Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • TEATRALNI

    U principu iako su uočljive ne gledam kao na nešto diskreditirajući i kompromitantno ako je sve drugo po ps-u. što je slučaj u "vatrama ivanjskim".da apsolutno je, jedan još uvjek od najboljih dramskih projekata koji je 2014. bio pravo osvježenje.

    avatar

    05.09.2024. (22:57)    -   -   -   -  

  • starry night

    zanimljiva tema definitivno, koliko greška ili montažni propust na odrađivanju filma može naštetiti dojmu o filmu, osobno, uživljavam se u priču, identificiram s likovima, povezujem čitanje i ekranizaciju ako je to takav tip filma i bitno mi je da se sat i pol ne budim, tj., ostanem u iluziji, naravno da će mi svako remećenje iluzije zasmetati i da ako se pojavi avion na nebu u kadru Troje, ili rolex na ruci rimskog legionara, iluzija je razbijena, adaptacija pokvarena, što je više tih filmskih grešaka publika se navikne na šlamperaj, i to je dio showa, pa se nekada redatelji i namjerno igraju takvim efektima, na ekranu je sve moguće

    avatar

    06.09.2024. (00:50)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ako me radnja i likovi dovoljno obuzmu - necu toliko zamjeriti....ali, da je iritantno - jest. U knjizi npr. je sve daleko jasnije i lakše se prate likovi, odnosi, njihovo razmišljanje i odjeca (koja obično ima neku simboliku)....Gotovo uvijek je knjiga bolja od ekranizacije - upravo radi opisanih grešaka kontinuiteta. Ljubim!

    avatar

    06.09.2024. (01:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -STARRY-Ti sve k'o ja a to najvolim uživiti se u radnju poistovjetiti se s likovima pričom situacijom. To je neka suština iako je moja mantra (a što je i poanta umjetnosti) adaltacija reale pa ovakve stvari znaju poprilično "zaškripat". Ali nije uvjet da donosim konačan sud o nečemu samo na osnovu toga. Ova čak situacija sa zamjenom pištolja izgleda dovoljno ludo da filmu (do)daje nekakvu dodatnu čar iako po drugoj strani odvlači pažnju baš kao nešto što odskače od tog realizma. Zanimljiva teorija da to možda čak i namjerno rade nije mi to palo na pamet kod amera je svašta moguće. Ali što se tiče naše kinematografije serija "vatre ivanjske" koja je stvarno bila glumački fabularno scenaristički interijerno eksterijerno moćna s tim nekim detaljima je lagano masakrirana no kod nje je u pitanju ubrzan tempo snimanja sapunice se rade baš na brzinu što je uvijek slučaj pa se može uzeti kao olakotna okolnost te neke kikseve sa zamjenom u kostimografiji ili što se nisu sjetili snimiti koji zimsli kadar koji bi bio montiran kao panoramski prikaz u zimskim epizodama jer sve drugo u njoj je na svom mjestu.

    -LUKI-Apsolutno, zato sam i rekao da ekipica s foruma baljezga gluparije jer iako epizode sadrže sa marsa vidljive i do ibera nesnosne greške kontinuiteta to se apsolutno ne odražava na njenu kvalitetu generalno stvar je čisto tehničkog pitanja redatelji režiseri glumci su tu oni na kojima je najviše posla di će još paziti u kojem kostimu snimaju koju scenu posebno kad se iste ponavljaju desetke puta a paralelno se snimaju i druge koje uključuju prikaz druge situacije drugog dana u nekom drugom kostimu. Sasvim logično da se onda događaju takve greške i ne pikaju me previše više me pikaju prizemni komentari dotičnih kojima ništa nevalja a greške koje se u slučaju dramskih serija ne bi trebale stavljati previše na popis zamjerki upravo zbog tog spomenutog ubrzanog tempa snimanja a u kojima zbog istog dolazi do zamjena u kostimografiji a u većini slučajeva scena nije kompletno iz jednog komada snimljena nego se snimala postupno paralelno sa stotine drugih postaju samo izgovor i sami sebi svrha da se komentira negativno.

    avatar

    06.09.2024. (01:28)    -   -   -   -  

  • NF

    Dvije su mi asocijacije prvo pale na pamet, davno odgledani film u kojem se radnja odvija u talijanskom mondenom mjestu i onda prepoznam lovran, radnja u ljto, a vidiš otpalo lišće, ili spot od Raf Camore mislim, učenica ga pokazala na prezentaciji na nastavi, limuzine jure riječkom zaobilaznicom, a onda se jedu ćevapi u očito sarajevskoj ćevabdžinici no u spotovima takve stvari još i mogu proći, zanimljiva tema, žao mi je šzo nemam trenutno vremena pogledati i komentare.

    avatar

    06.09.2024. (20:58)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E, to je već dijametralno-suprotan slučaj dosta gradova/država je imalo uloge nekih drugih ali slažem se da se može svrstat u greške kontinuiteta ako su baš detalji koji eksplicitno odaju o kom se mjestu stvarno radi ako to nije maksimalno kamuflirano. Inače epizode "vatri ivanjskih" koje su snimane zimi su stvarno zimske ali panoramski pogledi koji prethode scenama su ostavljeni oni ljetni pa je to narušavalo sveukupan dojam. Kažem nemam većih zamjerki pošto se radi o tipu serija na kojima je tempo poprilično ubrzan u tim situacijama se događaju greške. Šteta da nemaš vremena pročitati komentare i moje odgovore na njih kao i uvijek izvrstan su polemički materijal.

    avatar

    06.09.2024. (22:23)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatrallni: istina. No, najlakše je reci glumci su krivi....Ma kako ne! :(((( Ljubim!

    avatar

    06.09.2024. (23:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    A čuj to su izjave likova sa umom dubine tanjurića za kavu. Okej je primjedba uočiti konstatirati ali kad to postane samo sredstvo za neargumentirano sraćkanje uvijek ću imati što prigovorit. To više onda ni vidim kao legitimnu argumentiranu metodu nego samo kao povod za intencionalno traženje zamjerki i sranje.

    avatar

    06.09.2024. (23:09)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Glumci su bit pretstave...ono što oni mogu da upropaste ili dignu na presto je nezamisljivo...

    avatar

    11.09.2024. (06:49)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    To stoji rekla bi moja miljenica naše glumačke scene "publika je neizostavni i produženi dio nas" oni izvode-mi gledamo. I ta povezanost je izvanredno stanje. Ali nije poanta u tome (u ovom slučaju) greške kontinuiteta nije do glumaca nego do režije kostimografa rekvizitera...

    avatar

    11.09.2024. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...