Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • TEATRALNI

    Premijerno emitirana večeras

    avatar

    28.10.2023. (00:12)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    A što se tiče imena radio-drame to se otkriva na samom kraju-ja ću to ostaviti kao tajnu dok ne preslušaju oni koji nisu samo ću dodat da ima izvanrednu poantu.

    avatar

    28.10.2023. (00:14)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ma odlični su mi svi! Nije predugo, baš taman da drži pažnju, a radnja i zaplet su odlični! Bravo za objavu!!!! Polšat ću još jednom. Ljubim!

    avatar

    28.10.2023. (01:20)    -   -   -   -  

  • starry night

    Moćan post i dragocjeni linkovi. Bila sam na 'podcast stranici' koju u tekstu spominješ i sve drame su dostupne za reprodukciju i slušanje, pa ne zam na što si mislio s kritikom. Aaaa, koji zaheb na kraju "Straha od plutanja", da tako je to. Nagrada poštenom inspektoru/inspektorici za dobro obavljen posao u crime investigation kod nas je kazna, ako je pao "guzonjin sin". A i naslov je dešifriran. Post - vrh!

    avatar

    28.10.2023. (14:35)    -   -   -   -  

  • Lucid-Theatral

    -LUKI-Svi su briljantni-da bi riječ dodao samo sam u postu skiksao ne radi se o jednom satu drame niti o pedeset minuta nego ravno 38. a to je bilo potencirano rasporedom na programu hrvatskog radija od-do nevažno sad. Ja sam već izvrtio drugi put a sasvim sigurno ću i treći volio bih ovo vidjeti i u formi filma naravno pod uvjetom kad bi uloge bile u interpretaciji istih glumaca/glumica. Ovo je stvarno izvanredno definiralo rvatski truli sistem.

    -STARRY-Danke schonne za pozitivnu ocjenu posta spremao sam ga sa posebnim guštom i zadovoljstvom pa mi je tvoja pohvala došla ko as na desetku i u prvom redu da se sredi nesporazum. Ti vjerovatno govoriš o funkcionalnoj podcast stranici da ta je sasvim u redu, mislio sam na ovu evo ponovo ću ju linkat i u komentare podtail.com stvar je u tome da su na toj stranici preneseni neki podcasti sa ove funkcionalne a dominiraju oni kojih nema na pravoj stvari a tamo reproducija ne šljaka zato je ta stranica (ova podtail) promašaj ali opet poslužila je u neke info svrhe. Zajeb generalni ali ako realno sagledaš situaciju i očekivani jer su mito i korupcija kod nas pravi zakon a oni pošteni u policiji kad nešto razotkirju kao "nagradu" dobivaju suspenziju ili ih nadređeni koji su propisno već u istoj toj korupciji spuste na niže instance kao u primijeru sa inspektoricom (od inspektorice nazad do prometne policajke) jer je tatin guzonjin sin osuđen a uspjela je u praktički realno nemogućem-izvući priznanje iz nekog takvog. Prva asocijacija su mi bili iz reale razni žužići i njima slična "zlatna smradež" horvatinčići i ostali koji su jednakiji jer imaju pare koje sve kupuju naravno nelegalno "zarađene" drama je vrh i osobno mi je jedna od najboljih dosad preslušanih kakva izvanredna adaptacija sranja u kojem živimo.

    avatar

    28.10.2023. (14:57)    -   -   -   -  

  • Lucid-Theatral

    Ps strah od plutanja je bio kardinalna greška srolje rođenog sa zlatnom žlicom žalosno je to što u reali je praktički nemoguć scenarij da ovako kao u drami izvuku priznanje a kad bi nekim čudom i upalilo realizirao bi se ovaj epilog sa "nagradom" onih koji su slučaj riješili.

    avatar

    28.10.2023. (14:59)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Da, tvoji postovi su mi najbolji na blogu!

    avatar

    28.10.2023. (16:58)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Radio drame znaju ostaviti jak utisak, možda čak i jači od kazališnih pretstava, jer raspaljuju maštu.
    Nećeš verovati, ali imala sam desetak godina kad sam slušala dramu Crveno i plavo u dugi.
    Radnja se odvijla u Kini, glavni likovi Ing Taj i Sijembo.
    Još pamtim skoro svaku izgovorenu reč, iako ne spadam u osobe koje lako uče napamet...

    avatar

    28.10.2023. (20:34)    -   -   -   -  

  • starry night

    "Zajeb generalni ali ako realno sagledaš situaciju i očekivani jer su mito i korupcija kod nas pravi zakon a oni pošteni u policiji kad nešto razotkirju kao "nagradu" dobivaju suspenziju..."

