Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • TEATRALNI

    horor na naš način

    avatar

    05.06.2019. (17:55)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    :) iako ne volim hororce tipa "petak 13" ili "teksaški masakr motornom pilom" i slične, vidjet ću :)

    avatar

    05.06.2019. (17:57)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Shadow
    Bez panike ovdje toga nema,montaža je napravljena od raznoraznih rekvizita a scena masakra uopće nema. To je još jedan dio po čemu je specifičan, otkriva se pomalo :) E,sad nebi bilo fora da sve otkrijem, kako sam i naveo po meni se više svodi na spoj akcije sa dozama humora ovo je kamilica kakvi su amerikanci :)

    avatar

    05.06.2019. (18:09)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    nemoj otkrivati :) pogledat ću :)

    avatar

    05.06.2019. (18:12)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    :)))

    avatar

    05.06.2019. (18:44)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Nisan ni znala da smo mi ikad snimili horor, ali pogledat ću.

    avatar

    06.06.2019. (13:26)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @Lucid - odgovorila sam ti na e-mail

    avatar

    06.06.2019. (14:09)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -Šuška- ima ih ( iako ne previše) najnoviji je posljednji srbin u Hrvatskoj pa vidi i to sasvim atipičan, sa spojem satire i crnog humora. A vezano za zagorski specijalitet po meni se više kategorizira kao horor, više je akcioni sa nekim crtama humora. U scenariju su zapisane neke rečenične konstrukcije koje su dosta zabavne, to daje dozu humora samom filmu. Amerika nije niti blizu onog što naša kinematografija snimi ima nekih sličnosti sa pogrešnim skretanjem ali razlika je ipak drastična.

    -Shadow- evo idem pogledat :) ps amerika će napokon vidjeti i naše projekte možda nešto i nauče, uspjeh se uskoro počinje i kod njih emitirati :)

    avatar

    06.06.2019. (16:05)    -   -   -   -  

  • isabel

    Pa ovaj film je pun humora i zdravog i crnjaka, da ;
    -kak se zovu oni kaj ne jedu meso...;-)
    pa još i ;-alergična na svježi zrak...
    Jel ovdje Alfred Hitchcock bio savjetnik pri režiranju, ili pisanju scenaria?
    Super film, hvala ti na ovome.
    tp.

    avatar

    06.06.2019. (20:20)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Isabel

    Znao sam ja da ćeš uočit sve elemente humora o kojima sam govorio nisam uopće sumnjao. Ja bih ipak izdvojio ovo:
    "živjeli, ne živjeli, u zdravlje živjeti se i na aparatima može" ali da ima dosta toga što je dobra konkurencija i ovome. Nema ti hitchcock veze sa ovime zapravo i amerikanci bi od nas trebali učit. Ako si pogledala i odjavu na njoj ti je ime režisera i scenarista sad se nemogu sjetiti imena. Što se Hitckocka tiče još su mi ptice najfascinantniji film koji je ikad režirao.

    avatar

    06.06.2019. (20:32)    -   -   -   -  

  • NF

    ha,ha, i ja sam ponekad alergičan na naš svježi zrak, djeluje z6animljivo :D

    avatar

    06.06.2019. (22:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    NF
    haha a eto to smo svi mi ljudi iz grada povremeno alergični na svjež zrak :) teško mi je nešto iz scenarija izdvojit, možda ovo što sam napisao u odgovoru Isabel

    avatar

    07.06.2019. (10:31)    -   -   -   -  

  • isabel

    To što si ti izdvojio ja sam namjerno prešutjela, ali sam zapisala sebi u jednu bilježnicu tako da znaš, kao i ono;-Neću EU, glasam za sir i vrhnje".,no da ne nabrajam sad i ja kolliko sam toga prepisala , bolje
    da šutim:-),
    Provale su im mrak!
    Što se hitchocka tiče , jednostavno sam morala ti spucati , jer on mi je No1 kada se radi o hororu u finjaka, njegove -ptice -su i meni kao i tebi
    najfascinantnije, glazba ovog našeg filma u startu odmah me asocirala na njegovu, nije za usporedbu uopće, samo kažem, bolji smo , fakat jesmo i oni bi zaista trebali učiti od nas, tu si u pravu skroz,
    Ovaj film naprosto je čisti užitak pogledati još koji put i da znaš da budem, koliko večeras ponovno uz kokice,ili već nešto.:-)

    p.s.

