Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • TEATRALNI

    Mala nadopuna...

    avatar

    05.10.2023. (21:24)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odlično! Činjenica je da se sapunice snimaju jako dugo i od jutra do sutra. Ali - i honorari su odlični. Dok kazalište prati svoj ritam, i ako si stalni član i na plaći - ne možeš snimati. Sve ima svoje za i protiv, a kad prepoznajem u turskim sapunicama - što ne i naši tako isto?! Ljubim!

    avatar

    06.10.2023. (01:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Apropo honorara sam čuo drugu priču-ovo o dobrim honorarima samo polovično drži vodu. Dobre honorare daju onima 50+ i više (čitaj onima sa 20-30 godina karijere) dok su mlađi za istu količinu posla drastično potplaćeni nismo amerika u kojoj se turbo plaćaju snimanja. Može se paralelno radit na sve tri fronte (film televizija kazalište) samo sve ovisi o količini posla na jednom od ta 3 medija ako je tehnički izvedivo. Turske serije ne gledam uopće i nikako spadaju mi u ni pod razno kategoriju-svojevremeno ima kojih 12 godina su me kompići nagovarali na "Ezela" nisam niti obratio pažnju-taman bila i kvalitetna i zadovoljavala sve kriterije kad im čujem jezik sve navedeno postaje irelevantno. Nije nacionalizam u pitanju nego je jednostavno do toga da mi turski baš pika uši. A sad da se vratim na Andreino pitanje, ovi primijeri u postu su uzeti kao idealan prikaz nekih glumaca ukalupljenih u identične uloge koje su druge u drugom projektu ali karakterno/pozicijski/interpretativno identične onima iz ranijih projekata. To je ono što je meni monotono i lagano nezanimljivo a ne sam izbor istih glumaca kao takav dok je kod Andree baš to u pitanju sama činjenica ponavljanja nekih od glumaca koji su konstanta dok je kod mene fiksacija samo na dodijeljenim im ulogama.

    avatar

    06.10.2023. (11:22)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Počela je 2. sezona odlične serije "ŠUTNJA".

    avatar

    06.10.2023. (13:14)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Odlični glumci u svakoj ulozi drugačiji
    sigurni su da su im potomci glumački genijalci
    pa ih guraju u stilu ja tvoje dete, ti moje protežiraj
    Deca odglume jednu ulogu i onda je ponavljaju iz serije u seriju...

    avatar

    06.10.2023. (16:36)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Vidi blog "Nit po nit"... liči na Isabel:)))
    Pozdrav!!!

    avatar

    07.10.2023. (09:00)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    MAIL !!!!!

    avatar

    07.10.2023. (18:38)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-što se tiče "šutnje" to je izvanredno i korisna informacija što se tiče maila iz tehničkih razloga ne mogu pogledat sutra kad dođem u Zagreb budem s laptopa.

    -MECA-Svaka uloga je različita a opet ima masa onih koje iako su različite opet su slične to je ta ukalupljenost nekih glumaca u identične uloge tipa uloge dalmatinca ili bogatog poduzetnika s obiteljskim životom. Po nekoj inerciji neki upadnu u identične uloge i to je ono što mi je ajmo reći uvjetno iritantno a ne sam izbor istih glumaca kao takav. Štoviše oni koji su na razini zadatka neka ih što više samo da im role nisu identične to dodijava i njima kao i nama gledateljima.

    -MODRINA-Bacio sam oko ali sam skeptik s tim u vezi mislim da ipak osim Isabel(či) postoji još neka Isabel.

    avatar

    07.10.2023. (19:04)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Sapunice sam prestala gledati još od famozne Marisol i Esmeralde. Dalje ne prati, no podržavam našu produkciju., daleko smo mi od američkih, ali naše je naše. ;)

    avatar

    12.10.2023. (12:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Amerika ti je primijer ukalupljenih glumaca u identične uloge oš filmske oš televizijske posebno što kod njih ima love a nema ideja pa bezidejnost nadoknađuju kvantitetom a ne kvalitetom. Slažem se daleko smo od Amerike kod nas nema love ali ima kreativnosti i novih ideja samo i pored toga se događaju situacije da određeni glumci padnu u taj kalup identičnih uloga. Kolegici Andrei smeta što uzimaju iste glumce u dramskim serijama ja s tim u principu nemam problem nego više sa time kad su im uloge identične, ne jer im ne stoje nego jer bi ih bilo poželjno vidjeti i u drugima od onih koje su im dodijeljene. Mislim da smo po pitanju toga još daleko od amera iako je relativno čest slučaj ipak nije da taj fenomen pogađa većinu našeg glumišta.

    avatar

    12.10.2023. (13:36)    -   -   -   -  

  • NF

    Razgovarao sam jednom s eminentnim, sad nažalost zbog bolesti neaktivnim glumcem, u pauzi snimanja popularne serije u Rijeci, potvrdio mi je ono što sam i sam slutio, u monodramama se uživa, od serija živi, ima zbilja izvrsnu monodramu, možda neki i pogode o kom se radi.

    avatar

    19.10.2023. (08:57)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Monodrame još nisam gledao ne što me ne bi zanimale nego jer još nije bilo prilike ako je u interpretaciji kvalitetnih glumaca/glumica onda su sigurno pun pogodak. Što se serija tiče zato i vjerovatno prihvaćaju uloge u njima i u situacijama kad su identične do te mjere s nekom od prethodnih do te mjere da to postaje neko nepisano pravilo. Školski primijer toga je glumac koji je u masu prijekata imao identičnu ulogu dalmatinca u sad aktualnim "kumovima" a 12 godina ranije u "ruži vjetrova" sličan profil uloge identičan kao u ranijem projektu. Ono što me ovdje zanimalo je približiti taj princip glumačke ukalupljenosti u identičan profil uloga koji kod određenih postaje neka konstanta.

