Ooooooooo, aaaaaaaaa, bravooooooooooooooo! Ma, znala sam ja odmah da ćeš uspjeti, jer inače znaš kuhati.
Na tanjuru sve izgleda divno i krasno baš onako kao u češkim restoranima. OK knedlički, po obliku, niu baš idealni ali ipak ih spremaš pri puta, bitno da su ukusni a vjerujem da jesu. Baš sam jaaaaaaaako ponosna na tebe dragi moj, stvarno. Dobar ti tek iliti Dobrou chuť! Puseeeeeeeeeeek.
24.12.2019. (16:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znaš kako dobar ručak: govori sve češke jezike, hahaha Odličan. Malo sam se potrudio zahvaljujuči tvojim savjetima. A kako volim kuhati od kada znam za sebe, nije bilo većih problema. Morati ću jedan puta i tebi skuhati. Ljepota ovoga jela je i u tome što može stojati danima i sve je bolji. Ljubim te Srećo moja
24.12.2019. (16:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Teuta možda ako organiziramo blogerska druženja pa nam nešto skuhaš :) vuče me da probam. Ipak si ti stručnjakinja za češku kuhinju ako nije tajna koja su još češka jela?
24.12.2019. (16:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lucid...nikad se ne zna, možda će doći do nekog druženja naše ekipe. Češka jela su slična slavonskim ali poznata su: Vepřo knedlo zelo, to što je kuhao Morski, svíčková na smetaně, pohovani sir, gulaš, češke oruglice voćem, kobasice itd.
Kod nas se vrlo slabo jede janjetina.
24.12.2019. (17:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bliži se vrijeme ručka, ja gladna k'o vuk i onda otvorim tvoj blog s ovim zamamnim fotkama...ajme meni, isplazila sam jezik do poda, da mi je samo malo probati, joooj :))) Svaka čast tebi, ali i Dragoj, koja je očito bila izvrsna instruktorica na daljinu! Sve u svemu, bravo za ovaj češko-riječko-zagrebački ručak, u slast ti bio :)
25.12.2019. (12:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KOja je razlika između kiselog zelja i kupusa ? svaka čast DRagoj, stvarno, ai tebi MOre drago koji si pažljivo slušao njene naputke, ovo uzgleda vauuuuu,baš specijalitet tp.
25.12.2019. (13:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Sjenka ... Uzvraaaćam istommjerom @ Day ... Kao prava Čehinja, umjetnica je u kuhinji, a ja čitav život volim kuhati @ Isabel ... Mi smo doma uvijek rabili izraz zelje za svježe zelje, a kupus za ukiseljeno, ono za sarme. Zbog toga nisam dovoljno naglasio. Ispravih u tekstu @ Modrikasta ... Vjerske blagdane ne slavim, pa mi je ovo dan kao i svaki drugi, samo što moram trpiti teror tevea na kome nema ništa drugo pametnije
25.12.2019. (13:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ok, sad sve jasno, osim onog;bijeli zafrig.jel to usitnjeni bijeli luk ( češnjak) , ne zapitkujem bez veze MOre, meni ovo ,ne samo na oko, već nekako i osijećajem da je vrhunski ukusno, a kako volim ukusne obroke, rado bih se okušala spremiti i ovo, dobro , ovdje su mi neki začini nepoznati, ali barem približno bih pokušala hvala puno na pojašnjenu, iako sad kada pažljivije čitam ponovno;"Jučer napravih češko kiselo zelje. Na prodinstanom luku, dinsta se svježe zelje uz dodatak vode, začina i obaveznog kima." objasnio si razliku, stoga moja isprika , tko mi kriv kada me ponese oko ,a i mirisi pa ne čitam kako spada tp.
25.12.2019. (14:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Isabel ... Normalan zafrig, samo bez crvene paprike. Mora zgusnuti zelje, tako da nije jušno. Kapulu prodinstati, dodati narezano zelje i malo vode da ne prigara. Kada pokuha dodati vode koliko je potrebno da omekša i poklopljeno kuhati. Kim obavezan. U češkoj kuhinji kim (kumin) je zakon a imaš ga u bočicama u svakoj trgovini pored začina. Pod začinima mislio sam samo na sol, malo vegete i kim.
25.12.2019. (14:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ni ja...težko gledam kako neki uzimajo za te dane kredite da se hvale a drugi nemaju ništa da jede. Na blogu celo ljeto frka a sada se slinu...normalno kako tko:)))
25.12.2019. (16:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
češka gastronomija ostala mi je u jako dragom sjećanju, jedino što ju poprilično zasjenilo je dobrota tih ljudi, bez patetike slobodno mogu reći da sam se s njima osjećao baš kao doma,naklon do poda, a i ova tvoja kuhinja, ima to zrno koje niti jedan sastojak ne može nadomjestiti, skromno bi se usudio insinuirati da se radi o ljubavi, bravo i još jednom, iskreni naklon
26.12.2019. (01:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Modrikasta ... Zbog svog ovog ludila, ja sam mu okrenuo leđa. Vidiš da nisam ni čestitao nikome na svom blogu @ Sophi ... U pravu si ... Česi su topli otvoren narod, širokog srca i osmjeha i ne prave razlike među ljudima. Svakoga primaju kao prijatelja
26.12.2019. (12:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Ooooooooo, aaaaaaaaa, bravooooooooooooooo!
Ma, znala sam ja odmah da ćeš uspjeti, jer inače znaš kuhati.
Na tanjuru sve izgleda divno i krasno baš onako kao u češkim restoranima.
OK knedlički, po obliku, niu baš idealni ali ipak ih spremaš pri puta, bitno da su ukusni a vjerujem da jesu.
Baš sam jaaaaaaaako ponosna na tebe dragi moj, stvarno. Dobar ti tek iliti Dobrou chuť!