    Hvala ti na upozorenju, zbilja zaboravim , malo mi bedasto samoj sebi ostavljati komentar, no dobro, budem pazila ubuduće, a ono s oblakom , jednostavno, kao i sve fotke koje spucam, moj digitalni fotić snima fotke ogromne rezolucije, ne znam sad napamet kolike,pogledam pa ti napišem, prenesem iz fotića u lap, smanjim rezoluciju na 600x450 i eto, dobijem fotku blizu, a često se poslužim i obrezivanjem da izbacim tzv. "višak"okolni.
    Ne znam da li sam ti dobro objasnila, meni to izgleda jednostavnije uraditi, nego opisati, a princ je takav kakav je, vodeno je biće, on bez vode jednostavno ne može, naplaćali smo se kazni i kazni
    za skakanje po fontama i u njih direkt, Maksimirsko 3-e jezero itd .da ne nabrajam sad, a kad je na moru ne izlazi iz njega, roni samo sebi znane stvari.
    To naprosto treba vidjeti,jer nitko nam ne vjeruje da je ćistokrvni vodozemac, vjeruju oni koji ga gledaju i fotkaju, a
    koliko god je zaigran , toliko je nebeski dobar kad smo doma, ne čuje se i ne vidi, doslovno,osim što porazbaca sve jastučiće sa kreveta , jednostavno ih ne trpi:-)

    avatar

    07.06.2019. (20:30)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Lijepo, tko voli "žešće", uživat će ;)

    avatar

    07.06.2019. (20:40)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ljudi, drago mi je da su ovaj post i film potencirali lavinu pozitivnih reakcija. Iskreno bio sam skeptik.

    -Isabel-kad smo krenuli nabrajat pa evo da i ja nešto izdvojim ipak je zadovoljstvo kompletno kad se to pogleda na filmu pa je onda kompletan ugođaj :) kao što sam i rekao po meni ovo nije horor nego više u kategoriji crni humor koji je najbolji u našoj kinematografiji. Gledaj da ne prepisuješ scenarij ima jedno praktičnije riješenje kojim sam se i ja poslužio ovim putem ću te uputiti na drugu stranicu u hd verziji isto tako osim bolje rezolucije zvuka i slike možeš i besplatno preuzeti film klikom na "download" bez prijave i registracije i ja sam tom metodom dodao ovaj filić u svoju kolekciju :) ptice su stvarno klasik posebno mi se sviđa misteriozan koncept na koji se zapravo kompletan film svodi. Izbor pozadinske glazbe je isto ok, posebno u akcionim scenama. A to da bi oni trebali učiti od nas..drago mi je da se slažemo, sad možda napokon i počnu jer uskoro kod njih počinje naša serija uspjeh vezano za komentare.. a situacija je takva kad sam otvorio blog prvih mjesec dana mi nije bilo jasno zašto mi se ne prikazuje na listi tek sam poslije saznao za princip na kojem ta fresh lista radi. Da me administracija prešalta na cool listu ( na kojoj nije potrebno pisati prvi komentar da bi post bio vidljiv) vjerovatno bih šibao i dalje jer sam se nekako navikao na neki način mi je to posato dio rutine. I moj je divlji, iako sad nema puno energije kad je vruće ipak je zimski pas :)

    -Grunf-i žešće i crni humor, nije baš u stilu Alana Forda ali je dobra konkurencija :) sve ima svoje :))

    avatar

    07.06.2019. (21:14)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Zvuci primamljivo, makar preferiram samo tecnu crvenu hranu, rece Vlad Krvoglad! :))))
    Salim se, ali kad je rec o grozi i jezi, verovatno si gledao onaj klasik sa nasih prostora: "Leptirica' (imas na you tubeu celi film od oko 60-70 minuta)

    avatar

    07.06.2019. (22:30)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Vlad
    haha što sam se sad nasmijao :) dobra fora hahaha, da poznato mi zvuči sad si mi dao ideju da ponovno pogledam. Ovdje se zapravo više radi o crnom humoru nego o hororu, napisao sam horor samo iz praktičnih razloga jer ga je režiser svrstao u taj žanar. U odgovorima na komentare Isabel smo ispucali kojekakve komične izjave iz scenarija više spada u akciju sa malo crnog humora :))

    avatar

    07.06.2019. (22:36)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Vjerovatno će biti zanimljiv filmofilima.
    Inače, u svim mojim tekstovima nastojim izbjegavati, nadam se uspješno, uvoznice. Zar nam jezik nije dovoljno lijep i bogat? Zašto ga sakatiti uvoznim pojmovima? Team building ....????? Tko će nam štititi jezik, ako ga mi sami sakatimo?