    Respect, LUCID!

    Sjećaš se kad je mafijaš Bandido vozio pijan ko majka i zaustavi ga policajac, postupi po proceduri za pijanca u prometu koi ugrožava i svoj i tuđe živote i napiše kaznu i dobije otkaz na poslu jer je Bandido mafijaš jednim telefonskim pozivom rodji naredio da otpusti plemenitog policajca iz službe jer mafiji i krimosima su takvo samo smetnja u pljački. Idemo delati!! Taj kamena s ramena Bandido je opljačkao starosjedilačku zagrebačku sirotinju i uveo im harače ko nikad nitko prije ni poslije od gradonačelnika, uostalom, mafija će prije dati lovu Vaticanu za obnovu bogomolja nego kumicama skinuti porez i datu penziju za cjeložovotnu prodaju na Dolcu iz svojih vrteka u kojima rade danonoćno, mafija radi po alanfordovskom principu uzmi sirotinji i daj bogatima, i sad je došao Tomašević koji ne ide pijan u kurvanje i ne troši zagrebački priračun na harem kurvi i sad problem mafiji kako ga maknuti, te smeće, te lgbt, te peder, a samo zato jer je normalan i ne pije kad vozi i ne hebe kurvetine i oprašta im najamnine gradskih poskovnih prostora ako s njim sjednu u ložu HNK ko M.V. Runjić.

    avatar

    28.10.2023. (20:51)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Bilježim se sa štovanjem komplimenti mi uvijek imponiraju posebno ovakvi hvala hvala.

    -MECA-To je njihova prednost vizualizacije scene u glavi predočavanje atmosfere, seta aj ako znaš glumce onda ti je tu lakše predočiti si i uloge ali ono kao da gledaš stvarnu predstavu ili film, vizualizirati i scensku stranu glume u toj vizualizaciji ne samo onaj naratativni dio koji je u ovoj formi jedini koji postoji. Ja već konkretno ovu dramu vidim kao film, zvučni efekti auta, motorne pile, pikanja noža su tako izvanredno napravljeni da je realističnost dovedena do maksimalca. Stvarno drama s potencijalom koju bi u ovoj istoj glumačkoj postavi stvarno volio vidjeti kao film.

    -STARRY-A ono, ne bi bilo propisno da pratim drugu i sedmu umjetnost a da živim u iluzijama o "državi iz snova" ovakve stvari tu realnost problematiziraju. Joj sjećam se svega to je bio bandit ne na kvadrat nego na kubnu krimos parexcelans i možda je i taj sluaj poslužio kao inspiracija za scenarij za ovu dramu materijala ne fali. A isto su mi asocijacija bili razni kerumi žužići horvatinčići i slični ljigavci koji imaju status nedodirljivih čak i nakon što ubiju ljude. Osim filma i kazališta na piku lobista rimca (i lik u drami je rimac e sad retoričko pitanje asocira li te to na nekog iz reale?) i sličnih krimosa je sav pošten i kreativan svijet. Tomašević je nešto najbolje što se Zagrebu moglo dogoditi nakon banditića u svakom slučaju bolje od krkana škore koji bi uveo katolibaniju i napravio rasulo u umjetnosti koja im je na meti zbog istine.

    avatar

    28.10.2023. (21:05)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatralni: Ma najmanji problem trajanje. Mi, koji smo preslušali, znamo. Ljubim!

    avatar

    28.10.2023. (22:09)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma to sam tek onako naknadno ubacio ne kao odgovor direktno tebi nego usput inertno kao info za sve one koji eventualno kasnije navrate da ne ispadne da baljezgam bezveze jer mi se više nije ulazilo u editor prekrajat neke derastične izmjene. A traje sasvim optimalno dovoljno za srednjemetražni filmić pod premisom da je u istoj glumačkoj postavi to bi me baš veselilo.

    avatar

    28.10.2023. (22:33)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatralni: Bilo bi super! Ljub!

