Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (97)

Marketing


  • TEATRALNI

    Nevjerovatno....eto napokon smo i to doživjeli dugo očekivani film se napokon može gledat.

    avatar

    27.07.2020. (13:19)    -   -   -   -  

  • Lucid-Theatral

    Ps za teutu, na prethodni sam ti post odgovorio na pitanje.

    avatar

    27.07.2020. (14:03)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Odl8cno, pogledat cu.

    avatar

    27.07.2020. (14:07)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ok pogledat ću.
    Sad sam pogledala ovaj novi kratki film. Užasno mi je depresivan.
    Ne bih se čudila di si ta mlada cure oduzme život.
    Ti znaš da ja volim ovakve kratke filmove koje smatram jako kvalitetnima. U par riječi kažu sve, moglo bi se i tako reći.
    Bravo majstore!
    LP:)))))))))))

    avatar

    27.07.2020. (17:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -shadow-izvanredan je

    -teuta-Depresivan je, tako i mora biti kad se radi o ozbiljnoj psiho-dijagnozi. Ironično prvi put sam pogledao onako brzinski tek da izrežem fotke jer sam jednostavno morao objaviti kad mi se film "ukazao" Oke...sad sam pogledao sve kompletno pa imam materijala za komentiranje. Suicidalno i izgleda sve vodi tome, iako kraj nije određen misteriozno završava pa sad je se ubila ili nije možemo samo nagađati. U svakom slučaju sve vodi tome, stresne situacije u prvom redu u kući onda i scena kad pročita poruku na mobitelu, rasute tablete po podu, halucinacije. Iako je ova dijagnoza (pretpostavljam) nasljedna sigurno je istu još potenciralo jebanje u mozak od strane roditelja, a psihijatrija više nije imala razlog da ju zadrže. Ovo je fascinantno koliko toga je stalo u samo 9 minuta izvanredan film.

    hvala hvala, eto da Isabelči nije spomenula posljednju piletinu (3 zasebna filma koji su o psihozi: dijagnoza, posljednja piletina, f60.3) nebi bilo niti ovog posta :))

    avatar

    27.07.2020. (21:04)    -   -   -   -  

  • teuta

    Eto vidiš, zahvaljujući Isabelči napisao si i objavio si izvrstan post.
    Da, atmosfera je jako depresivna a situacija u kući baš takva koja se meni nikad nije svidjela.
    Zaista nevjerojatno oliko stane toga zanimljivog u 10 minuta.

    avatar

    27.07.2020. (22:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Niti meni se ne sviđa ta situacija a naša je realnost, ne kažem da se događa kod svih ali da ih ima ima. Pogledao sad i po drugi put, prvi put mi je promaklo ovo ispijanje tableta (u kombinaciji s vinom) a antipsihotici i alkohol su ubojita kombinacija tako da moguće da je i suicid u pozadini priče iako nije ništa direktno obznanjeno. A Isabelči je baš inspirativna upala mi ta jedna rečenica u oko pa sam morao guglat a ostalo je povijest :))

    avatar

    27.07.2020. (23:16)    -   -   -   -  

  • j.

    upravo gledam I Know this Much Is True, tako da mi je legao kao budali šamar... potresno i teško, ali je dio stvarnosti i s time se treba suočiti... mislim da je najstrašnije što još uvijek postoje pojedinci koji krive psihičke bolesnike za njihove bolesti... pozdrav :)

    avatar

    28.07.2020. (11:23)    -   -   -   -  

  • NF

    bravo na blogosuradnji. bliska mi tematika pa ću možda i pogledati, još kao student sam volontirao u grupi za resocijalizaciju mladih, koji su na bilo koji način "skrenuli"

    avatar

    28.07.2020. (13:59)    -   -   -   -  

  • teuta

    Dobro je to, super! Tako i treba biti, mislim na suradnju...

    avatar

    28.07.2020. (20:10)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -J-Pozdrav :) ne znam za ovu seriju film? ali drago mi je da ti je "leglo" iako je potresno i teško. Film je izvanredan a nije niti jedini, u odgovoru teuti sam naveo 3 filma ista produkcija, režirali su ih studenti s verna. Ako se ne varam jedna od intencija filma je bila i razbijanje predrasuda prema psihičkim bolesnicima jer ih dio društva stvarno i gleda kao da su krivi. Sad hoće li ta ideja uspjeti ne znam.