    avatar

    07.06.2019. (23:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    More
    Reakcije su podijeljene, što je ok, mislim da kod većine ima dobar prolaz samo sam primijetio da je većini problem što je "prekratak" a sasvim dovoljno je stalo u 45 minuta. Slažem se što se riječi tiče, samo za "team building" ne znam postoji li uopće adekvatan hrvatski izraz.

    avatar

    07.06.2019. (23:54)    -   -   -   -  

  • isabel

    A paint ball?-)) Kako bi to preveli na naš jezik?:-)
    Zafrkavam sad malo More drago, oprosti Theatr što se sad ovdje
    kod tebe nadovezujem Moru, zabavljam se sad prijevodom iz svog pitanja, a i team buldingom:-))
    Mi Hrvati smo čudne biljke.Svojevremeno kada se mijenjao riječnik ne mogu se sjetiti tko je od naših autorica pomenute teme za helikoper "iskopala" nit više, nit manje nego 27 sinonima od kojih su mnogi, meni osobno, graničili sa debelim humorom, kad smo već kod humora.

    p.s. a što se tiče naših " vodozemaca" dragi Theatr i tvoj je šarmer, tako tople oke ima, a po njima sudim i ljude.
    princ je tuljan nad tuljanima, razumiješ? Razumiješ. Idemo dalje.:-)
    Filmofil jesam, samo biram žanr i to pažljivo, a kad mi se nešto sviđa onda to glasno i kažem , kao i suprotno .
    tp.

    avatar

    08.06.2019. (05:56)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Isabel

    Zanimljivo, paint ball,stvarno svašta niti za to (koliko mi je poznato) ne postoji neki hrvatski naziv možda da ih sami probamo izmislit :)) inače team building mi je toliko glupa riječ da mi ju je bilo preko one stvari uopće ju napisat. Iako je role playng ilitiga gluma vrhunska neke riječi stvarno kvare koncept, ali jebiga kad nema prikladnijih. Na sreću toga nema u scenariju. Stvarno i jesmo čudni prihvatili smo sve strano dovoljno je pogledati natpise ovdje po Zagrebu sve je prilagođeno strancima a pitam se zašto bi bilo? neka se snalaze kako znaju. Nemogu se niti ja sjetit ali da ih ima ima ih. Haha sve razumijem niti moj se karakterno previše ne razlikuje od tvog.

    Što se filma tiče objavljujem postove samo o onim najboljima biti će uskoro i post o filmu ( onaj koji si vidjela u linku na prethodnom) koji je snimljen sa ekipom od 4 glumaca ( 2 glumice,2 glumca) u kojem Ivo Gregurević ima ulogu.

    avatar

    08.06.2019. (12:13)    -   -   -   -  

  • isabel

    Pa o tome se i radi dragi Theatr, upravo o tome.
    "silovali" smo naš lijepi jezik , kulturu općenito, a u konačnici i same sebe.
    Molim te lijepo ,zar ovo nije bolesna konstrukcija,
    -okolovratnipantalodržač-?

    ili ovo;

    -krugovalna postaja, pa
    -četverotaktno prometalo-

    p.s. Ne kažu stranci bez veze kako je naš jezik najteži za naučiti u svijetu, a kako nebi i bio kad samo za prozor imamo nebrojeno izraza, svugdje različito , od grada do grada....

    i da ti kažem samo još nešto, meni uopće ne kvare koncept, dapače, doprinesu humoru još i više:-)))

    avatar

    08.06.2019. (12:37)    -   -   -   -  

  • isabel

    e sad se već debelo zabavljam riječnim "konstrukcijama" ;

    prometala prometuju prometnicama....:-))

    ovo sad ispalo kao ona;...petar petru plete petlju.....:-))
    petar je barem jasno naznačen,a mi bi i njega "prekrstili " kakvi smo, pa da.

    avatar

    08.06.2019. (12:43)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Kad smo već kod bolesnih konstrukcija ima i i još više npr:međunožno guralo, munjosprem,zrakomlat zeleno čohano četvreonožno štapikalo itd. evo da se sama uvjeriš pogledaj ovo tu ćeš naći kojekakve izraze. U samom scenariju nema riječi sličnih ovima a dijalekt je nešto sasvim drugo mi smo i poznati po tome da svaki grad/selo u Hrvatskoj ima svoj dijalekt. Povremeno se poslužim i nekim stranim izrazima (kao i svi) samo mi smeta kad to nekome postane 90%govora

    avatar

    08.06.2019. (12:46)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Haha, proglašavam tečajeve lingvistike otvorenima :)))

    avatar

    08.06.2019. (12:59)    -   -   -   -  

učitavam...