ne smijem pisati šta sam učinila za druge , jer mi se to zamjerava i kvalificira kao samohvala. Ovo u kući je minimalizam u odnosu na tebe, recimo. Ti si talent hodajući
Ovo bašništa se odnosi na mene osobno - ne dočekujem Novu nigje pa sam u kućnim papučama
28.12.2023. (19:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni, naravno da se ne smije... to je strašno neukusno i takav čin poništava svaku plemenitu namjeru...zapravo, odmah se nameće pitanje da lije takva uopće ikada i postojala... :O
Lilianke, ha... ti si stvarno oduševljena medenjacima... :)) I sad se mislim koliko bi tek sretnija bila kad bi ih i sam pokušala raditi :)
28.12.2023. (20:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne slažem se baš s ovim što si rekla, ali u kontekst nekog odgovora nije ni reklama ni hvalisanje. Jednom sam spomenula jer je odgovor nekome baš to tražio da već godinama sam dio grupe 366 ( broj dana prestupne godine da ne misliš na Bandćevu stranku ne daj bog ) i da je to grupa dobrovoljaca koji kuhaju večere za beskućnike ( 30 ih je sada, počeli smo sa 17 )
Mene to veseli : dodje mi red jednom u 2 mjeseca , udružimo se radi troškova nas 3-4 u grupi i sve lijepo pripremimo od kruha do deserta jer je to jedini kuhani obrok u danu.
Nemaš pojma kako nas sačekaju , što mi ovdje kažemo ko Božje ufanje Siromašnih i usamljenih je sve više, a onda ovdje, na blogu dobijem komentar da sam- kuharica sa 4 knjige o kuhanju!!!
Ja jednostavno volim pomagati , pa zato valjda sam i odabrala poziv za ovo što radim : pomažem riječima i slušam tuđe boli. Ali, o tome ne pišem , a kuhanja za beskućnike se ne sramim. Sram me jedino ako me se ponižava zbog toga
28.12.2023. (23:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kaj je najbolje, imam ih nekoliko velikih (koje sam uspjela nepregoriti) upravo da ih oslikam (imam još i pola zdjele malih, da ih pojedem :)) )....ali, nemam dobar recept za glazuru. Odnosno, imam jedan , ali ne znam kakav je, a zadnji put sam ih glazirala u svom prošlom životu................ ugl, ako mi udijeliš smjernice, možda i probam. Ovako, smišljam kako ću ih staviti na drvo u susjedstvu, da ptice pojedu. :)
29.12.2023. (01:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni, sve što sam htjela reći je da humanitarni rad štošta toga ne trpi, pa tako ni ovakve rasprave o njemu.
Lilianke, je, sama... zašto ne :)
Recept je jednostavan, ali treba malo vremena za uštositi si. Najveći problem je možda pogoditi pravu konzistenciju, a ona ovisi o tome izrađuju li se nekakvi ukrasi (cvjetići, figurice...), izvlače lise linije ili se popunjavaju veće površine. To se nauči nekako u hodu, a za početak ti treba fini šećer u prahu (ja koristim Franckov) kojeg je potrebno prosijati kroz fino sito jedan, dva puta, jer obzirom da otvor na vrećici treba biti jako, jako uzak (1 mm, ako je moguće: poslije se malo i raširi) svako nesamljeveno zrno šećera koje bi se moglo naći, može napraviti problem.
Dakle, treba ti jedan bjelanjak, 150 - 200 g šećera u prahu i nekoliko kapi limuna. Bjelanjak se muti mikserom tridesetak sekundi na najmanjoj brzini, a onda dodaješ postepeno šećer u prahu, žlicu po žlicu, i iza svake žlice miksaš neko vrijeme... dodaš malo limuna, i to sve skupa traje petnaestak minuta. Ja, prije nego napunim vrećicu, smjesu obično testiram s tek jednom malom žličicom... pa ako je prerijetka dodam još malo šećera, a pregustu razrijedim s nekoliko kapi vode.
Ja obično napravim čvršću smjesu od dva bjelanjka i 500 g šećera, a onda si u šalicu odvajam manji dio koji ću koristiti i dotjeram si gustoću, Potrebno je miješati žličicom nekoliko minuta dok se smjesa dobro ujednači, i tek onda punim vrećicu. Ostatak smjese, obzirom da se jako brzo suši, mora biti dobro pokriven vlažnom krpom (ja stavim ispod i prozirnu foliju. Takva u hladnjaku može ostati nekoliko dana.
