Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Lastavica

    Nažaslost, profit je prvo pravilo današnjeg svijeta

    avatar

    05.10.2020. (07:24)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Na rijeci Cetini postoji jedinstveni pješački prijelaz preko rijeke koji datira još iz 15.st. Ne da se ne obnavlja nego se te kamene ploče zamjenjuju bračkim kamenom što je samo po sebi suludo, ali ni to nije sve... na kraju se niti ne zamjenjuje bračkim kamenom nego nekim beton pločama, sve to iz našeg proračuna
    Na jednom djelu u neposrednoj blizini pored Splita, postoji zemljište uz važan nacionalni lokalitet krunidbene bazilike slavnog Zvonimira, za koji nisu zainteresirani ni Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, ni Županija splitsko-dalmatinska, niti Općina Klis na čijem se području i nalazi ta crkva sv. Petra i Mojsija. Šuška se da bi trebalo postati privatno vlasništvo, vjerovatni veliki beton parking za kojeg smo i jedino sposobni, betonizacija svega što postoji postaje pravi kulturološki domet i izazov.
    Tako da mi i ova tvoja situacija skoro pa i nije nevjerovatna, nažalost

    avatar

    05.10.2020. (07:55)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Bog Mars još uvijek kovitla mačem, a Merkur kovanicama... :)

    avatar

    05.10.2020. (08:18)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    I tvoj bunt nešto znači. No mi smi ipak premali pijuni da bismo situaciju mogli promijeniti.

    avatar

    05.10.2020. (09:07)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Sve se radi u ime profita. Ostajemo polako bez Majke Zemlje. Glođemo je sa svih razina. Nemilice. Buduće generacije imat će samo fotografije. I čuđenje od kakvih monstruma su potekli.

    avatar

    05.10.2020. (11:16)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Moje je mišljenje da što se više rijeke "stavljaju" u korita, to će biti više poplava. Rijeka je najljepša kada "slobodno" teče.

    avatar

    05.10.2020. (18:41)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Sve je to čisti kapitalizam. Borba u kojoj se ne biraju sredstva. Zato su političari vrhunski muljatori. ;)

    avatar

    05.10.2020. (23:26)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Na žalost, možemo vikati, pisati, protestirati vlast su prigrabili lopine koji namiruju sve svoje do idućeg koljena sedmog. Bezobzirni, nehumani.

    avatar

    06.10.2020. (09:05)    -   -   -   -  

  • Cosmo

    Ah vi romantici. I meni je sve to s dičnom prošlošću na prvu simpatično i lijepo, ali ALI je ogroman. Da budem brutalno iskren, ne bi se bunio da se trenutno sruše svi spomenici na vremena kada su jedni, i to bezobrazna manjina, uživali u obijesti dokolice, dok su istovremeno oni koji su im to osiguravali umirali od gladi i bolesti, ili u ratovima koje su vodili kako bi ti vladajući obješenjaci imali još više nego već imaju. Dakle, dvorci, zdanja i perivoji, meni su podsjetnik na gadna, ali baš gadna vremena, kada je neki vlastelin da ne trepne uređivao sebi već neko mjesto za ugodnije provesti vrijeme dok su mu podanici umirali od neimaštine, potrošeni i obespravljeni rintajući od zore do mraka. Moja žena je ne jednom znala reći da bi baš voljela živjeti u tim starim vremenima plemenitosti, uzvišenih ideala, predivne umjetnosti, kićene odjeće i prekrasnih balova, ali na žalost, živjeti u tim vremenima s te strane društvene ljestvice bilo je ravno tome da si danas u društvu obitelji Rothschild, Rockefeller, Walton, Al Saud, Ambani ili bar Abramović. Sorry, na kvarenju idile. Svaka čast perivoju, i onako parcijalno, naravno da se slažem s tobom, ali bio bi sretniji da prežive Medvednica, Kornati, Risnjak, pa i potok koji spominješ u nastavku priče. Što više toga što je priroda sama dala bez da joj je ljudska ruka ikada išta "pomagala", to bolje, ali eto, kako se vratiti u pećinu uz sve što nam je ponudio napredak, a on je ostvaren upravo realizacijom pohlepe onih koji su na njemu debelo zarađivali.

    avatar

    06.10.2020. (11:38)    -   -   -   -  

  • j.

    @Svi, hvala od srca na komentarima.
    @Cosmo, razumijem te potpuno, ali da li su ikad postojala vremena koja se ne bi mogla okarakterizirati ovako kako si ti opisao ta, gadna? I znači li to da, ako je ostala neka nesporna vrlina, ljepota, vrijednost iza njih, sada današnji vlastelini imaju pravo zatrti je radi opet svoga dobitka? I - da nema napretka, bismo li se uopće mogli i stigli od muke diviti Risnjacima, Kornatima ili tim mojim potocima? Znam da dobar čovjek pati dok god pati itko drugi, i tebe svakako zbog iskazana revolta spram eksploatatorima ubrajam među te, dobre, no ono što daje puninu životu nisu radikalni obrati već male, obične stvari; trenuci utjehe i iskre svjetla. Rušenja i satiranja na tom su putu, vjerujem da ćemo se složiti, daleko manje dala od polagane, strpljive gradnje ili pak obična sabiranja u tišinama. :)

    avatar

    06.10.2020. (18:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...