Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • eum

    ‘Ne bojte se’ to je plod koji raste samo u jednom vrtu – a taj vrt zove se: Bog me ljubi. U Očevoj ljubavi nema straha. Njegova ljubav je savršena, izgoni svaki strah. Mi danas pružamo toliki otpor Bogu jer ga ne poznamo kao Oca. Puno toga nas sprječeva. Njegova riječ ne dolazi do uha. Tako smo daleko od Njegove ljubavi. A pisano je: tko ima uho neka čuje!

    avatar

    04.01.2021. (00:48)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    To me podsjetilo na poruku pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj 1994.; što je ujedno moj magistarski rad. :))

    avatar

    04.01.2021. (06:54)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    lako reći, teško ostvariti...što veće kušnje, veća je vjera potrebna da ih prebrodimo, a ponekad.....tako mali ne spoznajemo je u sebi, nije dovoljno jaka i čvrsta, preispitujemo se, analiziramo....a vjera je stanje duha i srca ( a znamo koliko su nam srca ranjena danas) no nekako uvijek iskrsne nada i vjera u bolje, ako ne danas, onda sutra...u toj nadi očekujem i ovu 2021.

    avatar

    04.01.2021. (09:23)    -   -   -   -  

  • eum

    Stihom san grliš

    Moji stihovi drijemaju u noći
    znaju, ljepota uskoro će doći
    ti ih budiš, nadom polet daješ
    tihim dahom život im predaješ

    Noć me vodi u tajne putovanja
    u taj svijet gdje nema žalovanja
    gdje se stihovi rado sakupljaju
    dušom vole a pjesmama ostaju

    U ponoć noć se otvara stihovima
    da vječne duše okrune se njima
    ovjenčana srca tu rado se igraju
    sjaju tamne noći rado život daju

    Pjesme nade traju bez predaha
    stihom je okrunjena svaka nada
    miris odaje sve čari putovanja
    ti stihom san grliš do uzglavlja!

    (Pjesma pjesmi "Mirišljavoj noći" na blogu prijateljice: karenjina00)

    avatar

    04.01.2021. (10:47)    -   -   -   -  

  • teuta

    Srah je itekako dobar ali u normalnoj mjeri, čim se pređe granica onda nastaje panika.
    Nije lako kontrolirati strah ali može se i treba, samo treba vremena...
    LP prijatelju:))))))

    avatar

    04.01.2021. (11:21)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Ne znam koliko veze ima s onim što si napisao, ali čini mi se da je strah veći ako imamo više toga materijalnog. Ponekad mi se čini kao da nas ovaj suvremeni svijet želi zarobiti strahom od gubitka nekih, recimo, povlastica suvremenog života. Pod time mislim da ne možemo biti slobodni i posvetiti se onome što volimo nego smo prisiljeni pognuti glave i raditi za mobitele, automobile, pametne satove, stambene kredite (oni su nekad zaista neophodni)... i živimo u strahu da to sve što imamo ne izgubimo jer se često u današnjem društvu materijalnim mjeri uspjeh, a nitko ne želi biti neuspješan i onda smo u toj beskonačnoj trci za više, a što više imamo dublje smo u strahu i ropstvu jer ropstvo nije nestalo, samo je promijenilo oblik. Mislim da sam odlutala od teme (odvuklo me) i da je ono o čemu sam počela pisati poprilično opširno i složeno i sigurno ću o tome još pisati. Zaista ne znam puno o životu posvećenom vjeri, ali sigurno se s razlogom u većini religija (nisam ni za ovu svoju izjavu sigurna da je točna) poziva na skromnost jer tada je manje straha, a onda i zla.

    avatar

    04.01.2021. (22:30)    -   -   -   -  

  • eum

    @Mikitarije
    Tako je prijateljice, što više imamo a ujedno se udaljujemo od Boga, naš strah se srazmjerno tomu povećava. O tomu bi se dalo napisati knjigu, a nešto će biti pojašnjeno u mom slijedećem posti nakon pjesme koju sam upravo objavio. Naše srce bez Boga je osamljeno unatoč čežnji da ga zavaravamo sa onim: imati i biti. Stvoreni smo da težimo Bogu a on nas oslobađa od straha. Ako vjerujemo nemamo što izgubiti, a ako ne, onda možemo izgubiti sve. To nam strah "govori" preko svojih šaptača u našoj nesigurnosti ovog postojanja. Ovdje se baš ni u što ne možemo posve pouzdati, ni u čovjeka, ni u prirodu, ni u zemlju, ni u znanost ni u institucije.. Lp

    avatar

    05.01.2021. (10:34)    -   -   -   -  

  • eum

    @teuta,
    Hvala ti prijateljice na dopuni posta. Nisam spominjao onaj pozitivni strah koji nas drži na oprezu i u ravnoteži postojanja. Strah kojim se prodaje laž kao istina opasan je kod zavođenja ljudi. Strah radi materijalnog stalno je prisutan u srcu slabih vjernika (Mikatetije).
    Lpp

    avatar

    05.01.2021. (10:39)    -   -   -   -  

  • eum

    @White Lilith
    Lijepo si to rekla. Podržavam tvoj komentar u potpunosti.

    avatar

    05.01.2021. (10:41)    -   -   -   -  

  • eum

    @IzgubljenaUGalaksiji:)
    Hvala ti prijateljice na potpori postu!

    avatar

    05.01.2021. (10:43)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Ovaj post sam čitala sa zebnjom. Strah može biti tako ružna kočnica za dobar put kojim bi išli,može urušiti svaku nadu,može ljubav ubiti,odvesti u vlastitu tamu...znam iz svoga iskustva. Naravno,on može biti i pozitivan jer u njemu čovjek,u određenim situacijama dobiva snagu. Ali ovaj strah o kom ti govoriš jest poguban. Tek kad mu u oči pogledamo on jenjava a slobodi se otvara put. Mnogo,mnogo u tome pomaže Riječ božija i svijest o tome da smo rođeni slobodni.
    Predivan post i široka tema
    Tpp

    avatar

    05.01.2021. (11:57)    -   -   -   -  

  • eum

    @karenjina00,
    Tko ljubi Ljubav nema straha i može činiti što želi - a nikad ne želi povrijediti Ljubav koja ga ljubi i štiti. To je krug u kojem nestaje straha. To je raj našeg srca kojeg je teško ostvariti unatoč bolu i žrtvi. O tome malo u slijedećem postu! Hvala na potpori u komentaru. Tpp

    avatar

    05.01.2021. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...