Komentari

konobarica123.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • konobarica

    Oduševljena sam njima.

    avatar

    24.10.2022. (23:33)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    prekrasno.
    hvala na krucijalnim linijama iz pogledanog - slažem se s njenim riječima.

    avatar

    24.10.2022. (23:47)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    pogledala sam Nu2 i naravno i u našoj profesorskoj grupi na FB priznanja su se nizala.

    Neću puno komentirati jer si sjajno ocrtala jedno poslanje a ne samo zanimanje : ovo se jednostavno voli i ništa onda nije ni teško ni nemoguće.
    PS: ja sam svojim srednjoškolcima < recimo > tumačeći heksametar kojim je pisana Ilijada , nacrtala na tabli naglašene i nenaglašene slogove i kredom davala takt !!!
    Malo napraviš budalu od sebe - ja kredom, oni olovko po klupi--ali, heksametar se upamtio

    Sve se može, samo treba htjeli!!!

    avatar

    25.10.2022. (00:32)    -   -   -   -  

  • stara teta

    sjajna pohvala onima kojji nas pripremaju za život. u vremenima preokrenutih vrijednosti (doduše, svaka generacija govori o tom fenomenu), kako si napiisala, sreća je da imamo one koji bar neku od izgubljene dječurlije potakne na nešto viiše od lijenosti i gotovanstva.
    neću zaboraviti prvo predavanje iz fizike na faksu. prof. kirin, slovila za strogu nesmiljenu ženu, strah i trepet za nas brucoše. rekla je: da,budite dobro znanstveno potkovani, naučite mnoga znanja i vještine, budite uporni, marljivi, puno učite, radite, budite sposobni naći pravu dijagnozu, odabrati pravu terapiju, znati organizirati, budite dobri liječnici. no, najvažnije - budite dobri ljudi!

    avatar

    25.10.2022. (07:06)    -   -   -   -  

  • j.

    Zlobnici bi rekli da su nam društvene djelatnosti (zdravstvo, školstvo, pravosuđe...) u takvome bedu upravo zato što je u njima devedeset i više posto žena. Ja vjerujem da nisam zlobnik, pa to nipošto neću reći - jer to nije uzrok, nego posljedica stanja; zato ću konstatirati kako je to siguran pokazatelj da su te stvari u bedu, jer se muškarci sigurno ne bi dirali u nešto što im se ne isplati; oni odlaze tamo gdje su plaće više (recimo, od sudova - viši sudovi, od zdravstva - kirurgija, od školstva - upravljačke funkcije itd itd); a ženama ostavljaju da budu topovsko meso te nevolje i da se s time nose kako znaju i umiju.
    Najgori pokazatelj je recimo ova kategorizacija sveučilišta; pa kuda se Zagreb srozao - a nije da tu nema prste i ta famozna autonomija, je li - to je strašno.
    Davno sam, davno, čuo jednu staru mudru koja se ticala doktora, sudaca, profesora, specijalista - o tome da čovjeku treba deset godina da postane takvo što, ali onda takvome treba još duplo više vremena da postane čovjek.
    Jednostavno, kada profesori iz Madžarske ili Slovenije budu išli u Hrvatsku po ulje i brašno, a ne obrnuto, onda ćemo znati da ima neke nade za nas.
    I da, mislim da sam kod tebe našao preporuku za onu knjigu prof. Martensa o Andriću "Vatra u vatri", hvala od srca, sjajna je, upravo čitam :).

    avatar

    25.10.2022. (11:00)    -   -   -   -  

  • luki2

    Svaka im čast! I naravno da su ćene godine, vremena, Svemira! Divno je i ovako ih istaknuti. Ljub!

    avatar

    26.10.2022. (00:00)    -   -   -   -  

  • tignarius

    ne znam za te žene
    ali me zanima kako to u Vukovaru, hrvatski jezik nije materinji!!!

    avatar

    26.10.2022. (15:30)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ galaxy - a to su samo neke...žena je topp.
    Hvala ti :*

    avatar

    27.10.2022. (23:06)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ annaboni - točno to. Tko hoće, nađe način. Nažalost mnogi učitelji danas samo odrađuju. I nažalost, nekako nisu ni sami krivi za to. Institucija učitelja, negdje se putem pogubila.

    avatar

    27.10.2022. (23:08)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ stara teta- ja i dan danas iz glave mogu nabrojati prezimena svojih učitelja, nastavnika, profesora iz osnovne i srednje škole. Bilo ih je svakakvih karaktera, ali bili su poštovani. I mnogi su nas učili ovim vrijednostima kao tvoja profesorica.
    Budite ljudi! To.

    avatar

    27.10.2022. (23:10)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ j. - opet si fino posecirao točno kao treba. Jest, žene uglavnom rudare, dok dečki zauzimaju bitne stolice. Sad mi na pamet pada kako su one četiri profesorice pravnog fakulteta pokrenule i istjerale do kraja inicijativu, projekt da svi osnovci imaju besplatan obrok. I već vidim kako će prvi momak Vlade to iskoristiti za još jedan uspjeh svoje svite. A do nedavno je blaženo bio nesvjestan činjenice da svaki peti osnovnoškolac živi na rubu siromaštva ili u siromaštvu.
    Drago mi je da ti se knjiga sviđa. Stvarno je posebna. Mene je oduševila.

    avatar

    27.10.2022. (23:19)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ Luki2 - ma genijalne su. Rudarstvo je to...
    Hvala ti :)

    avatar

    27.10.2022. (23:19)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ tignarius - učenici pripadnici srpske manjine imaju srpski jezik kao materinji i ćirilično pismo, a u programu imaju hrvatski jezik kao jezik države i latinično pismo.
    A za žene, eto ako si pročitao tekst, znaš :) ;)

    avatar

    27.10.2022. (23:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...