    -NF-To nam je druga (ili treća) suradnja, s razlikom da je prvi put bilo smišljeno a ovo je ispalo spontano. Preporuka: pogledaj traje sve ukupno 9 minuta (ako računamo odjavu) stvarno ne uzima puno vremena a važnu poruku šalje. Ps svaka čast na volontiranju.

    -TEUTA-Uvijek mi je drago kad klikne kakva suradnja neovisno dali je unaprijed predložena ili ispadne ovako spontano kao što je ovdje slučaj :)

    avatar

    28.07.2020. (20:22)    -   -   -   -  

  • teuta

    Tako i treba i meni se to dopada a bome ide to tebi s Isabelči...

    avatar

    28.07.2020. (21:20)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E, imamo zajedničke afinitete pa se i suradnja nameće sama po sebi :))

    avatar

    28.07.2020. (21:23)    -   -   -   -  

  • teuta

    Samo tako nastavite, ide vam to...

    avatar

    29.07.2020. (15:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nego da hoćemo još pod ovim postom ćemo vodit ne sumnjam konstruktivnu i zanimljivu verbalnu interakciju :)

    avatar

    29.07.2020. (20:22)    -   -   -   -  

  • teuta

    Pa da, tako i treba. U tome i je poanta pisanja postova, zar ne?

    avatar

    29.07.2020. (20:38)    -   -   -   -  

  • isabel

    prvo; hibernacija u osobnom slučaju dragi frende ne znači ono što tebi znači i nije nikakva sf, metafora je za stanje u kojem nemam volje , niti motiva raditi išt, kretati se igdjei da ne objašnjavam dalje, putanja kretanja svedena na minimum minimuma,a to značiod fizera do trosjeda, napor mii disati, jedini koji nije jest uživanje dimljenki i po kojeg hladnog grejp-piva, ovo je bilo onako u sput, jer u svojoj tišini postojanja ne odgovaram na opserve, dozvoljavam da svatko tko posjeti kutak sam izvede svoj zaključak, a sad da se osvrnem na ovo bitno;
    Ser Hudini svaka ti čast što si iskopao dijagnozu i pogledala sam nekoliko puta ,a i maloprije još jednom i nisam baš ,osobno, zadovoljna, iskreno očekivala sam više, no ok, tko sam ja da se miješam u redateljev posao, dramatika ok, konverzacija ok, cura ok, liječnica kao i uvijek na visini zadatka, sve skup malo mi nedorečeno, neizrađeno do kraja, al dobro, u devet minuta dosta je toga utrpano o boljci današnjice i usuđujem se reći akutnog, agresivnog karcinoma koji , nažalost, sve više pogađa mlade, zabluda da su psihosomatska oboljenja nasljednog karaktera nema uporišta iako "gura " baš na tu stranu, kao i stigma koja prati psiho oboljele pacijente, e sad, žao mi što nikako da ugrabim pa da pogledam i -posljednju piletinu-čisto da mogu povući nekakvu paralelu ,usporedbu, nevjerojatno mi da je nema,ili am ju nesposobna pronaći, za sad bezuspješno.-(

