Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Lastavica

    Ma kad sam maj vidjela Zvonka Bogdana, bilo je odlično i točka!

    avatar

    10.08.2018. (16:06)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Sve sam pročitala i proučila, pogotovo odgovore tih mališana a ja bih se svrstala na prvo mjesto, odnosno: "...- Ne znam kaj je Porcinkulovo, al lepo je dok stave kišobrane. Na proščeju ima langoše, kafić i ostalo…" samo bih na temelju tvojih dokaza i doživljaja dodala da je ipek buke bilo previše i kako je napisala dotična gospođica, sve bi bilo čak i operošteno da se vide konkretni pozitivni rezultati.
    Eto, toliko od mene.

    avatar

    10.08.2018. (16:30)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Ako si htio reći da je Porcijunkulovo podlijeglo komercijalizaciji,
    kao što je to već prije itekako zadesilo Božić i Uskrs,
    to vjerujem da nitko neće sporiti, pa ni ja ;)
    P.S. Da si star, i da ti sve smeta, to znaš i sam,
    pa nam ja iskreno i u pravom kršćanskom duhu,
    iskreno želim da dočekamo iduće Porcijunkulovo :)))

    avatar

    10.08.2018. (16:58)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    Da, sve je danas preuzela komercijalizacija, pa i Porcijunkulovo. Ne znam što bih više mislio o tome, jer sve je postalo previše...

    avatar

    10.08.2018. (17:22)    -   -   -   -  

  • antun

    Gledaj Semper! Ti i ja vjerojatno se nikada u nekim stvarima nećemo složiti. Možeš me nazivati anonimusom, samo zbog toga što ne pišem blog; no, ja jako volim čitati. No, čini se, da različiti pogledi (osim tvojega) nisu dobrodošli čak ni u vidu komentara. A ja sam stvari samo drugačije vidio ili doživio. Languši i bogat izbor piva domaćih međimurskih pivara oduševio me.
    A dok si snimao oldtajmere, mogao si me vidjeti u koloni kod kružnog toka, sa svog balkona...
    Ali, vidim i veoma pozitivnu promjenu kod tebe: "Ovime završavam seriju (trakavicu) Porcijunkulovo uz obećanje da ću, poživim li, druge godine budem li uopće o njemu pisao, pisati samo pozitivno."
    Svaka čast! I lijep pozdrav.

    avatar

    10.08.2018. (18:49)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Puno mi je trebalo dok na teveju nisam shvatio pravi naziv fešte. Sada mi je lakše kada znam da ime vjerovatno dolazi od prodanih porcija (graha?)

    avatar

    10.08.2018. (20:31)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    neka je fešti.... treba radosti u ova teška vremena :)

    avatar

    10.08.2018. (21:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Antun, imam vrlo loša iskustva s anonimnim komentatorima, točnije, onima koji nemaju svoj blog. Ima jednako tako i onih koji imaju blog, no on im služi samo kao paravan za napade na druge blogere. Mislio sam da si i ti jedan od takvih. U slučaju da sam u krivu ispričavam se i ako želiš nastavi i dalje komentirati možda se jednom ipak u nečemu složimo :-).
    P.S. Još sam jednom pročitao tvoj komentar na prošli post i shvatio zašto sam tako reagirao. Možda da ga i ti pročitaš još jednom pa ćeš i sam uvidjeti zašto. Jer ako se u nečemu ne slažemo onda treba iznijeti protuargument o meritum stvari a ne odmah atakirati 'ad hominem' kao što si to uradio u posljednjoj rečenici spomenutog komentara, aludirajući kako sam ja neprihvatljiva osoba, a samo sam iznio drugu stranu koja ima malo čega zajedničkog s blagdanom Gospe od Anđela. Kao što vidiš iz ovog posta nisam jedini čakovčanec koji tako misli.

    avatar

    10.08.2018. (22:07)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @smjehotvorine, na tvoj komentar ću odgovoriti narodnom izrekom: "Valja zasvirati, pa onda za pas zadjenuti." Nemam ja ništa protiv toga da se narodu da 'kruha i igara', no i to treba raditi s mjerom. Uz to, a to je poanta posta i ovog i prethodnog, ovakve 'igre' nemaju nikakve veze sa spomenutim crkvenim blagdanom. One su, a to sam napisao, primjerene drugim, svjetovnim, feštama, primjerice Novoj godini.
    Ne smeta me tvoje mišljenje, imaš pravo na njega, ali i ja imam pravo na svoje. Pozdrav!

    avatar

    10.08.2018. (22:33)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Grunf, da star sam i zaista mi mnogo toga smeta. Primjerice automobili koji noću i danju prolaze ispod mog prozora. No, kako nemaju alternativu varijantu, trpim ih. Ljeti stavljam čepići protiv buke jer držim otvoren prozor, zimi zatvaram prozor.
    Nedavno su zamijenili stare svjetiljke javne rasvjete novima, kažu troše manje energije. Sad mi je soba osvjetljenja poput Betlehema. OK, za spas Planeta ću i to odtrpjeti. Kupio sam masku za oči i sad treniram nošenje i čekam hladne dane kad ću moći spustiti roletne pa mi više neće trebati.

