Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • V

    A što vas trenutačno veseli... od onoga što sami za sebe radite ? ;)

    avatar

    28.12.2023. (16:14)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Odgovor bašništa

    A ovo tvoje je za GINISOVU KNJIGU osobne kvalitete

    avatar

    28.12.2023. (16:53)    -   -   -   -  

  • V

    Kakav Guinness, stalno pričaš gluposti.

    I kako bašništa... kakav je to čovjek koji ne učini nešto dobro za druge, kako bi (i) samog sebe razveselio :O

    avatar

    28.12.2023. (17:13)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ne smijem pisati šta sam učinila za druge , jer mi se to zamjerava i kvalificira kao samohvala.
    Ovo u kući je minimalizam u odnosu na tebe, recimo. Ti si talent hodajući

    Ovo bašništa se odnosi na mene osobno - ne dočekujem Novu nigje pa sam u kućnim papučama

    avatar

    28.12.2023. (19:06)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Wunderbar! :)

    avatar

    28.12.2023. (20:56)    -   -   -   -  

  • V

    AnnaBonni, naravno da se ne smije... to je strašno neukusno i takav čin poništava svaku plemenitu namjeru...zapravo, odmah se nameće pitanje da lije takva uopće ikada i postojala... :O

    Lilianke, ha... ti si stvarno oduševljena medenjacima... :))
    I sad se mislim koliko bi tek sretnija bila kad bi ih i sam pokušala raditi :)

    avatar

    28.12.2023. (20:59)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Ne slažem se baš s ovim što si rekla, ali u kontekst nekog odgovora nije ni reklama ni hvalisanje.
    Jednom sam spomenula jer je odgovor nekome baš to tražio da već godinama sam dio grupe 366 ( broj dana prestupne godine da ne misliš na Bandćevu stranku ne daj bog ) i da je to grupa dobrovoljaca koji kuhaju večere za beskućnike ( 30 ih je sada, počeli smo sa 17 )

    Mene to veseli : dodje mi red jednom u 2 mjeseca , udružimo se radi troškova nas 3-4 u grupi i sve lijepo pripremimo od kruha do deserta jer je to jedini kuhani obrok u danu.

    Nemaš pojma kako nas sačekaju , što mi ovdje kažemo ko Božje ufanje Siromašnih i usamljenih je sve više, a onda ovdje, na blogu dobijem komentar da sam- kuharica sa 4 knjige o kuhanju!!!

    Ja jednostavno volim pomagati , pa zato valjda sam i odabrala poziv za ovo što radim : pomažem riječima i slušam tuđe boli. Ali, o tome ne pišem , a kuhanja za beskućnike se ne sramim. Sram me jedino ako me se ponižava zbog toga

    avatar

    28.12.2023. (23:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Misliš, sama?

    kaj je najbolje, imam ih nekoliko velikih (koje sam uspjela nepregoriti) upravo da ih oslikam (imam još i pola zdjele malih, da ih pojedem :))
    )....ali, nemam dobar recept za glazuru. Odnosno, imam jedan , ali ne znam kakav je, a zadnji put sam ih glazirala u svom prošlom životu................ ugl, ako mi udijeliš smjernice, možda i probam. Ovako, smišljam kako ću ih staviti na drvo u susjedstvu, da ptice pojedu. :)

    avatar

    29.12.2023. (01:04)    -   -   -   -  

  • V

    AnnaBonni, sve što sam htjela reći je da humanitarni rad štošta toga ne trpi, pa tako ni ovakve rasprave o njemu.

    Lilianke, je, sama... zašto ne :)

    Recept je jednostavan, ali treba malo vremena za uštositi si. Najveći problem je možda pogoditi pravu konzistenciju, a ona ovisi o tome izrađuju li se nekakvi ukrasi (cvjetići, figurice...), izvlače lise linije ili se popunjavaju veće površine. To se nauči nekako u hodu, a za početak ti treba fini šećer u prahu (ja koristim Franckov) kojeg je potrebno prosijati kroz fino sito jedan, dva puta, jer obzirom da otvor na vrećici treba biti jako, jako uzak (1 mm, ako je moguće: poslije se malo i raširi) svako nesamljeveno zrno šećera koje bi se moglo naći, može napraviti problem.

