nisi napisa da se o ukusima ili okusima nisam sto posto siguran, ne raspravlja, barem tako kažu nositelji štafete mrtvomu maršalu, šta ti je totalitarni gen, odma bi nešto zabranjivali, nego di počinje i di završava taj balkan
26.05.2020. (10:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@AB - a eto neka među sve one tisućljetne istraživače jestivosti iz potrebe, budu ubrojeni i ti profesionalni kušači iz doba dvorskih spletki; @CY - nisam napisao puno toga, dovoljno je i ovako sastojaka za musaku, a granice putuju u glavama onih koji je nose na ramenima
26.05.2020. (10:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Isabel Allende u svojoj knjizi Afrodita ispisuje vlastite najintimnije uspomene na prvu ljubav, poljupce i muškarce za kojima je čeznula. No, Afrodita je i kuharica, jer u njoj su i recepti, ali ne bilo kakvi, već oni koje ćete spravljati za nekoga do koga vam je posebno stalo. Knjiga je to iznimnih delicija, prava ljubavna gozba koju ćete čitati poput romana, a potom požuriti u kuhinju da isprobate makar kruh po mjeri omiljene hispanoameričke spisateljice. U ovom djelu, satkanom od ljubavnih eseja, abecede afrodizijaka i recepata, Allende slavi život, pisanje, hranu i erotiku: dakle sve što i sami najviše volimo.
Isabel Allende nas tom knjigom poziva doista na slavlje svih osjetila, ona nam uz čudesne recepte opisuje atmosferu kuhinje i romantične večere uz svijeće i tihu muziku.
"Tvoj dah je kao med, začinjen mirisnim klinčićem Tvoja usta su ukusna kao zrela smokva Tvoja koža budi okus zrele breskve na mojim usnama" je pjesma iz 12- og stoljeća koja nam dokazuje da slavlje osjetila budi u nama i ljubavni žar.
27.05.2020. (03:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@MyDay - nek se krčka još malo; valja i za sutra; @Dinaja - zadivljuje Vaše umijeće povlačenja paralela koje su uvijek protkane biranim riječima, koje pogađaju srž, a to može samo netko širokog znanja, bogatog vokabulara i otvorene duše. Hvala i na preporuci za čitanje
27.05.2020. (07:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Raznih menija i kušača, samo mi se čini da je u zadnje vrijeme sve presoljeno. Na hrani sve počiva i prava je šteta što joj se ne daje pripadajuća uloga:)
27.05.2020. (18:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
najbolju priču o kušačima hrane čula sam u kuhinji Istambulskoog harema : o kušačima je zapravo ovisila glava vladara
26.05.2020. (10:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
nisi napisa da se o ukusima ili okusima nisam sto posto siguran, ne raspravlja, barem tako kažu nositelji štafete mrtvomu maršalu, šta ti je totalitarni gen, odma bi nešto zabranjivali, nego di počinje i di završava taj balkan
26.05.2020. (10:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
@AB - a eto neka među sve one tisućljetne istraživače jestivosti iz potrebe, budu ubrojeni i ti profesionalni kušači iz doba dvorskih spletki;
@CY - nisam napisao puno toga, dovoljno je i ovako sastojaka za musaku, a granice putuju u glavama onih koji je nose na ramenima
26.05.2020. (10:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Izvrsna ti je musaka, čak mi se čini da je premala porcija, ja bih još ;)
26.05.2020. (18:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
Isabel Allende u svojoj knjizi Afrodita ispisuje vlastite najintimnije uspomene na prvu ljubav, poljupce i muškarce za kojima je čeznula. No, Afrodita je i kuharica, jer u njoj su i recepti, ali ne bilo kakvi, već oni koje ćete spravljati za nekoga do koga vam je posebno stalo. Knjiga je to iznimnih delicija, prava ljubavna gozba koju ćete čitati poput romana, a potom požuriti u kuhinju da isprobate makar kruh po mjeri omiljene hispanoameričke spisateljice. U ovom djelu, satkanom od ljubavnih eseja, abecede afrodizijaka i recepata, Allende slavi život, pisanje, hranu i erotiku: dakle sve što i sami najviše volimo.
Isabel Allende nas tom knjigom poziva doista na slavlje svih osjetila, ona nam uz čudesne recepte opisuje atmosferu kuhinje i romantične večere uz svijeće i tihu muziku.
"Tvoj dah je kao med, začinjen mirisnim klinčićem
Tvoja usta su ukusna kao zrela smokva
Tvoja koža budi okus zrele breskve na mojim usnama" je pjesma iz 12- og stoljeća koja nam dokazuje da slavlje osjetila budi u nama i ljubavni žar.
27.05.2020. (03:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
@MyDay - nek se krčka još malo; valja i za sutra;
@Dinaja - zadivljuje Vaše umijeće povlačenja paralela koje su uvijek protkane biranim riječima, koje pogađaju srž, a to može samo netko širokog znanja, bogatog vokabulara i otvorene duše. Hvala i na preporuci za čitanje
27.05.2020. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Raznih menija i kušača, samo mi se čini da je u zadnje vrijeme
sve presoljeno. Na hrani sve počiva i prava je šteta što joj se ne
daje pripadajuća uloga:)
27.05.2020. (18:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
@NoGarant - ae, uvijek je bilo lakše dosolit' neg obrnuto
27.05.2020. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
regina
hranu kao i ostale stvari u životu, ne uzimati zdravo za gotovo :)
27.05.2020. (22:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
@Regina - upravo tako, Kraljice;
28.05.2020. (07:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...