Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Annabonni

    sve je to lijepo, a ŠTO kad zajeseni jesen - valjda će mama kuhati, a ti se sjećati.......Mislim, nije lako napraviti rez

    avatar

    28.09.2023. (11:38)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ pa zar postoji jesen na moru?:-))

    avatar

    28.09.2023. (12:17)    -   -   -   -  

  • Rječita

    Postoji na moru čak i zima. :D.
    A ovo nije prava jesen, makar mi se sviđa. Lakše se podnese prijelaz između žega i bura.
    Jesi radila gibanicu? :)

    avatar

    28.09.2023. (13:04)    -   -   -   -  

  • Mi. Ljudi s rupama

    Vrijeme nam je za penziju :)))

    avatar

    28.09.2023. (13:19)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Vidra čarobnica:-)*

    avatar

    28.09.2023. (13:59)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ajme Dvitri!! Zimaaa? Zašto ovo nije prava jesen?
    Nisam gibaničkala:-) živimo na gradilištu sa tri školarca. Kad skuhamo, operemo, napišemo zadače- vrijeme je za spavanje! Na moru vrijeme ide brže.
    @ daaa..i to dok smo još mladi!:-))
    @ vidra blesa:-)):-*

    avatar

    28.09.2023. (15:03)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    E moja Vidro,
    kad pokušavamo smuljati bolovanje,
    bolovanje smulja nas,
    to je ko ono kad nastojimo ne voljeti,
    pa nas voljenje obuzima i u snu, a kamoli na javi...
    tako ...
    kako to družba pere kvržice ,već sam čula, mnogoj djeci predstavlja nejasnoću.....
    :)

    Ugl!!!
    Ti ove vjetrenjače gledaš sa jedne, a ja sa druge strane,
    ako pogledaš još malo dalje,
    prema njima, pa još koračić udalj,
    vidjet ćeš moj svjetionik,
    moju kulu,
    a moguće, i mene.
    Ako samo pogledaš! :)

    avatar

    28.09.2023. (17:04)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ e Lili, ja nisam krojena za laganje nikako. To mi se pokazalo stotinu puta. Baš peh! Bole me sinusi i glava za popizdit i moram tu ić doktorici:(
    Družba ima mnoge arhaizme i to se mora čitat s djetetom.
    Veli A.: ne volim Lovrakove stvari:-)
    Tu ga ja podsjetim na Vlak u snijegu i fućkam im melodiju.
    Divne su to priče, nedovoljno cijenjene.
    Ovaj u petom osnovne ima Venonov dijagram, koji se uči na faksu. Rješavamo ga do 10 navečer, uz pomoć svih matematičara koje poznajem:-(
    Zadaci svima trojici počinju riječima:" uz pomoć roditelja, riješi..." Pa ko tu ide u školu??! Ne bi li im se samopouzdanje i samostalnost u radu trebalo graditi pristupačnijim zadacima?

    Jel ti hoćeš da se ja krenem penjat gore na brdo?:-)))

    avatar

    29.09.2023. (08:39)    -   -   -   -  

  • j.

    Čekaj, stvarno ovo "uz pomoć roditelja", pa do kud smo mi došli; čitam da je normalno sada imati viber grupe profesorica-roditelji; luda kuća. Inače je moja mala znala mjesecima biti u bolnici i onda paf, uleti u polugodište kao da je tu bila cijelo vrijeme; moje iskustvo je zbilja takvo, do petog razreda možeš dijete pripremiti doma za test i odgovaranje bolje nego u školi; sorry, ali to je moje iskustvo, dalje hajde, od sedmog su kemija i fizika, to ne mogu, ali prva četiri mogu sigurno, možda čak i peti i šesti, ali ovo ruši taj moj koncept; ipak je to bilo prilično davno; već sam kod maloga skužio prije nekih sedam ili devet godina da teško razlučujem što je bitno a što nije...

