Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Lastavica

    Citiram tebe:
    "Zamislite svijet u kojemu bi se mnogi ljudi kojima to predstavlja
    čisto sladostrašće – okanili mržnje, pa i poruge – i svoju
    energiju kanalizirali u bilo što konstruktivno i lijepo!"

    avatar

    27.01.2023. (15:59)    -   -   -   -  

  • mecabg

    od jedne plemenite svari, detetu bez roditelja omogućiti da normalno živi,
    uspeli smo napraviti trgovinu ljudima, profit finansiski i politički. Jadno...

    avatar

    27.01.2023. (17:54)    -   -   -   -  

  • Kolumbina

    PRE-dugčk tekst ( u zadnje vrijeme si "produljio" tekstove )

    Kratki komentar : ekipa potencijalnih usvjatelja je tamo od 7.prosinca prošle godine, a da naši ORGANI (od ministra vanskih poslova do sudaca s potpisom na dokumentima nisu zucnuli !

    LOŠI smo,loše radimo, sve je ispod žita u svakom segmentu : ovdje danas u RH ima 209 djece za posvajanje ( sic ) a mi ovdje sraćke pratimo od nekolicine slobodoumnih posvojtelja i čekamo njihov povatak !!!!

    Ante Tomić Kanta je g*****no od čovvika s ovom izjavom u Jutarnjm : ja bih njega rado vidjela u tajcama kao novog Nurejva ali da mu dobro stegnu medjunožje da se ništa ne naslućuje

    avatar

    27.01.2023. (19:36)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Nadam se ga gej friendly ljevičari i oni koji relativiziraju njihove postupke više pažnje posvete kod kupovine rabljenih automobila, jer je ovo što sada vidimo na nivou totalnih debila, ili je možda u pitanju nešto drugo.

    avatar

    27.01.2023. (20:04)    -   -   -   -  

  • Livia Less Nata

    J. nemam balkon ovdje u Zg. Imam 3 velike, uređene terase kod roditelja u kući, ali nismo u istom gradu. A i kad im dođem, ne želim da mama vidi koliko puno pušim, mada ona to zna. Onda na terasi par popušim. U kući jedino meni da da zapalim, ali joj ne želim zasmrđivati živ. prostor.

    avatar

    27.01.2023. (20:48)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Nevezano za "medijski slučaj" stvari funkcioniraju i ovako.
    Moja prijateljica i muž krenu u postupak posvajanja. Pokušali su sve da dobiju svoje biološko dijete. Nije išlo. Zamole me za administrativnu i pravnu pomoć oko posvajanja. Od početka priče. Do njenog kraja.
    Nakon svih informativnih razgovora, testova, zdravstvenih potvrda, izvadaka o financijskom i svim drugim statusima, upali su u sustav. Koji je obuhvatio 113 zamolbi Centrima za socijalnu skrb na području Hrvatske i njihovim podružnicama. U domicilnoj županiji su rekli da nemaju nikoga. Moji prijatelji nisu "potraživali" novorođenće. Ni spol. Ni dob. Prihvatili bi i bolesno dijete.
    Nakon više od 5 godina iščekivanja, treperenja, nadanja, čežnje, želje i izgubljenog vremena dobiju poziv jednog Centra iz središnje Hrvatske. Odjure. I vrate se. Sretni i presretni. Ima djevojčica od 5 godina. Ali ima i stariju sestru. Šta sad? Nisu neljudi. Ne žele ih razdvajat. Kažu, obje ćemo. Nije im smetalo šta su romskog porijekla. Ta neće valjda djeci brojat krvna zrnca. Nakon vrlo kratkog vremena primijetili su da starija djevojčica ima problema sa razumijevanjem. Koje im je Centar prešutio. Djevojčica je od početka školovanja na posebnom programu. Nevažno, Ostaju obje s njima. Sve dalje je neka druga priča.

    Proces posvajanja djeteta je kod nas izuzetno dugotrajan, mučan, neizvjestan. Potencijalnih roditelja ima više nego djece koja čekaju dom. I oni koji rade u Centrima svjesni su dugotrajnosti i kompleksnosti postupka. Ako je netko to uspio realizirat u roku od 3 mjeseca morao je imati debeli sustav veza ili moćnog foteljaša da se to realizira u kratkom roku. Mimo uobičajenog. I uhodanog. Obični smrtnici to nemaju.

