Komentari

torakvokun.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Snaga Tvokuna

    #tojetamalasreca

    avatar

    06.09.2023. (18:56)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Ne boj se usmenog dijela, radi njega nećeš pasti na ispitu. Ja sam polagala B1 radi zahtjeva za državljanstvo (moji dečki nisu morali jer su u Njemačkoj i muž i sin išli u školu)
    Usmeni dio je manje više jedan ugodni razgovor na kojem si s još jednim kandidatom. Ali to si pretpostavljam već prošla kad radiš B2. Ako sd ne varam, za B2 treba pripremiti neku temu i predstaviti ju i onda ti oni postave par pitanja i to je to. Ne mora biti savršeno a pasti možeš jedino ako baš nemaš tri čiste :) Tako da ne brini previše, bit će sve u redu. P.S.Ove mame su ti definitivno bolja opcija, uz njih ćeš naučiti živi jezik. Obzirom sa Nijemci vrlo rijetko govore književnim jezikom, to ti je dobro i da kužiš o čemu pričaju kad drobe medjj sobom jer neki dijalekti su im stvarno stravični i sa školskim znanjem jezika ti treba prijevod ispod na ekranu :))) Kad je menk kolega prvi put rekao (napisano po Vuku): "guko mol" i "haš gezen", ja sam htjela otići nazad isti dan. Mislim se pa koji jezik taj lik govori. Onda sam skontala da je njegov gukomol u biti onaj književni "kuck mal" a haš je "hast du gesehen?" :))) Sad mi ove lokalne Švabe zovemo od zajebancije "gukomoli" i "Spezialisten für Hochdeutsch" :)))

    avatar

    06.09.2023. (20:04)    -   -   -   -  

  • Elle-o-nora

    Sve si ti to izreferirala..čini mi se u jednom dahu :)

    avatar

    06.09.2023. (21:04)    -   -   -   -  

  • luki2

    Sve ćeš suprt odraditi. Znam. A ja kao mala sam uvijek mamu pitala a zašto...:)))) Zašto? Dok joj nisam dosadila i dok mi nije rkla: znaš zašto? Jer ja tako kažm.:))))) Onda sam prestala....Ljubim!

    avatar

    06.09.2023. (21:56)    -   -   -   -  

  • Snaga Tvokuna

    @Flekserica - daa i ovdje kod mene je sve na š!! I daaa shoow kako pricaju .. ali da super sam.happy da sam se s njima skompala i da to super funkcionira !!
    Razumijem u skoli sve, pricam solidno (samokriticna sam masu) i ako se to tako u glavi postavi samo lagani razg onda ce bit lakse .. pismeni dio imam na simulacijama oko 85 - 90% tocnih ! Tako da nekako me to ne brine previse ... ali eto vidit cemo. Pocet pozitivnim afirmacijama !! Hvala na ohrabrenju!
    @luki2 - je kazem joj al ne ferma ona mene hahahaha
    @ Elle - pa mozda haha

    avatar

    06.09.2023. (23:07)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ne boj se. Nije teško. :) Prošla sam bez ikakvog tečaja. Ništa posebno.

    avatar

    06.09.2023. (23:11)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Ma kažem ti, to nije ispitivanje kao u školi kad neki učitelj stane i ponavlja pitanje a ti ili ne znaš ili si u šoku pa ne možeš ništa odgovoriti. Ovdje te oni malo vode kroz razgovor ako se sam pogubiš :)

    avatar

    06.09.2023. (23:20)    -   -   -   -  

  • sewen

    Taj stres sam prošao. Al težak sam. Doslovno. Sad još toga da se riješim...

    avatar

    07.09.2023. (13:24)    -   -   -   -  

  • Snaga Tvokuna

    @sewen - to sto sam teska cu nakon ispita rjesavat !! hahhaha

    avatar

    09.09.2023. (11:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...