Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • starry night

    Veli mi jedna žena da ju strašno uznemiruju toliki Nepalci u javnom prijevozu. Rekoh joj, i to su samo djelatnici, sjećam se kao da je jučer bilo onih mitskih pljački tvornica, odmarališta, zemljišta, uništenja i zmijurina od redova radnika pred biroima za zapošljavanje da im neki parazit uposlen preki veze u birokraciju lupi štembilj, i onda općeg rasula i valova iseljavanja zauvijek. To je bilo prije samo 20-30 godina. Vlast je preuzela kriminalna. Sad se vrši zamjena stanovnika. Ovi koji su birali adezenjare sad se boje crnaca. Nikad kraja katastrofalnim potezima krimosa.

    avatar

    10.08.2023. (10:47)    -   -   -   -  

  • luki2

    Mene nitko ne uznemirva. Izabrlala si oddličnog autora, a ni prevoditelj ni malo ne zaostaje. Ljubim!

    avatar

    10.08.2023. (20:14)    -   -   -   -  

  • starry night

    Sinoć, dugačak razgovor sa ženom koja putuje na relaciji Vrapče - Glavni kolodvor, radi u Mihanovićevoj, pa se tako žali, ne na boju nego na miris :))))))))))))))))))))))))))))))), ljubim, luki, hvala. Kinezi su svi valjda otišli, bio ih je pun grad tu, pootvarali trgovine, pozatvarali ih i otišli.

    avatar

    10.08.2023. (20:36)    -   -   -   -  

  • j.

    Ovu pjesmu čitao sam davno, ali sigurno jesam, tko zna je li to bilo još u školi; kako je i koliko aktualna, snažna, lijepa; taj twist, to pronalaženje, osmišljavanje, osvješćivanje; hvala od srca, bio sam nedavno u Češkoj, ovdje je tako simpatična, bliska i jaka ta iskrenost, kao u djeteta, Krk i Dalmacija, besmisao, kulise, praznina i onda otkrivenje, pobratimstvo, čudo i stamenost ljudske solidarnosti; sjajno. Puno se toga ima za učiti od drugih ljudi, izići iz naših ljuštura i vidjeti jednostavnu istinu radosnog života... :)

    avatar

    10.08.2023. (21:31)    -   -   -   -  

  • starry night

    Vidjela sam vaš putopis, i fotografije, Karlov most, taj Karlov most mi je fascinantan, kao da sam tu bila, u nekom prošlom životu. Imala sam predivan album starog Praga, i poklonila ga. Da ga mogu negdje naći, odmah bih ga opet kupila. Fascinantan grad. Češki film obožavam, svakako preporučujem Marketu Lazarovu, koji film!
    Sve sam čitala, kako putujete, jela, fotke, predivno. Volim Vaš stil. Hvala! Od čeških slikara, Jakub Schikaneder, njegove melankolične slike Praga, sjetni motivi, sfumata, posebno mi se sviđa. Lijepo ste ih opisali, doista topao narod, gledajući njihova umjetnička djela.

    avatar

    10.08.2023. (22:21)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Briljiraš kao i uvijek realistično, i moćno. Eto zasad toliko u deficitu sam sa vremenom pa nemam koncentracije za neke dubinske analize. Pozdrav ostavljam :))

    avatar

    11.08.2023. (20:32)    -   -   -   -  

  • starry night

    Hvala, pozdrav :))

    avatar

    11.08.2023. (23:19)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Trebala si ženi savjetovat da posjeti psih. kliniku u Vrapču; s obzirom na njene izjave o Nepalcima.

    avatar

    14.08.2023. (20:32)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ona je ogromna vjernica od djetinjstva i tako je odgojena, pa se slobodno može reći da su njeni i intimni i javni stavovi rezultat djelovanja katoličkog odgoja i crkve.

    avatar

    15.08.2023. (00:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...