Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Bergaz

  Heh, vidim po stupiću da je udaljen tek pet kilometra od Remetinca.
  Svojevremeno kad smo onuda brauzali biciklima, činio mi se privlačan kao netaknuta ruralna periferija.
  Kada sada prođem kroz ta sela tamo, ne biciklom, malo toga mi je prepoznatljivo... Sve se nekako dosadno unificiralo... Niti selo niti grad.

  avatar

  03.02.2019. (00:23)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Znači, može i šetnja uz prugu :-)).

  avatar

  03.02.2019. (05:19)    -   -   -   -  

 • lion queen

  prekrasne fotke. prvu sam spremila, pa ovim putem molim dopuštenje :)) pruga u meni budi nostalgiju, prvi put sam putovala vlakom iz slavonije u rijeku, kad sam imala 17 dana. od tada do odrasle dobi mali milijun puta tamo-vamo :)) sjećam se parnjače, kad bih u hladnoj zimskoj noći virila kroz prozor vlaka, a sumporni dim mi tukao u lice....valjda sam zato u biti kao ciganica, nepostojana i željna putovanja, ne ciljeva, već baš putovanja :)) eto, to je ta tvoja prva fotka..

  avatar

  03.02.2019. (10:08)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Hrv. Leskovac sam gledao samo iz vlaka i tad sam znao kako se trebam pripremiti za iskrcaj u Zagrebu. Plus 17° je ipak malo pretoplo za veljaču, pogotovo u ovom kraju gdje toliko zna biti i potkraj ljeta.

  avatar

  03.02.2019. (15:01)    -   -   -   -  

 • Viatrix

  Posjetio sam mnoga zagrabačka prigradska naselja, ali u Hrvatskom Leskovcu nisam bio.

  avatar

  04.02.2019. (10:05)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  GP; slažem se sa tobom da su sva ta prigradska naselja (pogotovo ta na jugu, gdje nema prirodnih varijacija, već je svuda samo ravnica) sada tako slična jedno drugome ... i zapravo ne osobito zanimljiva, bez puno varijacija
  Eto, u Hrvatskom Leskovcu je ipak nešto drugačija ta željeznička stanica, povelika ...

  Zlica, Lion, Gogoo: Da, i ja pamtim to mjesto kroz vožnje vlakom .... baš kao skitnice koje zanima sve i ništa, pogled prema van gdje ga god ima ...

  Viatrix: Nije daleko, ali zapravo je pitanje da li bi našao u njemu nešto posebno ...

  Zapravo, želio bih da se na ovoj post javi netko tko stanuje u Hrvatskom Leskovcu ili negdje u blizini pa nam kaže što ima zanimljivo tamo ... jer, uvjeren sam, svako mjesto ima neku svoju priču!

  avatar

  06.02.2019. (12:09)    -   -   -   -  

 • Ranmi

  Nepoznato mi je je i nerazumljivo zašto je Zagreb službeno protegnut na to područje jugozapadno prema Brezovici, koje nikako nije urbano niti ima povijesno gradske veze sa Zagrebom, kad sam neke koji se kuže u tu problematiku i pitao o tome, nisam dobio odgovor.
  Jedino što mi pada na pamet da tu nedostaje grad tipa Zaprešić, Gorica, Dugo Selo, koji bi inače to područje prisvojio, pa je možda zbog toga, vjerojatno neka lokalnosamoupravna administracijsko-politička igra...

  avatar

  06.05.2019. (17:16)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Ranmi, mislim da si u pravu ... JAstrebarsko je predaleko, Lučko i Brezovica nisu tako velika i značajna mjesta ... pa je to onda potrpano pod Novi ZAgreb odnosno GČ Brezovica.
  Ali, moguće je da će se grad u skoro doba jako protegnuti u tome smjeru, od nove Remize, termalnih toplica, stadiona ... naravno, ovisi što će se od toga zaista i graditi, ali prostora i mogućnosti ne nedostaje.

  BTW, ako možeš, dođi na šetnju koju vodim tim predjelima 24.05.2019., vidi popis
  http://mapiranjetresnjevke.com/aktivnosti-g/janes-walk/

  avatar

  07.05.2019. (13:57)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...