Taman sam pomislila : gle @Milostive v, samo cveće i bube kad tamo na samom kraju posta iznenađenje! :0
Sad idem mantrati i meditirati: Ommm, nemoj misliti na kiflice!
Već sam si više puta razmišljala koliko bih kila imala da živim s tobom i nekim sličnim tebi? Strašno @v!
Najozbiljnije: fotografije su ti mrak, mislim to je redovna pojava kod tebe, ali stvarno su opako dobre, zadnje dvije mrak. Mi smo se valjda već naviknuli na iznimnu kvalitetu fotografija pa gotovo nitko i ne komentira u tom kontekstu!
To je ono kad te počnu podrazumijevati! ;)))
01.05.2023. (21:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo je lisnato s pršutom, sirom i šparogama - napravljeno za 5, a ispečeno za 15 minuta. Planirala sam to jučer, za goste, ali na kraju ipak nisam, a tijesto odleđeno pa sam ga morala iskoristiti.
Inače... što se brineš; kod mene ti u hladnjaku skoro nikada nema ni majoneze ni narezaka, ni pašteta... Ne možeš ni pošteni sendvič napraviti, i sve što želiš jesti treba se i skuhati (al' nemoj nikome reći ovo što ću ti odati - ja i ne kuham svaki dan :O) Kad bi noću prošetala do hladnjaka eventualno bi mogla pronaći svježeg sira, vrhnja i rajčica... a palentu si skuhati sama :P Ja skoro od svega radim salate, i strašno volim juhe i variva. Luka, krumpira, mrkve i rajčica mora uvijek biti, i oni su osnova za većinu jela koja kuham. I jako volim leću, i rižota često radim... ne znam tko je još nakupio kilograme od lešo krumpira :P Je, imam i faze s domaćom tjesteninom, i to često radim ljeti kad dozriju cherry rajčice koje samo kratko popečem na masl. ulju s puno češnjaka i bosiljka.
Sad se mislim kako bih sutra (neću danas, ali sutra hoću) cijeli dan mogla samu sebe zvati Milostiva v :))
01.05.2023. (21:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mislio sam prvo napisati da ti, otkad je Nissa prorijedila postove, a i bez toga, jer Veki je planet za sebe - čvrsto držiš primat. Ali nije samo to; ta "foto" strana, iako bi i to bilo dovoljno; jer tvoje priče su čitavi filmovi. Nastojim se rijetko baviti blogom kao blogom; želim u pravilu komentirati postove, teme, tvrdnje - a ne blogere; ali to se tu jednostavno ne može. Ne smije. Ne umije se. Ne vrijedi to tu tako. Bravo na još jednoj minijaturi, i hvala. :)
01.05.2023. (23:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica, i kalikant, i kalikant (mirisni ananas)! Nevjerojatnog je mirisa, pogotovo u toplim predvečerjima. I kozja krv također lijepo miriše, ali njoj treba malo jača kontrola jer jako invazivna biljka.
02.05.2023. (15:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Inspirirale su me ove tvoje šparuge i sad spremam baš ro za večeru :) Zanima me samo da li ih ti sirove zamotaš u tijesto ili ih kratko "ofuriš"? :)) Ja sam svoje 3-4 minuta kuhala u slanoj vodi jer se nekako bojim da bi ostale iznutra još sirove, jako su debele ove koje sam kupila neki dan.
02.05.2023. (18:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica, posolila sam ih, popaprila i pokapala s malo masl. ulja. Unutra je još tanko rezani pršut i naribani ementaler, a tijesto je premazano razmućenim jajem i posipano sezamom. Peče se 15-16 minuta na 220° C i šparoge nisu sirove (mada ja jedem i potpuno sirove :)). No vjerujem da tvojima neće smetati ovo kratko kuhanje. .
02.05.2023. (19:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nije im smetalo. Sve se pojelo :) Slično sam i ja napravila, samo što sam lisnato još namazala sirom (tipa ABC) pa na to šunka, ribani sir i šparoge. Morala sam nekako iskoristiti lisnato, ističe mu rok :))
02.05.2023. (21:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
,
01.05.2023. (19:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ypsilonka
Taman sam pomislila : gle @Milostive v, samo cveće i bube kad tamo na samom kraju posta iznenađenje! :0
Sad idem mantrati i meditirati: Ommm, nemoj misliti na kiflice!
