Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • DreamOfStone

    https://youtu.be/HFWKJ2FUiAQ

    avatar

    17.09.2019. (22:44)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Blago tebi

    Unatoč svemu, opet------blago tebi!

    avatar

    17.09.2019. (23:00)    -   -   -   -  

  • DreamOfStone

    https://youtu.be/tPEsEXyYhtk

    avatar

    17.09.2019. (23:05)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Meni je tata dao Djecu s kolodvora ZOO negdje krajem osnovne ili početkom srednje, rekao je da to moram pročitati, poslije više nismo o tome razgovarali.
    I Shoguna sam počela čitati u osnovnoj pa kad je naišla scena sa izvlačenjem kuglica zaključila sam da sam još premlada za tu knjigu.
    Možda je zbilja netko trebao pripaziti na to što meni sve dođe pod ruku za čitanje. :) Možda ne bih krivo/pravo/tako srasla. :)

    avatar

    18.09.2019. (08:14)    -   -   -   -  

  • jeka

    U poeziji djevojčica,žena,zaljubljena,zaigrana,začuđena a u komentarima tamo gdje te uhvatim jer čitam i komentare, jedna vrlo empatična,zrela i zdravorazumska osoba kakvih ovaj svijet treba.

    avatar

    18.09.2019. (09:22)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Srastanje.
    Ukrivo.
    Upravo.
    To je zaista pitanje na mjestu, što se dogodi ljudima.

    Sjećam se jednog svog pradavnog posta, i pitanja kamo nestane taj topli , ljudski, prekrasni svijet koji tako dobro osjećamo oko djece.

    (Kao djeca, mi znamo znanja, mi osjećamo razlike i diskrepancije imeđu našeg osjećaja istine i neke tamo vanjske čudnovate, pogrešne pravde odraslog svijeta.
    Ali nemamo iskustvo sraslosti, pa ne znam koliko bi bilo dobro da svi, sva djeca, upremo protiv srastanja, protiv odrastanja, protiv tuđe maske, potiv općeg kalupa)

    Tamo negdje od rođenja do škole........I onda počne kočenje, skorivanje, srastanje, svatko na svoj način, svatko individualno, ali svakoga ščepa.
    Uvijek postoje iznimke,
    pa ako smo po vokaciji nešto što nije od ovoga svijeta, onda ne srastemo puno.
    Ako oko sebe imamo odrasle koji ne lažu, koji nema ju dvostruke kriterije, onda manje srastamo (i ukrivo srastamo).

    Najbolji mi je onaj moment (koji sam i sama iskusila, a čula i nekolicinu ljudi da su ga osjetili), kad shvatiš ne samo da nisi radio ništa krivo, ne samo da si se trudio udovoljiti preko svake mjere,
    nego si TI i više nego u redu a oni koji su te držali u stisku u stvari SVAKAKVI (blago rečeno), puni mana, puni krivina......

    Obožavala sam knjigu Mi djeca s kolodvora ZOO, željela sam postati drogerašica, slobodna od roditelja. U našoj kući svaki je seks bio pogrešan, kako bih ja onda znala što je pogrešno u npr.prostituciji, meni je sve to išlo pod kapu seksa, dakle ako je mojim roditeljima to tabu - meni je dobro, zanimljivo i prihvatljivo. Mene nitko nije podigao, ja sam izrasla po sili Majke Prirode, odgojena ljubaznošću stranaca.

    Moje dijete je ovo ljeto (14 god, 7 na 8 razred) dobilo za lektiru tu knjigu (učiteljica je to zadala za 8 razred), i čitala ju je preko ljeta.
    Bila joj je toliko mučna, toliko žalosna ta knjiga, da je radila (samozadane) pauze, i čitala tek po koju stranu na dan, koliko je patila zbog C.F.

