Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • FreshCaYg

    Dakle sa ponovim svima onima koji bi Željku Musi, Igoru Karačiću, Marinu Šegi ili bilo kojem drugim hrvatskom državljaninu zabranili glasat jebem i oca i mater fašističku.

    avatar

    25.01.2020. (15:24)    -   -   -   -  

  • Grunf

    S obzirom na to da su moja razmišljanje ovdje nepoželjna, samo ću te pozdraviti, čisto da provjerim da li mi i dalje zabranjuješ komentiranje ;)

    avatar

    25.01.2020. (15:49)    -   -   -   -  

  • Zabijem ti FreshCaYg

    Ciganska posla,sad se svađaju pa opet se pomiru....

    avatar

    25.01.2020. (15:57)    -   -   -   -  

  • Zabijem ti FreshCaYg

    I Grunfu ga triba zabit.
    Šta smeta,nebi mu naudilo.

    avatar

    25.01.2020. (15:58)    -   -   -   -  

  • marival11

    E baš si lijepo objasnio. Pošteno je da možemo svi i glasat i igrat . Ja bi samo da mogu nešto mijenjati da se i za sabor i za gradove i općine mogu isti kandidirat samo dva mandata. Problem nisu oni koji biraju, nego oni koji se biraju.

    avatar

    25.01.2020. (16:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Komentiranje ti nisam zabranio samo sam sinoć, zatvorio komentare da mi ne spamaš po blogu, da nepoželjan si i nadam se da ćeš to kulturno prihvatiti, imaš tamo svoju ekipicu vidiš kako su ti se lijepo okupili pa diskutujte :))

    avatar

    25.01.2020. (16:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Mirko ti si idiot

    avatar

    25.01.2020. (16:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Uzalud je nekima ovdje objašnjavat, ali dobro, neki su neuki, nekima ustavnopravna rješenja nisu najjasnija pa brkaju pojmove, jedino je stravično da neki koji su dio obrazovnog sustava ne shvaćaju da je diskriminacija bilo koga nedopustiva, ali što očekivat od onih koji su diplomirali u Jugoslaviji :))

    avatar

    25.01.2020. (16:04)    -   -   -   -  

  • marival11

    Slušaj ti @grunf, tamo si na onoj kul listi objavio post i molio da ti blogeri napišu što misle i kad sam htjela komentirati nisam mogla jer si zatvorio komentare. Pa ti ovdje kažem da nije problem kad drugi od tebe rade budalu. Problem je ( za tebe ) kad sam od sebe radiš budalu .i nemoj mi tu odgovarati jer je ovo od fresha prostor.

    avatar

    25.01.2020. (16:08)    -   -   -   -  

  • Grunf

    @ Freš: nemoj tako, pa znaš da meni gotovo nitko ne dolazi, pa gdje ću, i s kim ću, se ja igrati ako se ti nećeš ;)
    P.S. Slušaj ti mene @ marivall: Da, ja znam da sam budala, a ti, osvijestiš li ti bar ponekada svoje posebne potrebe :)))
    I ne znam te nešto baš, ali nekako pretpostavljam da nisam baš ništa izgubio, ali dobro, možda griješim, nije mi prvi puta ;)
    Nisam ništa brisao, došao je novi post, stari je itekako ispunio svoju svrhu i ja se na njega neću puno vraćati,
    možda tek u nekoj replici ovdje ili već negdje drugdje gdje nisam poželjan, tj. koliko mi se već da.

    avatar

    25.01.2020. (16:22)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ajd se malo skuliraj : sutra je značajan dan ( nemoj politiku i sport mišat )

    avatar

    25.01.2020. (16:24)    -   -   -   -  

  • lion queen

    svaka ti je na mjestu. treba se držati ustava i zakona, to su najjači argumenti. zato ja i citiram članke i izvore :)))

    meni netko izbrisao komentare i kod tebe i kod mene...ajd za jedan mi je jasno, ok, ali za drugi nije, jer u njemu nije bilo ničeg značajnijeg od pseće kakice. ništa mi više nije jasno...a i ne mora biti...novi je dan...koga briga za stare komentare....