    avatar

    28.10.2023. (23:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Evo sad sam preslušao i po jubilarni treći put i još mi je napeto iako sad već priču znam od a do ž. Koja bi to senzacija bila vidjeti kao film u prvom redu jer je drama nabijena scenskim efektima pa je film prva asocijacija, za predstavu je malo prekratko iako mislim da bi se i tu dalo nešto izvest samo bi (vizualno)dramski tekst trebao biti duži. Da, ovoj radio-drami kad bi se prenosila na druge medije definitivno bolje leži forma filma.

    avatar

    28.10.2023. (23:55)    -   -   -   -  

  • NF

    bio sam na izuzetnoj uspjeloj obrani diplomske radnje svog prijatelja kod sad već pokojnog teatraloga gašparovića, na temu trećeg programa nekadašnjeg radio zagreba, a jedan zanimljiv dio na obrani je bio o radio dramama.

    avatar

    01.11.2023. (14:27)    -   -   -   -  

  • matebalota

    Ok. Kad poslušam dajem osvrt.

    avatar

    01.11.2023. (20:33)    -   -   -   -  

  • matebalota

    @TEATRALNI, poslušao sam više njih.
    1. Krimići , ma koliko dobar temelj i brojnost glumaca,
    radio krimić
    zbog dasaka u ovom obliku nije uvjerljivo došao do mene.
    2. Nisam se mogao zbog brzine i velikog broja glasova i
    pozadinskih zvukova koncentrirati na psihologiju lika koji je u centru istrage ili osumnjičen. Nisam mogao doživjeti inspektora ili inspektoricu.
    3. Uvjeren sam da je krimić daleko lakše čitati. Čitanjem možeš zastati, ulogirat se u lik, ili ga promatrati iz više uglova. Isto tako ekranizacija omogućuje isto.
    4. Dramaturgiju nije u ovoj brzini odvijanja lako dočarati. Vjerujem da na nekim od njih su radili odlični radio dramaturzi,
    ma nije došlo do mene.
    5. Uvjeren sam da bih trebao najmanje tri-četiri puta poslušati radio krimić kako bi se upoznao sa glavnim likovima. Pazi sa glavnim likovima.
    6. Pisani oblik omogućava mašti nacrtati kulise, kao i ekranizacija.
    7. I na kraju , u nedostatku dasaka i ekrana, ovo bi za onog
    tko ima vremena, ( potrebno je više puta poslušati isti, jer relativno i kratko neki traju cca 37, 46 i više minuta ) tako bi
    slušanje ukupno trajalo od 1,5 h do punih 3 h. I naravno za slabovidne i slijepe osobe, ovo je dobar rad.

    avatar

    02.11.2023. (18:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -NF-Da, radio drame imaju svojih čari ja sam ih kao dio radijskog programa hrvatskog radija otkrio tek nadavno jer u principu hrvatski radio ne slušam. U svakom slučaju forma koja bi se trebala popularizirat volim sve oblike scenografije kazalište, radio,televizija film...

    -MATE-1.Drago mi je da si pogledao više njih na kraju ovog serijala ću objavit post na nekom principu povezivanja ali ostanimo sad na tome da ne otkrivam unaprijed previše. Na isntagramu pratim korisnički račun jedne kazalištoholičarke koja je isto imala recenziju (samo na instagramu) ove radio-drame nije se ni nju nešto dojmila iz identičnih razloga ali pohvale za izvanrednu glumu nisu izostavljene. Ja tih razočaranja nemam doduše sve je vodilo tome da je relativno brzo postalo očito tko je ubojica ali i pored toga mislim da je drama generalno kvalitetna.

    2.I meni je ta scena (nazovimo to tako kao da se radi o filmu ili vizualnoj predstavi) s motornom pilom bila moment kad je zvuk pile dominirao nad glumačkim interakcijama i to mi je u principu jedina zamjerka na konto drame previše je tu decibela bilo sasvim nepotrebno do mjere da sam na tom djelu morao snižavati ton što je rezultiralo time da samu naraciju glumaca/glumica čujem još prigušenije. Što se tiče doživjavanja ja tu nisam imao problema jer pod 1. znam glumce pa mi je to olakšavalo vizualizaciju uloga a ova uloga inspektorice za Ivu je baš uloga po njenoj mjeri volio bi ovo vidjeti u formi filma.

