Komentari

kockavica.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Kockavica

    rajčice. :)

    avatar

    16.01.2023. (11:10)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    nekad se lovilo kako bi se preživjelo, a danas kako bi se - doživjelo

    avatar

    16.01.2023. (11:23)    -   -   -   -  

  • V

    E, tak' ti ja idem pobrati kivi.

    avatar

    16.01.2023. (11:24)    -   -   -   -  

  • golden age

    ulov, samo takav

    avatar

    16.01.2023. (11:25)    -   -   -   -  

  • elwa hr

    Ja sam djeco šumska kuma,
    hitrih nogu, bistra uma.
    Kabanica moja riđa,
    svakome se lovcu sviđa.

    avatar

    16.01.2023. (12:00)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Svaki put mi se ne da, i večer prije dok si pripremam stvari, ne da mi se, i ujutro kad zazvoni budilica ne da mi se, i dok se spremam ne da mi se, ne da mi se sve dok ne zatvorim vrata iza sebe. :))

    Dobra čizma glavu čuva, a kivi samo neka rodi. :)

    Ae, lijepo je bilo, i čula sam komentar "Anu više nemamo kaj zafrkavati". :)

    Točno tako, doduše ne moja kabanica, neš drugo, ali ajd rime radi prihvaćeno.

    avatar

    16.01.2023. (14:27)    -   -   -   -  

  • V

    Jok ja... odem u papučama pa se smrznem jer je već mjesec studeni, a glava još nikada nije uspjela sačuvati dostojanstvo labavo utegnute punđe na njenom vrhu u bilo kojem od sukoba s gustim i neukroćenim granjem, i jednako tako gustom bodljikavom žicom... nekad i protiv oboje istovremeno :)

    avatar

    16.01.2023. (15:37)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Pa dobro onda s kojim dijelom si se usporedila?

    avatar

    16.01.2023. (16:46)    -   -   -   -  

  • V

    Pa taj izlazak po hladnoći, gaženje po blatu... i općenito - borba s divljom i nemilosrdnom prirodom :P

    Smlavi me i izlomi... ali ja se na kraju pobjedonosno vraćam s velikom košaro kivija... a poslije se vratim još jednom, dvaput... :))

    avatar

    16.01.2023. (17:03)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Kad te drugi put uvati "ludavica" ušuškaj se pod dekicu, upali nešto "plitko" na TV da ti odagna
    "preduboko" s posla, srkni kavu i ne mrdaj nigdi...do glave je, ne do potrebe se izludat...:-))

    avatar

    16.01.2023. (17:20)    -   -   -   -  

  • j.

    Pa naravno da ti se ne da, i ja kao dokazani luđak-hodač već u tijeku svoje dionice još čitav kilometar imam osjećaj "kaj mi je ovo trebalo", pogotovo kada krene uspon.

    Vidiš, recimo, što ti je predrasuda: da mi neko muško ovako slika kundak, pa piše o srnicama kroz nišan i to sve, poslao bih ga u neko mjesto bez problema, znaš to, ali tebe ne da ne mogu - kod tebe mislim da je to ispravno. Znaš zašto? Zato što vjerujem da si zapravo ti jedna od pravih osoba na pravom mjestu. Evo i Mariano je na žalost obrisao ovaj svoj post o tome da neka bude treći svjetski rat u Ukrajini, nek se to sve više jedanput da prostiš uskurva a ne da traje i traje, a ako ode sve kvragu - pa kaj onda, da bude od toga čovječanstvo imalo koristi - a ja sam mu taman (čitajući lijepi i pristojni komentar Vlada Krvoglada) htio napisati nešto slično ovome kaj ću tu, sad niže. Tko ti je kriv, tak se poklopilo.

    Naime, kaj. Listam popodne portale, plešu mi vijesti pred očima kao umorne pahulje bljuzge jutros u gradu - i pogled mi padne na nekakvu proslavu, dodjele priznanja, diploma na vojnom učilištu, a na slikici vidim da je tamo sve više i više i više žena. Bokte reko, kakvo predivno vrijeme sam doživio: vojska, tu još prije dvadeset godina nije ulazio nitko osim plesačica na štangi koje su frajerčine švercale u tri ujutro – a sad sve same punđice, okice, osmijesi. E pa to je to: ako je ovaj svijet doveden do Armageddona – a kada se okreneš oko sebe teško da si to nećeš iskreno priznati, onda se zna tko je to napravio; to su naši mudri, vrijedni, mrtvi kapitali, to je naš gospon Domaćinski i dvjesto ili petsto ili pet milijuna otromboljelih, glupih i zločestih takvih domaćinskih koji se vesele tuđoj nevolji i gaze jedni druge kao žohare u podrumu - pet tisuća godina mi pajde sa škembama, loše namještenim papovkama i strašnim zadahom iz usta maltamo i šalujemo po tome svijetu uzduž i popreko kao ludi. I ne samo to, mi smo duboko uvjereni da je sasvim u redu to što radimo - jer nam se to dopušta.

    Ako i u čemu i za bilo što ima nade, onda ima u tome da sad malo vi, drage dame, preuzmete kormilo – dobro, ne bude to išlo lako, neće odmah biti kormilo, ali počinje se baš ovako. Polako, nije to lako, treba ujutro krenuti u pola pet, iskobeljati se iz toploga, ali bude to išlo – ako ikaj bude išlo. Ako su mogli oni, sigurno možeš i ti; još kako. Pogotovo ako i same skužite poantu: inače bude sve zbilja otišlo u mp3.