Puseeeeeeeeeeek.
24.12.2019. (16:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Znaš kako dobar ručak: govori sve češke jezike, hahaha
Odličan. Malo sam se potrudio zahvaljujuči tvojim savjetima. A kako volim kuhati od kada znam za sebe, nije bilo većih problema.
Morati ću jedan puta i tebi skuhati.
Ljepota ovoga jela je i u tome što može stojati danima i sve je bolji.
Ljubim te Srećo moja
24.12.2019. (16:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TEATRALNI
Izgleda ko pravi specijalitet :)
24.12.2019. (16:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Lucid a tek da vidiš kako je to ukusno jeo, stvarno. Moraš ga jednom probati.
Stvarno se divim mom Dragom kako je to dobro pripremio.
24.12.2019. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TEATRALNI
Teuta
možda ako organiziramo blogerska druženja pa nam nešto skuhaš :) vuče me da probam. Ipak si ti stručnjakinja za češku kuhinju ako nije tajna koja su još češka jela?
24.12.2019. (16:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Lucid...nikad se ne zna, možda će doći do nekog druženja naše ekipe.
Češka jela su slična slavonskim ali poznata su: Vepřo knedlo zelo,
to što je kuhao Morski, svíčková na smetaně, pohovani sir, gulaš, češke oruglice voćem, kobasice itd.
Kod nas se vrlo slabo jede janjetina.
24.12.2019. (17:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Lucid ... I je specijalitet
24.12.2019. (18:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
mmmmmm finoooo mirisi do Zagreba
24.12.2019. (21:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eum
Dobar dok i ugodni blagdani!
24.12.2019. (21:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Sjenka ... Još je bolje na tanjuru
@ EuM ... Neka i tebi budu
24.12.2019. (23:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
@Morski, želim ti sretan i blagoslovljen Božić :)
25.12.2019. (12:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Bliži se vrijeme ručka, ja gladna k'o vuk i onda otvorim tvoj blog s ovim zamamnim fotkama...ajme meni, isplazila sam jezik do poda, da mi je samo malo probati, joooj :)))
Svaka čast tebi, ali i Dragoj, koja je očito bila izvrsna instruktorica na daljinu!
Sve u svemu, bravo za ovaj češko-riječko-zagrebački ručak, u slast ti bio :)
25.12.2019. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
isabel
KOja je razlika između kiselog zelja i kupusa ?
svaka čast DRagoj, stvarno, ai tebi MOre drago koji si pažljivo
slušao njene naputke, ovo uzgleda vauuuuu,baš specijalitet
tp.
25.12.2019. (13:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Odlično, ljepo slavite Božić!!!
25.12.2019. (13:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Sjenka ... Uzvraaaćam istommjerom
@ Day ... Kao prava Čehinja, umjetnica je u kuhinji, a ja čitav život volim kuhati
@ Isabel ... Mi smo doma uvijek rabili izraz zelje za svježe zelje, a kupus za ukiseljeno, ono za sarme. Zbog toga nisam dovoljno naglasio. Ispravih u tekstu
@ Modrikasta ... Vjerske blagdane ne slavim, pa mi je ovo dan kao i svaki drugi, samo što moram trpiti teror tevea na kome nema ništa drugo pametnije
25.12.2019. (13:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
isabel
ok, sad sve jasno, osim onog;bijeli zafrig.jel to usitnjeni bijeli luk ( češnjak) , ne zapitkujem bez veze MOre, meni ovo ,ne samo na oko, već nekako i osijećajem da je vrhunski ukusno, a kako volim ukusne
obroke, rado bih se okušala spremiti i ovo, dobro , ovdje su mi neki začini nepoznati, ali barem približno bih pokušala
hvala puno na pojašnjenu, iako sad kada pažljivije čitam ponovno;"Jučer napravih češko kiselo zelje. Na prodinstanom luku, dinsta se svježe zelje uz dodatak vode, začina i obaveznog kima."
objasnio si razliku, stoga moja isprika , tko mi kriv kada me ponese oko ,a i mirisi pa ne čitam kako spada
tp.
25.12.2019. (14:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Isabel ... Normalan zafrig, samo bez crvene paprike. Mora zgusnuti zelje, tako da nije jušno.
Kapulu prodinstati, dodati narezano zelje i malo vode da ne prigara. Kada pokuha dodati vode koliko je potrebno da omekša i poklopljeno kuhati.
Kim obavezan. U češkoj kuhinji kim (kumin) je zakon a imaš ga u bočicama u svakoj trgovini pored začina. Pod začinima mislio sam samo na sol, malo vegete i kim.
25.12.2019. (14:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
More ni ja...težko gledam kako neki uzimajo za te dane kredite da se hvale a drugi nemaju ništa da jede.
Na blogu celo ljeto frka a sada se slinu...normalno kako tko:)))
25.12.2019. (16:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sophi
češka gastronomija ostala mi je u jako dragom sjećanju, jedino što ju poprilično zasjenilo je dobrota tih ljudi, bez patetike slobodno mogu reći da sam se s njima osjećao baš kao doma,naklon do poda, a i ova tvoja kuhinja, ima to zrno koje niti jedan sastojak ne može nadomjestiti, skromno bi se usudio insinuirati da se radi o ljubavi, bravo i još jednom, iskreni naklon
26.12.2019. (01:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
@ Modrikasta ... Zbog svog ovog ludila, ja sam mu okrenuo leđa. Vidiš da nisam ni čestitao nikome na svom blogu
@ Sophi ... U pravu si ... Česi su topli otvoren narod, širokog srca i osmjeha i ne prave razlike među ljudima. Svakoga primaju kao prijatelja
26.12.2019. (12:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...