Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • V

    ,

    avatar

    01.12.2022. (08:44)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Nisam nikada išla u crkvu. Onih par puta kada sam bila silom prilika jer se netko ženio isto me se nisu dojmili. Svaki put je svećenik iskorstio priliku za nekakve osobne obračune sa tima nekima koje će stići Njegov bijes. Mislim si, prijeti ti nekom drugom, meni nećeš. Na jednom pogrebu čak je održao predavanje da taj put čini iznimku ali više neće dolaziti na pogrebe onih koji nisu odlazili u crkvu. Na sreću se na pogrebu naše babe suzrdžao od takvih komentara. I dobro da je, jer sam bila pripravljena gurnuti ga u raku.
    Zato me je ovdje oduševilo kada sam na protestantskoj crkvi prije par godina ugledala natpis : Leben, loben, lachen. Iliti živjeti, (po)hvaliti, smijati se. Ne da sam se oduševila nego sam doživjela šok. Nema prijetnje, nema straha, čak smijeh nije grijeh. Ludilo brale. Skoro sam im se pridružila, no onda me malo zasmetalo svo to hvaljenje bez kritike pa nisam mogla protiv svoje prirode :)
    P.S. stvarno sam mislila razveseliti te "mojim" blogopoklonom i krivo mi je da je blogi sve krivo interpretirao kao nekakvu kalkulaciju. No, nek nu bude, s nikim se ja više neću potezati oko nebitnih pizdarija i stvarati nekakve umjetne "situacije".

    avatar

    01.12.2022. (09:01)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Dobrota samostalno stoji, ne treba joj poredba!

    Što se tiče pohvala mislim kako si ih petogodišnja ti, ja ili ona trebale. Podrška, povezanost, potvrda je ljudska potreba bez izuzetka, a svatko ima nešto dobro i nešto čime treba biti potvrđen u ovom svijetu.

    Promijenili su se neki društveni obrasci i to vidim dobrim. Djeca odrastaju u "pitomijem okružju", djeca imaju svoja prava itd.

    O samopromociji, pumpanju ega
    .... o tome mi se ne da razmišljati, u sebi držati nešto što nije ni moje ni na meni.

    avatar

    01.12.2022. (09:05)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Ovo ti je sada fakat lijepi post. :)

    avatar

    01.12.2022. (09:20)    -   -   -   -  

  • marival11

    Ja mislim da su i ti zločesti znani, mada to nužno ne znači da su zločesti.

    Kao dijete sam sve odradila što se odlazaka u crkvu tiče da bi bila prišešćena, bermana. Kod babe i dide sam svaku nedjelju išla u crkvu jer tamo nije bilo mjesta za biti drugačiji.
    Sada najčešće idem na mise zadušnice. Sjećam se mise za moju Katu. Nakon mise ide se kod svećenika da se plati misa, koja je kao besplatna. Meni je naplatio i sljedeću koja je, opet kao, po propisima. Pa mi je rekao da bi ipak morala biti češće u crkvi, jer Bog je milostiv i za svakoga ima mjesto u raju nebeskom ako ide u crkvu i ispovijeda svoje grijehe. Rekla sam mu da sam uvjerena da mene moje mjesto u raju čeka bez obzira na prisutnost u crkvi i da smatram da i Bog griješi opraštajući svakome. Neko mora završiti i kod "onog drugog" da mu ne spominjem ime. Nasmijao se i spasio se daljnjih rasprava sa mnom:)))

    avatar

    01.12.2022. (09:30)    -   -   -   -  

  • V

    Flekserica, kod našeg svećenika je godinu, dvije dolazio jedan franjevac i po nekoliko dana okupljao djecu i mlade. Dobrodušan, veseo, inteligentan govornik, pristupačan i znao je s djecom. Svi smo bili oduševljeni tako da je crkva bila dupkom puna... ali ga svećenik poslije nije pozivao, čak ni naše stalno nagovaranje, jer da je neozbiljan... pa smo se vratili grijesima i kaznama :)))

    Ypsilonka, meni su zapravo te priče o dobru i zlu samo za djecu... a svatko tko ih na takav način - isticanjem crno-bijelih razlika pokušava prodati odraslim osobama s formiranim moralnim vrijednostima valjda nije ni svjestan koliko je tupav.

