Komentari

teutinaljubav.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • teuta

    Ooooooooo, aaaaaaaaa, bravooooooooooooooo!
    Ma, znala sam ja odmah da ćeš uspjeti, jer inače znaš kuhati.

    Na tanjuru sve izgleda divno i krasno baš onako kao u češkim restoranima.
    OK knedlički, po obliku, niu baš idealni ali ipak ih spremaš pri puta, bitno da su ukusni a vjerujem da jesu.
    Baš sam jaaaaaaaako ponosna na tebe dragi moj, stvarno. Dobar ti tek iliti Dobrou chuť!

    Puseeeeeeeeeeek.

    avatar

    24.12.2019. (16:21)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Znaš kako dobar ručak: govori sve češke jezike, hahaha
    Odličan. Malo sam se potrudio zahvaljujuči tvojim savjetima. A kako volim kuhati od kada znam za sebe, nije bilo većih problema.
    Morati ću jedan puta i tebi skuhati.
    Ljepota ovoga jela je i u tome što može stojati danima i sve je bolji.
    Ljubim te Srećo moja

    avatar

    24.12.2019. (16:25)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Izgleda ko pravi specijalitet :)

    avatar

    24.12.2019. (16:38)    -   -   -   -  

  • teuta

    Lucid a tek da vidiš kako je to ukusno jeo, stvarno. Moraš ga jednom probati.
    Stvarno se divim mom Dragom kako je to dobro pripremio.

    avatar

    24.12.2019. (16:44)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Teuta
    možda ako organiziramo blogerska druženja pa nam nešto skuhaš :) vuče me da probam. Ipak si ti stručnjakinja za češku kuhinju ako nije tajna koja su još češka jela?

    avatar

    24.12.2019. (16:54)    -   -   -   -  

  • teuta

    Lucid...nikad se ne zna, možda će doći do nekog druženja naše ekipe.
    Češka jela su slična slavonskim ali poznata su: Vepřo knedlo zelo,
    to što je kuhao Morski, svíčková na smetaně, pohovani sir, gulaš, češke oruglice voćem, kobasice itd.

    Kod nas se vrlo slabo jede janjetina.

    avatar

    24.12.2019. (17:44)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Lucid ... I je specijalitet

    avatar

    24.12.2019. (18:25)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    mmmmmm finoooo mirisi do Zagreba

    avatar

    24.12.2019. (21:05)    -   -   -   -  

  • eum

    Dobar dok i ugodni blagdani!

    avatar

    24.12.2019. (21:51)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Sjenka ... Još je bolje na tanjuru
    @ EuM ... Neka i tebi budu

    avatar

    24.12.2019. (23:05)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Morski, želim ti sretan i blagoslovljen Božić :)

    avatar

    25.12.2019. (12:02)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Bliži se vrijeme ručka, ja gladna k'o vuk i onda otvorim tvoj blog s ovim zamamnim fotkama...ajme meni, isplazila sam jezik do poda, da mi je samo malo probati, joooj :)))
    Svaka čast tebi, ali i Dragoj, koja je očito bila izvrsna instruktorica na daljinu!
    Sve u svemu, bravo za ovaj češko-riječko-zagrebački ručak, u slast ti bio :)

    avatar

    25.12.2019. (12:19)    -   -   -   -  

  • isabel

    KOja je razlika između kiselog zelja i kupusa ?
    svaka čast DRagoj, stvarno, ai tebi MOre drago koji si pažljivo
    slušao njene naputke, ovo uzgleda vauuuuu,baš specijalitet
    tp.

    avatar

    25.12.2019. (13:05)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Odlično, ljepo slavite Božić!!!

    avatar

    25.12.2019. (13:26)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Sjenka ... Uzvraaaćam istommjerom
    @ Day ... Kao prava Čehinja, umjetnica je u kuhinji, a ja čitav život volim kuhati
    @ Isabel ... Mi smo doma uvijek rabili izraz zelje za svježe zelje, a kupus za ukiseljeno, ono za sarme. Zbog toga nisam dovoljno naglasio. Ispravih u tekstu
    @ Modrikasta ... Vjerske blagdane ne slavim, pa mi je ovo dan kao i svaki drugi, samo što moram trpiti teror tevea na kome nema ništa drugo pametnije

    avatar

    25.12.2019. (13:59)    -   -   -   -  

  • isabel

    ok, sad sve jasno, osim onog;bijeli zafrig.jel to usitnjeni bijeli luk ( češnjak) , ne zapitkujem bez veze MOre, meni ovo ,ne samo na oko, već nekako i osijećajem da je vrhunski ukusno, a kako volim ukusne
    obroke, rado bih se okušala spremiti i ovo, dobro , ovdje su mi neki začini nepoznati, ali barem približno bih pokušala
    hvala puno na pojašnjenu, iako sad kada pažljivije čitam ponovno;"Jučer napravih češko kiselo zelje. Na prodinstanom luku, dinsta se svježe zelje uz dodatak vode, začina i obaveznog kima."
    objasnio si razliku, stoga moja isprika , tko mi kriv kada me ponese oko ,a i mirisi pa ne čitam kako spada
    tp.

    avatar

    25.12.2019. (14:02)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Isabel ... Normalan zafrig, samo bez crvene paprike. Mora zgusnuti zelje, tako da nije jušno.
    Kapulu prodinstati, dodati narezano zelje i malo vode da ne prigara. Kada pokuha dodati vode koliko je potrebno da omekša i poklopljeno kuhati.
    Kim obavezan. U češkoj kuhinji kim (kumin) je zakon a imaš ga u bočicama u svakoj trgovini pored začina. Pod začinima mislio sam samo na sol, malo vegete i kim.

    avatar

    25.12.2019. (14:32)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    More ni ja...težko gledam kako neki uzimajo za te dane kredite da se hvale a drugi nemaju ništa da jede.
    Na blogu celo ljeto frka a sada se slinu...normalno kako tko:)))

    avatar

    25.12.2019. (16:37)    -   -   -   -  

  • sophi

    češka gastronomija ostala mi je u jako dragom sjećanju, jedino što ju poprilično zasjenilo je dobrota tih ljudi, bez patetike slobodno mogu reći da sam se s njima osjećao baš kao doma,naklon do poda, a i ova tvoja kuhinja, ima to zrno koje niti jedan sastojak ne može nadomjestiti, skromno bi se usudio insinuirati da se radi o ljubavi, bravo i još jednom, iskreni naklon

    avatar

    26.12.2019. (01:34)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Modrikasta ... Zbog svog ovog ludila, ja sam mu okrenuo leđa. Vidiš da nisam ni čestitao nikome na svom blogu
    @ Sophi ... U pravu si ... Česi su topli otvoren narod, širokog srca i osmjeha i ne prave razlike među ljudima. Svakoga primaju kao prijatelja

    avatar

    26.12.2019. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...