09.2024. (07:15)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    neumorna, a uvijek aktualna...

    avatar

    20.09.2024. (08:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Vidjeh post sinoć ali bio sam i ja premoren za čitanje i neki konkretan komentar iako je noć moj najproduktivniji dio dana. Zanimljivo, u svakom slučaju predstava sa važnim pitanjima i temama. Ovo s titlovima me sjetilo na jednu koju nisam uspio pogledat u HNK 2015. ali jesam (kolko se dalo s obzirom na katastrofalan ton) u pandemijskom valu online "Evanđelje" koja je bila na talijanskom sa ponekom improvizacijom na hrvatskom. E sad kako je bila u pitanju snimka nije se mogl pratit titlove kao na živoj predstavi. Uglavnom detalji u postu i komentarima. A sasvim slučajno-evo i pogođeno da kačim link na nju s obzirom na Međugorje. Apsolutno se slažem od Međugorja je napravljena turistička atrakcija i to je neki oblik trgovine. Nisam ateist niti klasičan vjernik najbliži sam agnosticizmu a priče o kojekakvim vidjelicama mi liče na šarlatanstvo. Ako nekome odlasci u Međugorje donose mir i ispunjenje-svaka čast riječ da bi dodao ali priče o ukazanjima su stvarno nategnute. Vjera i religija dva različita pojma nebo i zemlja razlika. Usput gle ovo jedan od boljih satiricom komada da ostanemo u teatralno-umjetničkom tonu milja maraka :))

    avatar

    20.09.2024. (09:50)    -   -   -   -  

  • zemlja2

    Uvijek si " up to date"
    Međugorje? Mislim da je Vatikan, ne priznajući vidilice i ukazanja, a
    potičući molitvu koja nekima donosi mir, spokoj. eventalno zdravlje, donio mudru odluku. Ali, moliti se može bilo gdje..
    Vodila pokojnu mamu, veliku vjernicu,,.Njoj je to puno značilo.
    Ja nisam doživjela ništa.

    avatar

    20.09.2024. (11:42)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Ljudi svjedoče o Međugorju samo na pozitivan način. Pa ako im godi i dobro čini - super.
    Nisam bila, a otišla bih čisto da osjetim tu posebnu oenergiju o kojoj svi pričaju.
    Ova predstava mi izgleda zanimljivo. Valjalo bi pogledati.

    avatar

    20.09.2024. (15:41)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Demetra: Hvala Ti na komentaru. Znaš, kad ne bih otišla na događanje koje me zanima, bila bih razočarana. Ovako, iako umorna, odem - i sreca je tu. Nisam nikada požalila - dapače, uvijek uživala. I naravno, tako je to kad voliš ono što pratiš. Ili pratiš što voliš. Koristim dobro svoju slobodu.

    Međugorje - popratila sam, jer je to i političko pitanje, a politika jest i te kako predmet moga interesa. Naravno da vjernik ima pravo vjerovati. Druga je stvar što ce služba priznati ili nece. Meni je najsimpatičniji i najkarizmatičniji bio Papa Ivan Pavao II. Papa Franjo je nasmijan, stalno - to volim. I čini se da dozvoljava pomalo, na kapaljku - ali ipak - modernizaciju Crkve, koja bi trebala ne ostati u prošlosti, nego se ipak koliko je moguce približiti novim vremenima.
    Ljubim!

    avatar

    20.09.2024. (22:23)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatralni: Hvala na dobrim linkovima. Da, u pravu si - danas je sve kupi - prodaj, pa na žalost ni Crkva nije poštedena. Ne zaboravimo da su i crkveni oci - samo ljudi. Ljubim!

    avatar

    20.09.2024. (22:26)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Zemlja2: Hvala Ti na komentaru. Potpuno si u pravu. Točno tako i ja razmišljam. Zapravo, donijeli su jedinu mogucu odluku. Ljubim!

    avatar

    20.09.2024. (22:34)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Konobarica: Da, točno tako. Slažem se da svatko treba napraviti onako, kako osjeca.
    Predstava- sigurnacsam da ce predstava igrati i u Rijeci. Reci ceš mi svoje utiske...
    Ljubim!

    avatar

    20.09.2024. (22:37)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Dinaja: Puno hvala! Ljubim!

    avatar

    20.09.2024. (22:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...