Već sam si više puta razmišljala koliko bih kila imala da živim s tobom i nekim sličnim tebi?
Strašno @v!
Najozbiljnije: fotografije su ti mrak, mislim to je redovna pojava kod tebe, ali stvarno su
opako dobre, zadnje dvije mrak. Mi smo se valjda već naviknuli na iznimnu kvalitetu fotografija pa gotovo nitko i ne komentira u tom kontekstu!
To je ono kad te počnu podrazumijevati! ;)))
01.05.2023. (21:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Morebit' da je baš to :))
Ovo je lisnato s pršutom, sirom i šparogama - napravljeno za 5, a ispečeno za 15 minuta. Planirala sam to jučer, za goste, ali na kraju ipak nisam, a tijesto odleđeno pa sam ga morala iskoristiti.
Inače... što se brineš; kod mene ti u hladnjaku skoro nikada nema ni majoneze ni narezaka, ni pašteta... Ne možeš ni pošteni sendvič napraviti, i sve što želiš jesti treba se i skuhati (al' nemoj nikome reći ovo što ću ti odati - ja i ne kuham svaki dan :O)
Kad bi noću prošetala do hladnjaka eventualno bi mogla pronaći svježeg sira, vrhnja i rajčica... a palentu si skuhati sama :P
Ja skoro od svega radim salate, i strašno volim juhe i variva. Luka, krumpira, mrkve i rajčica mora uvijek biti, i oni su osnova za većinu jela koja kuham.
I jako volim leću, i rižota često radim... ne znam tko je još nakupio kilograme od lešo krumpira :P
Je, imam i faze s domaćom tjesteninom, i to često radim ljeti kad dozriju cherry rajčice koje samo kratko popečem na masl. ulju s puno češnjaka i bosiljka.
Sad se mislim kako bih sutra (neću danas, ali sutra hoću) cijeli dan mogla samu sebe zvati Milostiva v :))
01.05.2023. (21:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Mislio sam prvo napisati da ti, otkad je Nissa prorijedila postove, a i bez toga, jer Veki je planet za sebe - čvrsto držiš primat. Ali nije samo to; ta "foto" strana, iako bi i to bilo dovoljno; jer tvoje priče su čitavi filmovi. Nastojim se rijetko baviti blogom kao blogom; želim u pravilu komentirati postove, teme, tvrdnje - a ne blogere; ali to se tu jednostavno ne može. Ne smije. Ne umije se. Ne vrijedi to tu tako. Bravo na još jednoj minijaturi, i hvala. :)
01.05.2023. (23:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Fotke su ti savršene. :)*
02.05.2023. (00:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Eto i tamaris moram kupiti za Brdo. :)))
02.05.2023. (11:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
j., molim... i drugi put :)
Galaksija, hvala :)
Kockavica, i kalikant, i kalikant (mirisni ananas)! Nevjerojatnog je mirisa, pogotovo u toplim predvečerjima.
I kozja krv također lijepo miriše, ali njoj treba malo jača kontrola jer jako invazivna biljka.
02.05.2023. (15:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Pišem pišem, vodim bilješke! :))
02.05.2023. (18:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
Inspirirale su me ove tvoje šparuge i sad spremam baš ro za večeru :) Zanima me samo da li ih ti sirove zamotaš u tijesto ili ih kratko "ofuriš"? :)) Ja sam svoje 3-4 minuta kuhala u slanoj vodi jer se nekako bojim da bi ostale iznutra još sirove, jako su debele ove koje sam kupila neki dan.
02.05.2023. (18:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Kockavica, piši, piši :)
Flekserica, posolila sam ih, popaprila i pokapala s malo masl. ulja. Unutra je još tanko rezani pršut i naribani ementaler, a tijesto je premazano razmućenim jajem i posipano sezamom.
Peče se 15-16 minuta na 220° C i šparoge nisu sirove (mada ja jedem i potpuno sirove :)).
No vjerujem da tvojima neće smetati ovo kratko kuhanje.
.
02.05.2023. (19:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
Nije im smetalo. Sve se pojelo :)
Slično sam i ja napravila, samo što sam lisnato još namazala sirom (tipa ABC) pa na to šunka, ribani sir i šparoge. Morala sam nekako iskoristiti lisnato, ističe mu rok :))
02.05.2023. (21:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Dakako, sve se mora iskoristiti :))
02.05.2023. (21:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...