Komentari

carapa.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Moslavac

    Bojim se da koliko god dobra bila, sama regulativa neće rješiti problem. Greenpeace je pokazao kako se i kojim sredstvima treba boriti protiv velikih korporacija jer one razumiju samo jezik sile. Nije Greenpeace nikakva teroristička organizacija, ali se ne libi pokazati i zube kada riječi ne djeluju.

    avatar

    20.06.2022. (16:51)    -   -   -   -  

  • stara teta

    sve pet, nije humano testirati na životinjama. ne u svrhu kontrol8iranja preparata za "ljepotu". no u ovom člančiću se navodi nekoliko grubih grešaka koje navode čitatelja na krive zaključke. ld50 je vrlo znanstveni i nesumnjivi parametar za procjenu toksičnosti. znači: lethal dose 50%, to znači da od 100 eksperimentalnih živih bića (životinje i biljke) i svi ostali živi organizmi) od pokusne tvari ugiba njih polovica. na taj način se određuje stupanj toksičnosti za određenu skupinu, vrstu, soj, ovisno o sličnosti ili istosti metabolizma. miševi, štakori, svinje, majmuni i psi najbliskiji su nam po načinu probave, metaboličkim putovima, načinu reakciju kroz kožu i sluznice, prem nekim organsk8im sustavima ili kojoj drugoj sličnosti. na taj način se određuju kkoncentracije lijekova, njijhova farmakološka širina, količina doze po kg ili nekom drugom kriteriju. preostaje nam dakle: ili uopće ne preispitivati djelovanje i nuspojave, toksičnost ili druga svojstva nečega, nego u nadi da će izliječiti čovjeka, životinu ili biljku, napamet davati, pa što bog da i sreća junačka. drgua metoda je ispitivati na životnjama, biljkama i drugim živim bićima da bi se utvrdilo djelovanje, ljekovitost ili toksičnost kakvog lijeka, preparata, otrova za određenu gamad i sl. nije etično mučiti životinje zbog ljepote, no pokusi na živim bićima su nužni, nažalost, nema umjetnog čovjeka da se na njemu ekperimentira o lijekovima.

    avatar

    20.06.2022. (16:58)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Mislim da bi testove vezane uz botox trebalo vršiti na onima koji ga koriste ili imaju namjeru koristiti, inače kao što stara teta kaže testiranja su nužnost, i svi oni koji tvrde da se nešto može raditi bez testiranja pričaju notorne gluposti, o tome na kome ili čemu bi se trebala raditi testiranja mogla bi se povesti rasprava, iz koje bi u svakom slučaju trebali biti isključeni oni koji govore gluposti, idioti koji bi problem rješavali nasilno, i oni koji ne prođu psiho test, u svakom slučaju podržavam svaku inicijativu kojoj je cilj najhumaniji mogući način rješavanja problema.

    avatar

    20.06.2022. (18:20)    -   -   -   -  

  • Euro

    Na putinu na primjer..

    avatar

    20.06.2022. (18:44)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    potisujem FREŠA : moj pas je uspavan na MOM krilu nakon 3 injekcije jer NISM dozvolila da pada i posrće po ordinaciji...Plakala sam kasnije

    avatar

    20.06.2022. (18:57)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Pa i pored svega toga, žrtvovanih životinja...
    pustih ispitivanja i istraživanja... one koje se podvrgavaju
    operacijama i apliciranju botoksa od lica, cica do guzica...
    izgledaju doslovno ka strašila!
    Koliko god šoldi imali, mladost i lipotu ne moreju kupiti!
    Eb ga Jušte ! :)))
    3X :)

    avatar

    20.06.2022. (19:19)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja san čuja da bi se za zategnit kožu tribale mazat spermom, pa Moremo pokrenit akciju špermom protiv botoksa, mi koji nemamo žene u sebi bi mogli donirat pacijenticama

    avatar

    20.06.2022. (19:30)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    gospe moja, jel ga Čuješ ????

    avatar

    20.06.2022. (22:51)    -   -   -   -  

  • stara teta

    el diablito, ti si čovjek od dobrog ukusa! :)))))

    avatar

    21.06.2022. (07:20)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Botoks je na lošem glasu zbog maškara koje njime pokušavaju sakriti starenje, no koristi se i u korisne svrhe, recimo u urologiji kod problema s inkontinencijom, posebno kod povećane prostate. Osim toga, pokusi na životinjama su pokazali da bio mogao imati primjenu u liječenju epilepsije, astme, artritisa, alergijskog rinitisa, sve do tretmana paralize, posebno nakon moždanog udara (koristi se već ali ne u širokoj primjeni). Žalosno je da se na kraju od svega toga o botoksu piše samo kad ga influencersko estradne glupače ubrizgavaju u žvalje.

    avatar

    21.06.2022. (08:07)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Bravo!... @ Flekserica :)

    avatar

    24.06.2022. (14:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...