Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • TEATRALNI

    Po ovom bi ga svakako trebao pogledat. Srpski naravno razumijem pod uvjetom da je na latinici među prvih sam 10 generacija koje nisu učile čirilicu :)

    avatar

    19.06.2024. (21:28)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    nema problema, na latiničnom je pismu, stavit ću tu napomenu i u post :)

    avatar

    19.06.2024. (21:33)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Nisam imao pojma za ovaj post ispod, o palestinsko-cionističkom seksu. :) Film sam počeo gledati, a dal ću ga uspjet odgledat do kraja, to ne znam, jerbo je tema teška a i ne volim povijesne filmove. Jel može neki savremeni sa golim komšinicama? ;)

    Nego, jesi li odgledao petu i zadnju sezonu Star Trek: Discovery? Čista katastrofa, a naročito zadnja epizoda - posve su se pogubili i više nisu znali kako se iz toga iskobeljati.

    Ja i žena trenutno gledamo mini-seriju Eric od šest epizoda, s Benedictom Cumberbatchom. Budući da je Netflixova, i nije tako loša. Oteli su dijete, u New Yorku, tj. dječak je nestao na putu do škole, i sad se malo pomalo razotkrivaju istine i laži. Radnja je smještena u 1984., odmah ti upadne u oči da nema mobitela. :)

    avatar

    19.06.2024. (21:36)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Evo da se pohvalim da sam svojevremeno Kovače lažnog novca Andrea Gidea pročitao na ćirilici jer u cijelom Zabregu nije bila nijedna jedina knjiga na latiničnom pismu. :)

    avatar

    19.06.2024. (21:37)    -   -   -   -  

  • Klaatu

    Civilizacijsko zlo najbolje je predočio Stanley Kubrick u svojem filmu 2001.: Odiseja u svemiru

    avatar

    19.06.2024. (23:00)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Mariano - odustao sam još prije od gledanja Star Trek: Discovery, ne sjećam se točno na kojoj sezoni, to je prva serija iz Star Trek franšize koju sam počeo gledati a da je nisam odgledao do kraja, a očito ni neću, iako nije bila loša u ranijim sezonama kasnije mi je izgleda dosadila... Odgledao sam Star Trek: Strange New World, mislim da su do sada bile dvije sezone ili tri, ko će ga više znati, uglavnom sjela mi je puno bolje... I prešao sam na serije iz franšize Star Wars :)...
    Svaka čast za čitanje knjige na ćirilici, ja sam zadnji puta čitao ćirilicu neki dan, pročitao sam deklaraciju s jedne kutije cigareta prošvercane iz Srbije, al' da se odmah ogradim, nisu bile moje cigarete :)

    @Klaatu - je, Odiseja 2001. je nenadmašna po tom pitanju...

    avatar

    20.06.2024. (08:57)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Trenutno nemam vremena za pogledat film, ali vrlo dobro mi je poznata ta tematika. Indijanci, crnci, slaveni, žuti... svi su iskusili i iskušavaju dobrotu bijelih Europeida. Koji su u biti istrijebili Neandertalce u valjda prvom genocidu na ovoj planeti. Ili bar prvom poznatom...

    avatar

    20.06.2024. (10:02)    -   -   -   -  

  • j.

    izgleda da je čitava povijest zapravo povijest sile; sve što se na tom polju postiglo izvan i iznad tog principa jedino je mjesto koje bi se smjelo zvati civilizacijom: ono što ne uvažava prednost jačega nad slabijim....

    avatar

    20.06.2024. (14:40)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    Nemamo se tu što čuditi, takve smo mi životinje. Tertorijalne. Otimamo lovišta, ubijamo druge lovce. Ko neki lavovi i tigrovi. Evolucija je malo to zakamuflirala ali kad skineš omot, sve je to isto. Postoje neke knjige o teoriji ljudske agresivnosti, kako se to tumači s evolucijskog aspekta. Zbog potrebe preživljavanja lako se može razumjeti otimanje lovišta i protjeravanje drugih lovaca. "Nemoj mi tu lovit zečeve, biži ča, neću imat ja šta za jest. " Ali, nisam sigurna da sam shvatila paljenje tuđih polja. Voljela bih da mi to netko pojasni. Ili ima neka knjiga o tome?