    avatar

    25.01.2020. (16:39)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Anči baš dobro da su svratila, evo ti ko prosvjetna djelatnica bi mogla reć, je li u redu zagovarat diskriminaciju, i što bi uradila prosvjetarima koji to rade :))

    avatar

    25.01.2020. (16:58)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nemam pojma ko je brisao valjda blognjuz, i meni je brisao komentare na anketi, ne znam zašto tebi ali ja vjerujem da će imat ujednačen kriterij, pa da će brisat i idiote i Jugoslovene :))

    avatar

    25.01.2020. (16:59)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Imaš ti talenta za edukaciju na puno višoj razini, čemu ovo?

    avatar

    25.01.2020. (17:36)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Uočio sam pojavu da se među Jugoslovenima na ovom blogu zabrana glasanja Hercegovcima smatra antifašizmom, ka kažem ajde ako radi ničega drugoga ono radi onih koji su izginuli za Hrvatsku da to isporavimo, ali evo vidiš Jugoslovenima i idiotima nije sporno što bi neki diskriminirali pojedine skupine Hrvata, nego šta ja tima koji bi diskriminirali jebem mater, i na taj način ugrožavam njiovo pravo na diskriminaciju :)

    avatar

    25.01.2020. (17:48)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    gle, ne naginjem desno. ni lijevo. ali to nije ni bitno.
    osobno smatram da su opcije za koje možemo glasati isto zlo.
    u više varijacija na temu.
    glasamo li nekad iracionalno? gotovo uvijek. čisti mentalitet stada.
    smatram li da bi se ikome trebalo zbog toga oduzeti pravo glasa?
    naravno da ne.

    svatko ima pravo odabrati svoje zlo. ne samo na izborima.

    avatar

    25.01.2020. (18:14)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja o koječemu, i kojekome mislim koješta, ali prema dvostrukim standardima sam jednoglasan, jednako kao i prema ološu koji ih. Njeguje, i da smatram da svi trebaju imati ista prava ko i ja, ni manja ni veća nego ista, naravno ako ispunjavaju uvjete oko kojih smo se dogovorili :)

    avatar

    25.01.2020. (18:19)    -   -   -   -  

  • Divlje srce

    Na konto generalizacije i termina "Rvatina", Marija Selak je 2017. napisala izvrstan "odgovor" Bruni Šimleši.
    Citirat ću jedan dio tog teksta, ponajprije zbog izraza "Rvatina" koji npr. Lucid Teatar u najvećoj mjeri promovira ovdje, u svoj svojoj dubokoj nesvjesti.
    Uživaj u čitanju, a cijeli tekst, itekako vrijedan čitanja ima google. ;)

    "...elitistička generalizacija rezultat je dubljeg moralnog sljepila koje često pronalazimo unutar naoko progresivnog i politički korektnog govora, a koji zapravo u sebi sadrži čvrsto ukorijenjene predrasude prema Drugima i omogućuje njihovo perpetuiranje.
    No to je samo dio problema.
    Daljnje promišljanje otvara pitanje odnosa grada prema selu, ali i čovjeka kao kulturnog bića prema (nadiđenoj) prirodi, posljedice čijeg narušavanja svi osjećamo.

    Nepismenost tako nije etička kategorija koja podrazumijeva primitivizam i zlog dinarskog čovjeka, već je socio-ekonomski problem koji ukazuje na raslojenost društva na čijoj margini najčešće ostaju oni koji si visoko obrazovanje i skok na društvenoj statusnoj ljestvici nisu mogli priuštiti.
    Po njima se dakako može derati jer njihov pljesak nije važan.

    Borci za ljudska prava privilegiranih usrodotočeni su na klimanje glava nove buržoazije koja se konsolidira upravo u razlici spram nepismenih 'primitivaca' koji toj klasi ne mogu prismrditi.
    U tom smislu, bilo zbog loše gramatike, nezgrapnog tijela, krivih zubiju, neprikladnog mjesta rođenja ili najjeftinijeg mobitela u društvu, svi smo mi nečije 'Rvatine'."

    avatar

    25.01.2020. (18:34)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ili diskriminaciju zagovaraju prosvjetari? nisam u tijeku, nisam primijetila, ali nebitno je

    PS: i u predizbornoj kampanji i predsjednica je afirmativno razglabala o promjenama izbornog zakona pa zaključujem, da je ta tema aktuelna ne samo kod tebe nego i šire.( bio je dijalog o izboru Komšića, to pamtim )