    Možda tebe lupaju ti svakovrsni dijagrami i briga, ja bih od toga svega puko, trebaš odmor i slušanje valova a ne arhaizme i dijagrame; moraš prvo sačuvati sebe da bi čuvala druge; pa jel nisi u proljeće još preležala ono nešto teško, iscrpljujuće i to tam gore na Gupčevoj, jel ti misliš da bi te ostavili tamo da nisu mislili da treba, pa nemamo više dvadeset; ne možeš ženo božja pokrpati sve što je u svijetu krivo sraslo ili polomljeno, ovdje ti sama, a tamo cijele brigade i armade mraka, ostavi nešto i za nas koji smo jako pametni, čuvaj se :)))

    Evo ti, to ćeš ti progutati do nedjelje, ne moraš dalje od prve polovice, to je dalje za nas ustrajne bedake, ti ćeš sve pohvatati do tuda :))

    avatar

    29.09.2023. (11:34)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ j. godi mi tvoja briga. Imam dvije prijateljice koje mi isto to govore.
    "ne možeš ženo božja pokrpati sve što je u svijetu krivo sraslo ili polomljeno" to bih trebala tetovirati na podlaktici, da, možda na engleskom da izgleda malo više šmensi;-)

    Nešto kao: " you cannot, woman of God, mend everything that is wrongly joined or broken in the world":-))

    Ne mogu. Al mogu probati. Biti zapamćena po tome što sam probala. Pa voljeti žarko samo one koji su to uvidjeli.

    Hvala na Pamuku:-* počinjem čitati.

    avatar

    29.09.2023. (17:36)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Vidra je svaka žena koja se bori, grize, plače, ustaje i ide dalje. :*

    avatar

    30.09.2023. (03:07)    -   -   -   -  

  • j.

    jbt, da prostite, moram se prestati javljat ljudima sa svojim glupostima i p..darijama, shvaćaju me ozbiljno :))))
    ma ja samo kod tebe osjetim iz aviona to dobro kojem si okrenuta, ne odustaješ od toga, i tak; a ovo za Pamuka, ako stvarno pročitaš tu bar polovicu, to je tak, dvjesto strana, za dvaput otić na plažu, pa ako ti se dopadne... onda ću i ja sebe počet koji put shvaćati ozbiljno :))))

    poslije toga, vidjet ćeš, ne moraš više čitati, prvo ide dio gdje te udavi s nekim svojim opisima podneblja, ljudi, duha vremena, to je više napisao radi sebe, a onda ide rasplet priče, ali nekako, kad pročitano malo bolje promisliš, odmah nakon što si to pročitao, ti znaš što će se desiti; može biti da ćeš ti to drugačije vidjeti, baš me zanima, ali sasvim sam siguran da te ta nježnost i dubina sa početka - iz prve polovice neće zaobići, nema teorije; čovjek se prije ili kasnije mora susresti sa prolaznošću i propašću, eto, to je ono kaj je moja terapija u čitavoj priči :)

    avatar

    30.09.2023. (10:55)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ tak je, Gala;-*
    @ j., sitno mi je prek moba, nekak mislim da ću knjigu uzeti u knjižnici, mada me doma čekaju dvije koje čitam paralelno:-))obje sasvim slučajno o El Caminu..

    Grozno mi je jedino što si me podsjetio na onaj neidentificirani virus iz svibnja, jer ne valjam kad se počnem isuviše jako bojati za sebe, znaš, bude mi teško jer se čini kako gubim stari kapacitet za druge, a bez drugih nije lako, jelda, dosta im toga treba oprostiti i progutati dok ih i ako ih volimo..najmrzim kad se međusobno pobijaju ljubav za bližnje i ljubav prema sebi.
    Tu padam redovito. Tu onda ovako sa strane izgleda da si nisam dovoljno važna...

    avatar

    30.09.2023. (15:43)    -   -   -   -  

  • j.