    Ovim ni u kojem slučaju ne podržavam išta nelegalno. Ni kod nas. Ni igdje u svijetu. Pogotovo kad su djeca u pitanju.
    I da nisam pravnica bila bih u svakoj svojoj pori legalist. Djeca su svetinja, ma kako riječ svetinja nekima smetala u bilo kojem kontekstu. Zaslužuju više i bolje.

    avatar

    27.01.2023. (22:03)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bravo za tekst! Sve si uzeo u obzir, racionalno iznio argumente, ma sve - i da je tekst i duži, ne bi me smetalo. Jer svaka riječ ima zaista svoju svrhu. Još jednom oravdavaš povjerenje u Tvoje pisanje. Savršeno! Ljubim!

    avatar

    27.01.2023. (22:52)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    ah, najodurnije je provlačiti djecu kroz bilo kakve nepotrebne priče i političke spektre.

    nekad mi se povraća od svijeta.

    avatar

    28.01.2023. (00:54)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Jer danas sve uvozimo: zakone, hranu, lijekove, radnu snagu, novac, investicije, ideologije, što god... pa je onda, posljedično "normalno" da uvozimo i djecu.
    Dobra poanta: djeca nisu birala (ova iz Zambije), ali i djecu općenito se ni o čemu ništa ne pita, ali na "njima svijet ostaje". Da ga popravljaju, sutra, kao odrasli ljudi, kada ih već naučimo svim mogućim krivim vrijednostima i "normalnostima" s kojima/protiv kojih nismo smjeli/mogli/znali?

    avatar

    28.01.2023. (11:40)    -   -   -   -  

  • Blumi

    malo nas je, trebali bi si biti dobri ;)

    avatar

    28.01.2023. (16:14)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Možda jednom budemo imali pravu sliku cijelog slučaja. Osobno sam
    na strani djece koja trebaju dom, kod nas znamo kako ide. Drugo je
    pitanje da li je ovaj konkretan slučaj ispolitiziran, prenapuhan, ne mogu
    komentirati jer mi nisu poznate sve činjenice. . Znam samo da osobe
    koje iskreno žele pružiti dom djetetu koji ga nema zaslužuje svaki
    respekt. E, sad, koje je boje dijete..., pa zar svi nismo božja stvorenja,
    ili su neki božjiji. Svaka čast za post, sve si dodirnuo:)

    avatar

    29.01.2023. (18:51)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Upravo je sumanuto koliko se malo ili ništa u cijelom slučaju spominju ta djeca.
    Kao da ih nema.
    Nadalje, uvijek i zauvijek moje je mišljenje da dijete treba dom, sigurnost i ljubav. Neovisno o zajednici koja će mu to pružiti. Ne tako davno, tek pedesetak godina unatrag recimo, roditelji su djecu ostavljali rodbini dok bi oni pečalbarili. I to je bilo sasvim normalno. Ta su djeca odrastala uz bake, djedove, ujake, tetke...
    Jednom sam negdje pročitala svjedočanstvo jedne djevojke koju su usvojili. Kazala je da se tuga napuštenog djeteta ne može opisati i kako bi po nekoga iz doma došli posvojitelji, tuga njih koji ostaju bila je nevjerojatna. Rekla je doslovno, "da su tada po mene došli muškarac i muškarac, ma hobotnica i muškarac bilo bi mi svejedno, otišla bih istog trena bez pitanja, jer samo sam htjela van iz doma.
    Odličan ti je tekst. Jesi ti napisao kakvu knjigu do sada?
    Ako jesi, rado bih je pročitala. Ako nisi, napiši, molim.
    Hvala :)

    avatar

    29.01.2023. (22:13)    -   -   -   -  

  • Nope.

    Politički spinovi i razdvajanje društva bez direktnog uplitanja političkih stranki.. da se zataška sve što je bilo... i sve što će doći.

    avatar

    05.02.2023. (01:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...