Komentari

konobarica123.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • konobarica

    Hvala uredništvu na naslovnoj za prethodni post.

    avatar

    19.08.2024. (22:58)    -   -   -   -  

  • luki2

    Samo se nasekiram. Rekla sam sve, što sam imala. Jadni ljudi.....Žalim ih zbog takvog razmišljanja i ponašanja. Tebi ljubac@

    avatar

    19.08.2024. (23:49)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    u boćanju i veslanju na dasci ? OMG!!!

    Da nije akademik Kusić, pa Reiner s njim u svojcu na dasci.

    Ma k vragu, samo me snervaš kad čitan

    avatar

    20.08.2024. (00:02)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    i ovo : zamisli kako je teško ući u LIONS-club ?

    Cijenjeni Lionsici nemam pojma kako ulaze, koji su kriteriji i ostala sranja, ali znam jednog postarijeg liječnika i njegovu snobovku suprugu koji su sad tvoji sugrađani, a ovdje u Splitu družili su se isljučivo na privatnim partijima i kruzerima s "prijateljima" zvani elita ili krema splitskog društva

    ( mi smo bili kolege-prijatelji.-susjedi i sinovi su nam išli skupa u školu )

    Intanto, uza sav trud, njene Armani i Dior haljine, zlatni beštek i klavir na kojem NITKO ne svira - nikako nije on postao član Lions kluba.. Nisu govorili o tome, ali su se oboje jako trudili , bez nekakvih profesionalnih refernci doduše, ali otmjenošću svakako.

    A onda su odselili u Rijeku ( ona je Senjkinja ) , kupili grobnicu i prelijepi stan i ( valjda ) žive sretno.

    Meni se ne javljaju ma koliko smo dobar odnos imali

    avatar

    20.08.2024. (00:13)    -   -   -   -  

  • pričopričica

    Grozno
    I to je Hrvatska

    avatar

    20.08.2024. (09:54)    -   -   -   -  

  • stara teta

    velika je razlika u strukturi hazu (i općenito svih državnih akademija) i kojekakvih udruženja građana tipa lions, rotary, masoni ovakvi ili onakvi.
    hazu je državna institucija financirana iz državnih resursa (čitaj jasle, proračun i sl.). vodstvo se i članstvo bira u znanstvenim i umjetničkim krugovima, naravno obilato poduprto i u smislu odobrenja (patronata) interesnih krugova vlade, države, plitičara, politikanata, a pogotovo (iza kulisa) imaocima velikih financijskih interesa, no o tomu se priča u kuloarima, naravno. zadatak akademije je da svojim znanjem, dakle strukom, održava i potiče znanstvenoistraživački rad i umjetnost. budući da ništ ne doprinose niti ne proizvode u smislu stvaranja peneza nego su financirani institucionalno, ne može se očekivati da blagodarno šakom i kapom, ma ni malim prstom, održavaju nekakve humanitarne sletove, skupljaju donacije, daju donacije (ha, ha, gorko se smijem). oni su zaposlenici države, dobijaju plaću za odrađivanje svojih zadataka u okviru njjihove struke.
    udruge građana (biranih po kojekakvim ključevima i klupskim regulama, uglavnom po ugledu i statusu te imovinskom stanju i osobnim talentima i mogućnostima), mogu u okviru pravnog sustava pojedinog društva, organizirati i odbrotvorne i umjetničke i sturčne i kojekakve druge manifestacije, biti karitativci, volonteri, poticači, brižnici, darovatelji etc. jer su slobodna udruženja sa svojim sustavom financiranja (uglavnom donacije), ne odgovaraju nikomu za usmjeravanje love (osim u slučajevima s pravnom težinom), i, najvažnije, ne odgovaraju državi za manipulacije s lovom, dakle, neovisni su i mogu činiti što hoće s penezima, ak hoće zapalit (nije dozvoljeno paliti državni novac), dat sirotinji, podić si hram s pet kupola od zlata, protežirati samo djecu hiltona illi jože iz špiišićbukovice. a akademici to nemreju. dobijaju svoju plaću i žive od svog redovnog posla i honorara. no u okviru akademije moraju delat po njenim pravilima. to što si stari slinafci i mladi nadobudni barakude međusobno dogovaraju svašta i uzimaju na posel potomčad svojih kolega i nekih vip kreatura, to nije specifikum samo njih nego ovog našeg srednjoevropskobalkanskog kažina. ha gleč, znam jednog akademika koji je završila čisto drugi faks, a bavi se poslom u kojem nema ni godinu dana otslušanog gradiva. neki su se lijepo tu uhlljebili (ah, SarahBe, pa nas dve smo poznate uhljebice :))))) , neki i pemzije zaslužili. neki su akademici jer su poznate face, pa im to dobro dojde da ih prime u kojekakve zmajevske lože etc. joj, najte me vuč za jezik!

    avatar

    20.08.2024. (13:21)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ luki2 - jes, pročitala sam i potpuno se slažem s tobom. Kiss :*

    avatar

    22.08.2024. (22:04)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ annaboni - pa sori na snervanju :)))))) Ne znam koji su veslali a koji boćali, ne da mi se više po tim stranicama. Divni ljudi ovi tvoji. A možda su ih tu u Rijeci primili konačno u Lions. Tko zna što je bilo sa klavirom. A ako je cijela situacija takva, i na koncu su morali kupiti grobnicu na Drenovi namjesto na Kozali (prestižnom riječkom groblju) onda mi ih zaista žao...:)))))))

    avatar

    22.08.2024. (22:07)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ pričica - eto. Od doba kad je Matoš napisao onu kultnu 1909. ko da se ništa promijenilo nije na ovim prostorima...

    avatar

    22.08.2024. (22:08)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ stara teta - kužim ja da je struktura društava što sam spomenula u postu, a ti u ovom komentaru, dijametralno suprotna... Pokušala sam povući paralelu između tih društava. Jer meni na kraju ispada da gospoda akademici ne rade ali ništa, tuku naše novce i na kraju se ne možeš pouzdati u tu instituciju ni da bude ono što svaka Akademija treba biti. Vrhunac umjetničkoznanstveni jednog, u ovom slučaju hrvatskog, društva.
    I kao šlag, tu jednu jedinu zadaću kako si ti napisala no u okviru akademije moraju delat po njenim pravilima, eto ne ispunjavaju. Već skakuću sami sebi u usta nepoštivanjem pravila.
    Kako sam shvatila iznad njih je jedino Sabor kao neka pravna institucija koja bi mogla donositi odluke o unutar akademičnim (ne)provođenjima pravila.
    No...tako je kako je. Pravila su im oksimoronična. I ne poštuju ih nikako.
    Hvala ti na iscrpnom komentaru :) Kiss :*

    avatar

    22.08.2024. (22:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...