Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • eum

    Svrha boli i trpljenja nama je nepojmljiva. Upravo smo
    po njoj otkupljeni. Tko trpi za druge on ljubi. Tko se daje za svoje - otkriva rijeku
    ljubavi “koja teče uzvodno”. Ljubav je tako sve ono što dajemo i što nam se vraća,
    te uvijek više vraća nego što možemo dati, to je ujedno i tajna Ljubavi.

    avatar

    26.01.2020. (12:59)    -   -   -   -  

  • eum

    Poruka Kraljice mira, Međugorje 25. siječanj 2020. :

    “Draga djeco! Danas vas pozivam da još više molite dok u vašem srcu ne osjetite svetost praštanja. U obiteljima mora biti svetosti, jer, dječice, za svijet nema budućnosti bez ljubavi i svetosti, jer se vi dajete u svetosti i radosti Bogu Stvoritelju koji vas ljubi neizmjernom ljubavlju. Zato me šalje vama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. ”

    avatar

    26.01.2020. (13:02)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    samo otvoreno iskreno srce prima Isusa, sve drugo su kalkulacije na koje igraju oni drugi, međutim, iskrenost srca je jedinstvena kao što je istina jedinstvena

    avatar

    26.01.2020. (14:53)    -   -   -   -  

  • eum

    Danas sam molio duha Ljubavi da mi pomogne rastumačiti gornju poruku Majke Marije, kraljice Mira, koju je jučer 25. siječnja prenijela preko vidjelice Marije cijelom svijetu. Što znači moliti srcem te osjetiti svetost praštanja. Dakle, oni koji iskreno mole, mole srcem, praštaju sebi i drugima, zauzvrat osjete svetost praštanja. Takva molitva je Bogu mila a ujedno je to, po meni, i odgovor kako zapravo treba moliti. Svetost praštanja dakle, dotiče molitvu kojom se dajemo (prepuštamo volji Njegovoj) u svetosti i radosti Bogu Stvoritelju koji nas ljubi neizmjernom ljubavlju. Zato nastavlja: za Svijet nema budućnosti bez ljubavi i svetosti, a prema tome, svete osobe su one koji praštaju, ljube i predaju se volji Božjoj. Međugorska ukazanja trebala su već prestati, pa u ovoj poruci Marija otkriva i razloge njenog ostanka među svojom djecom. Zato ju Bog i dalje šalje k nama. Na kraju što bi značilo "danas vas pozivam da još više molite" te završava "svijet nema budućnosti bez svetosti i ljubavi". To ujedno ukazuje na ozbiljnost ove poruke, jer po drugom Kristovom dolasku Eru mira koja nakon toga slijedi, gradit će upravo one osobe koje provode volju Božju po svojoj svetosti i ljubavi.

    avatar

    26.01.2020. (21:13)    -   -   -   -  

  • sewen2

    Toliko je Sotona među vjernicima....

    avatar

    26.01.2020. (21:28)    -   -   -   -  

  • eum

    Kako protumačiti Kristove riječi: "Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko!" (Mt 5, 3). To česeto čujemo kroz propovjedi ali odgovor lako zaboravljamo. Po meni, ako je prava molitva "susret čovjekove i Božje žeđi" a to jeste, onda je odgovor u tome i sadržan. Čovjek svjestan svoje duhovne nemoći u odnosu na Božju svemoć i ljubav, vapi za Bogom i spoznajom po Svetom duhu jer je ujedno svjestan svog duhovnog siromaštva. Dakle, što veći u vjeri to siromašniji duhom - po spoznaji u Istini. Nadalje, Božja žeđ ne sluša bahate sveznalice koji nisu svjesni niti svojih grijeha a kamo li svog duhovnog siromaštva. Božja žeđ traži iskrenu molitvu srcem da bi uzvratila svetošću ljubavi.

    avatar

    26.01.2020. (21:57)    -   -   -   -  

  • eum

    @sewen2
    Nema "Sotona među vjernicima...." oni djeluju raznim ponudama, kušnjama i zavođenjima u svakom vjerniku te što je veće vjera njihova moć je slabija. Svaka vjera koja raste i nepokolebljivo napreduje bit će dovršena u Kristu... koji je put, Istina i život!

    avatar

    26.01.2020. (22:07)    -   -   -   -  

  • eum

    @shadow-of-soul
    tako je prijateljice, samo otvoreno iskreno srce preko iskrene molitve i ljubavi prima Isusa, sve drugo jesu kalkulacije i odgađanja na vlastiti rizik i odgovornost... a, život može i trebao bi biti radost i igra ako je Ljubavi dostojan!

    avatar

    26.01.2020. (22:10)    -   -   -   -  

  • teuta

    Dragi prijatelju spremam se za krevet pa ću sutra dobro pročitati tvoj post i ostaviti komentar.
    LP i laka ti noć:)))))))))))))))

    avatar

    26.01.2020. (22:52)    -   -   -   -  

  • teuta

    Eto, sad sam pročital cijeli post.
    Često znam razmišljati baš u vezi onog zla u nama, tog izazova jer mi se ponekad pričini da ja nisam zapravo ona prava JA. Ima tih situacija koje te skoro pa tjeraju da učiniš nešto što inače ne bi.