Eto... zbog mog opširnog opisa možda djeluje komplicirano, ali zapravo nije; kako rekoh - samo ti treba malo da se uštosiš :)
I da... koristi čvrste dresir vrećice, a ne one tanke za zamrzivač, kako ti se od stiskanja ne bi dogodila nekakva nezgoda :)
Dobru zabavu želim :)
29.12.2023. (16:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
HVala, hvala, hvala! Wohoo!! U ponedjeljak ću pokušati, javim ti kako ide :)))) hvala puno! Sestra me sad vozi u dućan, kupit ću si neku čvršću vrećicu iako imam onih za smrzavanje od DMa koje su, hm, malo čvršće :D...pogledat ću što ima!! :)) Baš si me razveselila! :)
29.12.2023. (17:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pokazujem mu tvoje uratke, slane i slatke i samo kažem: "samo mi reci kako radim najbolje kolače". Odmjeri me, dobro pogleda slike s klimanjem u znak odobravanja..., "šta je je, žena zna znanje". Eto, imaš još jednog gurmana koji ti dodjeljuje "orden". Ne treba to tebi, znaš da znaš, a što je važnije to te veseli. Samo nastavi, radi, uživaj, darivaj..., nema bolje od toga. Svako ti dobro u Novoj, a zdravlja najviše što i samoj sebi želim:)))))
29.12.2023. (17:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke, ajme...koliko tipfelera i kolio sam samo puta koristila zamjenicu 'ja' :)... a vidim da sami malo zbrćkana u opisu; al' ako ti nešto ne bude jasno ti slobodno traži pojašnjenje :)
nema garancije, zbunili ste čovjeka... naravno da je vaše najbolje od svega što je kušao. Ja sam u kategoriji onoga što nije, i vjerojatno neće nikada okusiti... i sad zamislite kolika je ta grupa, i gdje se ja u njoj nalazim :)))
Svako dobro i vama u Novoj... i samo se vi nastavite paziti, to vam je najbitnije :)
30.12.2023. (11:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
A što vas trenutačno veseli... od onoga što sami za sebe radite ? ;)
28.12.2023. (16:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Odgovor bašništa
A ovo tvoje je za GINISOVU KNJIGU osobne kvalitete
28.12.2023. (16:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Kakav Guinness, stalno pričaš gluposti.
I kako bašništa... kakav je to čovjek koji ne učini nešto dobro za druge, kako bi (i) samog sebe razveselio :O
28.12.2023. (17:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
ne smijem pisati šta sam učinila za druge , jer mi se to zamjerava i kvalificira kao samohvala.
Ovo u kući je minimalizam u odnosu na tebe, recimo. Ti si talent hodajući
Ovo bašništa se odnosi na mene osobno - ne dočekujem Novu nigje pa sam u kućnim papučama
28.12.2023. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Wunderbar! :)
28.12.2023. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
AnnaBonni, naravno da se ne smije... to je strašno neukusno i takav čin poništava svaku plemenitu namjeru...zapravo, odmah se nameće pitanje da lije takva uopće ikada i postojala... :O
Lilianke, ha... ti si stvarno oduševljena medenjacima... :))
I sad se mislim koliko bi tek sretnija bila kad bi ih i sam pokušala raditi :)
28.12.2023. (20:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Ne slažem se baš s ovim što si rekla, ali u kontekst nekog odgovora nije ni reklama ni hvalisanje.
Jednom sam spomenula jer je odgovor nekome baš to tražio da već godinama sam dio grupe 366 ( broj dana prestupne godine da ne misliš na Bandćevu stranku ne daj bog ) i da je to grupa dobrovoljaca koji kuhaju večere za beskućnike ( 30 ih je sada, počeli smo sa 17 )
Mene to veseli : dodje mi red jednom u 2 mjeseca , udružimo se radi troškova nas 3-4 u grupi i sve lijepo pripremimo od kruha do deserta jer je to jedini kuhani obrok u danu.
Nemaš pojma kako nas sačekaju , što mi ovdje kažemo ko Božje ufanje Siromašnih i usamljenih je sve više, a onda ovdje, na blogu dobijem komentar da sam- kuharica sa 4 knjige o kuhanju!!!
Ja jednostavno volim pomagati , pa zato valjda sam i odabrala poziv za ovo što radim : pomažem riječima i slušam tuđe boli. Ali, o tome ne pišem , a kuhanja za beskućnike se ne sramim. Sram me jedino ako me se ponižava zbog toga
28.12.2023. (23:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Misliš, sama?
kaj je najbolje, imam ih nekoliko velikih (koje sam uspjela nepregoriti) upravo da ih oslikam (imam još i pola zdjele malih, da ih pojedem :))
)....ali, nemam dobar recept za glazuru. Odnosno, imam jedan , ali ne znam kakav je, a zadnji put sam ih glazirala u svom prošlom životu................ ugl, ako mi udijeliš smjernice, možda i probam. Ovako, smišljam kako ću ih staviti na drvo u susjedstvu, da ptice pojedu. :)
29.12.2023. (01:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
AnnaBonni, sve što sam htjela reći je da humanitarni rad štošta toga ne trpi, pa tako ni ovakve rasprave o njemu.
