Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Prag-cz

    zanimljivo

    avatar

    21.02.2021. (17:39)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odličan post!!!! I divne fotografije, i povijest, i poltika...Svaka čast! Pozdrav!

    avatar

    21.02.2021. (18:34)    -   -   -   -  

  • jelen

    Vrlo zanimljivo o povijesti te kultne marke traktora! Kod nas na selu najpopularniji su bili Ursusi c 335, to je, ako se ne varam dvoklipac. Specifičan mu je resko- prdavi zvuk da ga tako opišem :-))
    Znam jednoga koji se nekako otkočio i otkotrljao niz vrlo strmi travnjak, svejedno uspjeli su ga vrlo brzo popraviti, to je jednostavno jedan robusni komad željeza! A modeli 355 i 360 kod nas nisu bili zastupljeni, to je više po ravničarskim krajevima radilo gdje su se obrađivale i veće parcele.

    avatar

    21.02.2021. (18:40)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Gle, istok je već podosta napredova u vlastitoj tehnici i tehnologiji, Japan npr, a i Kina je već tu za petama.

    avatar

    21.02.2021. (19:37)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Eto, nikad kasno za naučit nešto šta nisam znala.

    avatar

    21.02.2021. (19:46)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    predobro! hvala ti.

    avatar

    21.02.2021. (23:20)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Kako vratiti proizvodnju? Jedino da počnemo nešto potpuno novo.

    avatar

    23.02.2021. (08:46)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @Vrtlog: Moraju oni još puno jahati da bi to stvarno bila njihov R&D, ovo sada je sve samo kozmetika, stvarne inovacije su još zapadne.
    Japan i Koreja donekle su napredovali zbog promjena u školovanju. Kina još ne. Nisu oni glupi, nego im je školski sistem napravljen da ubije bilo kakvo kreativno razmišljanje, i tako par tisuća godina. Današnja vlast se tamo održava starim perfidnim carskim metodama, a nekreativno pučanstvo je lakše kontrolirati.
    @ZodO: Možda za početak da upotrijebimo iste standarde ljudskih prava za kinesku radnu snagu i svoju. Kao nije nam poznato da su logori "za preodgoj" u Kini upravo za proizvodnju, briga njih za Ujgure i slične, jednostavno bi ih smakli da ih ne trebaju kao (besplatnu) radnu snagu. Kineske državne firme plaćaju svoje ponuđače radova u inozemstvu da daju niske ponude za infrastrukturne projekte po svijetu. I to kao ne vidimo, jer nam kao paše. Ništa nova, ali kad su Sovjeti tako radili, zapadni svijet nije tako objeručke poslovao s njima, izoliralo ih se, da se bar ne plaća njihovu diktaturu kad ju se već ne može spriječiti. Očito smo na Zapadu nazadovali po pitanju ljudskih prava, gledamo samo svoju korist čak i više nego pred 70 godina. Neka Greta sigurno koristi iPhone, proizveden u državi koja ne brine za ljudska prava i još nas poučavaju kako su to oni u pravu, jer gle, mi smo tako kaotično...slobodni.

    avatar

    23.02.2021. (10:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...