    Kockavica, je l' tako?! :))

    marival11, zapravo, nije da ja nisam voljela crkvu... ja nisam voljela našeg svećenika - štošta mi je uspio ogaditi.
    Nije svatko spreman za takav poziv... ali srećom, srela sam poslije i neke koji jesu.

    avatar

    01.12.2022. (09:32)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Meni nisu sve dok pedofilije ima u Crkvi, djece u skloništima....

    Ne, postoji dobro, a postoji i zlo!
    Ljude jedino više zanima i više se bave zlom pa onda svako dobro u usporedbi s tim djeluje blijedo! :)))

    avatar

    01.12.2022. (09:40)    -   -   -   -  

  • V

    Ma mislila sam na neke priče koje ja slušam u posljednje vrijeme... takve su samo za vrtić.
    Računam da sam, da smo svi tu dob malo prerasli.

    avatar

    01.12.2022. (09:45)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    A nisam baš neka mjerodavna za odlaske u Crkvu. Jednom sam svećeniku usred propovijedi za Sv. Antuna rekla da nije u pravu, okrenula se i otišla doma. Bila je to misa vani, na otvorenom. Bakice su se križale, proglasile me Antikristom, stric se smijao - e neka si mu rekla. Do tada sam svaku subotu i nedjelju čitala na misi. Poslije su mama i tata rekli da ne smijem ići jer sam se počela buniti protiv svega jer sam "u školi naučila drugačije", a nikako mi se nije moglo objasniti da je normalno što on govori i radi. Poslije je imao skandale po novinama, u vezi novaca, žena itd... I nije mi se sviđalo što me stalno tjerao da čitam krivi naglasak na riječ "pastiri". :')))

    avatar

    01.12.2022. (11:11)    -   -   -   -  

  • V

    E sad... pa ovo zapravo i nije post o crkvi, nego općenito o 'papama većim i od samog pape' :))

    avatar

    01.12.2022. (11:21)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Shvatila sam. Ja uvijek moram u neke digresije, okolo naokolo. :) Ponekad mi je fitilj prekratak pa nikako ne mogu u te papinske visine.

    avatar

    01.12.2022. (11:30)    -   -   -   -  

  • V

    Moj fitilj je uglavnom dobar i svašta podnosi... romantika, ljubav i tako... sve dok netko ne pomisli da bi mu i silovanje prošlo :))

    avatar

    01.12.2022. (11:57)    -   -   -   -  

  • Tot Kaša - ART

    i tako sam jednog ljepog dana ja sve to odbacila. Nisam prestala vjerovati. Razlika je. Samo smatram da je paganizam ipak točniji. jer bez njega nebi nastalo ništa od ovog što imamo danas. znači za mene od ovoga danas sve je glupost i čista izmišljotina. Načitana sam dovoljno da to mogu ovak jasno i glasno reć.

    avatar

    01.12.2022. (15:40)    -   -   -   -  

  • marival11

    Samo da se zna da se moja prva rečenica odnosi na Blog. Kad čitam hvalospjeve svoj toj silnoj dobroti, pomislim je li i Nova TV ( u stvari Blog@Blog) koja je nagrade povećala sa 5 na čini mi se 15, mogla, u duhu dobrote skupiti novce za još ( opet mi se čini jer nisam točno zbrajala ) za još jedina tri blogera koji su ostali bez nagrade. Malo mi je žao što sam bilo koga u dobroj vjeri predložila, ali imam osjećaj da bi moj nominirani dobio nagradu da ga je neko drugi predložio. I ako mi netko kaže da sam bezobrazna, ja mu kažem ne seri ( eto sam počela i psovati po blogu ), a moram priznati da me ta silna dobrota baš malo rastužila, a čini mi se da nuspojava dobrote ne bi trebala biti tuga. Ni u naznakama.

