Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • V

    I eto... za kraj mi još preostaje pitati vas da li biste vi, osvrnuvši se iza sebe, mijenjali svoj život?
    Ne pitam vas jeste li zadovoljni, nego da li biste htjeli drugi... onako, kao u 'Šumi Striborovoj'?

    avatar

    12.06.2022. (11:34)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Može. :)
    Ne.

    avatar

    12.06.2022. (12:32)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Pitanje traži potvrdu vlastite uvjerenosti. Zašto ne postaviti pitanje: što biste sebi dozvolili kad biste mogli promijeniti svoj život?

    avatar

    12.06.2022. (17:24)    -   -   -   -  

  • V

    Kockavica, :))

    meroveus, to što ti pitaš spada u rubrike 'želje i pozdravi', 'vaša košarica' i 'pismo Djedu Mrazu', tj. ono o čemu maštamo i kakve su nam želje, pretpostavljam - da nam ih netko drugi sve omogući?

    Mi zapravo i imamo priliku svakodnevno mijenjati svoj život... ali uz nešto vlastitog truda.
    Ja sam u proteklih desetak dana skoro bankrotirala puneći košaricu, na čak pet mjesta... ali sa svime što sam kupila namjeravam nešto raditi, tako da se i dalje mogu osvrtati iza sebe :)

    U životu nisam (materijalno) nešto puno postigla, ali sam u to (često) ulagala puno više truda nego mnogi... i osjećala bih se poniženo kada bih sada tek tako sve dobila - to bi bilo obezvrjeđivanje svega što jesam.

    avatar

    12.06.2022. (19:12)    -   -   -   -  

  • jelen

    Znači Stephanie je našla metodu kako jabuke pretvoriti u marelice. Impresivno.
    Glazbeni brojevi su odlični. Ne pratim ljubavnu poeziju, ali Nothing Else Matters uđe u uho.

    Ne sjećam se što je točno bilo u šumi Striborovoj, ali odgovor je da, mijenjao bi (najmanje) jedno krivo skretanje u pravo.

    avatar

    12.06.2022. (20:05)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Dakle, nije dopušteno takvo pitanje uopće uzeti u razmatranje, ako sam dobro shvatio. Sve se svodi na osobnu sposobnost prilagođavanja postojećem. Naime, ja sam pokušao zarotirati prvo postavljeno pitanje u sferu realnih mogućnosti, jer izvjesno je da se prošlost ne može izmijeniti. A realna mogućnost, prema mom sudu, prvenstveno je dovođenje vlastite svijesti u položaj aktivnog sudionika promjene. Dakle, takva mogućnost ne postoji, jer pretpostavka je kako bi nam to netko drugi trebao omogućiti (viša sila, čudo, sreća isl.). Pojedinac je, tako, maknut iz položajja aktiviranja promjene osobnom, vlastitom prosudbom o nemogućnosti promjene. Nije li to eskapizam?

    avatar

    12.06.2022. (21:07)    -   -   -   -  

  • V

    jelen, a što reći - otkrivanje tople vode neće nikada presušiti :))

    Ovo o mijenjanju ti se ne pika... fino sam naglasila da se pitanje odnosi na cijeli paket. Imaš tako ljudi koji uzmu nekakav po povoljnoj cijeni, a onda bi iz njega uzimali samo ono što im odgovara... nisi valjda takav? :))

    meroveus, ma kako nije, pa evo jesmo... samo sam rekla kako ja baš ne znam s tim 'gotovinskim rješenjima' na koja mnogi računaju u želji za promjenom. Što se mene tiče, smatram kako nam je svaki novi dan prilika za ostvarenje želja... i da, možda se sve svodi na prilagođavanje, ali to nikako ne mora značiti da se oni koji manje ostvare moraju osjećati kao zakinutija strana. Mislim da sam to fino pojasnila u onom posljednjem dijelu odgovora tebi.

    Ne znam što bih više rekla... da sam postavila pitanje kakvo si ti predložio, mislim da bih dobila hrpu odgovora s natjecanja za Miss Universe. Znaš ono - mir u svijetu, kraj gladi u Africi... i tako; a to bi bilo neozbiljno.
    Moje mišljenje je da najviše što možemo napraviti je biti najbolja verzija sebe, u tolikoj mjeri da kad pomislimo na 'najbolje' ne moramo osjećati sram.
    Ako si mislio na mijenjanje života na bolje, onda ne znam koja bi druga želja mogla konkurirati takvoj. Veliki je to zalogaj, ali nitko ne može reći da mu nije ponuđen.

    avatar

    12.06.2022. (22:00)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    u ovo se lako zaljubiti. :)
    ne bih bila netko drugi.

    avatar

    13.06.2022. (00:12)    -   -   -   -  

  • V

    U koje... u Shauna Morgana? A je... k'o bombončić je :))

    avatar

    13.06.2022. (10:32)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    U pitu. :)

    avatar

    13.06.2022. (13:08)    -   -   -   -  

  • V

    Ah, dobro... što je, je - i ona je slatka :))

    avatar

    13.06.2022. (14:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...