    Moj suprug s dvojnim državljanstvom od rodjenja , s dvije putovnice uvijek dobiva glasački materijal očeve europske države ali češće ne glasa jer ga emotivno ništa ne veže za drugu državu. Dijaspora jesu Hrvati u Južnoafričkoj uniji , ali oni iz Lištice bogami nisu.........Nino R. i ja mislimo isto

    avatar

    25.01.2020. (18:59)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Pa nije isto raspravljati o nekoj ideji i zabranjivati nekome nešto. Ako dobro shvaćam, a trebalo mi je malo duže, ti ne želiš sa mnom raspravljati, pa ćeš mi po potrebi braniti komentare, proglašavati ih spamom, zdušno me vrijeđati ili prigodno ignorirati, kao i ostale koji ne misle kao ti. Ti znaš da nisam ekstremista, ni lijevi, ni desni, ni Srbin, niti Slovenac, Ciganin ili što već. a niti jedno nije niti manje, niti više, vrijedno od Hrvatstva. Istina bog, nisam ni Hajdukovac, a nisam baš ni neki Dinamovac. Kumove ovaj puta neću spominjati :))) Ako je činjenično stanje baš takvo kakvo izgleda da je, to mi stvarno ne ostavlja puno opcija, i u tom si smislu apsolutno u pravu, neće mi preostati drugo doli jedino moguće, a to je da ti zahvalim za godine zanimljivog druženja, usprkos svemu. Ja ću možda ponovno obrisati blog, ili oba, a možda ću i otvoriti treći, što se tebe i mene tiče to bi ako bude sreće moglo postati skroz nebitno. Kada ne ide, ne ide. Sretno, i tebi, i tvojoj obitelji, prijateljima, ... ;)

    avatar

    25.01.2020. (19:04)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Fresh
    sve zlo je i počelo s pravom glasa..
    sad ću ja ko Mek, kakvo glasanje...diktatura...:::))))

    ali evo ti primjera za izpravnost moje teze..
    Židovi su bauljali tamo od Ura Kaldejskog do Kanana, Egipta bez kralja..sam sa Sudcima iz 12 plemena...
    a oni hoće kralja, svi okolo imaju kraljeve, Jahve im kaže ne treba vam kralj...al oni hoće...
    i eto im Šaula, Šaul posto kralj, pobenavio, David ubije prijatelja zbog žene, Salamon otvorio Harem...ode sve u 3mp..sve do danas

    avatar

    25.01.2020. (19:13)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Corason znam za ovaj tekst od Selakice, sjećam ga se, ma ja ti ljudima ne zamjeram glupost, nisu je oni tražili ona im je valjda od Boga data ili su je naslijedili od majmuna, ja ratujem s onima koji se zlonamjerno koriste ljudskom gluposti, oni su ishodište zla, glupi su samo sljedbenici, tako je i rvatina Šimleša tupan koji se trudi bit in, zlo je na drugoj adresi, kod onih koji najviše pričaju o toleranciji, ko kurve o poštenju.

    avatar

    25.01.2020. (19:15)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Da zamisli ima i prosvjetara koji bi koješta zabranjivali, pa i glasanje u Mostaru, nego ti si blizu ideš li na doček.

    avatar

    25.01.2020. (19:16)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Kako ti ne razumiješ da se o tome da se hrvatskim državljanima, bili oni Hrvati, Srbi, Romi, Cigani, Dalmatinci, Hercegovci, živjeli oni u Hrvatskoj, Srbiji, Papua Novoj Gvineji, ili Bosni i Hercegovini, zabrani birati i biti biran, ne može razgovarati, da je bilo kakav ustupak po tom pitanju put u fašizam, jel to tako teško shvatiti.

    A što se tebe tiče, ti jednostavno ne pripadaš u ovo društvo ovdje, koje se vrti po mom blogu, iako ti voliš mislit drugačije, a nije da nisi dobio priliku, i to više njih, jebiga ne ide, imaš tamo svoje društvo kod sebe na blogu u koje spadaš intelektualno, kulturološki, svjetonazorski, i ja ti kao i svima njima želim sve najbolje, i s ovim je naš razgovor završio što se mene tiče, zauvijek.

    avatar

    25.01.2020. (19:27)    -   -   -   -  

učitavam...