    avatar

    20.06.2024. (18:36)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    Kao da postoje dvije vrste ljudi. Jedni kojima je normalno bit jači i dokazivati "tko je jači taj kvači" i baš im je u redu ponašati se kao da su najvažniji na svijetu. Takvi će npr. pišat i hračkat ili puštat pseće kakice u dječjem parku ili oko sportskog terena gdje će sigurno netko nagazit, ili stat u prometnoj traci ispred kisoka bez obzira što se iza njega stvori kolona, gurnut će, šutnut će, oteti... . I, druga vrsta ljudi koja bi igrala pošteno, koja bi čekala red, ne bi da se pljuje na pod i da se nekom smeta, oni bi da sve budde lijepo i da se nitko ne svađa, ubija, otima, pali itd...Ovi prvi agresivci za ove druge imaju niz pogrdnih naziva, npr. tratinčice
    Nekako bi trebalo pregrupirati ljude, da ne budu države po nacijama nego po tome jesu li ovakvi ili onakvi, agresivci ili tratinčice.

    avatar

    20.06.2024. (18:46)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    Evo mi novog posta

    avatar

    20.06.2024. (18:48)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @airsoft - da, kao vrsta neandertalci su živjeli usporedo s našim precima koje nazivamo i kromanjoncima, a vele da potonji jesu odgovorni za izumiranje neandertalaca, bili su snažniji, inteligentniji, a time i zlobniji i okrutniji... no, neandertalci, odnosno njihovi geni su ipak preživjeli u nama jer su se te dvije vrste križale...

    @j. - možda ćemo jednog dana tako nešto i postići, da civilizacijom nazivamo ono što ne uvažava prednost jačega nad slabijim, vjeruju naivci :)

    @iznajmljivačica - to se dogodi kad majmunu daš samosvijest i razum (bilo putem evolucije, nekakve božanske ili vanzemaljske intervencije, nek vjeruje tko u što hoće) pa isti spozna da može činiti što ga volja samo zato što zna da to može... kaj se knjiga po tom pitanju tiče ja sam malo retro pa ću preporučiti Ericha Fromma i njegovo djelo "Anatomija ljudske destruktivnosti" (psihologija), od Richarda Dawkinsa "Sebični gen" (biologija) i od Daniela Quinna "Ishmael" (filozofski roman), za početak, ako ih već nisi čitala :)... i drago mi je da je ovaj moj post bio inspirativan za tvoj post :)

    avatar

    20.06.2024. (22:15)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    I onda na nas uvijek i odasvud vreba i san o Raju nebeskom, savršenom društvu u kojem svatko dobije po pottrebi, o Utopiji, i o Sambhali u kojoj je sve moguće ako se dostigne civilizacijski nivo svijesti, onaj kojeg ni Jedaji nisu ostvarili. A možda bi bilo bolje da mi lijepo kažemo bobu bob a popu i da lijepo pošteno, da se ne muljamo, od malena učimo vještine otimanja, zastrašivanja, manipulacije i borilačke vještine. A ne da muljamo djecu fantazijama o Arkadiji i učimo ih kako biti iskren, odan i pošten drug i lažemo im da dobro na kraju uvijek pobjeđuje. I kako ne počiniti ni jedan od sedam smrtnih grijeha. Bezveze (:D)
    P.S: hvala za preporuke. Čitala osim Quinna

    avatar

    20.06.2024. (23:05)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    totalno bezveze :)

    avatar

    21.06.2024. (09:15)    -   -   -   -  

  • Blumi

    u cijeloj prirodi je upisan isti kod i svi igraju po istim pravilima, samo su često u različnim situacijama i na različitim pozicijama u odnosima, pa naoko djeluje da su različiti, ali dobro, tko zna, možda uistinu postoji i neki viši nivo ove igre

    avatar

    21.06.2024. (12:10)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    da, možda, ko zna na kojem smo levelu i u kojoj verziji igre, baš gledam seriju Dark Matter, odlična je :)

    avatar

    21.06.2024. (21:55)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Koliko vidim, za sada osam epizoda. Mogli bismo to početi gledati ja i žena. No ako prijeđu na drugu sezonu, onda kvraguc. :)

    avatar

    21.06.2024. (23:02)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Pogledam film. :) Nisam čula za njega. Hvala! :*

    avatar

    21.06.2024. (23:46)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Mariano - serija je za sada odlična, meni naravno, a kako će se dalje odvijati, bumo vidli, ne :)

    @Galaksi - pogledaj, inače je u Cannesu osvojio nagradu za najbolji debitantski film, to sam u postu zaboravio spomenuti, hvala i tebi :)

    avatar

    22.06.2024. (14:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...