    Ispričavam se na ovom samoljubivom izljevu...možda je previše, kaj ja znam.

    avatar

    18.09.2019. (20:06)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Bitno je roditi sebe, samo zato smo tu.
    Dragi endometrij, zove, zove, zove, dok ima vremena, dok je daha!!!!

    avatar

    18.09.2019. (20:10)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ hvala Dream:-)
    @ Zašto Ane?
    @ Jeko, pa lako mi je bit pametna i zrela za druge:-)
    @ Misleća, moj je deda, maminn tata, bio profa i književnik, pa je imao i predivnu biblioteku. Mama je moja čitala van kontrole, knjige za koje nije bila zrela. Imala je starije roditelje i bila prepuštena dosta samoj sebi. To je u biti razlog zakaj je mene tako čuvala:-) nije htjela da me život prerano, kao što je nju, uzme u svoj žrvanj!
    @ Lili, ja volim ovakve komentare!

    avatar

    18.09.2019. (20:52)    -   -   -   -  

  • DreamOfStone

    https://youtu.be/Bq93GztatvI

    avatar

    18.09.2019. (23:04)    -   -   -   -  

  • DreamOfStone

    https://youtu.be/NWf8trF4dkU

    avatar

    19.09.2019. (00:21)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    negdje sam čula- kad čovjek prestane biti dijete počinje umirati. Ja se trudim biti dijete, iako ne mogu biti naivno i čisto i bezazleno, ali trudim se ne misliti na sve ružno što sam vidjela i veseliti se. I meni prilaze djeca, i pričaju mi, i to mi je nekako znak da uspijevam, prilaze mi psi i oni nježni i oni "zločesti", i to mi je znak. I još uvijek vidim ljepotu, još uvijek vjerujem i još se uvijek veselim sitnim stvarima. I to bi tako trebalo biti. I sretna sam zbog svakog tko je zaštićen prošao kroz život, iskreno se radujem zbog takvih ljudi, jer imali su sreću da mogu vidjeti najljepše od ovog svijeta, kao što ga vide djeca. I da, i ja danas pogledam neko malo dijet i pomislim- hoćeš li i ti, sada toliko savršen i čist, izrast u nešto loše, i zašto , zašto se to događa....

    avatar

    20.09.2019. (07:37)    -   -   -   -  

  • Just me

    Pa i meni dođe da te tako malu i sitnu ja ovako mala i krupnija zaštitim. Iako i ja živim život djevojčice šušurena u zagrljaju svog muškarca koji se mora nositi s mojim"pubertetskim"ponašanjem. Jedino sam ozbiljna kada sam mama. Ostalo vrijeme provodim u nekom svom međuprostoru u koji bježim kada me sustignu bolesti,smrt i nesloga. Ti mala djevojčice koja kao velika uživaš u životnim sitnicama ostani takva....baš takva!!!

    avatar

    20.09.2019. (21:52)    -   -   -   -  

  • Olja

    Imam svoja omiljena stabla
    pratim ih tijekom cijele godine
    fotografiram
    živim s njima
    dišem
    Ali, priznajem, radije bih bila
    zaigrana djevojčica (poput tebe)
    pa bosa plesala
    pod krošnjama

    avatar

    21.09.2019. (00:33)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @hvala Dream:-)
    @Lisbeth, djeca čine i luckaste i one tzv. "griješne" stvari. Ono što ih razdvaja od svijeta odraslih, je nerazmišljanje o sudu drugih, niti o posljedicama.
    I neosuđivanje, neprocjenjivanje razumsko, nego srcem, tijelom. Ako mi je toplo pored te i te osobe, ako me nasmijava, ne zanima me tko je, otkud je i čime se bavi. Djeca nemaju predrasude. Dapače, drago im je različito, jer na nekom nesvjesnom nivou znaju da se samo tu ima što naučiti.
    Nema podjela po onim karakteristikima na koje se ne može utjecati. Mjesto rođenja, boja puti, oblik očiju.
    I nema duge ljutnje. Pozvonit ćemo svima na portofon i sakriti se u prvi grm. I smijati se, grleno i lijepo.
    @ Justica, ja ću ovaj tvoj komentar isprintati. Zamotati ko ceduljicu i pospremiti u moju staklenku s blagom:-*
    @ Oljić, obećajem nam taj ples:-* za fotkanje ćemo lako.

    avatar

    21.09.2019. (19:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...