Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Dinaja

    Djelo nasljednika je tužno i ružno, ali nažalost često istinito... a Delonova posljednja želja je svjedočanstvo tuge zbog njegove prerano ugašene ljubavi njegova života i iznenadne smrti njihova sina... njegova popularnost nije bila dovoljna za sretan život...

    avatar

    23.08.2024. (17:00)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    odličnu si ( pomalo i bolnu ) temu dotakao riječima : osmrtnice znaju biti jako patetične , prepune ljubavi i poštovanja prema umrlom , a među ožalošćenima budu i oni ravnodušni i oni kojima uopće nije stalo čije ime je samo formalni dokaz obiteljskog postojanja.

    Onome koji odlazi je uistinu svejedno - čak štoviše, i za života je znao tko ga voli i poštuje bez ispisanih imena običaja radi.

    avatar

    24.08.2024. (09:47)    -   -   -   -  

  • Sarah

    izvrsna misao na kraju.

    avatar

    26.08.2024. (11:30)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    moj je stari rekao - crvenu kravatu i polku, neće bijelo cvijeće ni crninu. Ali je bila crnina i bijelog cvijeća, nije bila crvena kravata, jer što će selo reći i nije bila polka neg Tišina. Jer šta bu selo reklo.

    avatar

    26.08.2024. (18:36)    -   -   -   -  

  • pričopričica

    Ako mi ne budu svirali pjesmu koju želim, eh, progonit ću ih ko duh u noći...
    Ali Alain Delon je imao baš okrutnu posljednju želju. Bolje da mu je nisu ispunili

    avatar

    28.08.2024. (11:04)    -   -   -   -  

  • viviana

    Bačeni u svijet, bačeni i u grob. Svjesni vlastite smrtnosti, prvo spreže i drugo od prvoga daha.

    Osuđeni na slobodu, nije lako upravljati svojim životom, a da neistina na kraju bude tek jedan "detalj" kao krivotvorena činjenica što su nam je pridali drugi. I u tom dvosmislenom ključu čitam i pjesmu naslovljenu višeznačno.

    Kao i za života, i post mortem smo "ranjivi" na preoznačavanja, pridijevanja koja ne odgovaraju istini o nama, falsificiranja, loša interpretiranja, definiranja koja nas promašuju, htijenja i želje, obećanja, što se izjalovljuju. Čak i kada sve predvidiš i dogovoriš, ne podrazumijeva se da će se obećano i ispuniti - i kraj nas živih! Samo što živi imamo mogućnosti, a kad nastupi "ne više" hoće li oni "ne još" biti etički odgovorni spram egzistencije koje više nema u svijetu, pitanje je o kojemu ne bi trebala ovisiti istina o nama.

    "Riječ - gdje god bila, ona je uvijek odgovor", čitam kod Gadamera.

    Riječ, stvaralačka, kao meso što ne propada.

    "Radost pisanja, mogućnost zaustavljanja, osveta smrtne ruke" (W. Szimborska)

    :)

    avatar

    30.08.2024. (16:08)    -   -   -   -  

  • Kukumare

    Na osmrtnicama se oveličaju u prvom redu oni koji su iz daleka pratili zbivanja, kakav sin prvorođenac iz daljine dok je kći iz blizine presvačila, prala, njegovala
    Želje pokojnika su nečujne nakon smrti.

    avatar

    31.08.2024. (17:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...