    I tak ćeš ti jednog blještavog proljetnog jutra koje izgleda i nije tako daleko, jer ovi ostali ne budu sposobni doplaziti ni do prvog vepra - imati kapitalca na nišanu iza nekog grudobrana od mahovine na kojemu se ne čuje kad pomičeš pljucu lijevo desno, ono baš kao De Niro u Deer Hunteru. Tak sam ti ja sa dvadesetitri, samo je bio mrak pred svitanje, i trebali su naravno biti ljudi a ne jeleni - a fala Bogu nije bilo nikoga.

    Srce ti je u grlu, ali ti znaš da je to suština priče: da ga ne pustiš dalje i više od te crte, jer o tome sve ovisi. (Pazi ovo, grudobran, to je isto muška terminologija!) Kladim se da ćeš tog ljepotana s osmijehom pustiti svojim putem, zahvaljujući dragome Bogu što ti je dopustio da to sve uopće vidiš. Dobro, postoje situacije i situacije, nekad je čovjek gladan i nedajBože nema ništa drugo, nekad je ovaj bolestan, ranjen, na koncu, nekad ovo a nekad ono, znaš ti to već bolje od svih nas ovdje zajedno - ali ja vidim stvar baš ovako kako sam opisao.

    Pozdrav, i najte kaj zameriti ;)

    avatar

    16.01.2023. (18:15)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Aha pa dobro da ...da ... samo ti to bosa ... više vilenjački ili baba Jagasto neg ja. I možda malo mazohistički. ;)

    Jooj Morska. :) ne brini, ja to svoje granice pomičem, ne zbog drugih nego zbog sebe. Od malena u svojim igrama i maštanju bila sam uvijek princeza ratnica, nikad samo princeza, ja sam ta koja je spašavala druge, ova kombinacija je najbliže realno ostvarenje toga. :)

    avatar

    16.01.2023. (18:56)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Možda, a možda i ne. Možda će na deset takvih biti jedan ne. Lov zapravo završava kad odjekne pucanj, nakon pucnja ili više nema divljači ili počinje mesarija. Ja ne volim mesariju.
    Međutim kad su grupni lovovi prigonom ili hajkom onda zbog drugih ne smijem propustiti odraditi svoj dio.
    Moj otac je jednom u paru lovio jelena, i došao mu je baš tako na nišan, i moj otac ga je pustio, al danas se kaje, jer nije lovio sam i nije na njemu bila odluka da ga pusti. Al zato kad je bio sam ili sa mnom između ostalog, puno je toga odšetalo živo i zdravo nakon susreta s nama.
    Ne podržavam pretjerano žensko preuzimanje vojske ili bio kojih drugih povijesno i životno logičnih muških domena. Ja ne želim biti muško niti preuzeti vaše poslove, baš suprotno, želim rađat djecu, peć kruh i biti slaba, a ovo su moji izleti nakon kojih se vratim doma u zagrljaj muškarca koji će me zaštiti od mene same kad to meni ne uspije.
    Kaj bih zamjerila! Ja i kad se naljutim kratko me drži, a sa zamjeranjem se ne bavim jer jede previše energije a niš koristi. Općenito ne volim beskorisne radnje, pojave i stvari, pragmatičar u meni to izbjegava. :)

    avatar

    16.01.2023. (19:08)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ti si sva slatka. :)
    Ja nisam nikad bila princeza ratnica. Više princeza jezičava, ona koja previše filozofira.
    Dane provodim slušajući tuđe probleme i dijeleći savjete.
    Pogriješila sam branšu. Shvatila sam stigavši u Njemačku. To je bio moj životni poziv. Slušati, biti empatična i dati savjet. Više savjeta. Utješiti. Pokazati da postoje sve boje. Ili - ili. Planovi ABCD...
    Ne znam postoje li isključivo muške domene. Imam partnera gdje nema muško - žensko. Nekad se pitam, jebate, takav Hulk daje mrvici da sve, sve odlučuje.
    Mislim da ne možemo preuzeti ničije poslove. Nekako, nisam previše zagrijana za rađanje. Možda jednom. Ili nijednom. Ne znam. Ne oduševljava me pomisao, ali jednom... :)
    Skoro sam završila u lovstvu. Dugo sam proučavala, čitala Lovački vjesnik, odrasla sam uz lovca. Voljela sam hodati šumama, proučavati lisičje jazbine (preslatko)... Vidjela sam mnoge smrti šumskih životinja, ali me od svega odvratio posjet Vojnom studiju. Shvatila sam da želim biti što dalje od oružja.
    Lajem previše.

    avatar

    17.01.2023. (01:53)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Smrznut će ti se guzica

    avatar

    17.01.2023. (06:54)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Muško žensko uvijek postoji, i uvijek će postojati, u tome i je čar i draž i smisao. :) Ne znači da se neće pojaviti neka žena u tipično muškim poslovima, ili muškarac u tipično ženskim, ne znači čak ni da se u ovo ludo doba neće i malo više toga pojaviti, a ipak to ne mijenja činjenicu da postoje poslovi u kojima su bolji i u kojima trebaju biti muškarci, i poslovi u kojima su bolje i trebaju biti žene.
    Kako god odlučila, samo neka to bude tvoja odluka. :)

    Eh da ima zime možda i bi, a ovako niš do smrzavanja.

    avatar

    17.01.2023. (07:45)    -   -   -   -  

  • j.

    Ne moraš preuzeti naše poslove, dovoljno je da svakome tko ima srca vidjeti - pokažeš kako oni ne postoje, ili su besmisleni, ili bezidejni, ili očito vode ni u što. To je ono važno. Ne uzimati iz postojećeg poretka samo ono što ti idgovara: izgraditi novi, bolji. Čvrsto u to vjerujem, znaš. :)

    avatar

    18.01.2023. (09:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...