Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • golden age

    u životu sam se nagledao kako se zaobilaze poslovni, novinarski, liječnički, časnički i ini etički kodeks, pa stoga nisam ni očekivao kako će se trgovci pridržavati i konverzijskog kodeksa. Nije to Bushido niti su oni samuraji... Osobno ću iz principa odluke u kupnji uskladiti s unutrašnjim kodeksom racionalnog potrošača

    avatar

    03.01.2023. (18:44)    -   -   -   -  

  • j.

    Golfen age, sjajno, molim te upucaj link do kodeksa :))))
    Racionalnog, veliš - ok, neću zakerati, to će ovaj puta biti dovoljno. Inače bih rekao; racionalni potrošač, to je kao suzdržani varalica.
    Ali neću kvariti doživljaj. Geltašle duboko u džep, osmijehe na sunce :))(

    avatar

    03.01.2023. (18:57)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    prvo moram promijeniti novčanik jer kroz oregibe isoadale su mu kune u tašnu, značu da će centi još češće.
    ne usudim se ići na tržnicu jer žena s blitvom i salatom na običnoj vagi br5že računaq od mene,

    Pišeš o zalihama : u mojem stanu nema špajze m imam neke ladice na povllačenje gdje držim 1 brašno 1 žgance i neke sitnice m dok sve ostalo kupujem po kilo ili manje i držim na balkonu m tako da mi je čudno i impresivno to sa zalihama

    avatar

    03.01.2023. (19:32)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    opr ns tipfelerima pošem na staroj "sedmici" pa teško ide

    avatar

    03.01.2023. (19:33)    -   -   -   -  

  • j.

    Annaboni, blažene muške hlače sa malim džepom. A mi otkad je Draga doma, pečemo kruh i peciva malome za sendviče na faksu barem svaki treći ili četvrti dan. Koprivu, voće, medvjeđi luk i maslačak nabrali smo ljeti, škrinja je puna do vrha, nema čega nema u tri ladice, preživjeli bismo bar do Uskrsa. Ma, lako je nama, kad je ona nezaposlena :).

    avatar

    03.01.2023. (20:01)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Ne znam, vjerujem da prosječni građani ionako manje troše jer kad nam iscicaju novac na raznorazne režije i namete, manje ostane za hranu: a na hranu najviše i trošimo. A kako je hrana poskupila enormno, uz sve ono što prvo platimo da nas ne poiskapčaju, ne ostaje nam drugo nego da zapratimo gospođu Zdravu Travu (ona se specijalizirala za priobalno bilje) s fejspuka i postanemo skupljači jestivog bilja. Što nije loše, nema zdravije hrane; samo zahtijeva kompletni životni preustroj, i cjeloživotno učenje :)))

    avatar

    03.01.2023. (20:21)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    ... mi bi uvijek radije mijanjali druge...jer mijenjat sebe i svoje navike nam je tlaka...pa imamo šta imamo...dugoročno...

    avatar

    03.01.2023. (21:18)    -   -   -   -  

  • luki2

    Sve točno! Točno tako treba - i nastojat ću se pridržavati ovoga što si napisao. Istina živa! Ljubim!

    avatar

    04.01.2023. (00:20)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    ne znam, valjda sam ja slijep, ne budi lijen, išao sam usporediti svoju zadnju narudžbu preko neta, od prije 10 dana, pa simulirao kao da to kupujem danas, nakon prvih 10 proizvoda došao sam do razlike od 2 centa, tj. 15 lipa, pa sam odustao od daljnjeg mazohističkog maltretiranja ... da smo na poslu vrijedni kao u kukanju bilo bi nam osjetno bolje, a prosvjedima u obliku koji predlažeš nećemo popraviti baš ništa, vladajući svoje mjere prikazuju kao brigu za narod, a identično radi i oporba svojim kontinuiranim prigovaranjem, dok naivci vjeruju jednima ili drugima, paralelno uvjeravajući sebe kako misle svojom glavom, kaj god

    avatar

    04.01.2023. (06:09)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    imam radikalniji prijedlog ako nam je cilj rušiti, ili u najmanju ruku humanizirati kapitalizam: prestanimo raditi, a ako nam zatrebaju kakve namirnice ili neke druge potrepštine za život lijepo odemo u trgovačke centre i uzmemo si kaj nam treba, bez plaćanja... al' ne bi to išlo, jelda?... to je krađa, jelda?... a ako prestanemo raditi tko će proizvoditi kaj nam treba?... a da to napravimo samo privremeno i natjeramo kapitaliste na promjene?... al' ne bi ni to išlo, jelda?... predobro su nas izdresirali, tako dobro da ne smatramo kako je krađa kad netko prisvoji što smo mi proizveli pa nam onda to prodaje, ali jest krađa ako uzmemo nešto od toga što smo proizveli, a ne platimo...

    avatar

    04.01.2023. (08:38)    -   -   -   -  

  • j.

