Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • starry night

    inspiracije iz mog ormara za knjige :))

    avatar

    10.09.2024. (21:54)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Davno čitano u ono doba kad je bilo "šik" biti informiran s ovakvim štivom proglašenim pornografskim romanom a koji to uopće nije.
    Let glavne junakinja sa "sedmim" psihijatrom uz onih prethodnih šest koji su je liječili u Pan Amovom avionu za Beč je samo otvaranje drugog feminizma u Americi koja je apsolvirala prvi i drugim otvorila ženama oči, da seks i grijeh ne idu skupa a nisu ni zamjena jedne životne nevolje drugom.
    A da je tome tako, osmilšljena je rečenica nadobudnim muškarcima "seksa bez šlica" - zatvori svoj šlic, pitat ću tvoj kurac kad ja hoću
    Upravo u ovoj " kad ja hoću " negira se nametnuta dominacija muškaraca koji svijetom hodaju otvorenim šlicem pa gdje upali- upali !

    Prvi brak E. Jong sa shizofreničarom koji je hodao po rijeci Hudson (!) pa i nju i sebe pokušao baciti kroz prozor naveo je, da se u drugom braku s psihijatrom zamisli malo nad sudbinom žene / na , izvuče ih iz stereotipa nametnutog životom i barem dijelom oslobode od okova , obaveza , moranja i očekivanja.

    Strah od letenja je ( ili od svega što strahove stvara ) terapeutska konotacija : poletiš li, letjet ćeš jer ćeš samo letom preživjeti.

    Davno čitano pa po sjećanju napisano

    avatar

    10.09.2024. (23:50)    -   -   -   -  

  • starry night

    izvrsna analiza

    “The ultimate sexist put-down: the prick which lies down on the job. The ultimate weapon in the war between the sexes: the limp prick. The banner of the enemy's encampment: the prick at half-mast. The symbol of the apocalypse: the atomic warhead prick which self-destructs. That was the basic inequity which could never be righted: not that the male had a wonderful added attraction called a penis, but that the female had a wonderful all-weather cunt. Neither storm nor sleet nor dark of night could faze it. It was always there, always ready. Quite terrifying, when you think about it. No wonder men hated women. No wonder they invented the myth of female inadequacy.”
    - Erica Jong, Fear of Flying

    hahahhahhhahahhhaaaahhahhahha

    smiješni su mi ti za dominaciju, ne može se žena dominirati, nek budu sretni ako žena pristane NA RAVNOPRAVNOST

    avatar

    11.09.2024. (00:05)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Baš tako, laku noć

    Pročitaj post od LISABETH.....i slomljena dominira

    avatar

    11.09.2024. (00:13)    -   -   -   -  

  • luki2

    Točno! Neka budu sretni da žena pristane na ravnopravnost. A ne kur..... se i stalno ratovati.... Obozavam Ericu. Ona je i Brenin izbor za čitanje.

    avatar

    11.09.2024. (00:18)    -   -   -   -  

  • starry night

    jutrić, AnnaBonni, luki!

    avatar

    11.09.2024. (06:39)    -   -   -   -  

  • NF

    pročitao kad se pojavilo i šokiralo, svidjelo mi se , čak i puno toga naučio, preporučivao za dalje čitanje. zanimljivo da sam ja pored svog tog seksa upamtio odlomak kad je ona bez uložaka, a osjeća da će dobiti menstruaciju, pa panično traži rješenje, na kraju u aerodromskom veceu utrpava toaletni u sebe, nijedna od mojih frendica nije se tog sjećala pa ne znam odakle mi imaginacija za tako nešto izmisliti ;)))
    mislim ništa čudno od mene, pored svih opijanja bukowskog ja sam upamtio njegovo razočarenje susretom i kad je shvatio da jack kerouac uopće ne podnosi piće...

    avatar

    11.09.2024. (10:00)    -   -   -   -  

  • starry night

    nejasno se sjećam nekog tampona izvađenog zubima u strasti ljubavnog klinča, nisam sigurna je li u toj ili nekoj drugoj knjizi, ne bih te knjige niti apostrofirala da mi do bola ne idu na živce klečavci sa svojim parolama dominacije, nakon 60 godina od slobode čitanja i pisanja literature iz gaća oni su se domislili cenzuriranju mozga iako je mozak nemoguće cenzurirati, mozak buši gdje burgija neće, parafraziram "narodno blago", to jedno podcjenjivanje žene i da ju može sputati i mozak joj dress kodom je doista opaki debilizam fašista, jer sve što on zamisli u sputavanju je ona zamisli još 1000 puta jače u oslobađanju se tako da je to oranje mora, još jedna metafora, hvala NF, ali ova pjesma je znakovita koju je Jong uzela za prolog romanu, genijalna mi je, jer, ide dublje od samo ravnopravnosti u sexu, u ravnopravno vladanje artikulacijom se kroz - pisanje, pisati roman, znati pisati roman, je - moć!

