Komentari

bergaz.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Ne znam što im je u opisu djelatnosti, ali znam da Hrvatskoj ima jako puno kojekakvih udruga.... a velika većina njih služi isključivo za sisanje državnog proračuna.

    avatar

    26.03.2021. (16:01)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Verovatno je kolega Tocco u pravu, ali autic je zanimljivo 'nasaran'! :)

    avatar

    26.03.2021. (19:03)    -   -   -   -  

  • Klik

    Istina, Tocco... A ovo mi naginje na Pajtonovštinu...! Uostalom i ona "prolazi" - što luđe, to bolje!

    avatar

    26.03.2021. (20:19)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Veoma su aktivni i koliko znam u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (sestra mi tamo studira pa tako znam jer je spominjala). :)) Ne trebamo brzopleto zaključivati. Nije sve tako crno.

    avatar

    26.03.2021. (20:29)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Samo pozdrav

    avatar

    26.03.2021. (20:56)    -   -   -   -  

  • Klik

    Namjerno nisam, Izgubljena, isprva i uobičajenom linijom manjeg otpora otišao guglati niihovu web-stranicu, baš da se ne "zadojim" deklarativnom "misijom i vizijom" koju takve asocijacije vole pompozno plasirati.

    Navela si me, hvala, svojim smislenim komentarom na naknadno brauzanje po netu i... zaključujem da su se izborili za, kako se voli govoriti, "nišu" između različitih umjetničkih, dizajnerskih i srodnih subjekata u kojoj, čini se, uspješno plove.

    Iako ni dalje, kao izvjestan laik, ne razumijem što bi značilo to njihovo "poticanje istraživanja u svim područjima boje" koje ponavljaju iz godine u godinu kao neki svoj moto, cijenim njihov angažman na obilježavanju "Međunarodnog dana boje" te izložbama i simpozijima koje su organizirali. Istina, sažeci izlaganih stručnih radova svojim metajezikom naginju filozofiji... ali, ako ćemo pravo, nije li i boja, osim fizikalnog, donekle i "filozofski pojam"?

    Kad ih čovjek podrobnije sagleda, poput njihovog autića koji je bio "okidač", veseli su i šareni! I, imaš potpuno pravo, nije sve tako crno!

    [Klik/Bergaz]

    avatar

    26.03.2021. (21:26)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Istina da ima svakakvih vrsta udruga, i u svakoj organizaciji može biti i zlouporaba, ali gledati općenito na udruge kao na nekakve štetočine je u najmanju ruku zabluda. Većina udruga „isisani“ novac iz državnog proračuna vraća u zajednicu na konstruktivan način. Da nema udruga mnoge bi marginalizirane skupine građana bile u puno nepovoljnijem položaju nego što jesu, poput osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Najviše novca odlazi na socijalne usluge, a po vrsti su najbrojnije sportske udruge. Bez slobodnog udruživanja građana u udruge nema ni demokracije. Nisu u našem društvu problem udruge. Koga zanimaju podaci o poslovanju i financiranju udruga uvijek može posjetiti stranicu Ureda za udruge , ili ovaj link , a ako ga zanima neka konkretna udruga može posjetiti stranicu te udruge jer su udruge koje se financiraju iz javnih izvora dužne javno objavljivati svoja financijska izvješća.

    avatar

    26.03.2021. (21:42)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Interesantno je kako je diskusija krenula u neočekivanom, što ne znači i neželjenom smjeru.

    Blogokvizov komentar donekle rasvjetljava disperziju ideja, tema... i javnog novca za udruge, ali spomenuto "objavljivanje financijskih izvještaja", njihove kao dužnosti, ne pokriva onu "spornu kvaku" koja se začela s prvim komentarom, a to je, po mom mišljenju, upitnost omjera "cijene i izvedbe", "koštanja i rezultata" ili kako se već po naški naziva "price / performance". Ta zar baš to nije stalna boljka i državnih struktura, od Bandića i "Holdinga" naviše!

    Donekle je lako mjerljiv benefit od (slažem se, važnih...) socijalno orijentiranih udruga, mogu se primjerice "nabrojati" zbrinuti slučajevi, ali tko je taj koji može valorizirati učinke nekih "fluidnijih misija i vizija"?

    I da se vratim "korijenima" posta - pitanje je bilo "Zar i to postoji?". U ovoj realnosti "izmišljenih (tisuća) radnih mjesta", pojam boje učinio mi se "kao izmišljenim" da se netko njime (udruženo) bavi.

    Hvala svima koji su svojim komentarima doveli do (ra)stvaranja "priče"!

    avatar

    27.03.2021. (00:22)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Ah, moj komentar je zapravo bio komentar na komentare, više nego na post.Djelatnost udruga koje se financiraju iz javnog izvora kontroliraju i valoriziraju institucije koje financiraju projekte, jer se financiranje odvija kroz projekte, ako prođe projekt na natječaju udruga dobije novce za provedbu tog projekta. Koliko je koji projekt „važan“ za zajednicu, dakle odlučuju oni koji dodjeljuju financijska sredstva, i naravno da tu svatko može reći da po njemu neki projekt možda ne zaslužuje financiranje. A, tak bu uvijek bilo, neko će reć zakaj je udruga za zaštitu ptica pjevica dobila novce za svoj projekt, a recimo projekt udruge za borbu protiv ovisnosti o kocki nije, karikiram. Uglavnom, financiranje udruga ovisi o politici vladajućih i onih koji u državnim institucijama procjenjuju prijavljene projekte, i daleko od toga da ne može biti bolje. Inače, u usporedbi s drugim organizacijama i institucijama, udruge su još najtransparetnije, one koje se financiraju iz javnih izvora.
    A sad komentar na post :). Autić je baš cool :) I baš je cool da postoji udruga za boje :).

    avatar

    27.03.2021. (14:13)    -   -   -   -  

  • Emir Nisic

    Izgleda da je 21.03. međunarodni dan svega, dosta toga pada bas na taj dan , ali lijepo... neka nama svecanih dana i praznika

    avatar

    29.03.2021. (21:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...