    Dav, na primjeru karte za vlak vidiš da nije baš par centa, ili jest, ali ne za cijelu košaricu - nego poskupljenje od oko 10%, famoznih deset posto; nisam ja protiv, ako im treba jedan posto za neki pristojan trošak promjene cijene, to je ok, ali deset posto, to jednostavno nije

    Blogokviz, ne znam za rušenje, time se baš ne bavim, kada kod mene u ovom tekstu, a i inače, lupiš "Ctrl+F" i slova "ruš" naći ćeš ih samo u korijenu riječi "društvo", probaj... :))) ja sam za suradnju, suživot, mirnu reintegraciju, toga ćeš kod mene naći, a ako nema, onda probaj Ctrl H :))))

    aha, kužim, ti misliš na ovo da kapitalisti ne plate ljude dovoljno, ne daju dovoljne plaće, pa eto, to ti je uzrok odlazaka u irske i njemačke, nisu ljudi baš tolike budale koliko to hrvatski kapitalisti misle, vidiš da se dade nešto učiniti, dalo se učiniti i sa kreditima, osnovicama, štrajkovima, mislim da nikako ne možeš reći da su svi kumeki i da svi šute, to je uvreda ljudima koji rade, bore se, traže, trude se; gle, gle, ja sada tu branim kapitalizam, jadan kapitalizam na što je spao :))))

    aha, zaveo te ovaj monolg mog tasta; ma daj, on se iskreno pobojao još prije dvadeset godina za svoje najbliže, vidio je čovjek u prostor i vrijeme što se sprema :))))

    avatar

    04.01.2023. (09:07)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...mene ti je odavno zaveo utopijski svijet u kojem nema fenomena vlasništva niti novca, odnosno plaćanja, kao onaj iz Zvjezdanih staza :)))... otkad znam za sebe osjećam da je sve to krivo, izvrnuto, za koga radimo, za koga proizvodimo?... ako proizvodimo za sebe zašto onda kome i za što trebamo plaćati?... ali, osmislili smo svijet u kojem radimo da bi stvarali bogatstvo drugima koji s tim bogatstvom ostvaruju moć održavajući i dalje na životu takva, najblaže rečeno, bolesna pravila igre u kojima zlatno pravilo glasi: pravila određuje onaj tko ima zlato... da, kad bi nam u posjetu došli neki vanzemaljci koji su po tom pitanju napredniji, došli bi upravo do tog zaključka, da smo kao vrsta teško bolesni, mentalno... no, ne moramo tražiti vanzemaljske civilizacije koji bi našu civilizaciju doživljavale kao bolesnu, samo trebamo pogledati ono nekoliko tzv. primitivnih egalitarnih plemena koja su još preživjela i opstoje izvan civilizacije i ne poznaju ni fenomen vlasništva, ni hijerarhijsko-eksploatacijske iliti klasne društvene odnose... samo se trebamo vratiti u šumu, u pleme u kojem živimo jedni za druge, a ne jedni iznad drugih... ali ne doslovce, ne da napustimo tehnologiju, već da upravo taj znanstveni i tehnološki napredak iskoristimo za mentalni povratak u egalitarno pleme na globalnom nivou u kojem ćemo opet živjeti jedni za druge, kao u Zvjezdanim stazama :))... tako jednostavno, a tako neostvarivo :)

    avatar

    04.01.2023. (18:06)    -   -   -   -  

  • j.

    Joj, Blogokviz, sad su mi nekako suze došle na oči. Znam da je to sve utopija i da nikada ništa od toga, ali baš si predivno to napisao, hvala ti. Nekako, usudio bih se reći da onaj koji o tome barem ne sanja, kao da nema srca ili mu je jako maleno. Ono kao Bušman kad mu boca Cole padne na glavu. :)
    Znaš, ja ću na to sve onda reći ono: ako čovjek u sebi ne može naći rješenje za taj problem, možda bi moga probati tražiti ga van sebe, ali sada ćemo preći na drugi teren i tu se nećemo složiti; a ovo je tako lijepo da ne želim dalje od toga :).

    avatar

    04.01.2023. (18:43)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Držite se, bit će sve u redu!

    avatar

    04.01.2023. (19:31)    -   -   -   -  

  • nanalyly072

    Jako sam cijenio kako je autor predstavio obje strane argumenta na pravedan i uravnotežen način contexto. To mi je pomoglo da bolje razumijem problem.

    avatar

    15.04.2023. (06:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...