Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • TEATRALNI

    Treća iz serijala...trebalo je vremena pa se editiralo više puta

    avatar

    14.05.2022. (00:32)    -   -   -   -  

  • Blumi

    sjećam se mog inicijalnog negodovanja,
    ali moram priznati da su mi drage dvije stvari,
    prva što predstava počinje baš veselo i drži taj tempo,
    a druga, bitnija ovaj puta, da si spomenuo ženu,
    pa sam i ja odlučio potražiti drugo mišljenje,
    i to od osobe čije mišljenje jako cijenim
    p.s.
    skinuo sam mp4,
    i čim se steknu povoljni uvjeti,
    predstavit ću predstavu na velikom ekranu

    avatar

    14.05.2022. (01:26)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    dav gindo
    Nisam ja spomenuo ženu nisam u braku (sačuvaj bože :D) to je moj modernistički princip koji u svojih 30 i neš sitno godina života nisam promijenio :) ali da ne davim sad s tim nebitno sad to. To je citat iz linkanog članka a ovaj kilometarski tekst ispod se odnosi na pobijanje mase dezinformacija napisanih u njemu. I meni se sviđa tempo, napravljena je prava pozitivna vedra predstava a drugo mišljenje često ipadne dobra stvar. Imam ju i ja skinutu u mp4 tako da mogu gledati i offline trebao sam se osigurati pored negativnog iskustva da se videi brišu ili "privatiziraju" kad god se tko sjeti zasad sam to uspio sa samo 2 predstave nažalost ne pali sa "ljudima od voska" i "kraljem Learom" ali i ove dvije su više nego nijedna pa sam u plusu.

    avatar

    14.05.2022. (11:17)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    kultni film kojeg Davor uvijek gleda :)

    avatar

    14.05.2022. (13:06)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...napokon sam uspio do kraja pogledat "Ljude od voska", vrhunska predstava nema šta :)... "Jebeš takvo samoubojstvo kad joj je ostalo par dana života" :)... a sad je na redu "Tko pjeva zlo ne misli", u tjedan dana ću valjda stić pogledat :))... još ću se i navuć na to kazalište u kući :))...

    avatar

    14.05.2022. (16:04)    -   -   -   -  

  • Blumi

    zanimljivo, pročitao sam ponovno i fakat se ne spominje žena, tko zna što si čovjek sve umisli kada nešto čita, pogotovo ovako poduže, ali dobro, neka taj dio ide meni na dušu, ali eto, ovaj puta sam primijetio vrlo rezolutne procjene tuđih procjena tipa, bljezgarije, pacijenti, razmažena deriščad, lupetanja, nebuloze, ... tko zna, možda idući puta neću ni to primijetiti, ionako sam pomislio da sam na blogu jednog vrlo osebujnog blogera kojeg mnogi često apostrofiraju kao osobu krajnje specifičnih potreba, možda bi trebao prestati čitati postove i ubaciti samo neki egu milozvučan komentar, baš onako kako to većima "mudrica" i čini, šilji ga, blog je to, što da se radi, kako god, ja ću predstavi dati još jednu šansu, iako mi se to u pravilu pokazalo kao pogrešno ;)

    avatar

    14.05.2022. (17:09)    -   -   -   -  

  • luki2

    Čestitke! Tvoji postovi su vrlo ciljano i lijepo pripremljeni, koncentrirani na kazalište - to mi se jako sviđa!!!! A sada komentar na predstavu: svi koji uspoređju predstavu i film nisu u pravu, jer su to naprosto dva različita medija, pa tako je i njihovo obraćanje publici drugačije. U predstavi moraš biti efektan i sažet, u filmu možeš malo i odužiti nešto, što Ti se sviđa....Također, i glazba se sukladno tome razlikuje - meni glazba u predstavi nemali broj puta čak i smeta - mislim na dramske tekstove sa pjevačkim numerama i sl. Politika?! Zaista smo smiješni mi ljudi - imputiramo ono, što se još nije dogodilo u vrijeme kada je nešto nastajalo, ali eto nama je "zgodno" iščitati u predstavi elemente budućnosti, odnosno za nas - sadašnjosti. Vjerojatno bi se sami autori (kao i npr. pisci knjiga) zaprepastili da mogu danas ustati i vidjeti što je sve netko iščitao u njehovim djelima. Ali, zato se to zove - umjetnost. Vizualna (film) i kazališna. Ljub!

