Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Vrtlog_

    g

    avatar

    11.10.2019. (13:54)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Meni je mama rekla da smijem čitati Kuran nakon što pročitam Bibliju, ostalo mi još 300 strana ... prije par godina... nikako dovršiti Bibliju. ;)

    avatar

    11.10.2019. (15:14)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @Dnevnik toka misli, Biblija je za mene doslovno prevelik zalogaj. Ko će brate sve ono čitat. A mater ti nije nešto naročito mudra žena. Bez uvrede. Čitaj šta te volja, ko te more natrat da nešto čitaš il ne čitaš.

    avatar

    11.10.2019. (17:44)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Ne brini, čitam svašta, i teško me natjerati na bilo što što ne želim. :)

    avatar

    11.10.2019. (19:06)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    To mi se već sviđa. :)

    avatar

    11.10.2019. (19:24)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Odrasla sam uz Bibliju, rimokatolkinja sam. Daaaavno sam bila znatiželjna u pogledu Kur'ana zbog ajeta koji su korišteni u literaturi.
    Ajeti su mi bili prekrasni, al' s Kur'anom sam stigla dotle dokle si i ti ...i više me nije zanimao, to je bilo dovoljno za moju znatiželju.

    avatar

    12.10.2019. (08:05)    -   -   -   -  

  • Magneto

    Ja ne mogu, preapstraktna mi je, predaleka mi je, čak i ako zanemarim činjenicu da je nekima sveta, vjerska i čitam je kao nakupinu slova jedne knjige...ne mogu
    To plašenje božjim gnjevom, degradiranje žena do razine kućnih ljubimaca ili još malo gore u meni ne donosi nikakav mir, ni spokoj, ni želju za vjerovanjem (ikakvim), samo vlastitu ogorčenost i ljutnju na stavove i zatucanost i neopisiv strah da nekome služi kao vodič modernog doba

    avatar

    12.10.2019. (08:56)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @White Lilith, ja san isto odrasta u katoličkoj obitelji, i poznajem kršćanstvo, ili barem katoličanstvo, a Kur'an san počeja čitat da bolje razumin muslimane, Ajeti, iskreno, meni su pomalo dosadni i malo mi ih je lijepih, ali ima jedan koji mi je baš dotka srce, ev sad ću ga nać:

    Reci: "Kad bi more bilo mastilo da se ispišu riječi Gospodara moga, more bi presahlo, ali ne i riječi Gospodara moga, pa i kad bismo se pomogli još jednim sličnim."

    Ovo mi je baš poetično i lipo, iako ja u kršćanskog i muslimanskog Boga ne virujen, ovaj ajet me je dirnija svojon lipoton.

    @Magneto, vidiš, meni nije apstraktan, zato san reka da mi je sirov, jer je baš direktan i konkretan. Za ostalo, moraš uzet u obzir da je Muhamed poboljša položaj žene u tadašnjem arapskom društvu. Ali da je to validno za današnje vrime, nije, tada je bilo napredno, jer žene nisu imale nikakva prava, a sa islamon su dobile prava, ali ta prava su za današnje standarde nazadna. A plašenje Božjim gnjevom je konstanta i ja ne znan kako neko ono more prihvatit ko svetu knjigu, ali razumin muslimane šta im je privlačno u islamu.
    A i meni je katastrofa da neko živi po onim pravilima u današnje vrime.

    avatar

    12.10.2019. (15:24)    -   -   -   -  

  • Irena Pusnik

    Tvoj tekst mi se svidio. A Kuran je u vrijeme kad je nastao donio uputu koja je pomogla u praktičnom životu ljudi. Ni meni se ne sviđa ona ratnička strana priče, ali to je surovost života.

    avatar

    13.10.2019. (02:21)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Slažem se @Pisma iz razonode, Kur'an je unaprijedija tadašnje arapsko društvo. Al se mora priznat da je poprilično agresivna knjiga. Al jebiga, takv vrime, valjda...

    avatar

    13.10.2019. (13:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...