Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • TEATRALNI

    Stanković je kreten upada,prekida gosta okreće raspravu kako njemu odgovara i imputira sve i svašta jebote kao da emisija postoji zbog njega a ne zbog gosta. Naravno da žrtva silovanja ima pravo prijaviti kad osjeća da je spremna na to a ne onda kad joj se tako savjetuje,to su teške traume i poticati na prijavu samo može rezultirati kontra efektom. A da bi policija mogla odradit svoje (privođenje) i sud podići optužnicu slučaj prvo treba biti prijavljen,a nije sigurno da će žrtve silovanja otići kod lječnika, nakon toga najvjerovatnije će to u večini slučajeva zadržati za sebe neko vrijeme a onda kad obznane bliskim osobama one će ih nagovarati da to prijave a ne osjećaju se spremno na to. Stankovićeve konstrukcije su mi žešće digle živac, Veljača mu iznosi činjenice argumente a ovaj skreće diskurs na nešto deseto od glavne rasprave izvlači riječi iz konteksta a što mi je najviše diglo živac je ono njegovo stavljanje u poziciju žrtve i što bi on na njenom mjestu, to je bilo dno dna!
    Kod zločina (posebno tako degutantnog kao silovanje) nebi smjelo biti zastare, tu svu đubrad bi trebalo pobit za mene od silovatelja nema gore đubradi, ali samo pomalo treba početi od malih stvari prvo razbiti onu primitivnu konotaciju da "kako se obukla minjak itd" s time opravdavaju silovanje i žrtvu stavljaju u poziciju kao da je ona kriva. To bi bio dobar početak a na stankovića više nebi trošio tipkovnicu.

    avatar

    10.11.2019. (21:02)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    osobno mislim, vrlo su znakoviti razlozi zbog kojih žrtva ne prijavljuje silovanje : teška je to odluka žrtve i najmanje osobna.........uvjetovana svim pečatima koje je društvo u stanju žigosati silovanu osobu ( žensko, muško nebitno ), mučna svjedočenja, nevjerice, bestijalni odvjetnici silovatelja i svašta nešto.........

    avatar

    10.11.2019. (21:20)    -   -   -   -  

  • Divlje srce

    Sviđa mi se posljednja rečenica ovog posta. Zaista jest tako.

    avatar

    10.11.2019. (22:10)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Koliko je meni poznato svako ima pravo ali i obavezu prijaviti kazneno djelo, a to što generalno radije konzumiramo prava nego obaveze, to nas i drži ukorijenjene u glibu.

    avatar

    10.11.2019. (22:20)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Da budem iskren, gledao sam emisiju i otkad sam vidio da naknadno svi gledaju Veljaču kao neku vrstu pobjednice, diže mi se obrva. Sve si dobro napisao pa neću parafrazirati.

    Generalno, ja sam idealist i stoga sam za apsolutnu i automatsku pravdu. Ako taj stav probam prilagoditi ovoj praktičnoj stvarnosti čije manjkavosti svi osjećamo na vlastitoj koži, naravno da sam za to da se svaki zločin prijavi i kazni. Tako da u ovom ipak stojim iza Stankovića.

    avatar

    11.11.2019. (10:37)    -   -   -   -  

  • j

    Vigilantibus iura scripta sunt, pisali su još stari Latini. Sa svog već poslovično opjevana mjesta bijelog muškarca na poziciji moći, mslim da u tom smislu, ma kako se oko suprotnoga netko trudio, položaj žene u današnjem društvu nije nipošto lošiji od tadašnjeg položaja kakvog davna odrpana Grakhova plebejca u odnosu na nekog patricija.

    Što se tiče Stankovićeva bezobrazluka, držim kako je ovaj prema jednome npr. Bagi mala beba. Kada u riječ upadaju Pernarima, Murganićkama ili Novakovićkama, oko toga malo tko brine.

    Angažman Jelene Veljače je za pohvalu; započeo je nakon stravična slučaja na Pagu, koji primarno nije spolno, već nasilje u obitelji, ali valjalo bi je /u duhu izreke: poznat ćete ih po plodovima/ upitati koliko je uopće sama svojim djelima, pisanjem, glumom doprinjela tome da tisuće žena umjesto za suštinom, iskrenošću, puninom trče za lažnim sjajem, prijetvornošću, površnošću, iskrivljenim vrijednostima. Čemu ako ne potonjem služe njene serije?

    I na koncu, što prva veli moja Draga, voljela bi i ona biti napastvovana kao Selma Hayek, pa da je netko za par šuštavih milijuna, slavu i glamur prljavo iskoristi da bez pristanka snimi scenu seksa sa drugom ženom. Izjednačavati taj slučaj sa nesretnicom koju su silovatelji ostavili pregaženu u šumi nije suludo, nego pokvareno.

    avatar

    11.11.2019. (17:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...