Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • AnaBoni

  i mene je jako ugodno iznenadila kolegica "njemica" jer do sada nije izlazila u javnost a mogla je dakako jer je logičnija i elokventnija od gdje Špram koja je eksponirana i dobrim i lošim....Kritična sam priznajem, jer Špramica previše "paradira"...a ova pametna je negdje u kutu dok se netko ne sjeti "izvući je iz maca".....Prvi put je vidim i slušala sam pozorno

  avatar

  14.11.2019. (11:56)    -   -   -   -  

 • Euro

  jebe se Jinu za strajk...

  avatar

  14.11.2019. (13:01)    -   -   -   -  

 • U zvijezdama piše

  baš je dobro govorila sinoć

  avatar

  14.11.2019. (15:23)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  znanjem do prava, a demokracija će pokazati svoje pravo lice... :)

  avatar

  14.11.2019. (16:29)    -   -   -   -  

 • sophi

  Vrlo pretenciozno je dio javnosti okarakterizirati kao one koji znaju slušati s razumijevanjem, dok su ostali valjda retardirani, ili ne znam na što već misliš, ali dobro, zašto i ne, ionako ne slušam "tv glasnogovornike", jer u mene je tv fakat manje zanimljiv od koječega, pa vrlo rijetko dođe na red. To inače tvrde mnogi, kako ti, tako i ja. Hajde dobro, neka dangubimo negdje drugdje, ta i to je naše pravo na izbor. Meni nije očito da će se ići u nasilno rušenje štrajka. Iako razloga ne manjka ne vidim logiku u svjetlu činjenice da štrajk gubi podršku javnosti, dapače, sve se više razotkriva trulost sustava, pa i u segmentu školstva, i to iznutra. Dakle, puste li vladajući inerciji da odradi svoje profesori će postati omraženiji od političara, a to je s obzirom na cijelu situaciju solidno iznenađujuće, i poražavajuće, eto, bar meni. Možda su najveći problem sindikalisti koji zapravo uopće ne dijele probleme onih koje kao predstavljaju. Ne mislim tu na tebe, ali ovi koji se stalno slikaju, ne šalju baš sliku onih koje predstavljaju, jer kako će nekoga tko dobije 10 za kontinuirani rad predstavljati netko tko dobiva 20 za dugogodišnji nerad. Kada bi mi u privatnom sektoru izvodili to što izvodi ekipa u javnom, završili bi na ulici trenutno, pa možda ne bi bilo loše da tako i ovo završi, tj. srušimo sve, pa neka se gradi iznova, gore ionako ne može biti. Što se plaćanja nerada tiče, ta zašto bi bio plaćen, nikome nije, zašto bi bilo tko bio iznimka. Ako prodaješ mandarine na štandu, pa ne dođi tjedan dana, reci mi koliko ćeš zaraditi, pa da si i Kristina Penava. Da ne bude zabune, vlast je uvijek izuzeta, jer nije se borila za vlast da bi joj bilo kao i drugima, pa oni ne mogu biti izgovor. Žele li profesori biti dobro plaćeni za nerad moraju, kao i svi ostali, postati političari, jednostavno. Završno, ti vjeruješ da dobro jedeš, i to je u redu, tj. zašto ne. Tko je ikada radio u restoranu ili industriji hrane (proizvodnji, obradi, ...) zna o čemu se tu radi. Ne čudim se da od svega i pošteni pas treba trčati na olakšavanje. Kako god, tebi i tvojima svako dobro, a prosvjetarima kao cjelini želim isto ono što su mnogi kao i ja prošli prije više desetaka godina, a to je vrednovanje i nagrađivanje prema tržištu i samom radu. Ne kažem da je to lako napraviti, ali vjeruj mi da se može, a i hoće, jer ovaj hohštapleraj dugoročno je neodrživ. Dakle, dobrom profesoru ne 10 nego 20, a lošem nogom v rit. E sad, tko će procijeniti kvalitetu, vrednovati učinak, ne znam, to je pitanje ipak za stručnije, ja samo zezam i dangubim po blogu, nije to do mene, valjda mi je programski kod takav.

  avatar

  14.11.2019. (17:19)    -   -   -   -  

 • NF

  @sophie: ne gledam teve, pogledao sam jutros na kompu "na zahtjev", jer sam bio iznenađen pozitivnim komentarima. bila je dominantna, to mogu konstantirati, nitko od nas, kao ni šefovi sindikata ne bi znali tako iskoristiti dodijeljeno vrijeme, a žena ima samo 10 godina iskustva, da si gledao i sam bi se uvjerio. ne slažem se s tobom, kao što nisam na tvom prethodnom blogu s pozicijama oko vrednovanja, mentori i savjetnici su kod nas ponekad gospodari administracije, imaju veće plaće jer dio njih samo zna ispunjavati tablice, meni to naravno bne pada na pamet, a vidim da najbolje profesorice završavaju u prijevremenoj mirovini kao moja drugarica, ili neprikosnoveno najbolja profesorica na mojoj školi koja je bez ikakvih dodataka otišla u mirovinu.

  avatar

  14.11.2019. (20:23)    -   -   -   -  

 • Viatrix

  Lijepo izgleda onaj prvi pjat.

  avatar

  14.11.2019. (21:21)    -   -   -   -  

 • sophi

  Iz poštovanja prema tebi, odgledano je to nesretno Otvoreno. Ivana mi se svidjela, dok je sindikalac ista ljiga kao i svi političari. Prosvjetari ne dijele sudbinu ove države i sada je red na njima. Javnost je u početku bila uz njih, sada više nije, s razlogom. Djeca će i dalje bježati glavom bez obzira od ove države s kojom im je prvi ozbiljniji kontakt upravo u školi. Za sve nas bi bilo puno bolje da nezadovoljni prosvjetari idu u Irsku i Njemačku, ali ne idu, a neće ni ići. Državni aparat je glomazan, trom i neučinkovit, pa ako moja firma mora živjeti od toga što zaradi, zašto ne bi i država, tj. njeni uposlenici.
  P.S. Što se tiče moje bložne prošlosti. Iz sličnog razloga bježe ljudi iz države, kao i s bloga, i za to nisu odgovorni samo oni sami, nego i oni koji ostaju, tj. pristaju na stanje koje je takvo kakvo već je, a da je dobro, budimo iskreni, nije. Da me ne pere ego, i njegove bijedne potrebe, blog me nikada više vidio ne bi.

  avatar

  14.11.2019. (23:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...