    Kad mi se to javi, primirim se, sjednem i razmislim o svojim osjećajima i postupcima. Mogu slobodno reći da s tom taktikom sam veoma zadovoljna.

    Kažu da se sve događa s određenim razlogom i ja u to vjerjem, samo što nisam uspjela definirati što je to. Valjda ću jednom saznati.

    LP dragi prijatelju.:))))))))))))

    avatar

    27.01.2020. (12:05)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Imam sve zakramente osim birme ne...to je preduga priča...tada sam morala to sve napraviti zbog svoje bake...ona je bila prava verna žena, ja nisam...priznajem...verujem u dobrotu čovjeka...pomolim se...bila sam u Međugorju na svoju želju ali u crkvu ne idem...sa sobom uvjek nosim mali križ...ta mi pomaže zaista kad mi nešto zatreba...znam molitve Oče naš i Sveti angel to mi je ostalo od djetinstva...Tebi Hvala na komentaru, uvjek me iznenadiš sa ljepim rečima...Amen!!!

    avatar

    27.01.2020. (15:50)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Svaki život je poslanje. Iz svega što nam život ponudi, kao kušnju i izazove, učimo. Samo kad naučeno dijelimo, naše učenje ima smisla:))

    avatar

    27.01.2020. (20:16)    -   -   -   -  

  • Boris

    @EuM, obećao sam pa ću napraviti: Tu preostalu 1 str. i 1/2 skraćujem ( Na izbore idemo kao nerazumne ovce...Od kraljevstva nebeskog boljeg alata nemamo...Demokraciju ugrožava naša apstinencija...Prolaze mediokriteti, poslušnici i podobnici... Tako se uklapamo u poslušno stado kao kakvi maloumnici...Krajnje je vrijeme da prevlada moral, pravda i trajna ravnoteža..." Dok se ne osvjieste- neće se pobuniti, a dok se ne pobune - neće se osvijestiti " govori George Orwell. )

    Na sve nas može se primjeniti drevna flamanska molitva iz xv. stoljeća : S raspela Krist govori. On više na zemlji nema svoje ruke, ima tvoje ruke da zagrle svijet, Nema više svojih nogu da ponese evanđelje svijetom, ima tvoje noge. Nema više svojih očiju, ima tvoje oči da vidiš potrebe braće i da budeš milostivo oko Božje...." Pazite kršćani, vi ste jedino evanđelje koje će neki pročitati ".

    Mi, ljudi ,tek smo sijena Oca nebeskog. " velika biva radost pred anđelima Božjim zbog jednog obraćenog griješnika." O tome govore metafore o izgubljenoj i nađenoj ovci, o izgubljenoj i nađenoj drahmi i o izgubljenom i nađenom sinu..

    Treća prispodoba o izgubljenom i nađenom sinu, pravo je remek djelo. Za suvremene bibličare ovaj evanđeoski odlomak nije povjest rasipnog sina, kako smo možda naučili, već nadasve priča o dobrom Ocu. Otac vraćajućeg sina nije ugledao slučajno, već to što ga je ugledao iz daleka, govori nam o tome da je ne samo mislio na njega, već ga je i čekao, izlazio na raskrižja, gledajući i čekajući.. Ugledavši ga, nije mogao izdržati od ganuća, već trči prema njemu, pada mu ok vrata i ljubi ga. Naređuje zatim da se iznesu najljepše haljine i td.

    Isus hoće reći da je na nama učiniti prvi korak prema Bogu, jer će on učiniti deset koraka nama u susret.

    I onda na kraju citira što je rekao Tomas More : " Nitko na svojoj samrtnoj postelji nije zažalio što je bio katolik". To je objasnio ovako :

    U trenutku rađanja za neko bolje postojanje, svatko dolazi po svoje, vidljivo kroz blagu smrt ili neizrecivi očaj. O tome svijedoči svojom pjesmom " Sretna Barica " koju je objavio 2002.

    O sretne li Barice !
    Mrtvo joj lice okruni,
    osmijeh Giocconde.

    O satu spoznaje :
    Sigurna smrt
    svijetlost srete !
    I smjesta satrta stade.

    Svatko svome
    i po svoje skreće..
    Svatko svoje i
    po sebi sreće.

    O , satu od spoznaje !
    O , sretne li Barice !

    Cirenc
    od Zdenca
    pastirskog prvijenca ,
    objavi osmijeh
    tajanstvene Giocconde.

    avatar

    27.01.2020. (22:59)    -   -   -   -  

  • eum

    @Boris,
    tako mocno tako velicanstveno kada se susrecu ljubav i istina, kada se susrecu Otac i sin, kada radost zivota cini kraljevstvo Ocevo, sretne li djece izgubljene a nadjene, djece koja davanjem sebe umiru da bi smrt pobjedili. Malo je vjecnost Gospodine da bi Ti se mogli oduziti za cudo zivota zahvaliti... kad znam da me cekas nema te gore koja mi moze biti prepreka nema te rijeke duboke koju necu moci preplivati...

    avatar

    28.01.2020. (01:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...