    avatar

    30.07.2020. (02:36)    -   -   -   -  

  • isabel

    p.s. svojevremeno smo često , onako u društvu, znali raspravljati baš o ovoj temi koju obrađuje upravo dijagnoza i redovito dolazi do zaključka da poremećajima ovakvog i sličnog tipa korijene treba tražiti u samom društvu i njegovim suicidalnim brzinskim tokovima koji traže strelovito brzu aklimatizaciju,ako izostane, jasno je što se događa s članom obitelji pa i cijelom obitelji bez obzira na dob, o ovome su napisane već knjižurine i knjižurine i niš pametnije nisu donijele u odnosu na riješenja, sva pitanja i eventualna riješenja ostaju visjeti negdje u zraku.....
    sad da te gađam jednom tvojom omiljenom izrekom; -mogla bih o ovome sada odavde do iblera-, bespredmetno mi, osim što u svom uskom okruženju bliskih prijatelja kad krenem ovako pričati pa taknem u "opasne " vode iznošeći svoje osobno neko stajalište, onda u pravilu redovito čujem na svoj račun ;
    -daj prestani, ti si luda-
    odgovorim brzopotezno jedino u što sam sigurna 500%,jeste ;
    -da, pretpostavlja se, ali nije dokazano (napravim kratku pauzu i dodam glasnije) još!
    eto , toliko o tome, znaš, voljela bih pogledati barem jedan film o bipolarnom poremećaju , uh kada bi se sveučilištarci s verna sjetili ove dgn koja isto spada u grupu psihosomatskih oboljenja suvremenog doba, ne govorim to bez veze sad, jer cura, kći bliskih prijatelja boluje već nekoliko godina od navodno ( po dgn.liječnika koji je prati) baš odo ovog poremećaja.

    ako sam sada pretjerala u pričanju , slobodno briši, eto, ne može se spavati pa pričam.-))

    avatar

    30.07.2020. (02:49)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Isabelči

    Jutarnji pozdrav. Eto mene je i pored jebene vručine prevarilo pa sam ipak zaspao. E sad kako spavam još 2 sata i nakon što se probudim tvoje komentare izanaliziram i odgovorim ti kasnije :)

    avatar

    30.07.2020. (08:38)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    ovo je neki psiho film, poremecaj licnosti, ako se ne varam, malo sm pogledala. Ne znam kakve volis filmove, ali imas li ti neki avanturisticki film, tipa planinarenje, kampiranje....nesto tako, pa nema veze nek bude u horor :)))

    avatar

    30.07.2020. (09:42)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    ISABELČI-Evo razbudih se bar donekle pa da ti odgovorim. Prvo, nisi mogla spavat vjerovatno od štucavice jer smo te ovdje masovno spominjali hahaha. Malo zezancije nje nikog ubilo. Vezano za hibernaciju (tvoj post) znao sam ja da ostavljaš prostor osobnim interpretacijama zato sam i ostavio komentar po principu inspiracije i asocijacija koje su došle. Ja sam istu tu metaforu upotrijebio prvo u kontekstu slika jer su za vječnost,a onda sam onako o hibernaciji kao pojmu generalno i to upravo zato jer ti je post inspirativan ono potiče maštovitost,kreativnost i da ne nabrajam dalje. Meni se sviđa, kao i "dijagnoza" e sad nedorečeno svakako i je, što sam u neku ruku i naveo u nekom od komentara, jer nije ništa direktno obznanjeno što je bilo dalje nakon mixa tableta s vinom i dali je pozadina priče stvarno suicidalna. U svakom slučaju sama poruka filma je pretpostavljam neki eksperiment što je zapravo razlog te i sličnih dijagnoza. Posljednju piletinu sam isto gledao i iskreno očekivao sam daleko više, iako film ima potencijala biti super stvar u isti su ubacili neke koncepte koji mi se ne sviđaju. Uglavnom vrijedi ga pogledat jer opet u principu ima neku svoju poantu. Da ti olakšam potragu jedan klik te dijeli od filma osobno f 60.3 mi je bolji realističniji, više je ozbiljan film dok je ovaj drugi zamišljen kao neka vrsta komedije a u pozadini iste su ozbiljni problemi. Naravno, za suicide posebno kod nas je ovo društvo na neki način i odgovorno, zapravo ne mislim pod "društvom" na nas obične građane nego na one koji su stvorili ovaj truli sistem koji nas jebe a što kod nekih i rezultira suicidom. Ps ne zamaraj se što ti drugi govore ako si za njih "luda" to uzmi kao kompliment znači da si na dobrom putu :) bome imaš dosta misli u ovim komentarima, eto to bi zasad bilo to, ako se još nešto sjetim a da sam zaboravio navest bit će i za to prilike. I zaključno (za sad) Iva me (kostimografski) neodoljivo podsjeća na ulogu bolničarke u "glumici" to kažem usput jer su i predstava i ovaj film iz iste godine. I da što bi ti brisao komentar samo raspali ovdje je sloboda misli i i izražavanja zakon.

