Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


 • EuM

  Ovo je dio poruke od 25. studenog 2018, date vidjelici Mariji, u isčekivanju smo poruke od 25.12.2018., koja će na ovom mjestu također, biti objavjena:

  “Draga djeco!
  Ovo je vrijeme milosti i molitve, vrijeme čekanja i darivanja. Bog vam se daje da ga ljubimo iznad svega. Zato, dječice, otvorite vaša srca i obitelji da bi ovo čekanje postalo molitva i ljubav, a napose darivanje..."

  avatar

  20.12.2018. (11:25)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  sviđa mi se pročitano, a izdvajam ovo:

  "Bez božanske ljubavi, mi se umaramo,
  sami u sebi, u obitelji, u zajednici, u molitvi,
  u činjenju dobra, a umor ljubavi dovodi do
  stanja koji se danas u svijetu očituje u porocima,
  drogi, alkoholizmu, rastavama, ubojstavima,
  samoubojstvima, uz potporu i djelovanje Zla... "

  avatar

  20.12.2018. (13:37)    -   -   -   -  

 • dejmon

  Izdvajam citat koji je i blogerica izdvojila, pa se pitam kako netko toliko udubljen u vjeru tako razmišlja i živi? Jer, što je ljubav, psihološki gledano postoje različite vrste, ; roditeljska, prijateljska, kolegijalna, patriotska,seksualna, bračna, obiteljska, partnerska itd,.itd., ukratko, svaka je opipljiva i konkretna, ali vjerska ljubav prema Bogu?- meni je ta ljubav slična onoj kao prema umjetnosti, muzici, slici, prirodi ili znanosti. Pomalo ezoterična, u eteru zbilje, u ozonu neuhvatljivosti dok tamo caruju samo munje i gromovi i bljeskovi povremene zasljepljenosti. A zemlja, a tlo, a ono po čemu hodamo? Dali se to može vinuti tisuću kilometara u zrak pogledom u nebo ili duboko u grobnice podno zemlje i tamo naći smiraj u božanskoj ljubavi koja nas opušta i ne umara? Eto, može!!! Ti si EuM dokaz tome, i pomiruješ u molitvi dnevni život i božansku ljubav koju samo neki mogu razumjeti, a ti si među njima. Zato je meni Leopold Bogdan Mandić svetac zaštitnik, jer je on u svojoj sobici u Padovi uspio nešto što bih i ja volio u svom svakodnevnom životu. No, kao kod svake ljubavi treba se desiti ključni „Klik“ , a to se nekome desi, a nekome ne može…
  "Bez božanske ljubavi, mi se umaramo,
  sami u sebi, u obitelji, u zajednici, u molitvi,
  u činjenju dobra, a umor ljubavi dovodi do
  stanja koji se danas u svijetu očituje u porocima,
  drogi, alkoholizmu, rastavama, ubojstavima,
  samoubojstvima, uz potporu i djelovanje Zla... "

  avatar

  20.12.2018. (16:25)    -   -   -   -  

 • EuM

  @ dejmon:
  Da, teško je povjerovati, treba se desiti Klik, to ja zovem obraćenje, zanos vjere koji vodi ka božanskoj ljubavi (to je dar neba koji nastaje nakon određene spoznaje i sazrijevanje osobe). To ne traje dugo možda par tjedana ili mjeseci, a poslije kada zanos prođe, kao i kod zemaljske zaljubljenosti, nastaje realnost i odgovornost za spoznato (ili kod matičara potpisano), to je život spoznate ljubavi koja postupno raste, spoznja jača odgovornost za spoznato (smanjenje grijeha) raste zahvalnost unatoč trpljenju (kriz) koji ima svaka osoba na svoj način, spremnost na praštanje, i na konci odluka prikazanja...davanja svog bića i postupnog fizičkog odlaska/žrtva za bližne i potrebite!
  Ni jedno sjeme nije izniklo ako nije zakopano u zemlju, tako i čovjek (- 2m/ +- beskonačno). Doista nalazi smiraj u ljubavi. Doista, ja vjerujem u uzrok i posljedicu svega stvorenog, onog tko sve zna i sve nadzire od broja vlasi na glavi čovjeka do broja zvijezda u svemiru... a uz to vjerujem da smo stvoreni iz čiste ljubavi od oca koji je i sam Ljubav...i koji je dostojan da ga volimo u toj spoznaji i prije trenutka kada ga izbliza upoznamo. Sve se odvija u savršenoj ravnoteži, samo je čovjeku data sloboda da to narušava učeći i ispojavajući svoju osobnost u spoznaji, ima li veće ljubavi od Kristove na križu, kada svojim životom spašava grešnog čovjeka... i zapovjed nam daje, ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe - u tome je sav zakon.. Ljubav veličanstvene žrtve...
  Ta ljubav se može prepoznavati u svim duhovnom stvaralačkim izrazima kao prema umjetnosti, muzici, slici, prirodi ili znanosti, iako neuhvatljiva kako kažeš, ipak postojana i smislena, jer sve to ne bi opstalo bez da nije utkano u čovjekovo biće i da nije produk vjre u nadnaravno... Tema je velika, veličanstverna, sa naših par riječi tek načeta...Lp