    Idem se spremiti za nogomet, jer reprezentaciju baš volim pratiti. I uopće mi ne smetaju ni transparenti sa traktorima ni puno toga upućeno nekome ko tvrdi da je rođen u srpskoj Dalmaciji i srpskoj Krajini....

    avatar

    01.12.2022. (15:53)    -   -   -   -  

  • V

    Tot Kaša - ART, ja mislim da danas i nema više nikoga tko slijepo vjeruje svakom crkvenom slovu... a vjerovati treba, inače se u padu nemamo za što uloviti.

    marival11, shvatila sam ja tebe... a to s dobrotom se hoće oteti kontroli jer je to plodno tlo za manipulacije, kao uostalom i sve što dira u nečije vrijednosti, osjećaje, sklonosti... takvim stvarima je ljude najlakše kontrolirati

    avatar

    01.12.2022. (17:18)    -   -   -   -  

  • marival11

    Link nije dobar. Vidim samo prvih 5 strana ankete. Znam da nema koristi od borbi sa vjetrenjačama, ali ja uživam dok borba traje i dok se borim...

    Ne mogu vjerovati da gledam utakmicu i tipkam....

    avatar

    01.12.2022. (17:24)    -   -   -   -  

  • V

    Meni to stvarno nije bitno... ja se potrudim samo ako ima nekakvog smisla, ili ako mi se učini da bi ga moglo biti :)
    I moguće da ću malo 'blicnuti' kad to netko zatraži/očekuje od mene, jer sam takva - dobra :))

    Link je dobar, ali je valjda malo 'dorađen' :)

    avatar

    01.12.2022. (17:29)    -   -   -   -  

  • marival11

    Jesam ja dobro zapamtila ono : Ve, kaj je tebi, ovo je dno dna....Sjećam se da si u svom komentaru napisala da , u stvari, očekuješ ispriku od njega....

    Idem ga pitat link. Možda i ne trebam tamo pitat. Možda je ovdje pročitao i već ga stavio:)))

    avatar

    01.12.2022. (17:44)    -   -   -   -  

  • V

    Ma to je rekao jer je mislio da javno iznosim nekakve povjerljive podatke, a sve bilo je javno napisano jednako kao i ovi komentari koje je on sad izvukao.
    Vjerojatno je taj njegov čin svojevrsna isprika :)))

    Ali sad stvarno ne bih više... aj ti to s njim riješi :)

    avatar

    01.12.2022. (17:55)    -   -   -   -  

  • marival11

    Samo da znam da sam dobro zapamtila. Idem ko onaj rus izvršiti samoubistvo i ispalih si pet šest metaka iz vatrenog oružja:)))

    avatar

    01.12.2022. (18:26)    -   -   -   -  

  • V

    A ti stvarno kad zagrizeš ne puštaš... znači, to je tajna tvoje mladosti :))

    avatar

    01.12.2022. (18:28)    -   -   -   -  

  • marival11

    Kaže da će sutra pročitat i vidjet za naslovnicu. Ja mislim da je pročitao i komentare:)))

    Pozdrav, Blog @Blog. Da sam ja Blogy, maknula bi onaj blog tjedna i napisala da zbog bezobrazne @marival prekidaš farsu.
    Moć je u tvojim rukama. @marival će odustati, ti me možeš još više ignorirati i mjesec radosti, dobrote može teći i teći ko pravi blogo slap, što u njemu znači od marival1 kap? Ništa, jer ti si Admin...

    avatar

    01.12.2022. (18:52)    -   -   -   -  

  • V

    Aj me nemoj dovoditi u neugodnu situaciju... ja ovo puštanje na sebe (a koje je svima tako milo kad se dogodi) umjereno doziram, pa nisam ja baš toliko autodestruktivna...a i nije to baš zbog mene same :))

    avatar

    01.12.2022. (18:59)    -   -   -   -  

  • marival11

    Skoro sam bacila mobitel kroz prozor. Baterija kod pametnih crkve baš kad ne treba. Sutra moram rano ići brat šampinjone, a moram i onoj Shadow odgovorit...Idem malo ubit oko...

    avatar

    01.12.2022. (19:44)    -   -   -   -  

  • V

    Pa kud baš sad kad je najnapetije .)))

    avatar

    01.12.2022. (20:02)    -   -   -   -  

učitavam...