Lilianke, je, sama... zašto ne :)
Recept je jednostavan, ali treba malo vremena za uštositi si. Najveći problem je možda pogoditi pravu konzistenciju, a ona ovisi o tome izrađuju li se nekakvi ukrasi (cvjetići, figurice...), izvlače lise linije ili se popunjavaju veće površine. To se nauči nekako u hodu, a za početak ti treba fini šećer u prahu (ja koristim Franckov) kojeg je potrebno prosijati kroz fino sito jedan, dva puta, jer obzirom da otvor na vrećici treba biti jako, jako uzak (1 mm, ako je moguće: poslije se malo i raširi) svako nesamljeveno zrno šećera koje bi se moglo naći, može napraviti problem.
Dakle, treba ti jedan bjelanjak, 150 - 200 g šećera u prahu i nekoliko kapi limuna.
Bjelanjak se muti mikserom tridesetak sekundi na najmanjoj brzini, a onda dodaješ postepeno šećer u prahu, žlicu po žlicu, i iza svake žlice miksaš neko vrijeme... dodaš malo limuna, i to sve skupa traje petnaestak minuta.
Ja, prije nego napunim vrećicu, smjesu obično testiram s tek jednom malom žličicom... pa ako je prerijetka dodam još malo šećera, a pregustu razrijedim s nekoliko kapi vode.
Ja obično napravim čvršću smjesu od dva bjelanjka i 500 g šećera, a onda si u šalicu odvajam manji dio koji ću koristiti i dotjeram si gustoću, Potrebno je miješati žličicom nekoliko minuta dok se smjesa dobro ujednači, i tek onda punim vrećicu. Ostatak smjese, obzirom da se jako brzo suši, mora biti dobro pokriven vlažnom krpom (ja stavim ispod i prozirnu foliju. Takva u hladnjaku može ostati nekoliko dana.
Eto... zbog mog opširnog opisa možda djeluje komplicirano, ali zapravo nije; kako rekoh - samo ti treba malo da se uštosiš :)
I da... koristi čvrste dresir vrećice, a ne one tanke za zamrzivač, kako ti se od stiskanja ne bi dogodila nekakva nezgoda :)
Dobru zabavu želim :)
29.12.2023. (16:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
HVala, hvala, hvala! Wohoo!! U ponedjeljak ću pokušati, javim ti kako ide :)))) hvala puno! Sestra me sad vozi u dućan, kupit ću si neku čvršću vrećicu iako imam onih za smrzavanje od DMa koje su, hm, malo čvršće :D...pogledat ću što ima!! :)) Baš si me razveselila! :)
29.12.2023. (17:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Pokazujem mu tvoje uratke, slane i slatke i samo kažem: "samo mi reci
kako radim najbolje kolače". Odmjeri me, dobro pogleda slike s
klimanjem u znak odobravanja..., "šta je je, žena zna znanje". Eto,
imaš još jednog gurmana koji ti dodjeljuje "orden". Ne treba to tebi,
znaš da znaš, a što je važnije to te veseli. Samo nastavi, radi, uživaj,
darivaj..., nema bolje od toga. Svako ti dobro u Novoj, a zdravlja
najviše što i samoj sebi želim:)))))
29.12.2023. (17:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Lilianke, ajme...koliko tipfelera i kolio sam samo puta koristila zamjenicu 'ja' :)... a vidim da sami malo zbrćkana u opisu; al' ako ti nešto ne bude jasno ti slobodno traži pojašnjenje :)
nema garancije, zbunili ste čovjeka... naravno da je vaše najbolje od svega što je kušao. Ja sam u kategoriji onoga što nije, i vjerojatno neće nikada okusiti... i sad zamislite kolika je ta grupa, i gdje se ja u njoj nalazim :)))
Svako dobro i vama u Novoj... i samo se vi nastavite paziti, to vam je najbitnije :)
30.12.2023. (11:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
propheta nemo
Budući da svi lijepo poziraju, mogao bi biti i pozni park. :)
31.12.2023. (01:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ypsilonka
Isuse, ima i mašnicu na glavi i džepiće!
Jesu jako ukusni?
Možda bolje, nemoj odgovoriti na to pitanje. (Smršavila sam, čisto da ti se malo pofalim!)
Pusam.
31.12.2023. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Nemoooo... ja se tebi baš svaki put obradujem... dođeš mi k'o novogodišnji poklon :))
Naravno da bi se mogao zvati... svrha voznih parkova obično i je samo pokazivanje :)
Ypsilonka, evo neću... B(l)ože, opet nešto traži :O
31.12.2023. (17:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...