    avatar

    14.05.2022. (19:30)    -   -   -   -  

  • luki2

    Imaš odgovor na Tvoj komentar kod mene! Ljubim!

    avatar

    14.05.2022. (19:35)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Jasno mi je i zašto jednostavno spada u onu kategoriju koja se može gledat do ibera i nazad, evo sad može pogledat i predstavu na yt :)

    -KVISKO-Aj super, :) da ,da crn humor je super pojačanje iako u zadnjoj stavki ga praktički i nema bar ne u usporedbi sa prve dvije. Ali stvarno je moćna predstava nije bezveze 2017.dobila status predstave godine, i da,u navlačenju na "kazalište u kući" nema ništa loše štoviše :)

    -DAV GINDO-Evo dodao sam u post još malo fotki sad ima više razmaka između teksta pa se lakše čita. Ali to je više do mene jer sam megaloman sa lustracijama i nije prvi put (a ni zadnji) da ih naknadno ubacujem, ovo nije stalo u kraću formu a događa se da se nešto i krivo poveže. Nemoj mene u isti kontekst dovodit sa dotičnim "blogerom" njegovu retoriku prema rjetko kome koristim osim prema njemu samom u principu ne koristim niti njegovu nego svoju (ako uopće i imam potrebu da mu se obratim što odavno nemam) nisam se srozao tako nisko da se njom koristim kreativniji sam i maštovitiji daleko od toga, a što se ostalog tiče-neke činjenice je trebalo navesti. Baljezganja i nebuloze su sve ono što nije istina (konkretno da u predstavi nema određene pjesme a ima je) jer je to širenje dezinformacija. Dalje kako nazvati one koji ne isključuju ton na mobitelu kad ulaze u kino,kazalište i općenito na mjesta na kojima to radi distrakciju svima? isto sa razmaženom derišćadi, usred izvođenja predstave nekakve konverzacije prešetavanja odlasci dolasci, to sve skreće pažnju sa onoga što se gleda kad se događa u neposrednoj blizini. Kad sam ja sa školom prije 15 godina bio po kazalištima toga nije bilo (u principu bar ne u onoj ekipi koja je bila moj turnus mi smo bili djeca koja je znala za bar neki red i to u onim divljim adolescentskim godinama) to su sve navedene činjenice ali to nije važno, poanta je razimiranje kompletnog koncepta predstave u odnosu na film kad sam rondao po internetu za neke dodatne nepoznate informacije ovi tekstovi su bili jedino što se našlo i to je u principu inspiracija za ovaj post. I da, pogrešnost je isto u oku promatrača :)

    avatar

    14.05.2022. (20:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Luki
    Komentar odvojeno da ne bude nabacano lakše je ovako pratit. Prvo hvala za čestitke :) što se tiče uspoređivanja predstave sa filmom to je kod svih najvjerovatnije očekivanje da ispadne u 120% identično kao na filmu a to nije izvedivo jer kao što kažeš film i kazalište su dvije različite forme. Film se snima dok se ne snimi predstava se odigrava u trenutku, i to je ona glavna razlika iako ja na predstave gledam kao na neki oblik filma uživo stoji da je razlika nebo i zemlja. A i taj kontakt na relaciji glumci-publika je obostran i to su specifične čari kazališta. Što se tiče ovog oko izbora pjesme, iskreno ne znam, o tome ne razmišljam na taj način čitaj nemam mišljenje o tome ali dotična pjesma je izvedena za razliku od onog kako piše u dotičnom tekstu. Iako možda te neke sitnice izgledaju kao "osuvremenjavanje" ja osobno na to ne gledam tako jer je ovo smišljeno da bude u nekoj lagano satiričnoj formi pa je stavljeno u priču pitanje konzumerizma (kroz radio-reklame) ali sve u kontekstu tridesetih ništa iz modrnih vremena. A ovo sa todorićem na to gledam kao na tog nekog lika koji odgovara ovom našem suvremeniku. Sve ukupno ne izgledaju mi te neke sitne stavke kao odskok od vremena u kojem se odigrava radnja više kao kvalitetna i kreativna nadopuna posebno ovo sa multipraktičnim ulogama. Što se tiče ovog zadnjeg-istina, a poznato je da je umjetnost vizionarski poslić :) idem sad vidjet tvoj odgovor pod tvojim postom.