    3.E sad, mislim da je to individualno kod svakog drugačije perciptivno. Iz mog kuta-dosta sam se nagledao/naslušao creepypasta (naracija izmišljenih horor priča) prije nego što sam otkrio pravu stvar u obliku radio-drame sa akadamskim glumcima i glumicama pa sam ulovio taj tempo koncentracije na relativno (potencijalno) bze verbalne interakcije ali da-ima i onih kojima je to prekompleksno za pratit ni ja nekad nemam koncentracije niti sam u počecima kad sam naraciju počeo otkrivat bio puno bolji.

    4. Slažem se-nije, zato je svaka radio-drama u principu i eksperiment i izazov, za ovu držim da je 120/100 uspjela a suština su truli sustav u kojem su od kaznene odgovornosti izuzeti oni koji imaju moć i veze a one koji slučaj riješe dobivaju "nagrade" u obliku suspenzje ili degradacije. Izvanredna slika hrvatskog društva.

    avatar

    02.11.2023. (18:56)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    5.Vidiš to nije loša metoda ako te do te mjere zaintrigira. Ja sam prevrtio 3 puta prvi put jer mi je bila novost drugi da još eventualno polovim neke sitne djeliće i treći iz čistog zadovoljstva jer mi je sve tip-top fabula scenarij uloge i glumačka postava što je po meni iz repertoara ključnih stavki za nešto kvalitetno.

    6.Ovo pročitati kao dramski tekst bi bilo super a i što sam već naveo-i gledati kao film.

    7.Volim daske i ekran ali i sve druge podvrste scenskog nastupa tako da sam i ovo dodao na svoju listu. Hvala na osvrtu.

    avatar

    02.11.2023. (19:02)    -   -   -   -  

  • matebalota

    @TEATRALNI, ja sam bolno iskren. Uvijek na usluzi, ali dok me sva osjetila služe, mislim da , kako smo koncipirani, upravo kompletnost i zbroj osjećaja, doživljaja, daje dublju dimenziju
    Dame kao izračaj u prostoru .

    avatar

    02.11.2023. (19:26)    -   -   -   -  

  • matebalota

    I još. Nije navika .
    Nego je zbroj svih osjetila i uma koji se igraju u prostoru.

    Ne odbacujem sluh, ali , drama zasnovana samo na sluh i um je zakinuta.

    avatar

    02.11.2023. (19:29)    -   -   -   -  

  • matebalota

    I još , neverbalni govor, ništa manje nije važan dio kompletne
    komunikacije.

    avatar

    02.11.2023. (19:32)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    To je ok, svi imaju neki svoj pogled i dojam. A i sviđaju mi se ovakve argumentirane polemike to je po meni i poanta komentara ispod postova. Kad sam govorio o navici to sam govorio iz svoje pozicije kod tebe je druga stvar možda u pitanju kod nekog neka sasvim druga. Konkretno kad sam vrtio dramu u glavi sam imao (is)kreiranu komplentu sliku, ledinu, cestu vožnju autom pilanu restoran konkretno sve lokacije na kojima se odigravala "scena" nešto kao i kad se priča vizualizira u glavi dok se čita u romanu. A i neverbalne scenske interakcije uloga u priči mi je bilo po tonalitetu i emociji ukoncipiranoj u čitanje teksta relativno jednostavno vizualizirati. Slažem se, neverbalni govor je važna stavka i to je ono što je ključno za uspješnu uvjerljivu kreaciju uloge kod teksta se možda još da improvizirati ali ako se u to ne uđe i scenskim nastupom/kreacijom onda nije po ps-u gubi se na uvjerljivosti. Tako da u principu sa vizualizacijom scene i neverbalnim pokretima uloga nisam imao problem i tim više bi ovo volio pogledati kao film jer ima potencijala i kad bi bila u ovoj glumačkoj postavi. Volim svaki oblik druge i sedme umjetnosti pa i radio-dramama dajem šansu (posebno kad uključuje ovakvu ekipu) ali film i kazalište su mi naravno ispred radija.

    avatar

    02.11.2023. (19:44)    -   -   -   -  

  • matebalota

    @TEATRALNI, u mnogočemu se slažemo.

    Usput , napisan je Versace Woman 2.dio

    avatar

    04.11.2023. (10:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pročitam tokom dana kad ću imat više vremena.

    avatar

    04.11.2023. (10:55)    -   -   -   -  

učitavam...