    No to su sve poteškoće koje su proistekle iz same prirode stvari, ovo talambasanje u 'čast' Gospe od Anđela nije prirodno. Takve se fešte prave za, primjerice, Novu godinu. I tada se svira do kasno u noć ali to lakše podnosim. Ako ni zbog čega drugog onda jer je zima pa je prozor zatvoren :-). I u tome leži uzrok mog nezadovoljstva, iako ono nije srž ovih postova, već upravo komercijalizacija crkvenih blagdana, kako uostalom i sam tvrdiš.

    avatar

    10.08.2018. (23:21)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Kod mene grmi, spavat ću sutra ;)

    avatar

    11.08.2018. (01:44)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Grunf, kažeš: "Spavati ću sutra." Računam: to si napisao danas 11. 8. u 01.44, pa zaključujem da ćeš na spavanje navečer 12. 8. Svaka ti čast.
    Ja sam, informacije radi, zaspao danas u 5 sati. Također je grmilo, ali nedovoljno da blaženo zaspim :-D.

    avatar

    11.08.2018. (09:24)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ako se radi o proštenju, a normalno onda da su zabave. Po zagorju ima toga konkretno u Belcu samo se održavaju u vatrogasnim domovima.
    Ps crkveni blagdani i jesu komercijalizirani dovoljno je pogledati božićne akcije, pa uskrsne kapitalizam je već odavno okrenuo blagdane komercijali, možda se vode samim primjerom crkve ? Ljubi bližnjeg svoga i izvuci iz njega financijsku korist.

    avatar

    11.08.2018. (10:06)    -   -   -   -  

  • Kameko

    Ja ću ovako, slažem se apsolutno s Diademom hehehehe. Kad će ta kiša i osvježenje???????

    avatar

    11.08.2018. (14:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Kameko, bilo pa prošlo, opet se gušim - sparno i vruće.

    avatar

    11.08.2018. (18:34)    -   -   -   -  

  • Kameko

    Pogodio si, huraaaaaaa! Bome imaš pravo, baš je sparno, nikako da osvježi i padne bar malo kapi kiše.
    Znaš kako si ja pomažem? Oblačim na sebe mokru odjeću i zaista pomaže. Stan mi je na zapadnoj strani pa si možeš zamisliti kako nam je svako popodne.
    Čuvaj mi se prijatelju.

    avatar

    11.08.2018. (19:09)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Ti sam sebi zlo prizivaš.
    Sam sebe blamiraš u dubokoj starosti.
    Neshvatljivo pametnom.

    avatar

    11.08.2018. (20:27)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Mnogi običaji, naročito verski gube na svom značaju i postaju ili previše komercijalizovani, ili polako, alisigurno nestaju...

    avatar

    11.08.2018. (21:34)    -   -   -   -  

  • Kameko

    Ne vezano uz ovaj post. Ako budeš zainteresiran da pogledaš neki dobar češki film ili neki drugi, ostavit ću ti link na stranicu gdje ima puno filmova i s prijevodom. Laka ti noć.

    avatar

    12.08.2018. (00:16)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Šilji čast,
    valja nam "spavati" ;)
    P.S. Hoće li to biti baš danas,
    možda sutra ili nikada, koga briga :)))

    avatar

    12.08.2018. (01:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Kameko, zahvaljujem, ali izgleda da nisi pažljivo čitala moj komentar: moj lap ne podnosi dugotrajnu reprodukciju, pregrijavanja se. Uz to imam na raspolaganju mjesečno samo 15 Gb za rad na Internetu.

    avatar

    12.08.2018. (09:15)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Grunf, osim što Šiljo pomalo 'drvi' po Internetu i blogu ostalo vrijeme po ovoj vrućini uglavnom provodi spavajući danju i mučenju zbog ne spavanja noću :-)

    avatar

    12.08.2018. (09:19)    -   -   -   -  

  • NF

    čitam "staračku" polemiku o spavanju i pitam se jel kod mene nešto pogrešno, ja gotovo redovito, osim izuzetno kad putujem kao noćas, ili roštiljam, kao dvije večeri prije, zaspim oko 11 navečer i ustajem oko šest, istina, nije uvijek bilo tako.

    avatar

    12.08.2018. (11:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @NF, pitanje je koliko si star. Još samo prije pet, deset godinica i meni bi takve 'pisanije' izazivale čuđenje.

    avatar

    12.08.2018. (15:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...