Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Dinaja

    sjetih se eseja o fotografiji Suzan Sontag, o „imaginarnom posjedovanju prošlosti“.
    Ponekad je potrebna utjeha.
    Fotografije nam je daruju, one nam omogućuju promjene u protoku vremena.
    Sakupljati fotografije znači sakupljati svoj život, kaže Sontag.
    U tome se načelno slažu Susan Sontag u esejima i
    Branko Čegec u svojoj zbirci pjesama Unatrag, 2012. 1980.
    kaže, shvatio sam da treba ispisivati očevidnost Fotografije ne samo sa stanovišta
    užitka nego u odnosu prema onome što bi se romantično zvalo Ljubav i Smrt.
    Uzmeš kameru i snimaš. Ne znaš jesi li snimio ljubav ili smrt. Jesi li išta snimio.

    avatar

    08.09.2024. (07:14)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Da smo češće dobronamjerni i pomažemo drugima da im bude
    dobro, ovaj svijet bi bio lijepo mjesto.

    avatar

    08.09.2024. (07:27)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Fotke kao uspomena uvijek. Počeo sam neke svoje digitalne printati u fizički oblik s digitalnima je problem ako se memorijska kartica izgubi uništi nema onda više ni slika ovak sam ziher. Ps Shadow nije umrla! post kod Luki-fejs joj je hakiran i vijest o njenoj smrti je degutantna podvala. Eto drago mi je da se radi o podvali i da je među živima.

    avatar

    08.09.2024. (09:48)    -   -   -   -  

  • starry night

    Mislim da se u toj kršćanskoj relativizaciji zla kriju sva zla ovog svijeta, jer daje zlu filozofsko opravdanje. "Pravi problem je u srcima i umovima ljudi. Lakše je denaturirati plutonij nego denaturirati zli duh čovjeka.
    - Albert Einstein"
    Fotografije su vam prekrasne. Volim fotografiju i fotografirati i ona mi uzvraća ljubav :))))))))))))))))))

    avatar

    08.09.2024. (10:21)    -   -   -   -  

  • NF

    Kao što znaš s mog bloga dugo sam se zabavljao s uličnom fotografijom, ne kao umjetničkom nego dokumentom vremena i nadopunom kratkih blog postova koji su bili usmjereni istoj namjeri. Naravno volim pogledati autentične dobre fotografije bez suvišnih obrada, tvoje to jesu, pokojni Bergaz je od par mojih blog fotografija prolaznica napravio obradom umjetnička remek djela, čuvam ih u google mailu, imam ih dopuštenje upotrijebiti, ali mi to nije to, svejedno sam počašćen, jer sam ga od svih fotografa najviše cijenio na blogu, uz tehničku perfekciju fotografije su mu imale i priče, to mi je isto jako bitno i tu si i ti na tom tragu.

    avatar

    08.09.2024. (20:16)    -   -   -   -  

  • luki2

    Predivne fotografije!A što se tiče uzvracanja samo dobrim - ni slučajno. Nisam toliko dobra!:))))) Na zlo samo zlom, na dobro - uzvracam još boljim. Volim druge ljude, i te kako - ali, sebe volim i štitim najviše. Tako je jedino moguce. Ljubim!

    avatar

    08.09.2024. (23:01)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Fotke - jako ugodne oku i duši. Dobro, dobrota? Sve prave stvari prave su samo zato što su same sebi svrha; tako je i dobrota, tako je i ljepota - sama sebi svrha. Vjerujem u duševnost, stoga vjerujem da čovjek vazda treba strepiti pred opasnošću da postane puki stroj, da kristalizira u mašinu. Tko u svojoj duši ima ideal da se stalno kao čovjek, kao duševno biće, popravlja, postaje boljim, postaje ugodnijim drugima, to je već jako puno i spram užasa ovoga svijeta, rekao bih, sasvim dovoljno.

    Ima ljudi kojima njihov tzv. superego govori da moraju biti dobri; već znamo da to u njima djeluje podsvjesni doživljaj o samima sebi da su loši, da su nevrijedni. Takvi onda, po nužnosti zbivanja, i druge trajno vide lošima i nevrijednima pa ih arogantno žele popravljati i poboljšavati, iako su uvijek najstroži prema samima sebi.

    Nasuprot takvima, ideal dobrote ne proizlazi iz neurotske fiksacije na superego. Ideal dobrote za mene je primarno ideal da budem bezazlen, bezopasan kao pojedinac, i od stvarne pomoći gdje i kada mogu. Znam da sporo napredujem i da radim puno grešaka u koracima, tj. da sam rob svojeg karaktera i temperamenta puno više nego što bi mi bilo drago. :)

    avatar

    08.09.2024. (23:46)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ne znam je li itko još primijetio da se na ovom mostu, koji nije željeznički već očito pješački, nalaze dvije osobe. Jedna bliže fotografu, recimo na sredini mosta, i jedna na samom početku mosta. Eto, dobiju se nove informacije i nova umjetnička vrednovanja kad se slika otvori u punoj veličini na velikom ekranu. :)

    avatar

    09.09.2024. (00:08)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Mariano, ja sam primijetila. Sve lijepo i bez ikakvih dodataka kad ih povećaš:))

    @vjetre, meni su najdraže grane, pa su mi i najljepše...

    avatar

    11.09.2024. (11:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...