  avatar

  20.12.2018. (22:17)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Hvala Ti punooo….Sretne i mirne Blagdane Ti Želim!!!

  avatar

  20.12.2018. (22:53)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  @EuM i ja se s tobom u potpunosti slažem. Svi mi volimo doći do prepoznatljivosti osobito tajnovitog, ali isto tako i autentično prepoznatljivog pjesnika koji se nema razloga skrivati, a tajanstven će uvijek biti, ali i nespoznatljiv za sve one koji veličinu njegove duše, veličinu čovjeka koja je vidljiva iz niza malih datalja koji tvore sveti mozaik za čitavu vječnost, uvijek će biti nespoznatljiv za one koji veličinu njegova svetog Duha, ali i ljudskih osobina, nikako da dokuče. Postoje uzročno posljedične veze prema kojima možemo znati zašto i što nas čeka, kao i da će tajanstveni, sveprisutni pjesnik, uvijek biti među nama. On je zaista pokrenuo moju kreativnost i motivirao me da kao prava pjesnikinja i pravi pisac (zna da sam i slikarica etc.) iznesem što točnije tako čudnovatu priču, ali ipak istinitu da ne može biti istinitija. Njegov stil pisanja neizostavan je dio cjeline za moj daljnji umjetnički, ali i znanstveni rad jer također pjesme koje objavljujem na youtubeu-u često imaju oblik, iako pjesnički oblik predavanja iz astrofizike, a već sam i u kompletu održala jedno takvo predavanje na temu "Tamna tvar" u caffe baru Teatar u Splitu povodom moje treće samostalne izložbe. Također mi je bio i rođendan. On mi je kao nevidljivi partner tu bio itekako od pomoći, kao da smo skupa održali predavanje, iako je on bio nevidljiv. Sigurna sam da je ipak na Youtube-u pronašao dobar dio toga. Bilo je to za moj rođendan i čestitao mi je na svemu skupa.
  Milost gospodina Isusa sa svima vama! Sretni i blagoslovljeni blagdani!
  Bogu hvala, AMEN

  avatar

  21.12.2018. (07:08)    -   -   -   -  

 • easy

  tko ljubi kristovom ljubavlju,neumoran je u traganju. dodala bih, on grli,
  sve i svakog..
  jako dražesno, eum, jako...

  avatar

  21.12.2018. (11:50)    -   -   -   -  

 • easy

  nisam znala da vidioci još dobivaju poruke. nevjerojatno. čudesno.
  da, to su odlike majke, ona opominje, daje, i daje..

  avatar

  21.12.2018. (11:52)    -   -   -   -  

 • Razmišljanja jedne žene

  Potpisujem prvi stih. Moćan je i istinit:))

  avatar

  21.12.2018. (22:02)    -   -   -   -  

 • EuM

  Slika u bijegu

  Samo da me izvuče iz tišine
  kojom sam se danas ogrnula,
  zato dopustim cesti da me vodi,
  vremena su teška iza nas, to mi godi

  Vrijeme nas istroši, ugasi sjaj,
  a moj bunar želja lako presuši,
  uporno se vapnenac okolo taloži
  uz stijenke, bijelo, neporozno bijelo,

  nema izlaza, platno je još cijelo...

  (sročeno prema riječima sa bloga "Olja sanja")

  avatar

  21.12.2018. (23:26)    -   -   -   -  

 • EuM

  Svjetlo noći

  Na svjetlu noći
  grane se bijele
  i krov se bijeli
  do božićne jele..

  I decembarka
  cvijet nam svoj daje
  tavkav je život,
  nek samo potraje...