    Da, da, pošao sam od toga što si bila napisala kako si sada loše, sinusi, doktori, glava i to, pa sam se zbog toga zabrinuo; mene ti doma kad počnem pričati o prognozama zovu Vakula; shvatili su s vremenom kako imam dublji uvid u tmurne oblake pa radije uzmu kišobran; stari je spomenuo kišu, nije zgoreg; ja sam kao neka stara baka koja sjedi kraj peći sa mačkom među nogama. Da sam zlopamtilo, to nema dvojbe; kada je nekakav oblak na nebu, bolje vikati na prazno nego... ne vikati. Iako, govorim im godinama, ali tko će slušati; nisam ja Vakula, kakav brate Vakula, on je pun energije i na čelu ustanove; moraš imati socijalnu inteligenciju da bi do tamo stigao, nema toga u mene. Meni kada smo već na toj temi najviše odgovara tihi i melankolični Mikec; na njegovom licu vidiš nelagodu od nastupa u javnosti; duga je to priča iz razdoblja dok se to još gledalo i dok su još dnevnici trajali pola sata, ali ionako je ta ekipa uvijek na red dolazila u pet do osam, bez obzira na to što je onaj grozniji, početni dio dnevnika tada još počinjao pola sata kasnije nego navodno počinje u današnje doba, kada se tevei ne pale danima :)).

    Otišo ja uendek s digresijama, jutarnja svježina na tipkovnici; ajmo sad o bitnome; onda, oprosti ako sam te preplašio sjećanjem na proljeće, tako si mi zvučala u tom času; upalila mi se svjećica; ako sam prenaglio, a sad si bolje, onda je glavno da si bolje. Grozan mi je ovaj "grozno", brrrr. Sama činjenica da se ti sama nisi sjetila proljeća govori da ćeš biti dobro. Za druge, da, naravno - i za sebe; pozdrav :))

    avatar

    01.10.2023. (07:38)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    To me moraš naučiti - bijele laži!

    Ja se k'o tuljo uvijek ispovijedam, ne dam si slagati i ostati doma već odem tamo kamo su me zvali!

    Ili otvoreno kažem kako mi se ne da. Bolje bi za sve bilo da kažem kako me grozno boli zub i kako sam nesretna što ne mogu doći, a tako sam žarko željela!

    Moram to naučiti, navježbati, moram! :D
    Daj mi strategiju, kako da počnem?

    Da si ispričam nekoliko varijanti pa kad me zaskoče na prepad da odmah izbiflam jednu? :)

    avatar

    01.10.2023. (12:18)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ma j. u pravu si. Stalno se stavljam na zadnje mjesto. Ko da sam luda.

    @ haha, nemoj to učiti! To ne valja! Ja sam htjela pomagati mojoj obitelji! Onako, jako! Pa sam htjela smuljat bolovanje, imala sam to u glavi, al me skršila prehlada. Niti ja se ne znam ne odazvati pozivu u pomoć.
    Pa sam tjedan dana pila max flu na moru i šljakala. Bezveze. Tjedan dana pomaganja je kap u moru. A trebala sam im zrelo i odraslo reći: djeco moja draga, ja nisam žena mačka nažalost i ne mogu se niti klonirati niti teleportirati. Ovo kaj vam se događa slatke su muke i morate se bolje organizirati. Ja vam nisam birala preseljenje, niti izgradnju kuće, niti majstore, niti troje djece s kojima treba puno raditi za školu.
    Griješim prema sebi. Strava i užas.

    avatar

    01.10.2023. (13:07)    -   -   -   -  

  • j.

    Ne znam, meni ti zapravo nije toliko važno da sam u pravu; puno važnije mi je da od toga što kažem nekome ne bude loše, a ako još može biti bolje... :))).

    avatar

    01.10.2023. (15:54)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Da, trebala si, ja sam takva blesava prema ljudima - sebi isto.

    Također mi je i pun k da se neprestano ispovijedam! Ma grozno @sarah, moram naučiti bijele laži. Nekako moram!
    :)))

    avatar

    01.10.2023. (18:08)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ znam j.:-))
    @ Ipsi, mene moj sin čita ko slikovnicu pa tako i sve moje bijele laži. Imamo jako kompleksan odnos, a budući sam ja tu mama, na meni je da kažem kad je dosta! Bez bijelih laži. Naprosto, ne da mi se. Imam svog posla. Danas tako sebi ovakva nikakva, čistim cijeli dan i vadim stvari iz kutija. A preselila sam prije 10 dana!
    Idem sa tatom gledat tekmu. Baš bi bilo dobro da ih Dinamo dobije:-)

    avatar

    01.10.2023. (18:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...