    avatar

    20.10.2023. (12:26)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Milan Jelić, režiser, je govorio da je najvažnije podela uloga.
    Ako je uvek isti, badava se sadržaj menja.
    Mislim da je greška vezati se za jednu ulogu koja dobro prođe, pa glumiti celi život isto.
    Ta, i u reali menjamo lice:))

    avatar

    21.10.2023. (17:52)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Sapunice na blogu ne izostaju:D

    avatar

    21.10.2023. (18:12)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -MECA-Govorio je i bio je u pravu bar kroz neke generalne okvire. Važno je da uloge budu dodijeljene onima koji ih najbolje uspiju izvući-interpretirat uvjerljivo kreativno i realistično. To je možda i drugi razlog zašto neki glumci upadaju u identične uloge. Moji primijeri iz posta su samo vrh sante tih slučajeva kojih je najviše u dramskim serijama tamo se taj princip uvaljvanja glumaca u identične uloge onim prethodnima najviše uočava. Sadržaj je naravno sasvim druga priča, u ovim mojim navedenim primijerima u postu ali i pored toga se događa to glumačko upadanje u identične uloge profilom pozicijom ili karakterno i kako god navikli na to u principu nije nešto apstraktno i napeto niti glumcima niti gledateljima. Treba otvarati prostor novim ulogama u pravom smislu te rječi onim sasvim dijametralno-suprotnim od onih u kakve su određeni uvaljeni iz jednog projekta u drugi. Osvježenje u glumačkoj postavi serije "kumovi" je Iva s ulogom koja je nešto sasvim novo nešto što još nije iz tog talona ukalupljivanja u identične role kao što je to slučaj sa većinom glumaca, uloga je izvanredno isecirana a u njenoj interpretaciji uvjerljivo kvalitetno realistično i izvanredno adaptirana što je nešto orginalno ne samo u slučaju konkretne serije nego općenito na projektima takovg tipa zato sam i to uzeo kao podlogu za ovaj post kao primijer nečeg što odskače kao novo izmišljeno što će priči dati na intrigama i zanimljivosti a biti će istovremeno odskok od tog kalupa identičnih uloga na planu u prvom redu scenarija i njihovog kreiranja uloge a ista je za talentiranu curu koja ju izvodi isto nešto novo i izazovno. Takve poteze u sedmoj umjetnosti (ili televizijskim projektima u njima posebno zbog spomenute dominacije te glumačke ukalupljenosti u identičnost) volim kad se spoje redateljske/scenarističke ideje za kreaciju zabavne i lucidne uloge i kad ista dopadne talentirane glumce/glumice. Ps film predstava tv serija...to je sve inspirirano realnim životnim situacijama normalna stvar da i tu treba biti promijena u skaldu s realom pokretni tekst ispod mojih postova nije slučajnost :)

    -POZITIVKA-Prije bi rekao loš štoviše ogavan horor ali ne što je osobito strašan nego ljigav za popizdit na intelektualnoj razini u prvom redu a di su još sve ostale kojih nema ispod dvadesetak? Možemo se mi smijat što da ne ali činjenica je da je ološ ovaj portal pretvorio u svoju privatnu prčiju gro kvalitetnih blogera se povuklo ni manje ni više nego zbog njih. S nostalgijom sam za ovaj post uzeo Isabelčine komentare jer bi mi i na ovakav post njene observacije dobro došle dok nas je bilo više dalo se fino polemizirat sad ovo malo što nas je ostalo spašavamo koliko već možemo stvar i natežemo se s intelektualnim klatežom.

    avatar

    21.10.2023. (19:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Još da dodam pokretni tekst sam smislio spontano a poticaj za to je bilo intenzivno seruckanje panjeva po predstavama i filmovima za koje su šanse da su ih gledali ravne pogotku sedmice na lotu. A takvi su mi najgori-koji si dopuštaju znati sve a da ništa ne znaju pa na osnovu pričitanog na portalima donose svoje imbecilne zaključke i pljuju po svemu što vrijedi i valja. U nekom od postova koji su se svodili na obračune s takvima sam konstatirao-ubijte glasnika jer može se tolerirati sve od pljačke mita korupcije nepotizma i primitivizma samo nemoj to izgovoriti na glas. A umjetnost filma i kazališta stavlja na tapetu upravo ta tekuća pitanja-filmovi i predstave su refleksija života.

    avatar

    21.10.2023. (23:44)    -   -   -   -  

  • NF

    jutros su mi na fešti naveli primjer totalnog promašaja kad je jedna sonja savić dobila ulogu seljančice u svima poznatom filmu...

    avatar

    23.10.2023. (12:00)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Glupo do bola da ne može biti gluplje. Što očekivati kad primitivci zauzmu većinu prostora i ne daju ostalima da dišu. Možeš se samo povući i živjeti svoj život punim plućima. ;)

    avatar

    23.10.2023. (14:32)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -NF-Događa se, stvarno nekim glumcima uvale uloge koje im ne stoje ili izgledaju irealno (tipa kad 30+godišnjaci glume roditelje tinejđera) ali sve je to dio glumačkog poziva ili u proojektu "kumovi" ima četerdesetgodišnjaka koji glume šezdesetgodišnjake.

    -POZITIVKA-Kako sam i naveo primitivci su ovaj portal pretvorili u svoju privatnu prčiju pa me ni najmanje ne čudi što je toliko dobrih blogera blogu reklo arividerchi. I ja sam sve rijeđe aktivan u prvom redu jer imam previše obveza i malo vremena ali vidim i da je bolje tako.

    avatar

    23.10.2023. (22:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...