    -MEHAGINA KĆERI-Da, to je film o dijagnozi poremećaja ličnosti. Da imaš konkretan uvid moraš pogledat kompletno a kakve ilmove volim? najednostavnije što ti mogu odgovorit je: sve ono što objavim na blogu, uglavnom ovu Balkansku kinematografiju (Uglavnom i najviše hrvatska) što se tiče inozemnog sadržaja tu volim europsku kinematografiju (Francuska najviše) ideja o avanturističkom filmu ti je izvrsna, nažalost koliko mi je poznato zasad još nema ništa takvo, bar ne u punom smislu te riječi. Osim možda kojeg dokumentarca, a najsličnije što bi bilo nekoj avanturi (u smislu da se radnja odigrava u šumi, u prirodi kako već) onda bi to bio "šuma sumarum" klik ps ne mogu pronać kompletan film a bilo ga je online pa evo jedna scena tek da dobiješ bar neki uvid :))

    avatar

    30.07.2020. (10:50)    -   -   -   -  

  • isabel

    i mene u istom trenutku podsjetila na -glumicu- i lik iz iste, e sad, odmah da kažem da me piletina skroz razočarala, osim ako nisu "pucali " na rak ranu prikazivanja filmova u kojem svako malo upadne reklama, toga su se vrhunski sjetili, ok okosnica su gay parovi i,mogući incesti itd..,
    ono što me oduševilo u nizu filmića vernovskih studenata su; -U oba smjera- super mi ono ,osnove rukovanja blanjom, opet fino odrađena i prikazana jedna od počasti današnjeg društva, -Nisam pio-jako dobar, vrlodobar,, -Hilda- crnjak samo takav, a osobno, najdublji dojam iz ovog mini-serijala kratkih filmova na mene je ostavio -Call centar- najbolji mi u čitavom ovom sklopu s tim što moram primjetiti da su ,ako smijem reći, osobni sud dakako, promašili u odabiru glumice koja prima poziv, uvjerenja sam da bi Iva M. to odigrala daleko ,daleko bolje i sadržajnije, da ne kažem virtuozno, toliko za sad,
    tp.

    p..s slažem se sa tobom, trulež sistema je korijen problema definitivno, no o tome je bespredmetno raspravljati, draže mi je o ovim filmovima, studenti su odradili odličan posao i to je prepoznato i podržano i od glumišta i treba im čestitiati na svemu, bave se teškim temama koje se zaobilaze u širokom luku....
    definitivno mi je Call centar najbolji, potom dijagoza,

    avatar

    30.07.2020. (12:59)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    I meni je Isabelči bila prva asocijacija na "glumicu" ali to se i moglo očekivati sa obzirom da joj je uloga psihjatrice navedena i prije nego je fim bio u ogranku "naše"dostupnosti. E vidiš upravo te reklame...to je koncept koji mi se nije svidio iako i oni šalju određenu poruku, samo eto jednostavno ne mogu to progutat iz nekog razloga vjerovatno zato jer mi je toga puna stvarčica i u stvarnosti. Ali nije glavni razlog pogledat ću ponovo možda mi na prvu nije najbolje leglo. U svakom slučaju i dalje odgovorno tvrdim da je isplativo pogledat. E da, Iva je virtuozna cura ona je kao glumica rođena i sigurno bi to daleko bolje odradila samo eto što je tu je :/ idem sad brzinski izguglat ovo za call centar da i ja to vidim. A vezano za truli sistem...pa ono nekako je došlo samo po sebi, upecao sam se na jedan dijelić tvog komentara, a ne isključujem niti (bar indirektnu) povezanost iste sa filmom.

    avatar

    30.07.2020. (13:24)    -   -   -   -  

  • teuta

    Pozdrav iz Dubrave gospodinu u centru hehehehe....:)))))))))))))

    avatar

    30.07.2020. (14:07)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Zdravo mlada gospodična kakva je temperatura u Dubravi? :)))

    avatar

    30.07.2020. (19:04)    -   -   -   -  

učitavam...