    avatar

    14.05.2022. (20:19)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Bilo bi veoma zanimljivo pogledati predstavu. Film sam pogledala više puta. Sviđa mi se izbor glumaca za predstavu. :))

    avatar

    15.05.2022. (02:28)    -   -   -   -  

  • Blumi

    još sam jednom pročitao cijeli post i eto, uočio da ga nisam dovoljno pažljivo čitao prva dva puta, pa sam neke stvari doveo u krivi kontekst, i nije mi žao što sam ga više puta čitao, mislim da si mi svakim čitanjem bio sve bliži, valjda i blaži i draži, ali eto, završno, odlučio sam da predstavi ipak neću dati šansu, paradoks, možda, a možda i tek pusta intuicija ;)
    p.s.
    shodno mom poslovično "odlučnom" i "postojanom" stavu, već sutra, možda ipak zavrtim snimljeni mp4, mada tolerancija na ono što mi se ne svidi na prvu sve izraženije utječe na moje odluke, iako baš primjer ovog posta pokazuje da to nije dobar pristup s moje strane, dakle, i opet, paradoks, a možda i pravilo, ako se već toliko ponavlja, stalno tvrdim, nitko nije savršen, ali "savršeni" mi baš nikako ne žele vjerovati, oni briju da smo samo ja i svi ostali ti koji nisu savršeni :)))

    avatar

    15.05.2022. (03:45)    -   -   -   -  

  • sewen

    Ja zbilja ne znam u čemu je tajna uspjeha tog filma, samim tim i ove postave, jer me nikad nije "taklo", al ima vremena...

    avatar

    15.05.2022. (09:15)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GALAXY-Nije kao uživo ali postoji alternativa klik na link u stupcu i uživaj :)

    -DAV GINDO-Puno paradoksa nekako :)) a vjerovatno je to i do opširnosti ne znam :/ ovo je ipak najkraće što je moglo biti. Ja sam predstavi 2017. dao šansu i kao što se vidi nisam požalio. Ps imaš li kakav program za skidanje/snimanje mp4 videa? jer preko ovog koji ja koristim sam uspio arhivirat samo 2 predstave (od željenih 5)

    -SEWEN-U čemu je tajna? ono što su "malo i velo misto" u Splitu to je "tko pjeva zlo ne misli" u Zagrebu jedan zagrebački klasik koji je 2017.dobio svoju predstavu.

    avatar

    15.05.2022. (22:23)    -   -   -   -  

  • Blumi

    imaš odgovor kod mene, ovu sam skinuo,
    reci koja te muči, pa mogu pokušati

    avatar

    15.05.2022. (23:07)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala za odgovor- probao i ne radi. Konkretno otvara mi se videoplay u novoj kartici kad kliknem na download a to je slučaj sa ovom i ovom uspio sam skinut samo 2 ovu iz posta i "evanđelje" a sa ove dvije šteka.

    avatar

    15.05.2022. (23:17)    -   -   -   -  

  • Blumi

    to su u redu linkovi, ali što se desi kada ih kopiraš u https://en.savefrom.net/19-ssyoutube-65.html

    avatar

    15.05.2022. (23:23)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Otvori mi se opcija "download" ali kad ju kliknem ne pokrene mi preuzimanje nego otvara novu karticu u kojoj se video reproducira. Kad se samo strelica (prije klika ) stavi na download u donjem lijevom kutu pokazuje kod u kojem je upisano "videoplay"

    avatar

    15.05.2022. (23:35)    -   -   -   -  

  • Blumi

    obraćaš li pažnju na gornji desni kut, meni tamo prikazuje koliko je skinuto, i kada završi mogu otvoriti mapu gdje je mp4
    p.s.
    možda da pokušaš kroz drugi internet preglednik, ja primarno koristijm operu

    avatar

    15.05.2022. (23:39)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ja sam na firefoxu, imam i operu ali ona mi je kao neka razerva probat ću sutra preko nje onda moguće da firefox sam blokira iako su linkovi sa istog kanala. Hvala na savjetima probam sutra pa javim.