    Nije li i Krleža slično zaključio kao i Jong, sa svojom kutijom olovnih slova i obranom dostojanstva pred fašizmom pušaka i bajuneta, i plinskih boca.

    Još iz "Straha od letenja":

    "Mala djeca su istrebljivana bez iznimaka, jer zbog svoje dobi nisu bila sposobna za rad... Vrlo često su žene skrivale djecu ispod odjeće, ali naravno, kad bismo to otkrili poslali bismo djecu u plinske komore. Imali smo naređenje da ta istebljivanja obavljamo tajno, međutim, naravno, težak i mučan smrad od stalnog spaljivanja ljudskih tijela prevladao je čitavim područjem i svi su stanovnici okolnih naselja znali što se događa u Auschwitzu.

    Izjava SS-Obersturmführera Rudolpha Hessa, Nürnberg, 5. travnja 1946." - 4. poglavlje "U blizini Schwarzwalda"

    nemojmo zaboraviti na čijoj su strani bile ustaše u ww2 i zašto tu klerofašisti toliko mrze partizane i žene

    avatar

    11.09.2024. (15:39)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nisam čitao iako mi nešto "zvoni" inače nemam apsolutno ništa protiv uletavanja iz veze u vezu sam bi lagao kad bi rekao da nikad nisam imao takve avanture. Ali gadi mi se licemerna đubrad poput onog ljigavog trumpa. Elem samo primjer da se ne skrene u politike. Nego dobio sam izvanrednu preporuku za knjigu (od osobe čije mišljenje jako cijenim) "nek zabava počne" satiričan roman Ammanitija.

    avatar

    11.09.2024. (22:57)    -   -   -   -  

  • starry night

    "Mladi kanibali" Skupina talijanskih pisaca koja se okupila sredinom 1990-ih. Nadišli su tradicionalne književne forme i bili su pod utjecajem rock glazbe, pulp fictiona, stripova itd. Koriste grub i izravan jezik i urbani realizam – ovisnost o drogama, homoseksualnost, otrcano stanovanje i sliku krvi i bolesti. Pisci povezani s grupom su Niccolo Ammaniti, Aldo Nove, Daniele Brolli, Giuseppe Caliceti, Raul Montanari, Simona Vinci, Daniele Luttazzi, Silvia Ballestra, Luisa Brancaccio, Francesca Mazzucato, Matteo Galiazzo, Isabella Santacroce, Carlo Lucarell i Enzo Bettiza.

    Ne da me malo, nego totalno podsjetilo na Zapitaj prah Johna Fantea, američkog pisca talijanskih korijena, evo i moje preporuke - Fante i Zapitaj prah. Knjiga je fenomenalna. Tipu meksička konobarica servira lošu kavu u nekoj krčmi i on popi*di, ona mu je preegzotična, i počne ju vrijeđati i da nikad nije vidio takve gadne cipeke, ona nosi neko smeće od obuće :))))))))))))), i ona ga zamrzi i poželi mu da ga strefi infarkt i tak se oni mrze i on cijelu noć misli na nju i ode u taj kafić i napiše joj :

    "Drage Poderane cipele

    Možda to i ne znaš, ali sinoć si uvrijedila autora ove priče. Znaš li čitati? Ako znaš, potroši petnaest minuta svojeg vremena i priušti si remek-djelo. A sljedećeg puta, budi pažljivija.
    Nije baš svatko tko ulazi u ovu krčmu propalica.

    Arturo Bandini"

    I počinje opsesija. Izvrstan romančić. Nadam se da sam te zainteresirala. U principu, uvijek mi treba par rečenica iz knjige koju preporučuju da odlučim hoću li ili ne trošiti vrijeme.

    avatar

    12.09.2024. (00:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...