  (moj odgovor na prekrasnu zimsku idiluna postu
  "Razmišljanja jedne žene")

  avatar

  22.12.2018. (08:16)    -   -   -   -  

 • EuM

  Moja svijeća

  Zimska idila je tu,
  dok ju gledamo kroz prozor,
  malo me uljuljam u snu,
  Bože mooj,

  Dok gori svijeća moja,
  moje ljubavi i nade...
  samo da ne zgasne,
  Bože moj...

  (Sročeno prema prekrasnoj idili na postu "Modrinaneba")

  avatar

  22.12.2018. (08:31)    -   -   -   -  

 • teuta

  Dragi moj prijatelju ti si toliko pristupačan, dobročudan da uvijek uživam u tvojim postovima iako nisam klasična vjernica ali to već znaš.
  Zašto? Zato što iz tebe govori čovjek pa samim time i to neko uzvišeno biće (Bog).

  Ljubav nema granice, ona je posvuda i u svim segmentima. Sve dok je ima, dobro je. Ljubav mora biti iskrena i puna u svom postojanju da bi ispunila sva srca.

  avatar

  22.12.2018. (17:03)    -   -   -   -  

 • EuM

  @Svjetlo,
  Treba znati praštati, iza te tri riječi puno toga stoji; znanja, umijeća, htijenja i na koncu iskrenosti i ljubavi, jer je praštanje bezuvjetno kada dolazi iz ljubavi, koju onaj kome se prašta osjaća u činu praštanja. Izdvajam riječi tvoje pjesme:
  "Oprostiti onome
  Tko tebi oprostiti
  Ne može
  I tako mu
  Pokazati put",
  - je jako lijepo rečeno, jer se nakon čina oprosta rađa želja i na drugoj strani da potraži put oprosta za one kojima nije ili nije mogao oprostiti. Obično u istini krug se zatvara sa osjećajem (čitaj poljupcem) ljubavi...za učinjeno...

  avatar

  22.12.2018. (17:33)    -   -   -   -  

 • EuM

  Šaljiva pjesma napisana prema riječima posta- bloga Siddhi;

  Oguljeni putnici

  Mi oguljeni zemaljski putnici
  odvijamo čepove i bacamo u trnje
  ko obraćenici iz putujuće krnje...

  Upravo prilazimo, božja planina,
  služimo pokretu, reže se slanina,
  dijelimo isprike i uzajamne poklike...

  A, što drugo na krnjem putu imati,
  i blaga drama raja mora ponekad stati
  jer ulazi u zadnji stih, a od proze pati...

  EuM

  avatar

  22.12.2018. (17:57)    -   -   -   -  

 • mercies spill

  @ EuM:
  ...ima li veće ljubavi od Kristove na križu, kada svojim životom spašava grešnog čovjeka...

  Ovo je vrhunac naše vjere jer samo ljubav može nadahnuti za ljubav.

  Interesantno mi je da pravoslavci smatraju, što cijenim, da Krist nije dao svoj život da plati cijenu Bogu za naše grijehe. Bolje bi bilo tumačenje da nam je Krist dao primjer kako se trebamo odnositi prema zlu. Zlo se ne može pobijediti zlom jer tada i sami postajemo zli. Krist je dao svoj božanski primjer, pružio nam je Put, Istinu i Život! U njegovoj smo božanskoj naravi kad spremno prihvaćamo žrtvu.

  avatar

  23.12.2018. (08:33)    -   -   -   -  

 • teuta

  Danas se žurim pa ću ti od srca poželjeti SRETAN, BLAGOSLOVLJEN I SPOKOJAN BOŽIĆ tebi i cijeloj tvojoj obitelji!

  avatar

  23.12.2018. (13:14)    -   -   -   -  

 • EuM

  @Pjesma sročena prema riječima novog posta ba blogu "shadow-of-soul":

  U plavom nebu

  Dok mjesec miruje
  poklanjam životu sebe
  a život još grli mene...

  Prozirne boje u crnoj noći
  dok sanjam posljednji san,
  tu vraćam se još jedan dan,

  Sad čekam godinu novu...
  dok snivam posljednji san,
  u plavo nebo me zovu!

  Život korača, put putuje,
  kada dođe posljedji dan,
  sve bitno stane u jedan san...

  avatar

  23.12.2018. (20:48)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Sve najbolje za Božić i u novoj godini

  avatar

  23.12.2018. (23:45)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  (`*•.¸(`*•.¸ ¸.•*´)¸.•*´)
  «..Sretan Božić!... »
  (,.•*´(¸.•*´ `*•.¸)`*•.,)

  avatar

  24.12.2018. (06:58)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  želim ti sretan i blagoslovljen Božić

  avatar

  24.12.2018. (16:23)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...