    Dakle, treba ti jedan bjelanjak, 150 - 200 g šećera u prahu i nekoliko kapi limuna.
    Bjelanjak se muti mikserom tridesetak sekundi na najmanjoj brzini, a onda dodaješ postepeno šećer u prahu, žlicu po žlicu, i iza svake žlice miksaš neko vrijeme... dodaš malo limuna, i to sve skupa traje petnaestak minuta.
    Ja, prije nego napunim vrećicu, smjesu obično testiram s tek jednom malom žličicom... pa ako je prerijetka dodam još malo šećera, a pregustu razrijedim s nekoliko kapi vode.

    Ja obično napravim čvršću smjesu od dva bjelanjka i 500 g šećera, a onda si u šalicu odvajam manji dio koji ću koristiti i dotjeram si gustoću, Potrebno je miješati žličicom nekoliko minuta dok se smjesa dobro ujednači, i tek onda punim vrećicu. Ostatak smjese, obzirom da se jako brzo suši, mora biti dobro pokriven vlažnom krpom (ja stavim ispod i prozirnu foliju. Takva u hladnjaku može ostati nekoliko dana.

    Eto... zbog mog opširnog opisa možda djeluje komplicirano, ali zapravo nije; kako rekoh - samo ti treba malo da se uštosiš :)

    I da... koristi čvrste dresir vrećice, a ne one tanke za zamrzivač, kako ti se od stiskanja ne bi dogodila nekakva nezgoda :)

    Dobru zabavu želim :)

    avatar

    29.12.2023. (16:42)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    HVala, hvala, hvala! Wohoo!! U ponedjeljak ću pokušati, javim ti kako ide :)))) hvala puno! Sestra me sad vozi u dućan, kupit ću si neku čvršću vrećicu iako imam onih za smrzavanje od DMa koje su, hm, malo čvršće :D...pogledat ću što ima!! :)) Baš si me razveselila! :)

    avatar

    29.12.2023. (17:00)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Pokazujem mu tvoje uratke, slane i slatke i samo kažem: "samo mi reci
    kako radim najbolje kolače". Odmjeri me, dobro pogleda slike s
    klimanjem u znak odobravanja..., "šta je je, žena zna znanje". Eto,
    imaš još jednog gurmana koji ti dodjeljuje "orden". Ne treba to tebi,
    znaš da znaš, a što je važnije to te veseli. Samo nastavi, radi, uživaj,
    darivaj..., nema bolje od toga. Svako ti dobro u Novoj, a zdravlja
    najviše što i samoj sebi želim:)))))

    avatar

    29.12.2023. (17:43)    -   -   -   -  

  • V

    Lilianke, ajme...koliko tipfelera i kolio sam samo puta koristila zamjenicu 'ja' :)... a vidim da sami malo zbrćkana u opisu; al' ako ti nešto ne bude jasno ti slobodno traži pojašnjenje :)

    nema garancije, zbunili ste čovjeka... naravno da je vaše najbolje od svega što je kušao. Ja sam u kategoriji onoga što nije, i vjerojatno neće nikada okusiti... i sad zamislite kolika je ta grupa, i gdje se ja u njoj nalazim :)))

    Svako dobro i vama u Novoj... i samo se vi nastavite paziti, to vam je najbitnije :)

    avatar

    30.12.2023. (11:33)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Budući da svi lijepo poziraju, mogao bi biti i pozni park. :)

    avatar

    31.12.2023. (01:17)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Isuse, ima i mašnicu na glavi i džepiće!

    Jesu jako ukusni?
    Možda bolje, nemoj odgovoriti na to pitanje. (Smršavila sam, čisto da ti se malo pofalim!)
    Pusam.

    avatar

    31.12.2023. (07:16)    -   -   -   -  

  • V

    Nemoooo... ja se tebi baš svaki put obradujem... dođeš mi k'o novogodišnji poklon :))

    Naravno da bi se mogao zvati... svrha voznih parkova obično i je samo pokazivanje :)

    Ypsilonka, evo neću... B(l)ože, opet nešto traži :O

    avatar

    31.12.2023. (17:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...