    avatar

    15.05.2022. (23:44)    -   -   -   -  

  • Blumi

    javi koji ti konkretno linkovi ne prolaze, pa mogu ja pokušati, milijun je tu začkoljica u postavkama, pa neke znaju biti i presudne da nešto prođe ili ne

    avatar

    15.05.2022. (23:56)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    dav gindo
    Evo probao sam i u operi otvoriti preko ovog programa koji si mi linkao ove dvije predstave iz komentara i 0 bodova gore to su ovi linkovi

    https://www.youtube.com/watch?v=k4t11BaXjXY

    https://www.youtube.com/ watch?v=vm6loWojPxI&list=PL_VLZbAitXVlO_vLydyeOndNkPYvbDOM2&index=7

    Kad kliknem na download otvori mi se nova kartica u kojoj se video reproducira a u toj kartici dobijem ovaj kod.

    https://rr5---sn-4g5ednse.googlevideo.com/videoplayback?expire=1652746 495&ei=n5SCYr3POIP48gSHh76ADQ&ip=3.81.116.81&id=o-AH3zYBHF_4fNzz7G35t5Jt5VX 7Z-FScPIbudcj3NKH-9&itag=18&source=youtube&requiressl=yes&vprv=1&mime=video /mp4&gir=yes&clen=434496478&ratebypass=yes&dur=10290.503&lmt=16504640509727 89&fexp=24001373,24007246&c=ANDROID&txp=5438434&sparams=expire,ei,ip,id,ita g,source,requiressl,vprv,mime,gir,clen,ratebypass,dur,lmt&sig=AOq0QJ8wRQIgG B0Z3OnXKtSjGQMjkfVmsx0d2VYqTvUZq03rXS6H0IYCIQCkzRTbwh7ZV49OlNPAKBITMAO20MZ4 HfkQnMNxzlOkUQ==&title=Ljudi+od+voska+|+Kazalište+u+vašim+domovima&redirect _counter=1&cm2rm=sn-p5qe7r76&req_id=7ed42e31b4eca3ee&cms_redirect=yes&cmsv= e&mh=_4&mip=188.252.186.44&mm=34&mn=sn-4g5ednse&ms=ltu&mt=1652723925&mv=u&m vi=5&pl=18&lsparams=mh,mip,mm,mn,ms,mv,mvi,pl&lsig=AG3C_xAwRAIga8-uwjorpx8G Z11x-kRmNe4aUPKJ23_fQeGFYnjOGvwCIHFbzGwhaZVf84_405ba4dpCOkCJgSfXM8b-bQyJ-q7 C

    nešto sasvim drugo od onog što unesem u program nakon klika na download. Probao sam i sa ovim programom i banana opet ista stvar :/

    avatar

    16.05.2022. (20:19)    -   -   -   -  

  • Blumi

    bok, probao sam prvi link (ljudi od voska) i ide bez problema kroz operu,
    1. otvorim: https://en.savefrom.net/19-ssyoutube-65.html
    2. kopiram link predstave, pa malo pričekam da ispod ponudi download uz navedenu kvalitetu, kliknem na izbor
    3. otvori mi stranicu s reklamom i stranicu u kojoj reproducira predstavu
    4. ugasim reklamu (x), a kod reprodukcije stisnem tri okomite točkice s desne strane donjeg izbornika
    5. tu mi se pojavi izbornik i kao prvo nudi download, što i biram
    6. prikaz do kuda je došao sa skidanjem prikazuje u gornjem desnom uglu
    * veličina je ispala 414 MB
    sada ću probati i drugi

    avatar

    16.05.2022. (23:38)    -   -   -   -  

  • Blumi

    link https://www.youtube.com/ watch?v=vm6loWojPxI&list=PL_VLZbAitXVlO_vLydyeOndNkPYvbDOM2&index=7 mi uopće ne otvara kao youtube link, uostalom, malo je i predug link, trebao bi biti u obliku ovog za ljude od voska

    probao sam i https://yt1s.com/en288 koji si naveo na kraju i isto mi je skinuo bez ikakvih problema

    moguće da je razlika u pratećim programima koji su nam različiti, u kodu greške se spominje videoplayback koji je istekao

    koja je zapravo predstava za ovaj drugi link, za Kazališe u vašim domovima nudi dosta predstava (https://www.youtube.com/results?search_query=kazalište+u+vašim+domovima)

    avatar

    16.05.2022. (23:54)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Taj drugi je link na kralj leara, probam još sutra ponovo hvala na asistenciji u svakom slučaju.

    avatar

    17.05.2022. (00:20)    -   -   -   -  

učitavam...